Şimdi Ara

LG HS201 LED Projektör ALDIM (Resim Video Eklendi) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.182
Cevap
5
Favori
165.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu projeksiyondan benim komşum almak istiyor fakat çözünürlüğü native 720p olmadığından tavsiye etmemiştim,biraz daha bekle 720p veya 1080p si çıkarsa öyle al dedim,kendim benq w500 hd projeksiyon kullanıyorum,bu aleti hd projeksiyonlarla hiç karşılaştıran oldu mu,bu led olayı gerçekten bu kadar farkettiriyor mu düşük çözünürlükte bile?

Ben 720p ve 1080p mkv seyrettiğimden artık sinemaya gidince görüntü bulanık ve cansız geliyor mesela,en basidinden sinemayla karşılaştırırsanız alet nasıl,standart görüntüyle 720-1080p görüntü arasında ki farkı görebiliyo musunuz?

Ben açıkçası led bile olsa çözünürlük farkını kapatamaz sanıyordum ama burdaki görüşler çok olumlu,lamba ömrünü,ergonomisini vs. demiyorum bile...
  • 720p çıkmasını beklerse daha bekler anca. Bu modelin bi üstü aylar sonra çıkacak ki o da 1024x768 çözünürlüklü olacak.

Şöyle kaliteli bir 720p LED'in fiyatı da 2000-2500tl'nin altında olmaz, bi de bu kısmı var işin.

Sinema ile karşılaştırırsak, sinemadaki ile hemen hemen aynı netlik ama renkler daha canlı (tabi bu yapacağın ayarlara da bağlı)

Standart bi divx ile 720p mkv arasında tabiki büyük kalite farkı oluyor, 800x600 çözünürlük bu bakımdan yanıltmasın sizi.

LCD monitörümdeki detayları ve netliği tabiki 800x600 bi aletten beklemek yanlış olur.

AVSforum'dan 1080p'lik projeksiyonların görüntülerine bakınca sönük kalıyor bizimkisi tabi ama fiyatı,lamba ömrü vs. gözönüne alınınca gayet alınası bir alet.

Benim ilk projeksiyonum ve gayet memnunum, ama hali hazırda buna yakın bir performansa sahip projeksiyon sahibi birisi bu alete geçince nekadar tatmin olur orasını bilemem.

• Kylie çok güzel özetlemiş bende daha önce ki postlarımda buna benzer yorumları işin üstadları yapmalı şeklinde görüş belirtmiştim..

Lamba ömrü dolayısı ile maliyeti ve mobilite göz önüne alındığında ve hatta bu kadar makul bir fiyata ulaşılan bir üründen bahsediyorsak bence geçilmemesi için bir neden yok.

Bende okuyorum, arkadaşlarımız genelde sorduğu soruları konuya bir iki göz gezdirdiğinde cevap alabilecekken tekrardan sormayı yeğliyorlar böyle sorular çok daha aydınlatıcı oluyor ve bizlere de yazma hevesi veriyor, bunu da ayrıca belirtmek isterim..

Neyse, evet teknoloji gelişiyor durmadan bir iki senelik bir süreçte çok daha komplike cihazlar çıkacaktır mutlaka 720P standartlaşacak ve hatta bu sektör üzerine 3D teknolojisini de alarak ilerlemeye devam edecektir, şu anda küçük adımlar atılıyor fakat son kullanıcının da bu keyfi alabilmesi de günümüz şartlarında maalesef kolay olmuyor...

Sonuç olarak standart dvd kalitesi ve 720P mkv filmleri arasında ki fark bizzat deneyerek söylüyorum ki çok çok güzel ve açık, sinemasever ev kullanıcılarının ve ikinci bir lcd almayı düşünenlerin tv yerine bu cihazı almaları çok çok yerinde bir karar olur...

Native 720P ve Full HD 1080P filmlerin doğal çözünürlüğe sahip projeksiyonlarında izlemek tabii ki daha bir farklı olacaktır, özel olacaktır ama gelin görün ki bu cihazın öne çıkan beş sayfadır bahsettiğimiz özellikleri ve F/P oranı benim şu an ki önceliklerimi karşılamakta....

Keyif alıyormuyuz, alıyoruz...

Peki native 720P bir cihaza, 2000 saatinden sonra muhtemel renk sorunları ile uğraşacağım bir cihaza min 600-800 TL arası fark verir miyim ?

Kendi kriterlerime göre. Asla...

Ama elimizde cihaza sürecek bluraylerimiz veya sıkı bir 1080P lik bir arşivimiz varsa da tabii FullHD bir cihazın keyfi bambaşka olacaktırve o cihazda sabit perde karşısında olacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Giove -- 14 Ocak 2010; 3:40:05 >

• Öncelikle paylaşımda bulunan bütün herkese teşekkür ediyorum..

Yorulmadan yorum yazan,foto gönderen arkadaşlarımızın yazılarını okuduktan sonra dün almaya gittim..Maalesef ürün hiçbir yerde kalmamıştı..Üzüldüm aslında..bir hevesle gittim ama sadece teknosa da bulabildim..Orada da abartılı bir fiyat verdiler...En az 150 ytl fazla...Kaldı ki taksitle almaya kalktığınızda da zam da ekleniyor...Teknosa da deneme ve görme imkanım oldu...Ürün gerçekten çok güzel geldi bana...Lacivert kağıt kaplama gibi bir odada duvara yansıtma yaptılar ve renkler o halde bile gerçekçi geldi....gözlerim ne kadar da bozuk olsa kesinlikle o renkleri algılamamak yanlış olurdu...

Ürünü fiyatına göre çok çok iyi buldum...Yalnız satıcılarda ki bilgisizliğe hala sinir oluyorum o ayrı bir konu...Önce taksitli fiyat dediler sonra da taksitli fiyatının 50 ytl fazla olduğunu söylediler..Allahtan araştırma yaparak gittim yoksa bu konuda pek bilgisi olmayan müşterilerin işleri gerçekten zor...

Projeksiyondan öte bir de perde sıkıntım var...60 lira ve 150 liralık 180*180 perdeler var..Sizler hangisini kullanıyorsunuz? 60 liralık perde de işimi görür mü? yani çok fark olur mu? ya da f/p iyi olan bir perde var mı benim bilmediğim?

Şimdiden teşekkür ediyorum....

• bilgehan_de arkadaşım Önce Cihazı aldıkdan sonra evinde müsait bir duvarda dene . Seyretme Mesafen ve Cihazı kurduğun zaman aldığın ekran boyutu sana ölçüler konusunda bir fikir verecektir. Ben önceden Beyaz bir duvarda izliyordum gayet iyiydi daha sonra merakdan gidip bir perde aldım çok fazla bir görüntüde farklılık algılamadım şahsen . Tabi bi ihtimal benim perde dandik vs. olabilir çok kesin konuşamıyorum ama 60 liralık perdeden pek bi iş çıkacağını sanmıyorum . perde konusunda forum kullanıcıları tarafından tecrübe edilmiş bir marka alman doğru olur . diğer kullanan arkadaşlarda sanırım deneyimlerini paylaşırlar perde konusunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehan_de

Öncelikle paylaşımda bulunan bütün herkese teşekkür ediyorum..

Yorulmadan yorum yazan,foto gönderen arkadaşlarımızın yazılarını okuduktan sonra dün almaya gittim..Maalesef ürün hiçbir yerde kalmamıştı..Üzüldüm aslında..bir hevesle gittim ama sadece teknosa da bulabildim..Orada da abartılı bir fiyat verdiler...En az 150 ytl fazla...Kaldı ki taksitle almaya kalktığınızda da zam da ekleniyor...Teknosa da deneme ve görme imkanım oldu...Ürün gerçekten çok güzel geldi bana...Lacivert kağıt kaplama gibi bir odada duvara yansıtma yaptılar ve renkler o halde bile gerçekçi geldi....gözlerim ne kadar da bozuk olsa kesinlikle o renkleri algılamamak yanlış olurdu...

Ürünü fiyatına göre çok çok iyi buldum...Yalnız satıcılarda ki bilgisizliğe hala sinir oluyorum o ayrı bir konu...Önce taksitli fiyat dediler sonra da taksitli fiyatının 50 ytl fazla olduğunu söylediler..Allahtan araştırma yaparak gittim yoksa bu konuda pek bilgisi olmayan müşterilerin işleri gerçekten zor...

Projeksiyondan öte bir de perde sıkıntım var...60 lira ve 150 liralık 180*180 perdeler var..Sizler hangisini kullanıyorsunuz? 60 liralık perde de işimi görür mü? yani çok fark olur mu? ya da f/p iyi olan bir perde var mı benim bilmediğim?

Değerli arkadaşım ben kendim ürünü(hs201) alırken kargo ile gelmesin-göreyim bileyim ve karşımda gerçek bir muatap olsun diyerek(tekirdağda yaşıyorum-burada istanbul gibi çok seçenek yok-) kolay ulaşabildiğim bir yer olan Casper storedan birazcık pazarlıkla 1030tl/8 taksit aldım..

açıkça söylemek gerekirse bilmiyorum şuan için daha uygun alan varmı ama sizde bu yolu deneyebilirsiniz..
    illa casper olacak diye bir şartta yok herhangibir biraz büyücek bilgisayar satıcısı bu ürünü(hemen hemen toptan hepsi aynı yerlerle ve şartlarla çalışıyorlar gibi) size bu ürünü 1-2 gün içinde getirtebilir diye düşünüyorum..peşin alsaydım 1000 tl ye alacaktım 8 ay için 30tl faizi göze aldım ben..

belki size bir yardımı olabilir diye düşünüyorum..bunun şöylede bir avantajı var, ben gelen ürünü açtırdım satıcının yanında denedim..bir sorun olsaydı hiç sıkılmadan-kargo, müşteri temsilcisine dert anlatmak gibi- iade edebilecek veya değiştirebilecektim.

perde konusu benim içinde biraz muallakta kaldı..bende ucuz ama performans ürünü bir 240*200 lük perde bakıyorum..üründende fazlası ile memnunum

selamlar.

• İnsallah kısa zamanda temin edersiniz.Hangi teknosada denedınız acaba cıhazı?Baska yerlerde demo odası bılen varsa onlarda cevaplayabilirler bu sorumu

quote:

Orijinalden alıntı: bilgehan_de

Öncelikle paylaşımda bulunan bütün herkese teşekkür ediyorum..

• https://www.emagzam.com/product_info.php?products_id=16810

peşin 930 TL. Yeri Kayseri'de. Ama güvenilir bir firmamı bilmiyorum, ilk defa duyuyorum.
    Kayserililerin ticaret konusundaki farklarını düşününce nasıl olur bilmiyorum.
  • Birazdan burayı screenshot ile doldurucam :)

Çeşitli Hd demo video lardan aldığım 720p lik görüntüler. Kaynak görüntü wd tv . Perdenin eni 145 cm.
  • o zaman uyumayayım

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucidbit -- 14 Ocak 2010; 23:52:46 >

• Bende fotolar gözükmüyor, bir sürü çarpı işareti var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reef1905

Bende fotolar gözükmüyor, bir sürü çarpı işareti var.

Refresh yapın sayfayı, düzelttim..

• Ortamda böyle..

Perde Sunlight marka. Görüntüsü güzel ama biraz kenarları dışa katlanıyor. Bunun dışında yansıtması falan gayet güzel. Aslında fonscreen almak istiyordum ama hepsiburada siparişi çok geciktirdiği için iptal edip hızlı al dan sipariş verdim ertesi günü yolladılar. Gerçekten hızlı alıyorsun yani :)

İlerde Da-Lite veya Procolor gibi iyi bir perde alacağım. Bi de o zaman bakarız görüntülere tekrar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Waves

quote:

Orijinalden alıntı: reef1905

Bende fotolar gözükmüyor, bir sürü çarpı işareti var.

Refresh yapın sayfayı, düzelttim..

Teşekkür ederim, güzel fotolar.Şanssızlığıma bir kere daha yandım.Vade farksız 950 TL. 8-10-12 taksit seçeneği ile alacaktım ama son makinada satıldı, kısmetsizlik benimkisi.
  • Arkadaşım çok teşekkürler görüntüler için. Hepsi çok net ve çok güzel. Alınacak bir makina
  • Gerçekten güzel makina..

800x600 çözünürlük hiç dezavantaj değil. Hd video ları gayet güzel gösteriyor.

Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum bu cihazı.
  • Bu ürünü 3-4 gün önce bende aldım.Arkadaşların methettikleri gibi güzel bir cihaz. Hatta projeksiyondan anlayan birkaç arkadaşta görüntüleri gördükten sonra çok beğendiler.5-6 HD film seyrettim.Sinemadan daha net diyebilirim.Tavsiye ederim.
  • waves arkadasım fotolar ıcın cok sagol.Biz demo yerı ararken sen bızım ayagımıza getırmıssın goruntuler cok guzel.ozellıkle renklerdekı doygunluk super.Bir de dusuk cozunurluklu makına nasıl bu kadar net goruntu verıyor anlamıs degılım teknık olarak bılen bırı varsa acıklayabılır mı?
  • LED olsun çamurdan olsun demiştim.. Fotoğraflar gerçekten güzel. Bende niye böyle çıkmıyor. Makine kalitesindenmi Kodak lada böyle çekimleri alabilirmiyim? Kodak C663 model makina bendeki... Piyasadanda kalktı gerçi ama..
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.