Şimdi Ara

LG HS201 LED Projektör ALDIM (Resim Video Eklendi) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.182
Cevap
5
Favori
165.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben de bu projektörü almayı düşünüyorum. Ben akşamları ya da direk güneşin gelmediği zamanlarda Tv olarak çok verimli olmasa da kullanılabileceğini düşünüyorum. Tam karanlık ortamdaki gibi bir netlik beklemiyorum ama idare edecek bişi olsun yeter. Gündüz çekilen foto lar tam bir fikir vermedi. Bu konuda, kişisel yorumlar benim için daha önemli. Arkadaşlar özellikle bu konuda yorumlarınızı bekliyorum. 70 lümenlik 720p native olan makinayı gündüz deneme şansım oldu.O bile fena değildi. Lg nin daha iyi gündüz peformansı vereceğini tahmin ediyorum. Öyle midir sizce de? Bir de Vatan; Bimeks, İstanbulbilişim dışında bu ürün başka nerede satılıyor olabilir, bilgisi olan var mı?
  • Hiç aklımda yokken sizin yorumlarınızla projeksiyon ihtiyacım doğdu iyi mi

Ben WD TV ile mkv filmleri ve PS3 ile HD oyunları 102 cm Samsung Full HD LCD TV ile izliyorum. Salon biraz büyük olduğu için ve TV ile koltuk arasında yaklaşık 2,8-3 metre olduğu için bazen TV'yi ufak aldığımı düşünüyordum.

Bugün gayri ihtiyari bu konuya girdim ve "projeksiyon alsam mı" izlenimim oluştu

Tavsiyeniz nedir? PS3 ve mkv için ideal midir? LCD'deki kalite açısından demiyorum mutlaka LCD ile daha net olabilir. Görüşlerinizi rica ediyorum..
  • Arkadaşlar,USB üzerinden altyazılı film oynatınca altyazının fontu hoşuma gitmiyor,Hem küçük hemde eğik...ve türkçe karakterlerde bozulma var....Nasıl düzeltebiliriz?
  • Dediğmiz gibi loş ve gece için harika bir cihaz. 800x600 pixel olduğunu unutmayalım ve eğer ekranı 2 metre genişliğinde ayarlarsanız pixel genişliği 2.5 mm olacaktır. Çok yakından bu pixeller görülüyor özellikle beyazda. Ama kim kocaman bir görüntüyü duvarın dibinden izler ki.....

Alt yazı olayına gelince Türkçe karakter için Latin 5 karakter dizinini seçmek gerekiyor ve benimde hoşuma gitmiyor. Görüntü için oldukça küçük ve beyaz bir renk. Ama AVIAddXSubs programı sayesinde istenen büyüklükte ve renkte font çevirimi yapabiliyorsunuz STR yerine idx/Sub kullanıyorsunuz. Tekrar bir AMA geliyor. Alt yazı çok güzel olsada (Bu yolla yani) flimi ileri geri aldığınıda bu grafiksel alt yazı kayboluyor ve bazen 5 saniye sonra ekrana düzgüncene geliyor yada hiç gelmiyor. Hatta bu cihaz bir klasör içinde bol miktarda SUB formatta altyazı filanda varsa bu subları göstermiyor ama str çıkıyor. Bu sorunu simpsonslarda tam sezonda keşfettim. Tüm sezon avi leri ve idx/Sub alt yazıları tek kalsör altında idi. Bunları 5 erli guruplar altında klasöre topladım sorun kalktı.
    Eğer ileri geri alma yapmazsanız güzel ve problemsiz fliminizi grafiksel alt yazılı izlersiniz. Ama ileri alırsanız şansınız varsa 5 saniye sonra alt yazı ekranda görünmeye başlar.. Çok sıkıcı bir durum Umarım bu BUG u en kısa sürede yeni bir firmware ile düzeltirler.. MKV de açarlarsa iyi olur :D

• @kyle007
    tesekkur ederim.
    arkadasimin aldigi urunu birkac gunlugune zaptedip denemeler yapıp ona gore ben de alacagım.
    bu paraya 32" lcd bile olmuyorken 100" goruntu guzel olacak :D
    cok selam...
  • arkadaşlar dubai de çalışan bir arkadaşım var..ürün orda var mı diye sordurdum ancak daha gelmedi cevabını almış..dubai ye gitmeden bize nasıl gelir acaba? veya bizde önce satışa sunulması normal midir? anlamadım gitti?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluesoul

arkadaşlar dubai de çalışan bir arkadaşım var..ürün orda var mı diye sordurdum ancak daha gelmedi cevabını almış..dubai ye gitmeden bize nasıl gelir acaba? veya bizde önce satışa sunulması normal midir? anlamadım gitti?

Sayın Osman bey
    ,

Gayet normal bir durum burada daha önce satılmaya başlanması. Türkiye çok büyük bir pazar bu konuda.
  • Dün Antalya Vatan bilgisayarda gezerken ben de karşılaştım bu ürünle.. Uzun zamandır nette takip ediyorum zaten Led Projeksiyonları.. Gerçekten biraz daha gelişince artık her evde bir led projeksiyon olacak zira lamba derdi ortadan kalkıyor artık..

Ürünü elime aldım ve netteki fotoların yanıltıcı olduğu kanısına vardım.. Zira netteki fotolardan bile daha küçük bir ürün.. Gerçekten de bir harici harddisk boyutunda ve ağırlığında sayılır.. Çok portatif.. Ben incelerken satış temsilcisi geldi açalım mı dedi.. Olur dedim.. Yüzlerce spot ışığın yandığı ortamda ne anlarım diye düşünürken projektörü laptopa bağlayıp açtık..

Karşı duvara yansıttığım görüntü tabiki hiçbirşekilde görünmüyordu zira hem mesafe uzaktı (5-6 metre) hem de dediğim gibi yüzlerce spot ışık vardı.. Ama projektörü çalışır vaziyette tavana çevirdiğimde gerçekten o ışık ortamında görüntüyü mükemmel birşekilde olmasa da ortalama bir şekilde almayı başardım.. Bu anlattıklarım tabiki projektör kullanımına bir örnek değildir.. Zira yüzlerce spotun bulunduğu bir ortamda bu fiyattaki hiçbir projektör performans veremezdi..

Ben cihazın şıklığına hafifliğine ve portatifliğine bittim desem yeridir.. Şuanda bunun bir üst modelini beklemekteyim.. HS301 sanırım.. Onda ansilümen biraz daha artacak ve çözünürlük de 1024*768 olacak diyorlar çıksın inceleyelim ondan sonra karar veririz artık ozamana kadar 40" tvye devam

• quote:

Orijinalden alıntı: mutu07
    Ben cihazın şıklığına hafifliğine ve portatifliğine bittim desem yeridir.. Şuanda bunun bir üst modelini beklemekteyim.. HS301 sanırım.. Onda ansilümen biraz daha artacak ve çözünürlük de 1024*768 olacak diyorlar çıksın inceleyelim ondan sonra karar veririz artık ozamana kadar 40" tvye devam

Merhaba Mutlu bey,

LG HX300 olarak satışa çıkacak ürün Mart sonu gibi ( Gecikme Yaşanmazsa ). Lümen olarakta 300. Fiyat ise bir değişiklik olmazsa 1600, 1800tl civarlarında. 1024x768 çözünürlük çokda albenisi arrtıran bir özellik olmamış. Zira 720p native değil. Olsa dahi görüntü kalitesinde kayda değer bir fark olmayacak HS201 ile arasında. Ne zamanki Full HD Ledler piyasaya çıkmaya başladı işte ozaman farkları göreceyiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atila -- 22 Ocak 2010; 23:47:25 >

• Hep söylüyorum, yine söylüyorum verdiğimiz para iyi bir markanın giriş seviyesi bir 32" lcd parası Alacağınız keyfi görünce bu tip ayrıntıların hiç birine takılmayacaksınız inanın.

Film sinema da izlenir değil mi yok hayır film iyi bir ses sisteminiz varsa terayağlı popcornunuz ile evde izlenir oldu benim için artık.

Geçen akşam nefes i izledim ki ses işçiliğinin on numara olduğu bir filmdir inanın aynı keyfi teknik anlamda alabildim, filmde ki hüzünü tekrar yaşayabildim ona keza 2012 de ki muhteşem görselleri tam sinema da aldığım keyifle izledim..

Herşey güzel ve harika bu cihaz satılacak bir cihaz değil tam anlamıyla evin ikinci tv si olacak bir cihaz, ne zaman full hd leri çıkar yada daha başka bir teknolojisi o zaman geçiş yapılacak bir ürün...

Son olarak divx görüntüleri ve 720P bd ripleri arasında ki fark abartısız gece ve gündüz kadar, bunu da özellikle belirtiyorum ve şu cihazı mutlaka 720P riplenmiş filmler ile kullanmanızı öneriyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Giove -- 22 Ocak 2010; 11:29:34 >

• Perde siparişim gecikmesine rağmen evde birkaç test yapmaktayım...Ev ortamında akşama yakın hafif karanlık ortamda 700 mb'lık bir divx'i sarı renkteki düz olmayan duvara yansıtmama rağmen gayet güzel izledim...Abartısız 700 mb'lık filmi perde de çok daha keyifle izleyeceğimi düşünüyorum ki,720p'lik filmleri artık düşünün...allahtan elimde bir sürü 720p arşiv var..

Bekliyorum sabırsızlıkla....Neredesin perdeeeeee........

Arkadaşlar yeni ürünün gelmesini bekleyip onunda ucuzlamasını beklerlerse,bu zevkten daha çok mahrum kalacaklar eminim...Oldu da gelen modeli hemen alırlarsa şunu da bilsinler ki,HX300 serisindeki çözünürlük ve lümen aradaki 600-800 ytl fiyata değecek abartı bir fark değil...

Bu konuda iyi düşünmeleri gerekiyor...

• Arkadaşlar sanırım bu ürünü bekliyorlar benim gibi. Yalnız ürün LG HX300G

LG HS201 LED Projektör ALDIM (Resim Video Eklendi)

LG Electronics, HX300G DLP Özellikler

Genel Aspect Ratio 4:3 (Native) 16:9
    Parlaklık (ANSI Lümen) 300 ANSI lümen
    Kontrast Oranı 2000:1
    Ekran Tipi 0.55 "DLP DMD
    Çözünürlük (Native / Max) XGA (1024 x 768)
    Büyüklük Ağırlık 1,7 £. (0.77 kg)
    Bağlantı Giriş 1 x USB
    1 x HDMI
    1 x Kablosuz FM verici
    1 x RGB D-Sub 15pin
    1 x AV Jack
    Çıkışlar 1 x Kulaklık Jack
    Projeksiyon Lamba Tipi LED
    Lamba Ömrü 30.000 saat

LG HS201 LED Projektör ALDIM (Resim Video Eklendi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayceylan26 -- 22 Ocak 2010; 19:11:48 >

• 1 yıl sonra da bunun full HD olanı çıkar.Fakat arkadaşların dediği gibi şu an full olanı çıkıncaya kadar bu ürün fazlasıyla yeterli. Bu arada ben de DA-LİGHTmarka perde aldım.Gerçekten kaliteli bir ürün.Yanlarda siyah bantları da var. 213x213 olanı nı 250 TL.ye aldım.100 TL. ye mekanizması sorunlu,perdesi kıvrılan kalitesiz çin mallarından alana kadar orj. USA olan bu ürün daha avantajlı geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 22 Ocak 2010; 19:46:12 >
  • Evet yeni ürün bu.. Martın sonuna doğru çıkıyorsa biraz daha beklicez sanırım..

Ben çok fazla fiyatında değilim mesela bu 1000 se yeni çıkacak modele performansını beğenirsem ve aralarında lümen (ışık şiddeti) olarak bir fark görürsem 1500 verebilirim.. Zira native çözünürlük 1024*768 e çıkıyorki bu bir nebze daha 720p ye yakın bir çözünürlük demek.. Arkadaşların da söylediği gibi 800*600 çözünürlük de hiç de fena değil.. Özellikle ev ortamında 4-5 metreden izleyeceğim için göze zaten batmaz pikseller.. 720p arşivimi projeksiyondan izlemek için sabırsızlanıyorum açıkçası..

Benim merak ettiğim yeni modelde lümen farkı gerçekten hissedilir derecede artar mı.. Artar ise o paralar verilir artmaz ise birçok insan beklemeye devam edecektir.. Zira ışık şiddeti benim açımdan önemli.. Hernekadar nette yaptığım araştırmalarda hs201 in bile karanlık bir ortamda güzel performans verdiğini görsem de yeni modelleri görmeden karar veremiyorum açıkçası..

Bir de burada da bilen yok sanırım bu hs201 in lambasının fiyatı nekadardır acaba.. Bunu sormamın sebebi hernekadar 30.000 saat lamba ömrü bitmez gibi görünse de (ki hayatta bitmez) herhangi bir lamba arızasında (sallantıda patlama-bozulma gibi) fiyat nekadar çıkacak nekadar tamiri mümkün bunu da öğrenmek gerekir diye düşünüyorum.. Zira tutup da bu led lambası yeni teknoloji 500 euro derlerse fiyata birçok insan hayal kırıklığına uğrayacaktır.. Bilgili arkadaşlar buraya yazarlar artık ki herkes bilgilensin..

• quote:

Orijinalden alıntı: mutu07

Evet yeni ürün bu.. Martın sonuna doğru çıkıyorsa biraz daha beklicez sanırım..

Ben çok fazla fiyatında değilim mesela bu 1000 se yeni çıkacak modele performansını beğenirsem ve aralarında lümen (ışık şiddeti) olarak bir fark görürsem 1500 verebilirim.. Zira native çözünürlük 1024*768 e çıkıyorki bu bir nebze daha 720p ye yakın bir çözünürlük demek.. Arkadaşların da söylediği gibi 800*600 çözünürlük de hiç de fena değil.. Özellikle ev ortamında 4-5 metreden izleyeceğim için göze zaten batmaz pikseller.. 720p arşivimi projeksiyondan izlemek için sabırsızlanıyorum açıkçası..

Benim merak ettiğim yeni modelde lümen farkı gerçekten hissedilir derecede artar mı.. Artar ise o paralar verilir artmaz ise birçok insan beklemeye devam edecektir.. Zira ışık şiddeti benim açımdan önemli.. Hernekadar nette yaptığım araştırmalarda hs201 in bile karanlık bir ortamda güzel performans verdiğini görsem de yeni modelleri görmeden karar veremiyorum açıkçası..

Bir de burada da bilen yok sanırım bu hs201 in lambasının fiyatı nekadardır acaba.. Bunu sormamın sebebi hernekadar 30.000 saat lamba ömrü bitmez gibi görünse de (ki hayatta bitmez) herhangi bir lamba arızasında (sallantıda patlama-bozulma gibi) fiyat nekadar çıkacak nekadar tamiri mümkün bunu da öğrenmek gerekir diye düşünüyorum.. Zira tutup da bu led lambası yeni teknoloji 500 euro derlerse fiyata birçok insan hayal kırıklığına uğrayacaktır.. Bilgili arkadaşlar buraya yazarlar artık ki herkes bilgilensin..

Öncelikle arkadaşım bizim gibi ev kullanıcıları için 800*600 normal ama insanoğlu işte hep en iyisi olsun isteriz
    Acaba sonraki nasıl ya ondan sonraki derken projektör alamamışız ve lambasının şuan satışta olduğunu ve piyasada bulabileceğini sanmıyorum. Bozulursa zannedersem sadece firma tarafından tamir edilebilecektir. Zaten şuan bu teknolojiyi tamir edebilen varmıdır oda bir muamma

Fiyata gelince o kadar abartılı bir fiyatla geleceğini sanmıyorum.

LG HS101 1.150 ile geldi şuan 800 civarı
    LG HS102 1.150 ile geldi şuan 900 civarı
    LG HS201 1.150 ile geldi şuan 1.014 yeni LG HX300G gelince 900 civarına inecektir.
    LG HX300G de tahmini olarak en fazla 1.250 den piyasaya merhaba der. yeni model çıkana kadar tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayceylan26 -- 22 Ocak 2010; 20:38:00 >

• LG HS201 maxsimum çözünürlüğü "1280x1024" 720p görüntü çözünürlüğüyü verebiliyor demektir... Fiyat konusuna gelince, dediğim gibi değişiklik olmazsa 1600tl gibi bir rakamdan piyasaya sunulacak HX300 modeli... LG HS201 normal fiyatı 1200tl civarlarında, mağazaların dönemlik yaptıkları kart indirimleri ile alınırsa 1050 tl ye kadar bulunabilmekte...
  • Ben şimdiye kadar Mart sonu diye birşey duymadım açıkçası, CES 2010 fuarında da bildiğim kadarıyla ön plana çıkmadı.En son Ankara'da LG bayiliği yapan forumdan tanıdığım Orhan arkadaşımız yıl ortası gibi konuştu yeni model için.

Ayrıca Samsung'ta yıl ortası 1000 ansi lümen LED projeksiyon çıkartma peşinde.Birkaç yerde haber mevcut, buda piyasanın kızışıp bize yarayacağı anlamına geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reef1905

Ben şimdiye kadar Mart sonu diye birşey duymadım açıkçası, CES 2010 fuarında da bildiğim kadarıyla ön plana çıkmadı.En son Ankara'da LG bayiliği yapan forumdan tanıdığım Orhan arkadaşımız yıl ortası gibi konuştu yeni model için.

Ayrıca Samsung'ta yıl ortası 1000 ansi lümen LED projeksiyon çıkartma peşinde.Birkaç yerde haber mevcut, buda piyasanın kızışıp bize yarayacağı anlamına geliyor.

Sayın reef1095,

İşim gereyi bir çok teknolojiyi inceleme imkanım oluyor. Bu bilgide LG merkezlidir... Tabiki aksaklıklar yaşanırsa geçikmeler olabilir. Sorun yaşanmadığı takdirde Mart ayı gibi satışa çıkması planlanıyor...

• @Atila, yanlış anlaşılmadığımı ümit ediyorum.Sadece benim yaptığım görüşmelerden ve 2010 fuarında edindiğim izlenimlerden yola çıkarak o cümleyi yazdım.En doğru bilgiye ulaşmak amacım.

Sizin elinizdeki bilgi LG merkezliyse ne mutlu bize.Paylaşımınız ve verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reef1905

@Atila, yanlış anlaşılmadığımı ümit ediyorum.Sadece benim yaptığım görüşmelerden ve 2010 fuarında edindiğim izlenimlerden yola çıkarak o cümleyi yazdım.En doğru bilgiye ulaşmak amacım.

Sizin elinizdeki bilgi LG merkezliyse ne mutlu bize.Paylaşımınız ve verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

Tabiki yanlış anlaşılmadınız Umarım gecikmeler yaşanmaz ve Mart ayı gibi inceleme imkanını bulabilirim ürünü...

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.