Şimdi Ara

Linksys wag54gp2 <<<genel konu>>> (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
3
Favori
29.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada Firmware Version: 2.01.06(07) model:WAG54GP2
  • 5gb kadar veri indirdim sorunsuz indi.Kopma v.s yok günün yarısından çoğu pc modeme bağlı birisi dl yaparken diğeri de nette dolaşıyor.Hatta indirme sırasında iki pc arasında veri dahi taşıdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iserdar

merhaba arkadaşlar;

bende linksys wag54gp2-e2 modem var ama bir sorunla karsılastım.Linksys nin sitesinden firmware update ediyim dedim sitenin en guncel update dini modeme yukledim.aslında bu guncel update degilmis. bu modem telekutu tarafından piyasaya suruldugunden modemde daha guncel farklı bir firmware var vede bu firmware sitelerinde bulunmuyor.bundan dolayı modem daha alt bir surumde calısıyor ve 2 dakkada bir kendini resetliyor. bana bu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz.

tesekkur ederim.

bu sorun aynı şekilde bende de var..:( banada yardımcı olurmusunuz teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: onr4249

quote:

Orijinalden alıntı: kalenhourna

sayın arkadaşlar benim bu marka modemim çok garip davranmaya başladı. alındığı günden beri benden 2 oda,1 koridor uzaklıktaki mesefadeki odadan arada kalın duvarlar ve ciddi bir mesafe olmasına rağmen çok net çekiyordu. fakat şu an odamdan internete giremiyorum. sadece modemin olduğu odada internet çekiyor. o da tam çekmiyor. dibine girmek lazım tam çekmesi için. problem nedir sizce? antene mi birşey oldu? durup dururken böyle bozulması ne kadar normaldir?

Frekanslar çakışıyor olabilir modeminizin wireless kanalını değiştirin.

Modeminizin antenini çıkartıp yeniden takın takma esnasında diş atladıysa bu sebep olabilir.

Bu arada modem 6. kez elektrik kesintisine maruz kaldı.Bu sefer bayağı kıvrandı ama yıkılmadı hala ayakta.Tv bile 4-5 saniye kapanmakla açık kalmak arasında kaldı.

Yer:Ankara-Yenimahalle.Başkentte yaşıyoruz ama 12 yıldır elektiriğimiz kesilip duruyor çok yazık.

olmadı. hatta anten bozulmuştur diye düşünüp 8dbi anten alıp da denedim. çare olmadı. şimdi başka bir arkadaşın evinde deneme yapacağız. o da olmazsa servis yolu gözüktü bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalenhourna -- 1 Ağustos 2009; 16:45:29 >

• o değilde ankara'da nerde var bu linksys'in teknik servisi? darkhardware forumunda rastladığım kadarıyla türkiye'de teknik servisi yokmuş linksys'in. doğru mu ki bu?
  • Bildiğim kadarıyla linksys teknik servis desteği Armada isimli firma tarafından veriliyor. Belki sayfasında detaylı bilgi bulabilirsiniz.http://www.armada.com.tr/ArmadaCorporate/
  • Linksys teknik destek hattı http://www-tr.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Content_C1&childpagename=TR%2FLayout&cid=1152745379180&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper&lid=7918075871L04 burada ve sadece İstanbul'da.
    Modemle ilgili voip kısmı hariç (üye iseniz telekutu destek veriyor) herşeyi sorabilirsiniz.
    Tel :0 212 444 27 26 Önce 2 sonra 1 tuşlayın.
    Email: support.tk@linksys.com business.support.emea@linksys.com
    Türkçe, bireysel urunler müşteri hizmetleri için normal çalışma saatleri: 10.00 - 19.00 (Haftaiçi Pazartesi - Cuma )

• quote:

sayın arkadaşlar benim bu marka modemim çok garip davranmaya başladı. alındığı günden beri benden 2 oda,1 koridor uzaklıktaki mesefadeki odadan arada kalın duvarlar ve ciddi bir mesafe olmasına rağmen çok net çekiyordu. fakat şu an odamdan internete giremiyorum. sadece modemin olduğu odada internet çekiyor. o da tam çekmiyor. dibine girmek lazım tam çekmesi için. problem nedir sizce? antene mi birşey oldu? durup dururken böyle bozulması ne kadar normaldir?

Merhaba
    Anteni çıkarıp da denediğinde yine çekmiyorsa, ya wireless anten girişi bozulmuştur yada ayarlarında sorun vardır. Modemin yakınında monitör, hoparlör yada kablosuz başka bir cihaz olmamalı.
    Bana modemin arayüz resimlerini print screen yapıp gönder ayarlarına bakayım. Olmazsa sana hazır backuplarımdan birini göndereyim onunla test et.

• quote:

Orijinalden alıntı: reisulkuttab

WAG54GP2 bende bu versiyonu var. 30 dk -1 saat aralıklarla wireless bağlantısı kopuyo. yaklaşık 1 dk sonra tekrar bağlanıyo. forumdan okuduğum kadarıyla frekans kanalını değiştirmem gerektiği söyleniyor. Fakat bu da işe yaramadı. Modemi henüz bu gün teknosadan aldım geri getirsem değiştirirlermi yoksa başka bi hata mı var. yardımcı olursanız sevinirm..

reisulkuttab
    Modemi iade etmediysen bir de şunu dene. Aynı sorunu yaşayan bir başka arkadaşın sorunu çözüldü.
    Sende Connect on Demand: Max Idle time 20 min seçili olabilir. Doğrusu alttaki gibidir. Sonucu bekliyorum.
     Linksys wag54gp2  <<<genel konu>>>

• quote:

Orijinalden alıntı: ettu

reisulkuttab
    Modemi iade etmediysen bir de şunu dene. Aynı sorunu yaşayan bir başka arkadaşın sorunu çözüldü.
    Sende Connect on Demand: Max Idle time 20 min seçili olabilir. Doğrusu alttaki gibidir. Sonucu bekliyorum.
     Linksys wag54gp2  <<<genel konu>>>

bu yöntem internet bağlantısı için ayrıca üstteki değer default olarak 5dk olmalı, yani max bağlı kalmama süresi
    alttaki değer ise bağlantı koptuğundaki yeniden çevirme süresi

arkadaşın sorunu wireless bağlantı kopmasıymış, bu sorun 2 kez benim de başıma geldi ama sebebini bilmiyorum

• slm arkadaşlar
    bugün bende bu model modem den aldım . kurulum biraz uğraştırdı ama nete bağlanmayı başardım sonunda . benim sorunum wireless çekimi ile ilgili . odamda full çekerken salonda tek çizgi bazen de 2 çizgi çekiyor . salondaki balkon da ise çekmiyor . bu normal mi sizce yoksa ayarı falan mı var çekimi artırmak için
    şimdiden teşekkürler
  • kendi salonumda başkalarının modemi 4 çizgi çekiyor benim modem 5 metre den tek çizgi
  • destek hattıyla konuştum, ayarlarımı söyledim. bana herşeyin normal olduğunu söyledi. çözemedi sorunu. aldığınız yere götürün, onlar bize yollarlar biz burda test ederiz, bozuksa yenisini veririz dedi. ankara'da teknik servisleri olup olmadığını sorduğumda teknik servis vermediklerini belirtti. yani garanti kapsamında tamir edilmesi diye bir olay yok. ayrıca örneğin firmware update falan yaparken elektrikler giderse ve modem bozulursa yapacak hiç birşey yok. çünkü parasını verip de tamir ettiremiyorsunuz. yok çünkü adamların teknik servisi. sadece garanti kapsamında modem bozuksa yenisini veriyorlar. o da 15 ile 30 gün arasında sürermiş. böyle bir markanın bu kadar kısıtlı teknik desteği olması gerçekten düşündürücü. güya arkalarında cisco var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbonurcan

kendi salonumda başkalarının modemi 4 çizgi çekiyor benim modem 5 metre den tek çizgi

yapacak birşey yok gibi görünüyor. odayla salon arasındaki mesafe ve duvarların kalınlığı önemli. diğer modemler 4 çekiyorsa demekki onların modemi salonda ya da yakın bir yerdedir ki öyle oluyordur. sinyal gücünü arttırmak için bir ayar yok. ama daha güçlü sinyal almak istiyorsan 20-30 liraya antenler var. 7 dbi ya da 8dbi'lık bir anten işini fazlasıyla görecektir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fbonurcan

kendi salonumda başkalarının modemi 4 çizgi çekiyor benim modem 5 metre den tek çizgi

yapacak birşey yok gibi görünüyor. odayla salon arasındaki mesafe ve duvarların kalınlığı önemli. diğer modemler 4 çekiyorsa demekki onların modemi salonda ya da yakın bir yerdedir ki öyle oluyordur. sinyal gücünü arttırmak için bir ayar yok. ama daha güçlü sinyal almak istiyorsan 20-30 liraya antenler var. 7 dbi ya da 8dbi'lık bir anten işini fazlasıyla görecektir.

teşekkür ederim

• Çekim gücünde sorun olanlar anteni çıkarıp denesinler. Değişen birşey olmuyorsa hiç canlarını sıkmadan aldıkları yere götürsünler. Arızalıysa hemen değiştirilir.
    Bende 20 mt ötede bile 4 kutu çekiyor. Hemde arada 2 büyük oda olmasına rağmen.
  • modem'in orjinal firmware'ini kullanıyorum aldığım günden beri yükseltmem bana bir fayda sağlayacak mı arkadaşlar veya sorunsuz en son firmware'i iletirseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: feedthenet

modem'in orjinal firmware'ini kullanıyorum aldığım günden beri yükseltmem bana bir fayda sağlayacak mı arkadaşlar veya sorunsuz en son firmware'i iletirseniz sevinirim

Voip kısmını kullanmayacaksan hiçbir faydası olmaz.
  • antenle salonda 2 çizgi çekiyor . anteni çıkarınca da çekmiyor . sizce ne yapmalıyım . iade etme gibi bir hakkım var sa iade etsemmi ki ? not = electroworld den aldım modemi pazartesi günü
  • Yanılmıyorsam aldığın günden itibaren ya 10 gün yada 15 gün için hiçbir neden belirtmeden iade edebilirsin. yada onarılmasını talep edebilirsin.

Modemi test için başka odalarda denedin mi hiç? kablosuz ağı laptopunla mı yoksa cep telefonuyla mı deniyorsun? Bir arkadaşının laptopuyla da dene. yine çekmiyorsa sorun modemden olabilir. Ama çekiyorsa o zaman laptopunu kontrol etmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 6 Ağustos 2009; 14:16:17 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.