Şimdi Ara

LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU] (109. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31.571
Cevap
138
Favori
2.045.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: adige13

quote:

Orijinalden alıntı: sinanolmez

Arkadaşlar merhaba,

Daha önce araştırma aşamasındayken LG 47LW650S ile ilgili buradan bayağı bilgi almıştım, nihayet alacağım TV'ye karar verdim.

47LW5500'ü Ankara'da kutup a.ş'nin bir mağazasından 3876 TL'ye alıyorum.

Ama şöyle;

Geçen sene ağustosta nakit 2700 TL'ye Samsung'un bir modelini Kutup'tan aldım fakat TV'yi en az 10 ay kullanamayacağım belli olunca 3 ay sonra açılmamış kutuyu iade ettim,
    garanti plus (+4yıl garanti) dahil toplam 3000TL bakiyem kalmıştı bu yüzden Kutup A.Ş'den başka şansım yok :(

Şimdi;

47LW5500 ve +4 yıl garanti ile toplam 6 yıl garanti için önceki bakiyeme ek olarak 876 TL'yi 12 taksite bölüyorlar aylık ödemesi 73 TL, benim için pek göze batmayacak bir taksit,
    önceden bayıldığım 3000 TL'nin üzerinden 11 ay geçince sanki hiç ödememişim gibi geliyor şimdilerde :)

Sizce,

* Henüz ödeme yapmadım ama mağazadan çıkarken ilk aklıma burada sizlere sormak geldi, bu fiyat için ne düşünüyorsunuz?
    * Ayrıca bu TV için yazılanları okudum ve benim içime sindi, önceki tercihim olan 47LW650S sanırım daha pahalı ve sırf 200Hz ve dahili uydu alıcısı için aradaki farka değmez diye düşünüyorum, siz?
    * Kullanımım sırayla Digitürk, Uydu, film ve Xbox oyun olacak, sizce bu TV beni memnun eder mi?

Teşekkürler

bence fiyat çok yüksek bunu ende biliyorsun ama bizdende duy :))) garanti içinse teknosa +3 yıl için 396 tl istedi benden 4 yıl içinde 876 lira çok değil mi?? ps 3 al bence hatta acele etme ps4 3d olacakmış onu alırsın bence 876 liraya garanti yaptıracağına alacağın bissürü şey avr , bu benim düşüncem..

Hocam sanırım yanlış anlaşılmış, +4 yıl garanti için benden 400 TL istediler, Tv'nin fiyatı 3476 TL.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Daha önce araştırma aşamasındayken LG 47LW650S ile ilgili buradan bayağı bilgi almıştım, nihayet alacağım TV'ye karar verdim.

47LW5500'ü Ankara'da kutup a.ş'nin bir mağazasından 3876 TL'ye alıyorum.

Ama şöyle;

Geçen sene ağustosta nakit 2700 TL'ye Samsung'un bir modelini Kutup'tan aldım fakat TV'yi en az 10 ay kullanamayacağım belli olunca 3 ay sonra açılmamış kutuyu iade ettim,
    garanti plus (+4yıl garanti) dahil toplam 3000TL bakiyem kalmıştı bu yüzden Kutup A.Ş'den başka şansım yok :(

Şimdi;

47LW5500 ve +4 yıl garanti ile toplam 6 yıl garanti için önceki bakiyeme ek olarak 876 TL'yi 12 taksite bölüyorlar aylık ödemesi 73 TL, benim için pek göze batmayacak bir taksit,
    önceden bayıldığım 3000 TL'nin üzerinden 11 ay geçince sanki hiç ödememişim gibi geliyor şimdilerde :)

Sizce,

* Henüz ödeme yapmadım ama mağazadan çıkarken ilk aklıma burada sizlere sormak geldi, bu fiyat için ne düşünüyorsunuz?
    * Ayrıca bu TV için yazılanları okudum ve benim içime sindi, önceki tercihim olan 47LW650S sanırım daha pahalı ve sırf 200Hz ve dahili uydu alıcısı için aradaki farka değmez diye düşünüyorum, siz?
    * Kullanımım sırayla Digitürk, Uydu, film ve Xbox oyun olacak, sizce bu TV beni memnun eder mi?

Teşekkürler

bence fiyat çok yüksek bunu ende biliyorsun ama bizdende duy :))) garanti içinse teknosa +3 yıl için 396 tl istedi benden 4 yıl içinde 876 lira çok değil mi?? ps 3 al bence hatta acele etme ps4 3d olacakmış onu alırsın bence 876 liraya garanti yaptıracağına alacağın bissürü şey avr , bu benim düşüncem..

Hocam sanırım yanlış anlaşılmış, +4 yıl garanti için benden 400 TL istediler, Tv'nin fiyatı 3476 TL.

Alıntıları Göster
    32LW4500 ye update yapdım 4.60.10 olan versiyonum 4.60.13 oldu

Nasıl yapdğımı anlatayım sizlere:
    1- Aşşağıdaki adrese girip tv modelinize tıklıyorsunuz sonundaki U sizi endişelendirmesin 32LW4500 cihazıma 32LW450U yükledim sorunsuz
    http://www.lg.com/uk/common/search/controller.jsp?N=8110&Ntk=All&Ntt=lw450&Nty=1&D=lw450&Ntx=mode+matchallpartial&Dx=mode+matchallpartial&srchLocalCode=uk&search_businessType=2&sid=131017A8FC94

2-Drivers & Software bölümüne geçip The latest firmware file yazısına tıklayarak güncellemeyi indirin

3-Flashdiskinize "LG_DTV." adında bir klasör açın( " işaretlerini yazmıyacaksınız :) )

4-İndirdiğiniz rar arşivinin içindeki dosyaları açtığınız klasör içine atın

5-Flashdiski televizyona takın açıldıkdan sonra 4-5 saniye sonra görecektir Güncelleme başlatılsın mı? gibi bir soru sorcak BAŞLAT a bastıkdan sonra update başlar update bitince tv kendini yeniden başlatıyor ve 5-10 saniye görüntü gelmiyor ondan sonra tv niz kendine geliyor

Playstation 5 Digital Edition//Asus Vivobook Pro 14X OLED//TCL 55C728 QLED TV

• quote:

Orijinalden alıntı: Selfroot

1- Aşşağıdaki adrese girip tv modelinize tıklıyorsunuz sonundaki U sizi endişelendirmesin 32LW4500 cihazıma 32LW450U yükledim sorunsuz
    http://www.lg.com/uk/common/search/controller.jsp?N=8110&Ntk=All&Ntt=lw450&Nty=1&D=lw450&Ntx=mode+matchallpartial&Dx=mode+matchallpartial&srchLocalCode=uk&search_businessType=2&sid=131017A8FC94

2-Drivers & Software bölümüne geçip The latest firmware file yazısına tıklayarak güncellemeyi indirin

3-Flashdiskinize "LG_DTV." adında bir klasör açın( " işaretlerini yazmıyacaksınız :) )

5-Flashdiski televizyona takın açıldıkdan sonra 4-5 saniye sonra görecektir Güncelleme başlatılsın mı? gibi bir soru sorcak BAŞLAT a bastıkdan sonra update başlar update bitince tv kendini yeniden başlatıyor ve 5-10 saniye görüntü gelmiyor ondan sonra tv niz kendine geliyor

Alıntıları Göster
    @HooMie Ben de henüz update yapmamıştım. Eve gider gitmez bunu deneyeceğim mutlaka. Tavsiye için sağol, süpersin.
    AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz 8 MB Cache 4, Gigabyte 880GA- UD3H AM3 AMD 880G / SB850 DDR3 1866 MHz (O/C) DV, Kingston 4 GB (2x2 GB) KIT Hyperx DDR3 1333 MHz CL7 XMP Ram, Cooler Master HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W Midt ATX, Sapphire HD 6950 GDDR5 1 GB 256Bit AMD Radeon DX11, Samsung 1 TB 32 MB SATA 2 7200 RPM, LG 3D Cinema TV 42LW4500, Sony PS3, Sony PSP 3000, iPOD Touch 4G 32GB White

• quote:

Orijinalden alıntı: deepthink

Merhaba arkadaşlar Ustaların görüşlerine ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.
    Bir süredir samsung 40d7000 modelini gözüme kestirmiş fiyatı düşmesini bekleme kararı almıştım ancak forumda LG LW5500 ün D7000 den üstün yanlarının olduğuna dair yazılar okuyunca fiyatınında daha uygun olmasından dolayı LW5500 e yönelmiştim.

Ancak bu gün gittiğim vatan bilgisayarda "Philips 6606H , Samsung D5000 , D6000 , D7000 ve LG LW570s i yan yana izleme fırsatı buldum. (NOT: bildiğim kadarıyla LG LW5500 VE LW570S teknik açıdan aynı özellikteler sadece 570s de ilaveten uydu alıcı var ve kasa şekli değişik ama görüntüyü oluşturacak diğer tüm teknik özellikler aynı olduğu için bu tv yi LG LW5500 niyetine inceledim)

Yan yana duran bu 5 Televizyonda da (1080p Full HD Avatar yayınlanıyordu)

Dikkatli bakıldığında LG nin hareketli sahnelerde görüntüyü takılarak gösterdiğini farkettim (örneğin; atıyorum saniyede 36 kare göstererek görüntüyü oluşturması gerekirken işlemcisinin gücü yetmiyor da 30 kare göstererek görüntüyü oluşturuyormuş gibi bir durum vardı buda hareketli görüntülerin yumuşak ve akışkan değilde kare atlayarak takılarak ilerlemesine sebep oluyormuş gibiydi, elbette bu çok abartılı bir takılma değil ancak dikkat edildiğinde fark edilebilecek ve o nitelikte bir tv için can sıkacak boyutta bir durum ) açıkçası hayal kırıklığına uğradım.

Samsung D6000 , diğer yandaki Samsung D7000 ve Philips 6606H nin görüntülerinde ise akışkanlık konusunda hiç bir sorun yoktu.
    NOT: aynı takılma Diğer yanda duran Samsung D5000 de de gözüme çarptı.

samsung un giriş modeli olan D5000 de işlemcisinin yavaşlığına bağlı olduğunu düşündüğüm bu kare atlayarak, takılarak gösterme durumu belki fiyatı gözetilerek kabullenilebilir ama LG nin LW5500 modeli için bence kabul edilemez.

Açıkçası ben LG LW5500 ün Samsung D7000 den daha iyi görüntü vermesini beklerken D6000 den dahi daha başarısız buldum görüntünün akışkanlığı konusunda.

Öncelikle konu hakkında tecrübeli ustalara sormak istiyorum bu durum neden kaynaklanıyor olabilir yani mağazadaki LG nin herhangi bir özelliğinin kapalı olması vb. bir durum olabilirmi (örneğin true motion kapalı olması gibi ) yada LG nin işlemcisi samsung D6000 ve 7000 modelindeki kadar hızlı olmadığı için mi? yada başka bir sebepten mi?

bana sanki işlemcisinin yavaşlığı ile ilgili olabilir gibi geldi çünkü samsung un giriş modeli olan D5000 de de aynı durum sözkonusu idi.

İki Tv nin diğer açılarda görüntü kalitesini kıyaslayacak olursam; açık ara üstünlükler olmamakla birlikte samsung da ki siyahlar daha iyi ve yakın planlardaki insanların yüzlerine dikkat edildiğinde yine samsung da ki göründü daha keskindi LG ye göre.

sonuç olarak LG LW5500 ün D7000 e göre fiyatı nın uygunluğu 3D konusundaki söylenen avantajları vs. beni LG ye yaklaştırmıken bu olay kafamı karıştırdı siz ne dersiniz?

Not: bu arada hiç hesapta yokken ve başka bir kulvarda olmasına rağmen tesadüfen philips 6606H görüntüsünede baktım ve neredeyde hepsinden daha net ve keskin bir görüntüye sahip olduğunu farkettim etkilendim ve şaşırdım açıkçası.

aynı karsılastırmayı bende yatım samsung LG den daha kesin ve daha parlak goruntu veriyordu hemde acık ara oysa tamda gozluk yuzunden LG ye yonelmisken beni geri cevirdi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kerempek

Arkadaşlar daha önce de incelemeyi yazacağımı söylemiştim ama gece uyuya kaldığımdan yazamadım.Panasonic G,GW sersi ve LG LW serisini karşılaştırıyor incelemem.Karşılaştırdığım konularda iyi not verdiğime 10 dedim diğerini de o not üzerinden değerlendirdim.

Yurt dışındaki tüm forumlarda en az 100 sayfa yorum okudum.burdaki lg lw serisindeki tüm yorumları okudum ve yine forumdaki Panasonic G20 kısmındaki tüm yorumları okudum.

CNET,AVFORUM,AVSFORUM,HDTVREVIEW gibi siteleri inceledim.

Teknosa'da MediaMarkt'da ve Bimeks'te son iki gün toplam 7-8 saatimi geçirdim.Televizyonların ayarlarının hepsini denedim.(Harici diskimle Full HD Spartacus ve 5-10 filme gittim)

Yazacaklarım tamamen objektif olup şu anda herhangi bir firmada çalışmadığımı da belirtmek isterim.(Askerden döndüm 10 gün sonra alakasız bir işe gireceim.)

Renk kalitesi,SD ve HD Yayın Performansı
    ------------------------------------------------

Arkadaşlar SD performansı plazma olduğu için doğal olarak tabii ki Panasonic önde.Ama şaşırtıcı biçimde LG LW seriside LED-LCD'ye göre oldukça iyi bir performans veriyor.

HD yayında ise piyasada zaten 2011 modellerinde kötü görüntü veren tv nerdeyse kalmamış.

SD =>> Panasonic :10 LG:8

HD =>> Panasonic:10 LG:8.5

Renk Kalitesi =>> Pana:10 LG:9

LG'de neden puanları kırdığımı söyleyeyim.Ne olursa olsun renk kalitesi panasonic plazmalarda daha iyi.Ama artık fark çok azalmış.Renkler doğallığa yaklaşmış.Firmaların neden LED-LCD'ye yatırım yaptığını anladım.Cidden büyük potansiyel var.Ama plazmayı yakalaması içn daha 4-5 sene istiyor.

Bir de hareketli sahnelerde Panasonic daha başarılı.Şöyle bir durum var.Panasonic'de IFC LG'de ise TrueMotion sistemi araya yazılımsal olarak sahneler ekleyip HZ'i arttırmaya çalışıyorlar.Örneğin kanalda altta altyazı geçerken LW serisinde truemotion Pana'da IFC açıkken ikisinde de bir sıkıntı yok.İki televizyondan herhangi birinde bu opsiyonu kapadığımızda o televizyon geride kalıyor.İkisini birden kapadığımda ise aradaki fark çok çok az olsa da LG geride.

Siyah Seviyesi
    -----------------

Arkadaşlar siyah seviyesinde tartışmasız biçimde pana'lar önde.Gidin gözünüzle görün.Yanlız teknoloji marketlere gittiğinizde bazen parlaklığı o kadar arttırıyorlar ki panalar'da siyah kötü gibi gözüküyor.Böyle bir durum yok.Tüm ayarları denedim hepsinde Pana önde.

Ama düşünüyorum da arkadaşlar o kadar da önemli mi ? LG'de de oldukça iyi ve muadilleri ile denk siyah seviyesi var.O kadar fark edilmiyor

Siyah Seviyesi: Pana:10 LG:7.5

MultiMedia
    ------------

LG mkv,divx oynatma ve altyazı gösterme de Pana'lara göre daha başarılı.DST sesi pass through yapamıyor.Pana'lar yapıyor.İkisinin de ses kalitesi çok iyi değil ama LG daha başarılı geldi bana.Onun dışında youtube vs'de ikisi de eşit.Yanlız youtube'dan 3 boyutlu olan videolar LG'de izleniyor.Pana'da deneyemedim ama izlenmiyordur diye tahmin ediyorum

Genel olarak Multimedia'da LG:10 Pana:8.5

3D
    ----

Eveeet geldik 3d'ye.Benim araştırdığım kadarıyla forumda çok yanlış bir bilgilendirme var 3d ile ilgili olarak.Öncelikle notlarımı vereyim ondan sonra neden olduğunu açıklarım.

LG:10 Pana:8

Arkadaşlar şunu söyleyeyim teknoloji olarak aralarında büyük bir fark yok.LG'nin 3d'si devrimsel falan değil.İkisi de hemen hemen aynı mantıkla çalışıyorlar.Performanslarında ise abartı bir fark yok.

3D'de LG'nin +'larını yazıyorum.
    -----------------------------

1-Görüntü daha parlak.
    2-Gözlükler çok rahat.
    3-Gözlükler çok ucuz
    4-Gözlüklerde şarj derdi yok.(Gözlükleri ayrı madde yazmamın sebebi sadece gözlükler iyi demekle anlatılmayacak kadar fark olması)
    5-crosstalk yok denecek kadar az.Titreme hiç yok.
    6-Yatay olarak görüş açımız çok geniş

3D'de LG'nin -'leri
    --------------

1-1080p bir video izlerken görüntü her göze ikiye bölünerek geliyor.Bu da videoyu 540p olarak izlediğiniz anlamına gelir.Yani full hd 3d değil bu arkadaşlar.En büyük negatif özelliği bu.Fakaaaaaaaaaaaat öyle full hd değil diyip atmak olmaz.Görüntüyü beynimiz birleştirip 3d yaptığı için gözümüz 540p-1080p arası bir değer olarak algılanıyor.Sonuç:Özellikle dikkat etmezseniz çözünürlük anlamında bir fark göremezsiniz ama böyle bir fark kabul etsek de etmesek de var.

2-Ekrana dikey olarak tam ortasından bakmak gerekiyor.Eğer dikey olarak %20,%30 arası bir açı farkıyla bakılırsa görüntüde ikileşmeler açık olarak görülüyor.(çok açık).Ben şahsen böyle bir şeyi sorun etmem.Ekranı ona göre konumlandırırım.Bu televizyonu aldığınızda ekranı iyi konumlandırmak gerekiyor.Yani LG reklamındaki gibi öyle ailenin bir kısmı ayakta bir kısmı kanepede falan yalan :).

3D'de Panasonic 3d +ları
    ---------------------

1-3d gözlüğü taktıktan sonra görüntü kalitesi stabilitesini koruyor.Renkler aynı şekilde canlı
    2-Dikey olarak hareket kabiliyetimiz LG'den fazla.(Bizzat Denedim)

3D'de Panasonic 3d -'leri
    ---------------------

1-Gözlükleri şarj etmeniz gerekiyor.Filmin ortasında gözlüğün şarjı bitebilir :).Bu başlı başına büyük bir eksidir.
    2-Gözlükler LG'ye göre daha ağır.Yine de öyle aşırı fark yok.Yine gözünüzde unutursunuz.(Yeni nesil gözlükler için söylüyorum).Gözlükler rahat.Öyle baş ağrısı,mide bulantısı olayları eskide kaldı arkadaşlar.Hamile değilsiniz 3d izliyorsunuz.Yaklaşık 1 saat izledim hiç bir şey farketmedim.
    3-Yatay hareket kabiliyeti LG'ye göre daha zayıf ama yine de bence yeterli.
    4-Titreşim çok çok az olsa da var.Nadir farkediliyor.Cross talk ise hiç yok.Parlaklıkla ilgili bir sorun yok!!!.Yeterli parlaklıkta.

Not:Bence 1-2 sene sonra Active Shutter gözlükler çok daha iyi bir duruma gelecek.Hem daha ucuz hem daha kaliteli olacak.Teşekkürler LG!!! rekabet ortamı her zaman iyidir :)

KONSOL ve PC
    -----------------

Arkadaşlar bu konuyla ilgili bilgileri Genel Problemler kısmında verdim.Notlarım aşağıda.

Pana:10 LG:9

Evet iki televizyon için karşılaştırma yorumlarım yanlız burdan sonrasını dikkatli okuyun !!!!.Önemli bilgiler içeriyor.

Genel Problemler ve Görüşler Panasonic Plazmalar İçin
    ---------------------------------------------------------------

1-50 HZ yayınlarda IFC açık iken görüntü yapay IFC kapalı iken ise görüntü de titremeler oluyor.Bir çok kullanıcı farkedememiş bile ufak bir problem bu.Yeni seri panasoniclerde de aynen devam ediyor.BlueRay,DVD vs'de ise hiçbir problem yok.Görüntüler İNANILMAZ iyi.

2-G20 serisinde 42'inçten yüksek olanlarda buzzing problemi var.Televizyondan ciddi miktarda ses geliyor.Özellikle Parlak sahnelerde örneğin arka plan'ın beyaz olduğu sahnelerde ses artıyor.Bazı televizyonlarda ses daha da yüksek.Şansa kalıyor iş.Dikkat etmek lazım.42G20'lerde sorun belirtilmemiş.Genelde 50g20 serisinde var.3-4 kişiden biri bu soruna sahip.2011 model pana'larda sorun yok.

3-Plazma kullanırken bildiğiniz gibi aynı görüntü sürekli açık kalırken Burn In ve Image Retention problemleri oluşabiliyor.Ama gerçekten endişelenmeyin.2010 model panaları günde 15 saat ortalama ile kullanıp PS3'de oyun oynayıp herşeyi yapıp yine de sorun yaşamıyor insanlar.Yine de monitör olarak kullanacaksanız dikkat etmeniz lazım.

Genel Problemler ve Görüşler LW serisi için
    -------------------------------------------------

1-Arkadaşlar bu seri genel olarak LED-LCD televizyonların tüm problemlerini içeriyor.Kenarlardan ışık sızması olsun banding(ekranda zaman zaman beliren bant efekti) olsun sonra bazen ekranda ani parlamalar falan hepsi var.Ama yapacak bir şey yok teknoloji şu an böyle :))).Zaten banding dışında diğer problemler de ciddi bir sıkıntı yok.Kullanıcılar en çok banding'ten şikayetçi.Bunlar ayrı ayrı maddeler yazmak gerekir ama bir çok kullanıcı bu haliyle memnun.Benim ise dikkatimi çekiyor bunlar.

2-Input LAG problemi.LW 5500 serilerinde lag minimum 90 ms'dir arkadaşlar.LAG'ın 30 ms'den fazla olmaması tercih edilir.LW 4500 serilerinde de 50 ms'ye kadarr lag vardır.Fakaat aşağıda dediklerimi yaparak lag'ı 20-25 ms'niye ye indirebilirsiniz.

LAG Problemi Çözümü
    --------------------------

1-
    LW 450x için

LW 550x için
    http://www.lg.com/uk/common/search/controller.jsp?N=8110&Ntk=All&Ntt=lw550&Nty=1&D=lw550&Ntx=mode+matchallpartial&Dx=mode+matchallpartial&srchLocalCode=uk&search_businessType=2&sid=131017B811D6

adresinlerine gidin ve firmware update'i yapın.Burada 550t ve 450u sırasıyla lw 5500 ve 4500'e karşılık gelir.LW4500 serisi içinde herkes soruyordu nasıl firmware update edecem diye :)) işte size çözüm usb'ye koyun ve yükleyin.bu kadar....

2-Mod olarak "GAME" Giriş tipi olarak "PC" seçin.(Basit gibi görünse de ÇOOOK ÖNEMLİİİİİİ!!!!!)

3-Son ve en önemli olarak LG'nin resmi sitesinde yayınlananları ve tavsiye edilenleri okuyun....
    http://lgknowledgebase.com/kb/index.php?View=entry&EntryID=3012

Bu ayarları yaptıktan sonra input lag olayı oldukça azalmış oluyor yorumlar bu şekilde.Diğer LED-LCD tv'ler seviyelerine iniyor hatta daha iyisine.(Tabi 10-25 ms aralığındaki PANA plasmalar kadar iyi değil.)

Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Kolay Gelsin......

Ellerine sağlık , çok güzel yazı ki lag problemi çözülürse duasını alcağın en az 1000 insan var burda, işin gücün ras gelsin:)

Alıntıları Göster
    Buradaki linkte firmware versiyonu 3.07.08 görünüyor, daha yeni bir versiyon mu acaba ya da ülkesel farklılıklardan dolayı isim farklılığı mı (tv de 550T olarak görünüyor).

• quote:

Orijinalden alıntı: flydini

Buradaki linkte firmware versiyonu 3.07.08 görünüyor, daha yeni bir versiyon mu acaba ya da ülkesel farklılıklardan dolayı isim farklılığı mı (tv de 550T olarak görünüyor).

Fwyi yüklerken zaten seninkiyle aynı veya daha eski ise Güncelleme yapmanıza gerek yoktur diye uyarı veriyor

Playstation 5 Digital Edition//Asus Vivobook Pro 14X OLED//TCL 55C728 QLED TV
  • quote:

Orijinalden alıntı: HooMie

Bu da eklendi ilk mesaja.
    İlk mesajı elimden geldiğince geniş, ayrıntılı ve düzenli tutmaya çalışıyorum. Olması gereken bir bilgi varsa söyleyin ekleyeyim hemen. Güzel inceleme ve karşılaştırmaları da ekliyorum sürekli. Eğer bir mesajda içinde karakter sınırı gibi birşey yoksa çok iyi bir kaynak olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 7 Temmuz 2011; 13:18:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: techraven

quote:

Bu arada Samsung 2013 yılında aktif pasif karışımı tv lerini çözünürlük kaybı olmadan gösterecek tv lerini piyasaya sürecekmiş.

Görüldüğü üzere tüm 3D TV üreticileri SG gözlüklerden pasif gözlük teknolojisine kayacak yavaş yavaş. Bu teknolojinin mantığını merak ettim, FPR tipi gözlük gibi polarize gözlüklerle izlenecekmiş. Panelden 3D görüntüyü izleyiciyle buluşturma aşaması zaten asıl sorun. Biraz araştırıp bulduklarımı yazarım.

Alıntıları Göster
    İlk Sayfadan Alıntı:
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Media Player Notu:
    * DTS sesleri çözemiyor, TV'den ses alamıyorsunuz.
    * DTS sesleri pass-through ile dışarıya veremiyor başka bir cihazdan da ses alamıyorsunuz.
    * DTS sesli film izlemek istiyorsanız:
    - DTS çözebilen media player alacaksınız (en ekonomik ve bence en başarılı çözüm WD TV Live, sadece HDMI kablosu ile TV'den stereo ses alabilirsiniz)
    - Filmlerinizi bir işlemden geçirerek seslerini DTS'ten AC3'e çevirecek, sonra izleyeceksiniz.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ----3D GÖRÜNTÜ+SES ÇÖZÜMÜ ÜRETEN KİM VAR???---
    --Bendeki Model : 42LW5500--
    3D Half Sbs AC3 MKV denemelerimi (TVnin USBsi ile) yazmıştım. 3D GÖRÜNTÜ var-SES yok
    3D GÖRÜNTÜ + SES Alabilmek için, Yukarıda yazan varyasyonları deneyip (WD Liwe TV MKV player veya başka bir ürün ile) SES ALALAN Arkadaşımız VAR MI Forumda ???
    --Cidden Bu ses olayına çok takıldım, Sessiz 3D nin, FPR gözlüğün ne anlamı var???
    --Şayet, extra alacağımız bir MKV Player ile TV'nin hoparlöründen ses alabileceksek, Eyvallah.. AMA Bu mümkün Değilse, Gerçekten Pişman Oluyorum Bu TVyi aldığıma..
    --Paylaşımlar için Herkese Teşekkürler--

• quote:

Orijinalden alıntı: techraven

quote:

Orijinalden alıntı: HooMie

Bu da eklendi ilk mesaja.
    İlk mesajı elimden geldiğince geniş, ayrıntılı ve düzenli tutmaya çalışıyorum. Olması gereken bir bilgi varsa söyleyin ekleyeyim hemen. Güzel inceleme ve karşılaştırmaları da ekliyorum sürekli. Eğer bir mesajda içinde karakter sınırı gibi birşey yoksa çok iyi bir kaynak olacak

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Bimeks kampanyası ile 47LW5500 satın aldım. Bu başlığı açıldığı günden beri takip ediyorum ve sizlerin olumlu izlenimlerinize dayanarak 46D7000 almaktan vazgeçip bu televizyona yöneldim.

Sormak istediğim birkaç şey var ancak öncelikle askı aparatı ile ilgili sorumu sorayım. Televizyonun arkasındaki girişleri rahatlıkla kullanabileceğim yani televizyonu duvara 5-6 cm uzaklıkta tutacak bir askı aparatına gereksinim duyuyorum. Önerebileceğiniz herhangi bir marka/model var mıdır?

Teşekkürler.

• Arkadaslar agirlikli olarak oyun ve 3d Bluray filmler icin kullanacagim, ben simdi hangi modeli alayim? Dunden beri bu konuyu inceliyorum, kafam karisti. 42" olan en iyi modeli ariyorum LW serisinde.

χвσχLινє &amp; ρѕη | wN6hstR

Eksiğiz varsa alın, fazlanız varsa dağıtın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: wNchstR

Arkadaslar agirlikli olarak oyun ve 3d Bluray filmler icin kullanacagim, ben simdi hangi modeli alayim? Dunden beri bu konuyu inceliyorum, kafam karisti. 42" olan en iyi modeli ariyorum LW serisinde.
    En üst model LW6500-LW650S ancak oyun için lag sorunu düşünüldüğünde LW4500 daha iyi bir seçenek olur sanıyorum. Bence bir mağazaya gidip oyun modunda gerekli ayarları yaparak LW65xx deneyin, oyun performansından memnun kalırsanız onu tercih edersiniz. Yukarda arkadaş input lag düşürme olayını anlattı onları yaparak deneyebilirseniz daha tutarlı olur.

Arkadaslar agirlikli olarak oyun ve 3d Bluray filmler icin kullanacagim, ben simdi hangi modeli alayim? Dunden beri bu konuyu inceliyorum, kafam karisti. 42" olan en iyi modeli ariyorum LW serisinde.

Şimdi oyun için dediğiniz zaman direk LW4500 serisini öneririm. Bugün HooMie sayesinde güncelleme durumuna da açıklık geldi. TV'nin smart özelliği olmaması dışında negatif bir yanı kalmadı ki bu da negatif sayılmaz aslında sonuçta konsolu olan kullanıcının elinde interneti zaten var demektir. Ekstra olarak TV'nin internete bağlanmasına ihtiyaç yok. Oyun kullanıcısı için input lag olmasın yeter.

Benim kullandığım 42LW4500'ü tavsiye ederim.
    AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz 8 MB Cache 4, Gigabyte 880GA- UD3H AM3 AMD 880G / SB850 DDR3 1866 MHz (O/C) DV, Kingston 4 GB (2x2 GB) KIT Hyperx DDR3 1333 MHz CL7 XMP Ram, Cooler Master HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W Midt ATX, Sapphire HD 6950 GDDR5 1 GB 256Bit AMD Radeon DX11, Samsung 1 TB 32 MB SATA 2 7200 RPM, LG 3D Cinema TV 42LW4500, Sony PS3, Sony PSP 3000, iPOD Touch 4G 32GB White

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

Şimdi oyun için dediğiniz zaman direk LW4500 serisini öneririm. Bugün HooMie sayesinde güncelleme durumuna da açıklık geldi. TV'nin smart özelliği olmaması dışında negatif bir yanı kalmadı ki bu da negatif sayılmaz aslında sonuçta konsolu olan kullanıcının elinde interneti zaten var demektir. Ekstra olarak TV'nin internete bağlanmasına ihtiyaç yok. Oyun kullanıcısı için input lag olmasın yeter.

Benim kullandığım 42LW4500'ü tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    LG İngiltere sitesinde LW 570s için firmvare yok ancak LG Almanya sitesinde "The latest firmware file v3.07.08" olarak görünüyor bizim televizyonlarda 3.07.04 vardı akşam deneyip sonucu yazabilirim

Firmware İndirme Linki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oltulu -- 7 Temmuz 2011; 17:40:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Raskol

quote:

Orijinalden alıntı: BERSUM

quote:

rejim bende lg demo yu pm alabilirmiyim.
    tatilden donunce 100k ile seed ederim bende

ayrica 47" aldim karsisina gecince keske para olsada 55 alsam dedim.

Arkadaşım 47" kaç metreden izliyorsun,bende hala 47"mi 55"mi karar veremedim azami 3 metreden izliyeceğim için soruyorum

3.5 metreden izliyorum, zaman zaman keske param olsada 55 alsatdim diyorum.
    eger istanbuldaysan gelip evime gorebilirsin bir fikrin olur

Çok naziksiniz teşekkür edrim ama maalesef izmirde yaşıyorum,yerleşim nedeni ile dikdörtgen salonda enine izlemek zorundayız sanki 55" büyük olur gibi düşünmüştüm ama siz büyük olmayacağını söylediğinize göre lw55"in çıkmasını bekleyeceğiz bu durumda yaz sonuna doğru fiyatlarda biraz düşer sanırım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

rejim bende lg demo yu pm alabilirmiyim.
    tatilden donunce 100k ile seed ederim bende

ayrica 47" aldim karsisina gecince keske para olsada 55 alsam dedim.

Arkadaşım 47" kaç metreden izliyorsun,bende hala 47"mi 55"mi karar veremedim azami 3 metreden izliyeceğim için soruyorum

3.5 metreden izliyorum, zaman zaman keske param olsada 55 alsatdim diyorum.
    eger istanbuldaysan gelip evime gorebilirsin bir fikrin olur

Çok naziksiniz teşekkür edrim ama maalesef izmirde yaşıyorum,yerleşim nedeni ile dikdörtgen salonda enine izlemek zorundayız sanki 55" büyük olur gibi düşünmüştüm ama siz büyük olmayacağını söylediğinize göre lw55"in çıkmasını bekleyeceğiz bu durumda yaz sonuna doğru fiyatlarda biraz düşer sanırım.

Alıntıları Göster
    Şimdi geldik hangi media player'ı almaya. Hepsiburadada Dark minibox 640 GB HDD ile kampanyalı 250 TL, uygun gibi geldi.Ama daha önce hiç media player kullanmadığım için tecrübem yok nasıl oldukları hakkında.
    Elimde 78 adet toplam 483 GB 3D half sbs 1080p var. İlgilenen PM atsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flydini -- 7 Temmuz 2011; 17:10:54 >

• quote:

Şimdi geldik hangi media player'ı almaya. Hepsiburadada Dark minibox 640 GB HDD ile kampanyalı 250 TL, uygun gibi geldi.Ama daha önce hiç media player kullanmadığım için tecrübem yok nasıl oldukları hakkında.

Alıntıları Göster
    --42LW550--
    --3D GÖRÜNTÜ+SES-- İÇİN ÇÖZÜM ÜRETEN YOK MU ???
    Bu, sanırım Dördüncü mesajım, bu konu ile ilgili.
    Forumu başından beri takip ediyorum, 36 SAYFA olmuş,,
    Henüz, 3D GÖRÜNTÜ+SES almış bir arkadaşın yazısına rastlamadım...
    HD Receiver(DTS Destekleyen)- MKV PLAYER (DTS Destekleyen) Kurup da, denediğiniz 3D AC3 MKV'lerden veya DTS'li MKV'lerden SES Alan Yok mu Hala ???

• quote:

Hangi şehirdesiniz acaba...size pm de attım ayrıca...

eğer uygunsa almak isterim

Orijinalden alıntı: entegre78

--42LW550--
    HD Receiver(DTS Destekleyen)- MKV PLAYER (DTS Destekleyen) Kurup da, denediğiniz 3D AC3 MKV'lerden veya DTS'li MKV'lerden SES Alan Yok mu Hala ???

entegre Bu sorduğunuz soruların cevabı biliniyor.

LG direk olarak DTS çözmüyor.Ac3 çözüyor. Bizzat kendim sayısını unuttuğum kadar 3d görüntüyü izledim ve sesini aldım.

Dts çözen bir media playeri LG ye bağladığınız da ise DTS sesi sorun olmadan izlersiniz. Denemedim ama mantıksal olarak garanti veririm size.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReJim

quote:

--42LW550--

LG direk olarak DTS çözmüyor.Ac3 çözüyor. Bizzat kendim sayısını unuttuğum kadar 3d görüntüyü izledim ve sesini aldım.

Dts çözen bir media playeri LG ye bağladığınız da ise DTS sesi sorun olmadan izlersiniz. Denemedim ama mantıksal olarak garanti veririm size.

Alıntıları Göster

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    --42LW5500--

Sayın Rejim..., İlgi ve cevap için Teşekkürler.
    Fakat, Benim Soruma Tam Cevap olmamış.
    --İzlediğin ve ses aldığın kısa bir görüntü için Torrent nereden indirebilirim ? Ben de denemek istiyorum. Ayrıca, TVnin USBsi ile mi oynattın, DTS idi convert mi yaptın AC3'e, paylaşmamışsın.
    Ben de, Bulduğum AC3 Formatlı görünen; LG 3D Demo 1080p Half-SBS AC3, IMAX Space Station 3D 1080p Half-SBS AC3, Monsters Vs Aliens Bob's Big Break 3D 1080p Half-SBS AC3 (Matroska Video File) filmleri TVnin USBsinde denedim, Hiç SES ALAMADIM.(bazen cart-curt cızırtılar hariç) Bu dosyalar üzerinde tekrar convert mi yapmam gerek ?
    --Mantık Olarak MKV Player ile Sonuç alacağımı ben de umuyorum, Fakat DENEYEN ve NE ile ve NASIL BAĞLANTI Kullanarak çözüm üretildi diye Soruyorum. SOMUT ???
    BU KONU İLE İLGİLİ, İNAN 36 SAYFA FORUMDA HİÇBİR KONBİNASYON OKUMADIM...
    ------FORUMDAKİ TÜM ARKADAŞLARA SORUYORUM-------
    --3D GÖRÜNTÜ+SES ALDIĞINIZ KOMBİNLERİNİZ NEDİR, NE İLE, NASIL--
    TAHMİNİ CEVAPLAR DEĞİL, DENEYEN VE BAŞARILI OLAN ARKADAŞLAR,, LÜTFEN..
    --Tüm Paylaşımlar İçin Herkese Teşekkürler--

• quote:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    --42LW5500--

Sayın Rejim..., İlgi ve cevap için Teşekkürler.
    Fakat, Benim Soruma Tam Cevap olmamış.
    --İzlediğin ve ses aldığın kısa bir görüntü için Torrent nereden indirebilirim ? Ben de denemek istiyorum. Ayrıca, TVnin USBsi ile mi oynattın, DTS idi convert mi yaptın AC3'e, paylaşmamışsın.
    Ben de, Bulduğum AC3 Formatlı görünen; LG 3D Demo 1080p Half-SBS AC3, IMAX Space Station 3D 1080p Half-SBS AC3, Monsters Vs Aliens Bob's Big Break 3D 1080p Half-SBS AC3 (Matroska Video File) filmleri TVnin USBsinde denedim, Hiç SES ALAMADIM.(bazen cart-curt cızırtılar hariç) Bu dosyalar üzerinde tekrar convert mi yapmam gerek ?
    --Mantık Olarak MKV Player ile Sonuç alacağımı ben de umuyorum, Fakat DENEYEN ve NE ile ve NASIL BAĞLANTI Kullanarak çözüm üretildi diye Soruyorum. SOMUT ???
    BU KONU İLE İLGİLİ, İNAN 36 SAYFA FORUMDA HİÇBİR KONBİNASYON OKUMADIM...
    ------FORUMDAKİ TÜM ARKADAŞLARA SORUYORUM-------
    --3D GÖRÜNTÜ+SES ALDIĞINIZ KOMBİNLERİNİZ NEDİR, NE İLE, NASIL--
    TAHMİNİ CEVAPLAR DEĞİL, DENEYEN VE BAŞARILI OLAN ARKADAŞLAR,, LÜTFEN..
    --Tüm Paylaşımlar İçin Herkese Teşekkürler--

Alıntıları Göster
    LG nin sitesinde bu uyarı ileindiremedim lw5500 için son güncellemeyi( The_latest_firmware_file_v3.07.08.zip
    ) indiren varsa hotfile yada baska bir upload ederek paylaşabilir mi teşekkürler :)

We regret to inform you that this service will not be available due to server maintenance job

Suspension Time
    .From 2011/07/07 23:00:00 to 2011/07/08 05:00:00 (GMT +09:00, Korean local time)

We apologize for this inconvenience

• 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.