Şimdi Ara

Linksys wag54gp2 <<<genel konu>>>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
3
Favori
29.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda linksys wag54gp2 ile ilgili konular açlmaya başladı ve bu durum adslmodem bölümünde hem görüntü kirliliğine hemde bilgi karmaşasına neden oluyor.Gelin bu topicte sorulrımızı sorup yanıtlarınıda bu topicte bulalım böylelikle aradığımız bilgilere daha çobuk ulaşalım.

wag54gp2 hakkında cimmy abim ve ben yardımcı olmaya çalışacağım eğer ettu da isterse yardım eder böylelikle kaliteli paylaşımlar ortaya çıkar.

Modem hakkında yasal olan herşeyi burada konuşup paylaşablirsiniz geri kalan şeyleri pm den sorun eğer acil yardım isterseniz yine cimmy ve bana pm den ulaşabilirsiniz.

Gelelim modemin maharetine;

Modemde 4 port ethernet , 2 port voip telefon girişi güç girişi ve internet girişi var.

Ön yüzünde 10 tane led bulunmakta. (ethernet port veri akışı 4 tane , voip 2 tane , 1 dsl , 1 internet ve 1 tane de güç)

Güç butonuda ön kısımda bulunmakta.

Modemin arayüzüne 192.168.1.1 ile ulaşabilirsiniz.Çıkan kulanıcı sorgusuna user:admin pasword:admin bilgilerini girerek modeme bağlanabilir gerekli ayarlarınızı yapabilirsiniz.

Ürünü aldığınızda telekutu firması size 5 tl yani 106 dk görüşme hediye ediyor.Modemi aldığınızda içinden çıkan telekutu firmasının broşürü üzerinde yazan aktivasyon kodlarıyla https://secure.linecube.com/signup/ adresinden aktive ederbilir voip özelliğini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Şimdi de geleim kullanıcı görüşüne ;

Ben bu güne kadar 4 farklı markalı modem kullandım ve sıralama kötüden iyiye oldu(tabi bu sırada modemler sürekli gelişti.)Kullandığım modemler asus , usrobotics , airties ve son olarak linksys.

Eğer sıradan bir ev kullanıcısıyım ayrıntı bilmem derseniz ülkemiz şartlarına en uygun marka ollan airties i öneririm.tabiki bu marka henüz voip olanağını sunmuyor.

Eğer modem alacaksanız ve telefon faturanızı en az seviyelere çekmek isterseniz size wag54gp2 yi önerebilirim ancak modemin aynızamanda ftp server özelliğini de desteklesin istersenız forumumuzda incelemesi de bulunan ASUS WL-600g modelini öneririm.

Umarım size wag54gp2 i yeterince tanıtıp tarafsız davranabilmişimdir.

cimmy ve ben elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıcaz.İyi forumlar.

• hocam merhabe benim wag54gp2-e2 modeli var bizim yegen modeme firmware güncellemesi cekmiş nası bedcersiyse bunu sonra modem ken dı kendıne reset atmaya başladı ilk firmwaresi 2.002 birşeydi şimdi 2.006 oldu eski firmwaresini bulabilirmiyiz haftasonu garantiye götürecem of 30 gün beklenirmi yawww yardımcı olursan sevinirim

**linksys türkiyeyle görüştüm bana firmware yollamadılar (direk sorunu telekutuya atttılar) telekutu hiç bir firmware bilgisi olmadıgını söyledi.
  • aydogdu1453 ben yardımcı olucam elimden geldiği kadar.

simdi modem çalışıyormu yoksa hiç mi çalışmıyor.
  • ben modemı 140m2 olan evımde kullanıyorum hemen hemen her yerınde download yapıyorum dıyebılırım. suana kadar net kesılmesı durumu yasamadım ve bazı arkadasların yasadıgı reset atma olayıyla karsılasmadım.modemın sınyal sevıyesı mukemmmel derecede ıyı ben cok memnunum alcak arkadaslarda tavsıye ederım. ılk aldıgımda mode bıraz sıcaklık hıssetmıstım ve korkmustum ancak gordumkı sıcaklık hep aynı sevıyede korkulacak bvır durum yok yanı zaten modemın ust tarafı hava akımı ıcın delıklı. parasını hakeden bır modem
  • modem çalışıyor fakat her 2 dak bir hard reset atıyor dsl ışıgı geç yanıyo modem arayüzüne sıkıntılı giriş yapılıyo hocam acil yardıma ihtiyacım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydogdu1453 -- 22 Nisan 2009; 15:59:14 >
  • 1 dk bekle pm atacam
  • hocam sorun çözülmüştür cihaz sağlıklı tüm ilgilenenlere sonsuz teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydogdu1453 -- 22 Nisan 2009; 17:26:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    linksys x6200
    5 yıl önce açıldı
    zyxel Vmg3312-b10b hakkında
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sevindim umarım bır daha sorun cıkmaz
  • upgrade den sonra mı cozuldu
  • evet orjinal firmware sorunu çözdü şimdi daha iyi sorunsuz çalışyor tekrardan teşekkürler

Hocam birde kablosuz ağ ile ilgili bir sorum olacak ben kablosuz ağ kudum fakat ağda internet paylaşımı yapmamak ve kablosuz bağlantımı gizlemek istiyorum bir türlü ayarlayamadım win xp kullanıyorum sp2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydogdu1453 -- 22 Nisan 2009; 18:44:57 >
  • http://img519.imageshack.us/my.php?image=adszgka.png
    işaretlediğim kutudaki tik işaretini kardırırsanız ağ adınız gözükmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onr4249 -- 22 Nisan 2009; 20:02:32 >
  • wireless den- wireless security e gel security modu wpa2 personel yap en guvenlılerden bırı ofur brenım oyle shard key kısmına sifrenı yaz save de. eger agı kımsenın gormesını istemıyorsan wireless acces e gel orada Restict Access e tıkla. ayrıca bacık wireless settın de network kısmını mıxede yap
  • hocam öncelikle bağlantıyı gizledim fakat ben diğer arkadaşlarla cs turnuvası yapıyoruz ben serveri kurunca onlarda direkmen benım nete cokuo agda net kısıtlamasını nasıl hallederim

Hocam ağda net sınırlaması çözümümü bulan var mı bir türlü olmuyor nasıl ahlletcez bunu kullanım kılavuzundada yok. Yrdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydogdu1453 -- 27 Nisan 2009; 16:47:51 >
  • onu ben bımıyorum ıste
  • applications &gaming bilümünden port yönlendirmesi ve Q&S bölümünden ayar yapabilirsiniz.(ben denemedim heniz ama port işini deniyeceğim bu akşam vaktim olursa.)
  • hocam o ayarları hiç bilmiyorum daha önce bitcomet e falan port acmıstım ama bu biraz karuşık en kısa zamanda cevap bekliyorum ve çalışmalara devam ediyorum
  • programın kullandıgı portu bul ayarlarından eger varsa tabı. sen bulunca yaz zaten port acmak ıcın sıteler var forumdada meret abımız var. olmadı anlatırız
  • Biraz önce modemde Q&s özelliğini gördüm(voip için)

106 kb ile film indiriyordum telefonla görüşme yapılırken modem voip e öncelik vererek download u kıstı ve voip in önünü açtı böylelikle görüşmede aksama yaşammadı.

benim için önemli bir özellik ben evde yokken dahi rahatca dl yapmamı sağlıyacak bir özellik.
  • Bakıyorum ekibi kurmuşsunuz arkadaşlar, hayırlı olsun.
    Linksys Wag54gp2'de port açmak için Application&Gaming bölümüne gelin.
    Örnek
    Application Start End Protocol IP Adress Enable
    voip 5060 5060 UDP 192.168.1.5 Kutu işaretli
    voip 5061 5061 UDP 192.168.1.5 Kutu işaretli
    Oynadığınız oyunun port aralığını ve IP adresini oyunun ayarlarından bulabilirsiniz.
  • voip sorunu bende de var. bugün aldm ve kilitli geldi. acaba çözmü nasıldır? pm atamıyorum, biri bana çözümü pmle yollarsa sevinirim. şimdiden teşekkürler....
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.