T

Binbaşı
19 Şubat 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 45 (Bu ay: 1)
Gönderileri
Merhaba Arkadaşlar,

Binamız yeni. Bina girişine Türk Telekom fiber altyapısı geldi, buradan dairelere CAT6 ethernet data kablosu ile FIBER INTERNET geliyor. Hiç internetle işi olmayan bir daire eski adıyla sadece PSTN telefon hattı isterse, Türk Telekom bunu nasıl (hangi altyapı ile) bağlıyor ?
Merhaba Arkadaşlar,

Yeni binamıza Türk Telekom FİBER getirdi, müteahhit tüm dairelere CAT6 ethernet kablosu hazırlamış olduğundan, Türk telekom da bina girişine 48 portluk bir fiber/ethernet switch koydu, binaya gelen fiber, bu switch aracılığıyla ethernet CAT5/CAT6 data kabloları üzerinden dairelere ulaşıyor. Ben ise TT'den hizmet almak istemiyorum. Netspeed ve Turknet müşteri temsilcileri ile konuştum. Ancak bahsettiğim altyapıyı pek anlatamadım :))).

ISP'lerden biri, eve ille de cam kablo çektirmeniz lazım dedi (ki bu altyapıdan çekilmesi zor gibi), diğeri ise böyle birşey varsa biz hizmet veremeyebiliriz dedi. Ancak benim yorumum da şöyle; binaya bağlanan bu switch Türk Telekom tarafından yönetildiği için, bu switch'in ethernet portlarından birini benim için X ISP'sine tahsis edilmesi durumu bence biraz zor gibi. Öte yandan TT ayrıca dairelere ayrı bir altyapı kurarak fiber kablo uzatır mı orası da ayrı.

Sözün özü, sizce ben TT FİBER hizmeti almaya mahkum mu oldum şimdi ? Müteahhit bizi yaktı mı ?
Bu liseden mezun arkadaş var mıdır ? Yorumlarınızı alabilir miyim ?
Sözde 18800 ile bağlı modemde speedtest ile genelde 8 Mbps civarı download BW görüyorum. Eskiden 15000 civarında bağlanırken bie 1.3 MByte torrenttan download görüyorken şimdi 1 MByte görmek bile nadir oldu. Tivibu'ya dedike bir BW mi bırakılıyor ? bırakılıyorsa da bunun büyüklüğü nedir ? Tivibu IPTV cihazı power off yapsam da BW internet tarafında maalesef değişmiyor, limitlendirilmiş gibi. Son çare modemdeki tivibu ayarını geçici uçurayım diyorum. Ancak şebekeden bir limitleme varsa anlamsız olacak.

Son olarak da son aylarda internet kullanımının artışı ile 2 yıl önceki hızların öldüğünü mü düşünmeliyiz ? Sonuçta adsl dislamleri 1/6 esasına göre kapasitelendiriliyor. Kullanım çoksa, modemde görünen BW'ye zaten ulaşmak yalan...

Teknoloji ilerliyor, yurtdışı çıkışları katbe kat artıyor, ADSL+ ile 8, 16, hatta 22 ve üzeri modemlerde BW görebiliyoruz. Ancak bizim aldığımız gerçek hız ise ters oranda azalıyor. Bu nasıl iştir anlayamıyorum.
Sürekli açık olan HD kanalar kapandı, paketinizde yoktur gibi bir hata veriyor. Sadece 3-4 tanesi açılıyor. Sizce ne olabilir ? Neredeyse 1 yılı aşkın böyle bir durum olmamıştı. Bu da AKN gibi oldu.
Gecenlerde ev telefonuma TTNET'ten bir cagri aldim. Operator arkadas bana israrla Tivibu EV satmak icin onlarca cumle kurduktan sonra siz sisteminizden nasil gormuyorsunuz ben zaten 5 aydir Tivubu EV abonesiyim dedim. bir sure anlamayip, kendisinin satis ve pazarlama bolumunden oldugunu soyleyip devam etti. En son dayanamadim, hocam hizmetinizi kullaniyorum, daha ne istiyorsun dedim. Neyse, ardindan Tivubu Web olayina girdi. Onu da mi gormuyorsunuz, yaklasik 1 yillik aboneligimi 1 ay once iptal ettim, Tivubu ev var iken, web kullanmanin anlamsiz oldugunu soyledim. Ama ne mumkun, ikna edebilmek. Bir de oyle bir sey ki, arkadas motor gibi bana Tivibu Web avantajlarindan geri alma, sarma vs. olayindan bir girdi cikamiyor. Abi 1 yil kullandigim, seceresine kadar bildigim ve iptal ettirdigim hizmeti hic bilmiyormusum gibi yeniden satmaya calismasi hala kulaklarimda !!!

Sonra dondu Tivibu Cep olayina girdi, ya sabir dedim, basladim dinlemeye. Kafede, pazarda, carsida kafama gore acip istedigim gibi izleyecekmisim. Iyi de dedim, ben kafeye gidip TV seyretme ihtiyaci duymam, ayrica kafeye de insanlar niye TV seyretmek icin gider falan, sardik bir guzel makaraya...

Normalde isi uzatmam, tesekkur edip kapatirim ama hala hatirladikca gulerim...
Selam Arkadaslar,

Bulundugum yerde Tivibu Ev hizmetini hat kalitesi kotu oldugundan TTNET tavsiye etmiyor. Apartman yeni ve bodrum katina fiber TTNET dagitim unitelerinden kurulmus durumda. Paketi fiber uzerinden ayni imkanlarla (Tivibu+1 Mbps Net+100 dk. Voip) verin dedigimde ise olmaz diyorlar. ille de PSTN bakir kablo ile TT sebekesinden vermek zorunda oldukarini soyluyorlar.

Fiber NET paketi alip, uzerine ayrica Tivibu ve yine ek Voip paketi mumkunmus sanirim ama o zaman da manuel paket cok pahaliya geliyor. baska bir cozumu olabilir mi bu isin bilemiyorum, yorumunuz var mi ?
Lenovo idea yi proxy server olarak kullanmayi ve hicbir zaman kapatmamayi planliyorum. Sizce bu alet surekli calismaya uygun mudur arkadaslar ? Isinip kendini kapatir mi ? Ya da baska bir sorun yasar miyim ?
Ustalar,

Epson BX600FW biktirdi. Orijinal kartuslariyla neredeyse 1 sene sorunsuz renkli/siyah baskilar aldim. Kartuslar bitince kolay dolum kartusu ile devam etmeye karar verdim ve nozul sorunlari basladi. Ilk basta sadece siyah duzgun yazarken, simdi ne olduysa siyah ile basim belada. Diger renkler ek sorun cikarmiyor.

Ozellikle siyah kafaya 2 ml. sicak su basmaktan biktim, usandim. Garantisi devam ettigi icin servise gonderdim. Solusyon ile kafalari temizleyip, havalarini almislar (bilgi notunda yazan sey). Ellerindeki test kartuslariyla da guzel bir cikti almislar ve bana gonderdiler. Benim sorunum ise maalesef oldugu gibi devam ediyor. Siyah kartus murekkep cikisini da sicak suda beklettim. temizleyici solusyonu da kafaya kullandim.

Hatta aldigim dolum kartuslari sorunlu diyerekten gittim baska bir marka dolum kartus seti aldim (yeni murekkeplerle beraber). Yine sicak su muhabbetleri, temizleme islemleri vs., yeni murekkep, durabrite....

her seferinde 2 ml. sicak suyu bastiktan hemen sonra 3-4 sayfa duzgun siyah cikti aliyorum, ancak takip eden sayfalar once silik sonra ise tamamen bos cikiyor.

Nozul kontrolunde siyah olayi berbat, bir kac baski sonrasi siyahlar hic ama hic cikmiyor. Ust uste belki 10 kere kafa temizlettirdim, NAFILE...

Orijinal kartuslar bitince printer kafayi siyirdi. Gidip orijinal siyah alsam, %100 o da calismayacak, buna eminim.

Ne olabilir ki, sicak suyu yiyince, hemen ardindan yaptigim nozul kontrolu super cikiyor. Ama 1-2 dk. sonra sacmalamaya basliyor.
Merhabalar,

TTNET adsl'de periyodik olarak DNS'e erisim sorunu yasiyorum. web sayfalari looking up'da kaliyor ve yaklasik 10-20 sn. kadar hicbir erisim yapamiyorum. Sonra yeniden refresh edince bu sefer DNS'e gidip, ardinda sayfalari yukleyebiliyorum. bu sorrun son 3-5 aydir var. Neden olabilir sizce? DNS degistirmek cozum degil, erisim sorunu cunku. Bu kisa surecte hicbir yere ping de atilmiyor. Bir sekilde TTNET erisimi gecici olarak kesiliyor. Neden olabilir sizce ?

trace aldigimda da sadece modem IP'sinden geri donus oluyor, disari cikilamiyor.
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.089
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 101.073 (Bu ay: 211)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 25 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.