Şimdi Ara

LG 42PC1R veya 42PC1RR kullanicilari...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
1
Favori
7.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Soru ve sorunlarimizi buraya yazalim mi arkadaslar? Paylasarak bu cihazlari daha verimli kullanabiliriz.

• Servis Menusune giremiyorum. 0000 -1111 -1234 denedim fakat wrong password hatasi veriyor. Servisi aradaim normal kumanda ile giremssiniz dediler. Ama forumdan bildiim kadariyla buraya girip kullanim saatine bakabilen kisiler var. Servis menusu sifresi degistirilmismi yoksa gercektende normal kumnada ile girmek mumkun deiglmi?
  • Hocam PM ile konustuk ama yine hatirlamayan/bilmeyen arkadaslar icin yaziyorum:

KUMANDA VE TV UZERINDEN AYNI ANDA MENU TUSUNA BASARAK 6-7 SN. BEKLEYINIZ. SOL TARAFA ACILCAK PENCERE SERVIS MENUSU VE ILK SATIRLARDA YAZILIM VERSIYONU VE SONRA DA

TIME USED xxx hr. seklinde kullandiginiz saat yaziyor..
  • Aynen dedigini uyguladim ve kullanim saatini gordum henuz 40 sat olmus. ben kumanda uzerinde sadece menu tusuna basarak denemistim ilk basta ve karsima 4 haneli bi sifre ekrani cikmisti. Sanirim bu menuye servis kumandasi kullanilarak giriliyormus. herneyse sorunumu cozdum cok tesekkur ederim...

Bu arada ilk 200 saat kulanim icin onerecegin goruntu ayarlari nelerdir. ilk 40 saat dinamikte izledikten sonra simdi dusuk contrastta izlemem gerektigini ogrendim. Senin onerebilecegin cantrast renk keskinlik brightness oranlari nelerdir?
  • yabanci bir forumda bir arkadas asagidaki ayarlari cikarmis (DVE ile test ederek). Yalniz ilk 40 saat dynamic modu nereden duydunuz? benim bildigin kadariyla ilk 200 saat kullanilmamasi daha dogru.

Iste alinti yaptigim ayarlar:

TV'yi ilk actiginizda dynamic modu "off" a getiriniz.

Scart AV1 (RGB)

Picture-PSM-User1:

Contrast-58
    Brightness-53
    Colour -26
    Sharpness-22
    Tint-0

CSM-Normal
    XD-Manual
    XD Contrast-off (this is amplified contrast, better turn it off)
    XD Colour-On
    XD NR-High (Ilk basta "on Adaptive" iyi gibi gelmis, fakat sonra hizli hareketlerde ve mesela bir kisi basini hizli dondurdugunde bazi izler oldugunu gormus ve 'high" yaptiginda duzeldigi kesfetmis.)
    MPEG NR-1
    Advanced-Cinema-Off (Bu modun NTSC goruntuler icin frame ekledigini soyluyor ve PAL icin 'off' secilmesi uygun, -zaten NTSC bizde yok abi-)

Scart AV2 (S-Video)

Picture-PSM-User1:

Contrast-58
    Brightness-52
    Colour -25
    Sharpness-28
    Tint-0

CSM-Normal
    XD-Manual
    XD Contrast-off
    XD Colour-On
    XD NR-High
    MPEG NR-1
    Advanced-Cinema-Off

Component:

Picture-PSM-User1
    Contrast-57
    Brightness-49
    Colour-24
    Sharpness-23
    Tint-5 (if you play NTSC Dick’s or Xbox 360)

CSM-Normal
    XD-Manual:
    XD Contrast-off
    XD Colour-on
    XD NR-High
    Mpeg NR-1
    Advanced-Cinema-Off

HDMI:

Picture-PSM-User1
    Contrast-58
    Brightess-45
    Colour-23
    Sharpness-18
    Tint-0
    CSM-normal
    XD-Manual:
    XD Contrast-off
    XD Colour-on
    XD NR High
    Mpeg NR-0
    Advanced- Black level-High

• Dosum biyerden duymadim ben servis elemanlarina sordum ilk basta yapmam gerek bi sey varmi ayar konusunda dedim gerek yok dedi. bende direk actim kafama gore izledim. Yukardaki yazida 40 saat bilmeden izledikten sonra demek istemistim. Neyse simdi ayarlari senin deigin gibi yapiyim nerden donersek kardir.

Bu arada benim bil. dvi cikisindan plazmaya hdmi1 girisinden bagli. bil. dan bisey izlerken contrast ve parlaklik disinda menude bisey olmuyo yani keskinlik ve renk ayari gorunmuyo. sendede bu sekilde mi normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h.u.s© -- 29 Aralık 2006; 16:57:36 >
  • HDMI/DVI/RGB girislerinde contrast ve parlaklik ayarlari disinda diger ayarlarin cikmamasi normal. Sanirim bir cok plazmada durum ayni. Mesela Samsung Q7'de de cikmiyor. Zaten bu girislerden cok temiz goruntu aliniyor. keskinlik ayari vs. olmamasi normal yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung ue40es6340 DOGUS TV
    12 yıl önce açıldı
    Lg 49UB820V Ve Lg 47LB670V
    10 yıl önce açıldı
    LG 43UH650V vs LG 43uf7787
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: tk152

HDMI:

Picture-PSM-User1
    Contrast-58
    Brightess-45
    Colour-23
    Sharpness-18
    Tint-0
    CSM-normal
    XD-Manual:
    XD Contrast-off
    XD Colour-on
    XD NR High
    Mpeg NR-0
    Advanced- Black level-High

HDMi icin bu ayaralari yazinca yapiyim dedim.Burdaki ilk kullanim ayarlarini yazan kisi neye gore yapmis acaba? XD filanda pasif durumda hic bi ayar yapilmiyo. Sen HDmi girisi kullanmiyorsun sanirim eger diger arkadaslardan kullananlar varsa bizimle paylasirsa daha iyi olur diye dusunuyorum.
  • Alinti yaptigim arkadas yazmis ama nasil goruyor ben de anlayamadim, dedgin gibi bende hdmi baglanti yok. Ayarlarin da olmadigini dusunuyorum halen. Bu aleti kullanan baskalari olmali. Cevaplarini yazarlarsa biz de ogrenmis oluruz.
  • Bişey sormak istiyorum. Şimdi normal uydu yayinlarinda mesela ATV izlerken gelen yayin 4:3. biz 16:9 da izledigimizde gorunutuyu yanlara dogru genisletiyor. normal zamanlarda cok rahatsiz eden bir durum degil fakat insanlari boydan gosterdiginde bicimsiz oluyor. bende bu tip yayinlari orjinalde izlemek istedigimde, ARC tusuna basarak 4:3'e getiriyorum. yanlardan keserek 4:3 orginal izliyorum. Bu sekilde izlemenin TV ye zarari olur mu? Yani iz kalma gibi. Birde bu sekilde izlerken bos olan yan kisimlar acik gri sekilde oluyor. Bunun rengini ben ayarliyabilirmiyim. mesela o yanlari siyah secme gibi bi sansim var mi?

iyi seyirler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: h.u.s©

Bişey sormak istiyorum. Şimdi normal uydu yayinlarinda mesela ATV izlerken gelen yayin 4:3. biz 16:9 da izledigimizde gorunutuyu yanlara dogru genisletiyor. normal zamanlarda cok rahatsiz eden bir durum degil fakat insanlari boydan gosterdiginde bicimsiz oluyor. bende bu tip yayinlari orjinalde izlemek istedigimde, ARC tusuna basarak 4:3'e getiriyorum. yanlardan keserek 4:3 orginal izliyorum. Bu sekilde izlemenin TV ye zarari olur mu? Yani iz kalma gibi. Birde bu sekilde izlerken bos olan yan kisimlar acik gri sekilde oluyor. Bunun rengini ben ayarliyabilirmiyim. mesela o yanlari siyah secme gibi bi sansim var mi?

iyi seyirler...

Arkadasim, plazmanin ARC ayarini orijinale cek. uydu alicisinin ekran ayarini 16:9 yap, boylelikle geometri biraz da az (kenarlar) bozuluyor. Plazmanin 16:9'unu kullanma bence. Ayni sekilde DVD player vs. icinde dvd'nin ayarini wide screen yap.

4:3'te yan taraflardaki grilerin bir zarari olmaz. hatta burn'in olayi icin de gri renk daha iyi. Ama ille de siyah olmasini isterim dersen, senin icin service menusundeki yapacagin islemleri yazarim. Ben de siyaha ceviriyordum ancak netten arastirinca acik gri rengin plazmaya zarar vermedigini (ya da siyaha gore daha az zarar verdigini) ogrendim.

Benim plazma ozellikle reklamlarda beyaz goruntu yogun oldugunda (beyazin hakim oldugu yayin) arada "no signal" geliyor. Ekran siyah oluyor ve 2-3 sn. sonra yeniden gostermeye basliyor. Ozellikle reklamlarda siz de boyle sorunla karsilastiniz mi ? hatta bazen Baby TV'de cok yogun beyaz agirlikli goruntulerde 2-3 dk. ekran simsiyah "no signal" takiliyor.

• Arkadasim, plazmanin ARC ayarini orijinale cek. uydu alicisinin ekran ayarini 16:9 yap, boylelikle geometri biraz da az (kenarlar) bozuluyor. Plazmanin 16:9'unu kullanma bence. Ayni sekilde DVD player vs. icinde dvd'nin ayarini wide screen yap.

Akşam senin dedigin gibi deneyim. Bakalim fark edicek mi?

4:3'te yan taraflardaki grilerin bir zarari olmaz. hatta burn'in olayi icin de gri renk daha iyi. Ama ille de siyah olmasini isterim dersen, senin icin service menusundeki yapacagin islemleri yazarim. Ben de siyaha ceviriyordum ancak netten arastirinca acik gri rengin plazmaya zarar vermedigini (ya da siyaha gore daha az zarar verdigini) ogrendim.

Walla siyah yapmak icin ne yapmam gerektigini yazarsan cok sevinirim. kullanmasam bile nasil yapilacagini bilsem iyi olur.

Benim plazma ozellikle reklamlarda beyaz goruntu yogun oldugunda (beyazin hakim oldugu yayin) arada "no signal" geliyor. Ekran siyah oluyor ve 2-3 sn. sonra yeniden gostermeye basliyor. Ozellikle reklamlarda siz de boyle sorunla karsilastiniz mi ? hatta bazen Baby TV'de cok yogun beyaz agirlikli goruntulerde 2-3 dk. ekran simsiyah "no signal" takiliyor.

Bende böyle bir sorun yok. Ama senin Tv dede olamayabilir. Belki uydu yayinindan yada uydu alicindan kaynaklaniyo olailibir.

• arkadaşlar,

kanal değiştiriken tüplü tvden daha yavaş kanallar değişiyor kabloluda izliyoruz şimdilk, nedenini vbşen var mı
  • Dostum ben uydu izledigim icin sorunun neden kaynaklandigini bilmiyorum ama normalide o sekilde olabilir. Bence Tv ye yazik etme bir uydu receiver al farki goreceksin. iyi seyirler...
  • arkadaslar lg 42 pc1 r hakkında dusuncelerınız nedır?ben almayı dusunuyorum ama goruntu ve ses kalıtesı olarak samsunga gore nasıl bır farkı var?
  • Samsung'u bilmiyorum kullanmadim ama 42PC1R modelini evimde kullaniyorum ve cok memnunum hem Uydudan Film izlerken Hemde Bil. dan DİvX İzlerken cok iyi performanci.
  • quote:

Orjinalden alıntı: birkan78

arkadaslar lg 42 pc1 r hakkında dusuncelerınız nedır?ben almayı dusunuyorum ama goruntu ve ses kalıtesı olarak samsunga gore nasıl bır farkı var?

samsungta bu fiyata bu performans bir muadili yok ...şu an pc1r 3350 ytl ve 18 aya kadar aynı fiyata taksitle dostum...

huso@;
    samsungta en iyi ürün plasma olarak 42q7 h oda 5000 ytl ciwarında ...dediğim gibi bu fiyata bu performans süper.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doors -- 8 Ocak 2007; 17:25:05 >
  • Selam h.U.S,

bir ara 4:3 yanlardaki grileri siyah nasil yaparim demistin. bulamadiysan, service menusune gorinice options1 de blckto gray satirini blck to black yapman gerekiyor. Forumda bir ara okumustum boyle bisiydi. Benim RR modelinde menu biraz daha farkli. bulamazsan yine arastirip bulurum senin icin.
  • Merhaba. LG 42PC1R yerine bence 42PC3R daha başarılı bir ürün. Ayrıca Samsung ile ilgili yorumlara katılıyorum. Samsung 42Q7H güzel bir cihaz. Hele hele dış görünümü çok iyi. Ama 5000 ytl biraz abartılı o cihaz için. 3800ytl civarında bazı firmalarda. Ama asıl kalite ürün Panasonic. Panel-görüntü genel kalite açısından en iyisi kesinlikle Panasonic. 42PX600 modeli biraz daha maliyetli ama. Ekonomik olan versiyonu 42PV60 modeli... Kesinlikle tavsiye ederim.
  • Selam tk152,
    Aksam evde deniycem yapamassam sana msg atarim.

faa,
    Sanirim 42PC3R modelinin türkiyede satişi yok. panasonic pv60e en iyi panellerden biri ama dış görünüşü ve kasasinin kalitesi bence iyi değil tabiki kişisel görüşüm.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.