Şimdi Ara

Liberal ideoloji mi ? Sosyalist ideoloji mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaslar hangi dünya görüşü size göre insanliga daha yararlidir.

Yorum yazmak isteyen arkadaslari yanlis yonlendirmemek icin konunun gelusimine gore mudahil olacagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Haziran 2017; 14:12:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Liberal
  • Sosyo-kapitalizm
  • Neo sosyalist idealist anarşist kapitalizmle birlikte, nasyonal sosyalist faşist liberal ekonomi

Şaka şaka, tabii ki şeriat.

• İkisi de çöp.Solidarizm alır
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

Neo sosyalist idealist anarşist kapitalizmle birlikte, nasyonal sosyalist faşist liberal ekonomi

Şaka şaka, tabii ki şeriat.

İki kere liberal dedin
  • Serbest piyasa önemlidir fakat bir miktar denetlenmesi de şarttır. Şartlara göre değişen bir karma ekonomi en doğru çözümdür diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sosyalizm niye yaşayamıyor
    4 ay önce açıldı
    Devletsiz Toplum Mümkün mü?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Liberal

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:53:33 >
  • Komünizm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faşizm. Bir seçenek dahi görmeseniz de gelmiş geçmiş en kral ideolojidir.

Liberal ideoloji mi ? Sosyalist ideoloji mi ?
  • Hicbir gerekce gösterilmeden bir gun evinin kapisina bir tekme vurulup seni ve aileni yaka paca yakalayip kuytu bir yerde kafaniza birer kursun sikilip uzerinize beton dokulseydi ve bunun hesabini kimse sormasaydi hosuna gider miydi ?

(Güc sahibi bir kimse ile ters dustugunuz icin )

Bu arada fasizm bir teoriye gore sosyalizmin en sonunda ulasacagi yoldur.

• Sosyal Ekolojik Liberal Denge ekonomisi :)

Her şeyden biraz içeren bir sistem.

Tüketmek isteyen kitlelere karşı olmayacak ama onlara karşı doğayı koruyacak. Doğanın önemini anlatabilecek.

Serbest rekabete çok karismayacak ama toplumsal dengenin bozulmasının kendi geleceğini tehlikeye atacağını bilecek toplum yaratacak.

Gerçekten sosyal yardıma muhtaç insanlara yardım edecek ve tembel vatandaşlarına neden toplumda çalışması gerektiğini anlatacak.

Çalışmak ve şehir hayatını kabul etmeyen insanların bu hakları olduğunu kabul edecek ve onlar için tamamen kendi başlarına oldukları ve hiçbirşeye karışmadığı Doğal alanlar oluşturmak.

Çevresi duvarlarla örülmüş bir il ve insanlar komünist yaşam sürüyor. Para yok, özel sermaye yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Hicbir gerekce gösterilmeden bir gun evinin kapisina bir tekme vurulup seni ve aileni yaka paca yakalayip kuytu bir yerde kafaniza birer kursun sikilip uzerinize beton dokulseydi ve bunun hesabini kimse sormasaydi hosuna gider miydi ?

(Güc sahibi bir kimse ile ters dustugunuz icin )

Bu arada fasizm bir teoriye gore sosyalizmin en sonunda ulasacagi yoldur.

Şu bahsettiğin şeyin faşizm olduğunu sanmanız zaten problem olan. Bunun hakkında bir konu açacağım. Faşizmin birilerine zulmetmekle alakası yoktur. Doktrinleştirilmiş bir ideolojinin içi alakasız kavramlarla doldurulamaz. https://tr.wikipedia.org/wiki/La_dottrina_del_fascismo

"faşizm sınıf ve cinsiyet farkı gözetmeden toplumun birlikteliğini savunan, devletin her şeyden üstün olduğunu vurgulayan, tek partili, vatansever, aşırı milliyetçi, anti-komünist, anti-kapitalist, halkçı ve otoriter bir sistemdir."

Ekşideki onlarca sayfa entryden bile ne dediği bilinerek yazılanlar parmakla sayılabildiği için şaşırmamak lazım.

https://eksisozluk.com/entry/51135048
    https://eksisozluk.com/entry/52281295
    https://eksisozluk.com/entry/49512230

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-438F18891 -- 11 Temmuz 2016; 14:48:39 >

• Bireyi yok eden bir ideoloji sen eger devlwte hizmet etmiyorsan bir hicsin. Modern kendi kendini kesfedebilmis bir insan asla bu batakliga gonullu olarsk atlamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Bireyi yok eden bir ideoloji sen eger devlwte hizmet etmiyorsan bir hicsin. Modern kendi kendini kesfedebilmis bir insan asla bu batakliga gonullu olarsk atlamaz.

Felsefeye daldım, inançlarımı yıktım. Her şeyi sıfırdan düşündüm ve totaliter-militarist bir düzenin liberal özgürlükçü hümanist düzenden çok daha anlamlı ve insani olduğu sonucuna vardım. Yeterince keşfedememiş miyim kendimi?

Ki faşizme katılıp katılmamak ayrı mesele; hoşa gitmeyen her şeyi faşist sanıp faşizmin anlamını çarpıtmak ve gerçeklere saldırmak, faşizmi suç sayıp insanlıktan soyutlamak ayrı bir şeydir.

Faşizmin bireyle olan ilişkisi vs. konular da tartışılabilir meselelerdir.
  • komunizm,faşizm,liberalizm,siyonizm,emperyalizm,sosyalizm bu saydıklarımın hepsi Türk'e ve Türklüğe karşı fikirler dir, kendisine Türk'üm diyen bir birey için muteber olan tek düşünce Türkcülüktür
  • Fașizm ve Sosyalizm akilli entellektüel insanin dustugu , dusebildigi tuzaklardir.

Ozgurlugun nasil kazanildigini bilmedigin icin dogumdan itibaren elinde olan bir hak oldugu icin kaybettiginde basina gelecek felaketten de bihabersin.

Ozgurluk dunyanin belkide en onemli kazanimidir ne devlet nede bir sosyal grup nede herhangi bir inanc asla onun yerini tutamaz.

Dinler , baskici ideolojiler ( fasizm ve sosyalizn , kralliklar ) hepside özgürlük karsiti olduklari icin cokup yok olmuslardir.veya insani surundurmuslerdir...

Senin dusundugun o ihtisamli fasist diktalar veya yeryuzunde cenneti vaad eden seriatik toplumlar veya herkes esit olacak ozgurlugunuzu alip size esitlik getirecegiz diyen sosyalist yoldasliklar hepside ozgurluk karsiti olduklari icin insana devasa bir aci getirmistir.

Ozgurlugu cok kucumsuyorsun cunku ozgurlugun ne anlama geldigini bilmiyorsun bir boyunduruk altina girmedigin icin.

Kendi hakkini keyfi kullanacak sahislara devretmek kadar insani alcaltan onu bir koleye veya hayvana yaklastiran baska birsey yoktur.

Bu ister bir dini yaratici olsun Zeus Allah Yahuda

Bu ister toplum olsun sosyalist komunist diktatorluklerdeki gibi

Veya ister devlet olsun italya ispanya almanyadaki gibi.

Ozgurluge acilan savas ne zaman basarili olduysa insanlik tarihi hep aciyla dolmustur. Sen ozgurlugun ne oldugunun farkinda olmadigin icin bu sekilde atip tutabiliyorsun.

En onemli degerini kendi ellerinle baskalarina verebilecek kadar yolundan sapabiyorsun.

Ozgurlukle celismeyen , ozgurluge en cok alani acan ideoloji liberalizm oldugu icin en degerli ve gidilmesi gereken yon budur bana gore.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 11 Temmuz 2016; 16:46:33 >

• Periah kullanıcısına yanıt
    Özgürlük hakkında düşünmeden özgürlük karşıtı olacak kadar ahmak olduğumu düşünüyorsun sanırım ki, özgürlüğün yokluğunda olacakları kavrayamadığımı iddia ediyorsun.

Özgürlükten çok daha büyük değerlerim vardır, çünkü değerlerimi oluşturan kişi benim. İlk yanılgınız bu, kendi değerlerinizin herkes için geçerli olabileceğini düşünmek.

Size monarşiyi savunan bir adam tanıtayım: Arthur Schopenhauer. Normalde fikirlerimle konuşurum, fakat tuzağa düşmüş bir kimseyi daha tanıtmak istedim sizlere. İkinci yanılgınız da budur, kendi yolunuzun mutlak doğru olduğunu sanmak. Burada doğru ve yanlış karşı karşıya değil, burada karşı karşıya olan faşizm ve liberalizm.

Gelelim meseleye:

"Kendi hakkini keyfi kullanacak sahislara devretmek kadar insani alcaltan onu bir koleye veya hayvana yaklastiran baska birsey yoktur. " demişsiniz. Sadece bu ifadede kullandığınız kavramlar bile sizin için ve benim için farklı şeyler ifade ediyor.

Kişinin kendi hakları nelerdir? Bu hakları kim belirler? Bir başkasına teslim etmek insanı neden hayvana yaklaştırır? İnsanın hayvana yaklaşması iyi midir, kötü mü? Köle olmak tam olarak ne demektir?

Bu sorulara farklı yanıtlar vereceğimiz için farklı ideolojileri savunuyoruz ve ben sizin ahmak yahut tuzağa düşmüş yahut yanılgı içerisinde olduğunuzu düşünmüyorum.

• Merak ediyorum özgürlüğü neye kurban etmek niyetindesiniz ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.