Şimdi Ara

Linksys wag54gp2 <<<genel konu>>> (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
282
Cevap
3
Favori
30.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: CamgoZ2

Öncelikle Herkese Merhabalar,

Bende de bu modemden var ve ADSL ile hiç problemsiz 6 ay boyunca kullandım. Ancak şimdi taşındım ve yeni evimde kablonet'e üye oldum.

NetMaster kablo modem kablolu ile Linksys WAG54GP2'yi router olarak kullanmak istiyordum. Kabloneti kurmaya gelenler bunun ayarlarını yapmaya yanaşmadılar. Ben onlar gittikten sonra kendim kurdum ve direk başarılı birşekilde kablosuz bağlandım nete. Sonra bu, modem, kablo, anten karmaşasını çözeyim derken cihazların hepsini fişten çektim, düzenlememi yaptıktan sonra tekrar bağladığımda bir türlü bağlantıyı kuramadım. Kablonet teknik servisi aradığımda router'ın IP alamadığını tespit ettiler uzaktan. Sonra ben Linksys'e reset attım ne yaptıysam bir türlü olmadı. Şu anda reset atılmış şekilde fabrika ayarlarında bekliyor. Net'e kablonetten kablolu birşekilde televizyonun dibine sinmiş bir şekilde (kısa ethernet kablosu yüzünden) bağlanabiliyorum.

Arkadaşlar, lütfen bana yardım edin, bu canavar modemi kablonetin kablolu modemine router olarak bağlayarak wireless kullanmam için gerekli ayarları nasıl yapmalıyım.

Uzun ve sıkıcı hikayemi okuduğunuz için teşekkürler.

Hoşçakalın.

Bu sorunumu cozdum ama uzun hikaye ihtiyacı olan PM mesaj atsın. Yinede teşekkürler. Hoşçakalın.

• Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce bende bu güzel icada terfi ettim.. ilk aldıgım gün default ayarlarda her yarım saatte bir internetim gitti.. ayarları kurcaladım ne yaptıysam düzeletemedim.. en son benzer modem kullanana bir arkadaşımı arayıp danıştım.. o konuyla alakasız PPOE yerine PPOA seçmemi belki düzelecegini söyledi.. daha önce kullandıgım modemler PPOA yapınca baglanamıyordu.. ama bu modemle PPOA yaptıktan sonra bir daha reset atmadı.. bilemiyorum arada belkibaşka şeylerde değiştirmiş olabilirim ama garip bir şekilde full stabil çalışmaya başladı.. şimdilik memnunum..
  • herkeze selamlar öncelikle.bende bu modemden aldım.uğraşmaktan canım çıktı.birinci sorunum;internete bağlanamıyorum.ilk aldığımda 2 günde bir kesiliyordu.şimdi gene hiç bağlanamıyorum.ikinci sorunum;voip şifresini nasıl kırabilirim.şu an kilitli telekutu yüzünden.şimdiden herkeze saygılar....

Orjinalden alıntı: sarikanarya567

Arkadaşlar bu modemi başka bir kablosuz ağa bağlanmak için kullanabilirmiyiz acaba bir ap gibi ? Hangi ayarları yapmam gerekiyor.

Cihazın ap özelliği bulunmamaktadır.

Orjinalden alıntı: serihan

arkadaşlar internet bir gün var bir gün yok..neden böyle yapıyor bu cihaz anlamadım..birde telekutudan nasıl kurtulucaz..pm atarsanız çok makbule geçicek...

bunlarda genel bir sorun var bence

bendekide öleydi servise gönderdim bekliyoruz bakalım...

Q&S özelliğini kapatmak için;

modeminize girdikten sonra, >>> Applications & Gaming >>> Q&S >>> Disabled >>> seçip Save Settings e tıklıyoruz daha sonra conite diyerek tekrar modem arayüzüne gelmeyi bekliyoruz modem arayüzü açıldığında tarayıcımızı kapatıp modemi yeniden başlatıryor ve bağlantıyı kontrol ediyoruz.

Bu işlemleri yaparken modem takıldı düşüncesiyle defalarca tıklama yapmaktan kaçının aksi halde moden şişiyor ve sizi sinir ediyor.Kısacası modeme iyi davranın.
    sözkonusu cihazdan geçen gün satın aldım.internet arayüzünden ayarlarını yapılandırdım 1 gün problemsiz çalıştı,akşamına internet gitti birdaha da gelmedi :D.Ağ bağlantım sınırlı bağlantıya düştü.Kablosuz özelliği açık olmasına rağmen modem görünmüyor.Modemi kapat aç gibi basit işlemler pek işe yaramadı.resetlemeyi denedim,bildiğim kadarıyla 20 sn reset düğmesne basılı tutmak yeterli oluyor.1 dk dan fazla bile tuttum ancak nafile.modemde hiçbir tepki yok.reset attığında ne gibi bir tepki verdiğini bilmediğim için(led söner yanar falan ya...)reset atıp atamadığımı bilmiyorum.ama dediğim gibi hiçbir tepki yok.telefon hattı takılı olmasına rağmen dsl ışığı yanmıyor.dsl hattı eski modemimle şakkır şakır çalışıyor.böle boktan bi çıkmazdayım arkadaşlar.''Arkadaşım atla uçağa,git Çin'e,kim üretmişse bul,modemi kafasına kafasına vur''gibi önerilerinizi bekliyorum...
    SAYGILAR...

• Modeminizin arayüzüne girdiğinizde takılma (dnma) oluyor mu? ya da arayüzüne girememe gibi bir sorununuz varmı?

Var ise modeminizin arkasındaki reset tuşuna 15 sn basın modem reset attığında çekin(tık diye bir ses gelmesiyle modem resetlenir).Modem üzerindeki ledler yanıp söner power ledi kırmızı yanar sonra yeşile döner v.s bu sırada hiçbir işlem yapmayın.Modeminizin dsl ışığı sabit yanana kadar bekleyin.Dsl ışığı sabitlenince modemin arayüzüne girin ve modeminize girdikten sonra, >>> Applications & Gaming >>> Q&S >>> Disabled >>> seçip Save Settings e tıkllayın.Daha sonra açılan siyah sayfada conite ye tıklayarak bekleyin.(eğer modemin yoğun olduğunu bildiren bir yazı çıkarsa 1-2 dk bekleyip coniteye basın).Daha sonra modeminizin olağan ayarlarını yapın .

Anlattıklarımı ethernet üzerinden deneyin olmazsa wireless ile deneyin.Anlattığım adımları yaparken moden yavaşlaya bilir sakin bir şekilde bir kere tıklayarak bu adımları gercekleştirin.Birde modemi resetledikten sonra dsl ışığı yandıktan 5 sn sonra bu adımları seri şekilde uygularsanız daha rahat yaparsınız.

Anlattığınız sorunu ben de iki gün önce keşfettim modemin Q&S özelliği açık olduğunda erişim sınırlı oluyor tanımlamamayan ağ olarak gözüküyor.

Modemin log özelliğini soran arkadaş için;

Evet modemde log tutabilme özelliği var.Ben bir kere denedin sanırım girdiğiniz sitenin ip sini hangi saat de girildiğini v.s yazıyor birazdan bakıp kesin birşey yazarım.

• Log tutma özelliğiyle tarih , saat ve girilen yerlerin ip leri tutuluyor.Birde udp ve tpı yazıyor onların ne anlama geldiğini bilmiyorum.
    ancak benim modemde daha farklı bi problem var modemin reset düğmesine kaç saniye basılı tutasam tutayım ne ışıkları sönüp yanıyor,nede tık diye ses geliyor.Power ışığıda sürekli kırmızı yanıyor.Sanırım 1 günde bozulmayı başardı.Bu problemden teknik servisten başkasının anlayacağını sanmıyorum.cihazı sadece vpn tunnel özelliği olduğu için satın almıştım,keşke önceden yorum okuyup alsaydım.çok pişmanım ve hiç memnun değilim...yinede teşekkürler.

Aslında modem kaliteli bir modem ancak biraz fazla özellikli yani arayüzünde detay fazla o yüzden kullanmak bazen problem olabliyor.

Ben şu anda 1 labtop 1masaüstü ile bu modem üzerinden internete bağlanıyorum 2 gündür yine elektirik kesintisi başladı ama modem hala sağlam kopma v.s de yok.

Eğer fw atmaya calıştıysanız ve bu işlem yarım kalmışsa sorun bu yüzden kaynaklanmış olabilir.

Orjinalden alıntı: onr4249

Log tutma özelliğiyle tarih , saat ve girilen yerlerin ip leri tutuluyor.Birde udp ve tpı yazıyor onların ne anlama geldiğini bilmiyorum.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    Aynı konu üzerine(log kaydı tutabilme) SORU:Bizim network'ümüzde internete giren bilgisayarların iç ip, kullandığı süre ve mac adreslerini gösteme özelliği yok mu?
    Log kayıtlarını nekadar zaman tutabiliyor? bellegi var mı? bütün kayıtları almak için sistem yetersiz mi yoksa?
  • arkadaşlar bu voip çıkışını fxs den fxo ya çevirmemiz mümkünmü AX 301 FxS / FxO Dönüştürücü diye bir cihaz var onunla mümkün olabilirmi?gerçi fiyatı pahalı 50 $ olması lazım herkeze saygılar.... neden soruyorum derseniz normal hattan gelen telefonlara bakmak için.çift telefon kullanmamamk için...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.