Şimdi Ara

LG 42PC1R veya 42PC1RR kullanicilari... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
1
Favori
7.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Laptop'in monitor cikisindan TV nin Monitor girisine takicaksiniz. Monitor kablosu isinizi görecektir.
  • tesekkurler
    bu aksam alıp denıycem..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kardag

Arkadaşlar,

bende LG42PC1R kullanıyorum, panelden açık yada kapalıyken ara ara çıt çıt ses geliyor plastik sesi gibi, sizlerde de benzeri bir durum var mı?

Cihaz isindikca ya da sogumaya basladiginda plastik aksamdan bu tur seslerin gelmesi normal. Benim cihaz ilk geldiginde daha cok farkediyordum ama simdi yok gibi. Aksam yerini buldu heralde :)) Umarim bir sure sonra sen de bu seslerden kurtulursun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: h.u.s©

Laptop'in monitor cikisindan TV nin Monitor girisine takicaksiniz. Monitor kablosu isinizi görecektir.

Ben de monitor kablosu kullaniyorum, goruntu mukemmel ustu. Ancak bazi arkadaslar, VGA to HDMI kablo ya da direk PC'lerinden (laptop degil tabi) HDMI cikisli kart ile HDMI to HDMI kullaniyorlar. Ancak zaten bu alet normal monitor kablosu ile TV uzerindeki RGB portundan cok kalite goruntu verebiliyor. Ne kadar farkeder (daha iyi/daha kotu) bilemiyorum diger baglantilar ile.

HD goruntuler icin bir sorun da Laptop'un gucu. Benim laptop'un islemcisi iyi ancak. ekran karti paylasimli. Bazi HD dosyalarda performans problemi yasiyorum. 1080p'leri takarak oynatiyor. Desktop'u da TV.nin yanina tasimam cok zor. Eger bu isi icin laptop dusunuyorsaniz, yuksek islemci ve paylasimsiz ekran kartli bir cihaz secmeniz gerekiyor.

• umarım, kurtulurum, sağolun
  • Merhaba arkadaşlar,

Ben notebookumu monitor çıkışından tv'nin monitor girişine bağladım. Darty'den aldığım 13 YTL'lik monitör kablosu kullandım.Sonuç mükemmel.Pc'nin görüntü ayarını 1280-768 yapınca titreşimsiz mükemmel görüntü aldım.
  • 1280*768 destekliyor mu? ben 1024*768 diye biliyorum ve o sekilde kullaniyorum. Baglanti seklim DVi to HDMi
  • Kardağ kardeş,

Bende PC1R kullanıyorum.Alalı daha 1 hafta oldu.Ben senin bahsettiğin türden hiç ses duymadım.İlerde ortadan kalkar herhalde.güle güle kullan iyi seçim yapmışsın.
  • h.u.s kardeş,

benim kastettiğim çözünürlük notebook çözünürlüğü yoksa plazmanın değil.Notebookun doğal çözünürlüğü 1280-800 iken bağladığımda ekranda çizgiler oluşuyor.1280-768'e düşürünce kayboluyor.Harika bir görüntü çıkıyor ortaya.Ben interneti bu şekilde kullanıyorum çoğu zaman.

Sen nasıl kullanıyorsun?

Ayrıca pc modunda menüden screen seçip xga'ya girince 4 çözünürlük seçeneği var.en yükseği 1366-768.Benim bilgisayarla en iyi görüntüyü 1024-768 ken veriyor.
  • Arkadaşlar şöyle bir cihaz var..
    Mvix MX760 HD
    Cihaz hertürlü formatı okuyor 200gb dan başlayan hdd'si var, wirelwss bağlantı usb den +olarak disk eklenebiliyor, dvi çıkış var ve 1080p FullHD. (sitede 1080i yanlış olarak geçiyor)
    fiyat : 280chf (isviçre frangı) yani 180€+yol.. yaa abd de 250$ civarı.. yoksa ben mi yanlış hesapladım..
    Bu cihazı Almanya üzerinden getirtme şansım nedir. Kaça patlar +gümrük ile 400$ ı geçer mi?
    veya Türkiye ile çalışan bildiğiniz bir Avrupa sitesinden..?
    .
    Eaa birde PC1RR ile kafama takılan şu yayın kayıt olayı?
    şimdi scartRGB bağlu uydu reciver dan ntv izliyorum ama aynı zamanda atv deki diziyi de kayıt etmek istiyorum.
    Ama ntv ye geçtiğimde tek tunerli uydu recivera lnb>switch den 1yayın gelecek dolaysıyla kayıt yapamyacak.. bu kayıt işlemi için D.karasal yayın mı gerekli yoksa başka bir inputtan mı kayıt yapıyor sadece? hangi mantıkla çalışıyor bu olay??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukman -- 22 Ocak 2007; 17:50:21 >

• "ZZZ" sesinden şikayet eden bazı pioneer'cılar sorunun menulerindeki 75 Hz seçeneğini 100 Hz yapınca ortadan kalktığını söylüyorlar. Bizim PC1R'lerde menüde böyle bir seçenek yok gerçi de acaba servis menusunde filan böyle birşey olabilir mi?
  • arkadaslar 42pc3r ile 42pc1r arasındaki fark nedir ,42pc3r fiyatı hakkında bilgi
    sahibi olan varmı,tesekkurler
  • Yabanci forumlardan arastirdigim kadariyla PC RGB baglantisinda adamlar 1366 x 768 i tercih ediyorlar. PC monitor ciksi ile TV RGB girisi arasinda auto sense protokolu var. Ilk bagladigimda laptop otomatik olarak 1024 x 768 cikis veriyor. Ancak bunu 1366 x 768'e cekmek mumkun. yalniz goruntu ayarlarindan auto config yapmayi unutmayin (plazma). Cunku bunu yapmazsaniz ekran saga kaymis yarim olarak 1366'da gorunuyor. Teknik olarak ciksi 1366 x 768 olarak kullanmak daha mantikli, sonucta alet bunu destekliyor. Mesela diger markalarda bu ozellik genelde yok. Bu LG'nin artisi.

Pc1R ve RR'de 75 100 hertz secenegi sanirim servis menusunde de yok. Bu ses gercekten sizi cok rahatsiz mi ediyor? Benimkinde sadece kanal gecislerinde o da bazen oluyor (hoparlorlerden). Normalde sabit bir kanali izlerken hic olmuyor. Panelden de cok hafif HDD sesi aliyorum. Eger gercekten rahatsiz edici ise bence derhal en yakin servis ile irtibata gecin.

Kayit olayi icin farkli kanali kaydetmek amaciyla cati anteni baglayabilirsiniz. Ben acil durumlarda odanin ortasindan kabloyu atiyorum. Merkezi anten prizi ile plazma cok ters yerde cunku. Vaktim oldugunda bir ara kenarlardan dolastirip, supurgeliklere monte edecegim. Kesinlikle gerekli oluyor. Ya da cift tunerli bir uydu alicisi alinabilir. Gerci cok pahali ama...

Mvix MX760 HD icin...
    Bu cihaz bahsettigin gibi ise hic kacirma. bildigim kadariyla HD destekli cihazlar simdilik inanilmaz pahali.

Pc1R ve PC3r ile ilgili nette birseyler yaziyor, henuz arastirmadim ama muhtemelen 3r daha iyidir. Sizlerden once birseyler ogrenirsem bilgi veririm.

• quote:

Orjinalden alıntı: onbes

LG nin bu iki modeli arasındaki farkı soran arkadaşlar için yardımcı olması için yaptığım araştırma sonucu;
    işte detaylar.
    ilk göze çarpan PC çözünürlüğü PC3R modelinde 1280x1024 olarak görülüyor.
    Diğer farklar için SATICI arkadaşların ilgisini bekliyoruz.

LG 42PC1R PLAZMA TV
    PANEL
    Ekran Boyutu 42 inch (107 cm)
    Aspect Ratio 16:9
    Parlaklık 1200 cd/m2
    Kontrast 10000:1
    Renk Sistemi PAL, NTSC, HDTV
    İzleme Açısı
    Panel 160 derece (en az)
    1024x768 piksel
    ÇÖZÜNÜRLÜK
    Aktif Çözünürlük 1024x768
    PC Sinyal Algılama -

Video&PC Sinyal Uyumluluğu -
    High Definition HD Ready
    GİRİŞ TERMİNALLERİ
    Scart Var (3 adet)
    Component Var
    Tuner Yok
    Composite Var
    Kart Yuvasi
    S-Video Yok
    Var
    ÇIKIŞ TERMİNALLERİ
    Kulaklik Çikisi Var
    Ses Stereo, Mono
    EXTRA ÖZELLİKLER
    Virtual Dolby Surround
    Progressive Scan
    OSD Menü
    Sleep Timer
    Programları

Picture In Picture
    Çocuk Kilidi
    Teletext

XD Engine processing
    RGB Adjusment
    Var
    Var
    Var
    SES
    Hoparlör 30 W (2x15W)
    BBE Sound -
    Ses Sistemi Virtual Dolby Surround and 3D digital comb filter

ENERJİ
    Stand by -
    Çalışırken -

AĞIRLIK
    Ağırlık 30 kg
    BOYUTLAR
    Genişlik 1129 mm
    Yükseklik 749 mm
    Derinlik 380 mm

AKSESUARLAR
    Uzaktan Kumanda Var
    Enerji Kablosu Var
    Masa Üstü Ayak Var

HEDİYE
    Hediye Duvar Askı Kiti
    GARANTİ
    Garanti 2 Yil

LG 42PC3R PLAZMA TV
    PANEL
    Ekran Boyutu 42 inch (107 cm)
    Aspect Ratio 16:9
    Parlaklık 1200 cd/m2
    Kontrast 10.000:1
    Renk 107 Milyar
    İzleme Açısı
    Panel 160 derece (en az)
    WXGA Plasma Panel
    ÇÖZÜNÜRLÜK
    Aktif Çözünürlük 1024x768
    PC Sinyal Algılama 1280x1024 / 60HZ

Input Signal PAL, SECAM, NTSC, HDTV, VGA, SXGA
    High Definition HD Ready
    GİRİŞ TERMİNALLERİ
    Scart Var (2 adet)
    Digital HDMI
    Tuner Var
    Video Composite
    Video
    Video
    Bilgisayar
    Ses
    Kontrol
    Video
    Video S-Video
    Component
    RGB D-sub 15pin
    Stereo Audio In (RCA)
    RS-232C
    Composite (Yan)
    S-Video (Yan)
    ÇIKIŞ TERMİNALLERİ
    Kulaklık Çıkışı Headphone Out
    Av Out Var. 1 adet
    Ses Stereo RCA

EXTRA ÖZELLİKLER
    New XD Engine
    DCDi Faroudja
    ARC
    Progressive Scan
    10 bit Digital Processor
    4 Hazır Resim Renk Modu
    Digital Comb Filter
    APC Picture Status Memory
    Clear Filter
    Colour Temperature Control
    Auto/Manuel Programming

Sleep Timer
    Favourite Channel
    Quick View
    Çocuk Kilidi
    Digital Index
    Image Sticking
    14 farklı menü dili
    SES
    Hoparlör 30 W (15W+15W)
    Ses Özellikleri AVL (Auto Volume Leveller)
    Surround MAX
    SRS Trusurround
    ENERJİ
    Stand by -
    Çalışırken -

AĞIRLIK
    Ağırlık 30 kg
    BOYUTLAR (MM)
    Genişlik 1129
    Yükseklik 695
    Derinlik 98,5

AKSESUARLAR
    Uzaktan Kumanda Var
    Enerji Kablosu Var
    Masa Üstü Ayak Var

HEDİYE
    Hediye Duvar Askı Kiti
    GARANTİ
    Garanti 2 Yil

Onbesin arastirmasi

• tesekkurler sevgili h.u.s© ve tk 152 anladıgım kadarıyla pc baglayanlar icin pc3r daha mantıklı secim
    ama arada fiyat farkı nekadar acaba bildigim kadarıyla digicom pc3r ı getirmiyor diger yerlerdede garanti olayı biraz risk gibi
  • YA BU LG42PC1R DE EBATLARDA DERİNLİK 380 MM. YAZIYO(BAZI SİTELERDE) . BU DOĞRUMU O ZAMAN PLAZMADAN FARKLI BİR ŞEYMİDİR BU. NE DEMEK BU
  • quote:

Orjinalden alıntı: leboss1

YA BU LG42PC1R DE EBATLARDA DERİNLİK 380 MM. YAZIYO(BAZI SİTELERDE) . BU DOĞRUMU O ZAMAN PLAZMADAN FARKLI BİR ŞEYMİDİR BU. NE DEMEK BU

Selam leboss1, sorunu cok anlamadim ama 3.8 cm. panelin kalinligi demek olmali. Baska birsey mi kastediyorsun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tk152

quote:

YA BU LG42PC1R DE EBATLARDA DERİNLİK 380 MM. YAZIYO(BAZI SİTELERDE) . BU DOĞRUMU O ZAMAN PLAZMADAN FARKLI BİR ŞEYMİDİR BU. NE DEMEK BU

Selam leboss1, sorunu cok anlamadim ama 3.8 cm. panelin kalinligi demek olmali. Baska birsey mi kastediyorsun?

selam.

bu ürünü inceliyorum. bu nedenle int. bu ürünü satan alışveriş sitelerini gezdim.

sitelerin bazılarında boyutlar(E*B*G) =1129*695*380 mm. yazıyor. bu eğer böyle ise genişlik 38 cm. e tekabül etmiyormu. + bazı sitelerde normal olarak genişilik 9,8 cm. olarak yazıyor. yani kafam karıştı....

• Kafan karışmasın al sana 5 modelinde ayrintili ozellikleri :

LG 42PC1R -http://www.lcd-compare.com/televiseur-LG42PC1R-LG-42PC1R.htm - 1169.00 €
    LG 42PC1RR -http://www.lcd-compare.com/televiseur-LG42PC1RR-LG-42PC1RR.htm - 1282.00 €
    LG 42PC1D -http://www.lcd-compare.com/televiseur-LG42PC1D-LG-42PC1D.htm - 1169.00 €
    LG 42PC3R -http://www.lcd-compare.com/televiseur-LG42PC3R-LG-42PC3R.htm - 1059.00 €
    LG 42PC3RA -http://www.lcd-compare.com/televiseur-LG42PC3RA-LG-42PC3RA.htm - 1089.95 €

Şimdi gelelim Farklara;

1. Tekneloji olarak LG 42PC1R, LG 42PC1RR ve LG 42PC1D "Technologie XD-Engine III Kullanirken",
    LG 42PC3RA ve LG 42PC3R "Technologie Clear Filter et XD-Engine III" kullaniyor. İkisinin arasinda nasil bi fark vardir bilmiyorum.

2. İzleme Açısı olarak LG 42PC1D ve LG 42PC1RR 178 derecelik aci ile diğerlerine fark atiyorlar. Diğerleri 160 Derece.

3. Ses te yine LG 42PC1D ve LG 42PC1RR Farklilik gosteriyor.

LG 42PC1D ve LG 42PC1RR için Ses ;
    Egaliseur : SRS TXT / Normal / Sport / Film / Musique / Utilisateur
    Effet surround : SRS Trusurround XT

iken,

Diğerleri İçin Ses :
    Egaliseur : Surround max / Normal / Sport / Film / Musique / Utilisateur
    Effet surround : Surround max (equaliseur 7 bandes)

4. Tuner TV için LG 42PC1R diğerlerine gore dezavantajli çünkü tek tunerli. Ama diğer 4 modelde 2 tuner var. :(

5. Tuner TNT için ise bu kez LG 42PC1D yine diğerlerinin önüne geçiyor. 1 tuner TNT (DVB-T / Tuner Numérique Terrestre)
    Tuner DVB-Terrestre MPEG2. Ama diğerlerinde bu özlellik yok.

6. HDMi Girişleri : LG 42PC3RA ve LG 42PC1RR modellerinde Tek HDMi girişi mevcutken Diğer Modellerde 2 adet HDMi Girişi mevcut.

7. Peritel (Scart Girişi) : LG 42PC1D modeli yine 3 adet scart girişi ile Diğerlerinin bir adim önünde. Bunun sebebi birinin TNT icin olmasi. Diğerlerinin 2 adet scart girişi var.

8. Composite Giriş : LG 42PC3R ve LG 42PC3RA Modellerinde Tek Composite giriş varken. Diğerlerinde Bu Giriş 2 adet.

9. Scartlar ile ilgili bir farklilik. LG 42PC1R "Les 2 Péritel sont RVB" iken Diğer modeller için "1 Péritel est RVB ".

10. Audio Girişleri : LG 42PC3R ile LG 42PC3RA Tek "RCA Stéréo" Diğer Modeller Çift "RCA Stéréo"

11. Consommation en marche - Ne olduğunu bilmiyorum ama LG 42PC1R Modeli 370 Watt ama diğer 4 Modelde Bu değer 250 watt. Güç tüketimi ile ilgili bir durum söz konusu olabilir.

12. Accessoires fournis : LG 42PC3RA modelinde "Support mural optionnel : AP-42WA50M" Yok . Diğerlerinde var. Tam olarak ne olduğunuda anlamış değilim.

13. Autres Informations : Bölümünde LG 42PC1R modeli için şöyle bir fazlalik var "Température de fonctionnement : 0 ~ 40°C / 32 ~ 104°F , Humidité de fonctionnement : Moins de 80%"

14. HDD : LG 42PC1RR modelinde 80 GB HDD mevcut. Diğerlerinde Yok.

15. Ve Son olarak Dizayn Farkliliklari. Ama bunlar sadece renkte ve power tusunun sekli ile ilgili olan dizayn farkliliklari . Boyut ve agirlik olarak 5 modelde Aynı Hiçbir farklilik yok. Linklerde Resimleri mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h.u.s© -- 24 Ocak 2007; 11:54:40 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: tk152

quote:

selam.

bu ürünü inceliyorum. bu nedenle int. bu ürünü satan alışveriş sitelerini gezdim.

sitelerin bazılarında boyutlar(E*B*G) =1129*695*380 mm. yazıyor. bu eğer böyle ise genişlik 38 cm. e tekabül etmiyormu. + bazı sitelerde normal olarak genişilik 9,8 cm. olarak yazıyor. yani kafam karıştı....

380 mm diye sözü edilen ölçü standlı derinlik ölçüsüdür. Gerçek derinliğin 99 mm olduğunu sanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.