Şimdi Ara

LG 42PC1R veya 42PC1RR kullanicilari... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
137
Cevap
1
Favori
7.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: TheGuardian

Bu arada, yanlis anlasilmasin. PIP ozelligi ile her turlu yayini ikiye bolup izliyebiliyoruz. PS3 yaninda Digiturk, Digiturk yaninda kablo tv, kablo tv yaninda dvd vs.. Bir de Svideo cikisiyla laptobu bagladim plazmaya.. Goruntu okunabilir, tahammul edilebilirdi ama net degildi. RGB girisinden baglayacagim bakalim nasil olacak.. Bir de laptop'taki sesi plazmadan almak icin ne yapmamiz gerekiyor arkadaslar, bilen var mi?

Hayırlı olsun kardeş, güle güle kullan.

Yorumlarına bende katılıyorum.Çok ayrıntılı ve güzel yazmışsın tebrik ederim.Plazma almayı düşünen pek çok insan faydalanır umarım.

PC bağlantısını vga kabloyla yaparsan çok iyi sonuç alırsın.Ben öyle yaptım.Sonuç mükemmel.Hatta daha net.

Sesi nasıl alacağın konusunda bende bilgi toplayacağım.Eğer öğrenirsen burada paylaşalım lütfen.
    Ben şu an notebooka bağladığım logitech ses sistemiyle kullanıyorum.ama seide tvden alsak hoşolur yani.

• forumda ses almayla ilgili bir yazı okumuştum daha evvel ama şimdi bulamıyorum.Sen araştırırsan belki bulursun arkadaşım
  • Bir şey daha söyleyeyim.Kablolu yayının bozuk göstermesi tamamen gelen yayının düşük kaliteli olmasından.Analog yayında digitale bir türlü geçemediler daha.Amcam kullanıyor görüntü berbat.
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Ben yaklaşık 5 ay önce LG 42PC1R aldım. İlk zamanlarda bu panel arkasından gelen cızırtı olayını servise anlattığımda "Normaldir; genelde plazmalarda oluyor, dedi. Gerek bu forumda gerek başka yerli ve yabancı forumda da bu soruna değinildiğini fark ettim. Demek ki bu modele özgü genel bir sorun var.
    Derken geçen hafta tv'nin ekranında bir tuhaflık fark ettim. Yakına geldiğimde özellikle ekranın alt ve üst bölümlerinde, kanal geçişleri sırasında oluşan siyah ekranda, kırmızı renkli karıncalanmalar gördüm. DVD taktım; sonuç aynıydı. Boş bir Av girişi seçtim. Ekrandaki "no signal" yazısının boşalttığı bölgelerde bu kırmızı noktacıkların görünüp kaybolduğunu anladım. Bu karıncalanmalar günden güne arttı ve normal tv yayını üzerinde de (Tabii 20-30 cm. uzaklıkta durunca) fark edilmeye başladı. Ben de servisi çağırdım ve tv burada hiç işlem görmen İstanbul Digicom Merkezi'ne kargolandı. 3 gündür orada. Bakalım bu işin arkasından ne çıkacak! Sizde hiç böyle bir sorun oldu mu? Görüşlerinizi paylaşırsanmız sevinirim.
    Saygılar...

• alper029,
    cızırtı olayı yani "plasma buzzing sound" LG veya PC1R'ye özgü bir olay değil, tüm plazmalarda var (ve yok). Bu ne demek dersen o yabancı forumların diğer TV'lerle ilgili sayfalarına bakarsan veya google'da "plasma buzzing sound" diye arasan göreceksin. En çok şikayet Pioneer ve Samsung plazmalardan, hatta bazı reviewlarda Pioneer için bu konudan oldukça fazla bahsedilmiş. Ama benim de anlamadığım bir konu var ki, aynı model plazmaların kimisinde bu ses var, kimisinde yok (belki de çok az). Yine yabancı forumlarda yazılanlara göre bu konuda değişik iddialar var:
    1. TV'ler farklı ise bu üretim dönemlerine göre ses değişiyor, samsung ile ilgili bir forumda gördüm, anket yapıyorlar, herkes üretim tarihi ve ses durumunu yazmış. gerçi sonuç çok anlamlı değildi. Belki biz de bir benzerini burda yapabiliriz.
    2. Kullanıldığı yerin elektrik tesisatı, topraklama vb. ile ilgili. Tv'sini 3 kere değiştiren adam var, TV'yi onun yanında mağazada fişe takıyorlar ve bu sesi duymuyor.
    3. Evin akustiği sesin şiddetini çok farkettiriyor. TV'nin arkasına ses emici malzemeden board yapıp sorunu çözdüm diyenler var. TV'yi izlediğin açı bile etkili, genelde TV'yi tam karşıdan izlediğinde ve arkasında duvar varsa ses çok duyuluyor, hafif açılı durduğunda farkedilmiyor. Yine forumlarda TV'nin tam karşısına sehpa koydum, koltukları kenarına aldım sorun çözüldü diyen var.
    4. Kullanıcının kulaklarının hassasiyeti, veya bunu kafaya takıp dinleme durumu, şaka değil bunu da tartışıyorlar. Forumda bende yok diyenin evine ses var diyen birisi gidiyor ve onunkinde de varmış, duymamış diyor.
    Bu ses bende de var, daha önce Vestel kullanıyordum onda da vardı. Bu ikinci LG, ilkini değiştirdim, belki 2. deki ses ilkinden az ama yine var.
    Ancak sendeki kırmızı noktaların hiçbir bahanesi yok, sanırım TV'yi değiştirirler ve umarım yeni gelen bir "buzzer" omaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: resitale

Hayırlı olsun kardeş, güle güle kullan.

Yorumlarına bende katılıyorum.Çok ayrıntılı ve güzel yazmışsın tebrik ederim.Plazma almayı düşünen pek çok insan faydalanır umarım.

PC bağlantısını vga kabloyla yaparsan çok iyi sonuç alırsın.Ben öyle yaptım.Sonuç mükemmel.Hatta daha net.

Sesi nasıl alacağın konusunda bende bilgi toplayacağım.Eğer öğrenirsen burada paylaşalım lütfen.
    Ben şu an notebooka bağladığım logitech ses sistemiyle kullanıyorum.ama seide tvden alsak hoşolur yani.

Tekrar tesekkurler; kullandikca detaylari da eklerim; bugun detayli bir sekilde fotograflarini ekleyecegim plazmanin. Kablo - Digiturk - PS3 ( film - oyun - internet) tüm menüleri göstermeye çalışacağım..

Laptob'umu kabloyu alincaya kadar s-video'ya bagladim, goruntu net ama VGA daha iyi olacak kesin :) Ses sorununu yasamadim, elimde iki ucu sterio jack'li kablo vardi, onu Audio R - L kismina bir ara kabloyla taktim (kirmizi ve beyaz olan kablolar, ucunda laptop'un hoparlor cikisindan gelen iki uclu jack'li kabloyu taktim. Laptop'tan bagladigim kabloyla plazmadan kaliteli ses alabildim. Altın uçlu kaliteli kabloyla daha iyi sonuc alacagımı dusunuyorum. Detayli fotograflari bu aksam koyacagim bu basligin altina..

• Selam Alper029,

Sendeki kirmizilik kesinlikle anormal. Servis cozum bulabilir.

Laptop ile ses almak icin 2 ucu ayni olan stereo ses jacki (kulaklik jacki) kullanacaksiniz. Hoparlorlu LCD monitorler ile ses kartiniz arasinda kullandiginiz kabloyu da kullanabilirsiniz. TV'nin RGB (VGA) girisinin hemen yaninda kulaklik girisi gibi olan yere takacaksiniz. Ancak laptopunuzun spdif cikisi varsa, DTS ve DD ıcın optık gırıslı bır receıver yada amplıfıera baglamanız daha ıyı. Stereo ses hikaye... (tabi DD ve DTS kaynakli filmler icin gecerli).

Benim TV'de panel sesi rahatsiz edici degil. Ancak ilk aldigimda sag hoparlorde TV'yi acar acmaz patirdama sesleri geliyordu. Servise gitti ve yazilim yeniden yuklenerek cozuldu. Ama arada kanal gecislerinde simdi de sol hoparlorden cizirtilar geliyor. Cok onemsemiyorum aslinda.

Simdi yeni bir sorunum, daha dogrusu ilk baslarda haftada 1-2 kez olusan simdi ise gunde 2 kez olusan donma sorunu. Cihaz, kumandadan aciliyor ve donup kaliyor. Kumanda ve TV uzerindeki tuslar devere disi kaliyor. Tek cozum fisi cikarip 10 sn. bekleyip yeniden takmak. Artik oyle bir hale geldik ki, bazen TV'yi ON duruma getirmeden direk fisi cikarip taktiktan sonra aciyoruz. Boyle giderse guc kablosuna bir anahtar yapacagim.

Digicom servisindeki yetkili ile gorustum. Heralde benim PIP,PAP sorunumu hepiniz biliyorsunuz (her yere yazmisimdir). Adam en sonunda basindan savdi ve "2. ekrana uydu alicisi scart (RGB) goruntusunu bizde servisteki hicbir 42PC1R ve RR ile alamadik. Cihazin bu konuda bir kisitlamasi var" dediler. Sinirlendim tabi, buradaki arkadaslar boyle sorun yasamaz iken ben niye. Neyse gittim komsunun farkli marka ve model uydu alicisini scart (rgb) ayari ile AV1'e bagladim. Cam gibi de 2. ekrana actim. Sorun benim KAON marka uydu alicisi cikti.

TV'ye 3 adet firmware dosyasi atiliyor (RR modeli), cortez, hudson ve pvr icin. Servise gel dedim evde laptop, desktop neyle ise atalim. koskoca aleti 5 kat indirecekler, goturecekler. bir de aramayinca 15 gun geri getirmeyecekler, acikcasi servise gondermek istemiyorum. Bu dosyalari netten buldum. Az kalsin kendim yukleyecektim. bizim versiyonlar cok eskide kalmis. yurtdisi forumlarda v3.12'den bahsediliyor, biz v3.08 (galiba cortez icindi) deyiz. bu cizirti vs. uydu alicisi secmesi gibi sorunlar buyuk ihtimal son versiyon yazilim ile cozulmustur.

Utanmasam adamlara yeni yazilimlari ben goturecegim. Cok mu kizginim bilemiyorum ama hoparlor cizirtilari (bazi kisilerde beyaz yogunlukta iken ve altyazi gecerken de var) ve donma sorunlari LG'nin kronik sorunlari. Ben de yok ya da var demeyin, hepimizde ufak tefek sorunlar var.

Bir ara TV'yi degistirmeye karar verdim (servisten), fakat hicbir zaman yeni mal vermediklerini ve revizyon gormus modelleri yeni diye musteriye verdiklerini (baska bir arkadastan) ogrendim.

Elektrik kaynagimiz hakkinda yorum yapan arkadasa katiliyorum. Cizirtilarin bir kismi da kotu kaynaktan. Ancak LG bu sorunun cozumu icin bize harici bir urun aldirmak yerine Plazmanin icerisine gerekli regulatior/koruma devresini koymaliydi. (hakkini da yememek lazim aslinda, diger ureticiler de koymuyor. 50-100 YTL ek masraf plazmanin fiyatini yukariya cekiyor tabi. Pazar paylarini buyutmek icin mumkun mertebe ordan burdan kesip biciyor tum markalar. her ulkde cok stabil bir elektrik yok maalesef.

Sonuc, cihazin goruntu kalitesi mukemmel. hicbirseye degismem, Samsung Q7 ve Philips 9631d ile akraba ve arkadasta detayli testlerim sonucu kesinlikle dogru karar verdigimi dusunuyorum. Birine 5100 digerine 6000 YTL verdiler. Sormadilar, arastirmadilar. LG fiyat/performans olayinda 1 numara. Ama digicom merkez servisini ben begenmiyorum. Eger teknik olarak birseyleri bilen ve guzel destek aldiginiz birileri varsa banda haber verir misiniz ?

Bir ara kendi actigim bu konuya da yazilan birseylerden oturu yazmayacagim demistim ama... (Bu aralar herseye kafami takiyorum galiba, biraz alingan mi oldum nedir ? Yine de paylasmak guzel sey. )

• Arkadaşlar,
    Bugün servis ile görüştüm. Benim tv İstanbul'dan dönmüş. Sorunu çözdük deyip göndermişler. Bu ne sürat yahu . Başlarından mı savdılar, acaba. Sorun neyde imiş, nasıl çözmüşler diye sordum. Servis, ben de bilmiyorum, arayıp sorayım; dedi. Yarın sabah plazmayı getireceğini söyledi. Ben de, getirmeden önce senin işyerinde birlikte deneyelim; eğer yine sorun varsa boşuna oraya buraya tekrar taşınması alet, dedim. Bu akşam kısmetse gidip bakacağım. Sorunun ne olduğunu ve eğer gerçekten çözdüyseler bunu nasıl yaptıklarını öğrenmeye çalışacağm. Neticeyi size de aktarırım. Bu konuda ,dilerim başınıza gelmez, benzer bir problm yaşarsanız bilginiz olsun.
    Saygılar...
  • Vayy be bu ne sürat!!!

Benim ses problemimle ilgili detaylar aşagıdaki linkte....http://forum.donanimhaber.com/m_10231642/mpage_1/key_//tm.htm#10231642
  • İrish Setter,
    Seni bu forumda da buldum dostum.Desene canımız yandıkça oraya buraya yazıp duruyoruz. Senin kırmızı karıncalanma olayın panel değişince gideridli mi? Halen bu sorunu yaşıyor musun?
    Saygılar...
  • O sorun halloldu.Ama yeni sorunlar beraberinde.Yarın da senin plazmanın iyi haberlerini bekliyoruz inşallah!!!
  • İnşallah. Teşekkürler dostum.
    Bu arada hazır İstanbul'a gitmişken şu cızırtı sesine de bir baksınlar demiştim. Bakalım bununla ilgili bir değişiklik var mı? Birazdan servis arayacak ve tv'yi kurduğunda beni çağıracak. Yalnız aklıma şu da gelmiyor değil. Bizim evlerde kullandığımız elektrik voltajı çok istikrarlı değil. Acaba bu ses topraksız prizden veya düzensiz voltajdan ötürü cihazın voltaj regülatörü ile ilgili olabilir mi? Gerçi bu ses özellikle beyaz yoğun sahnelerde arttığına göre, başka bir şey de olabilir. Bir de başka bir forumda bu cihazların tasarruflu olması ile ilgili bilgi verilirken , siyah sahnelerde arkadan aydınlatma yapılmadığı için tüketilen enerjinin daha az olduğu ama aydınlık sahnelerde ise daha çok beya için çekilen elektriğin de arttığını yazmışlardı. Kesinlikle cihazın tamiri konusunda teknik bilgi de talep edeceğim. "Biz yaptık, oldu" benim için yeterli değil.
    Saygılar...

• Arkadaşlar

bazı kanallarda özellikle kanal d de hoparlorlerden sesi açınca garip bir ses geliyor böyle problemi olan var mı
  • Arkadaslar, yeni plazmam 1 saat once geldi. Sonuc: Muhtesem! Ses sorunu yok, hoparlorlerden cizirti ya da abuk sabuk sesler kesinnnlikle gelmiyor. Arkasindaki bolgede kulagimi cok yaklastirinca cok ama cok az bir tizz sesi duyuyorum ama o da calisma sesi yani. Cok rahatladim.. Detaylari yazacagim,,
  • Arkadaslar, cok merak ettigim bir soru var:
    Bu plazmada mantiken kullanilmasi gereken ayarlar nelerdir? ilk aldiktan sonra 200 saat boyunca hangi ayarda kullanmamiz gerekiyor? Bu zorunlu mu? Ne tavsiye edersiniz? Digiturk ve PS3 'u sık kullanıyorum. Buna gore goruntu ayarlarindan neyi tercih edelim? 200 saat olayi nedir, ayrintili aciklayip yol gosterebilir misiniz?
  • İyi günlerde kullan,hayırlısı olsun....
  • Arkadaşlar bende gelen servise sordum herhangi bir ayar yapılması gerekmi diye fakat , yok yok olduğu gibi kullanabilirsiniz , herhangi bir ayara gerek olmadığını söylediler.
    Uzun uzun araştırdım hem yerli hem de yabancı forumlarda çoğu kullanıcı uzun zamandır herhangi bir ayar yapmadan kullanmış ve herhangi bir sorunla karşılaşmamış bende bir sorun olacağını düşünmüyorum onun için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz ayar derdi vs. yok olduğu gibi.
  • Sorununun giderildiğine sevinim dostum.Kullandıkça göreceksin harika bir plazma.İnsanı tv bağımlısı yapıyor.

Kendi kullandığım ayarlar:
    TV için
    PSM-User1-
    Contrast-58
    Brightness-59
    Colour-26
    Sharpness-22
    tint-0
    CSM-Normal
    XD-Auto
    Advanced-Cinema-on
    Blacklevel-Auto
    Görüntüler doğal ve canlı.

PC için
    PSM-Dynamic
    CSM-Normal
    SCREEN-1280-768, PC'de aynı.
    Başka bir alternatif-1366-768, PC-1280-1024

VGA kablosuyla bağlı.
    Görüntü kullandığım vaio notebook'tan bile daha canlı.
    Ben 200 saat bu ayarları kullandım.Servis ayar yapmaya gerek yok dedi ama.Ben yine de bu ayarlarla daha güzel olduğunu düşünüyorum.

Yorumlarını beklerim.
  • Dostum PS3'ü nerden buldun.Ben de almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: resitale
    Sorununun giderildiğine sevinim dostum.Kullandıkça göreceksin harika bir plazma.İnsanı tv bağımlısı yapıyor.

Kendi kullandığım ayarlar:
    TV için
    PSM-User1-
    Contrast-58
    Brightness-59
    Colour-26
    Sharpness-22
    tint-0
    CSM-Normal
    XD-Auto
    Advanced-Cinema-on
    Blacklevel-Auto
    Görüntüler doğal ve canlı.

PC için
    PSM-Dynamic
    CSM-Normal
    SCREEN-1280-768, PC'de aynı.
    Başka bir alternatif-1366-768, PC-1280-1024

VGA kablosuyla bağlı.
    Görüntü kullandığım vaio notebook'tan bile daha canlı.
    Ben 200 saat bu ayarları kullandım.Servis ayar yapmaya gerek yok dedi ama.Ben yine de bu ayarlarla daha güzel olduğunu düşünüyorum.

Yorumlarını beklerim.

Öncelikle çok teşekkürler, Digicom 'un servis disindaki yetkilileri ve servisteki arkadaslar ilgili yaklasiyorlar sag olsunlar. Su an ses cihazimdan oldukca memnunum.. Acikcasi bu goruntu ayarlarindan pek cakmadigim icin en uygun goruntuyu ayarlamaya kastim kullandigim saatlerde.. Su an yazdigin ayarlari girdim user 1'e, deniyorum. Ilk izlenimim daha guzel oldugu, tesekkurler :) Senin ayarlarini baz alarak ufak degisiklikler yaptim mesela su an, bastan asagi contrast: 59, brightness 60 color 31, keskinligi 24 yaptim, diger ayarlar verdigin gibi.. Cok fazla kasmaya gerek yok aslinda, duruma gore parlakligi arttirir veya azaltiriz ya da user'i nasilsa kaydediyor ona gore seceriz ederiz imkan bol :)

Ben VGA kablosuyla bagladim PC'ye, cam gibi ama 1280x768'den sonrasi eciş bücüş. 1024 yetiyor gerci.. Ses kablosunu da ilgili cikisa bagladim, sterio ses aliyorum. Tek sorunum, mpeg dosyalari oynatiyor ama AVI dosyalarini oynatmiyor media player'dan.. Yani plazmada videoyu goremiyorum pc de oynamasina ragmen.. LCD ekrani kapatip yalnizca plazmaya vermeyi denesem de cozemedim sizde durum nasil?

Bu arada PS3'u forumumuzdaki ikinci el -> oyun konsollari bolumunden bir arkadastan aldim.. Simdilerde goz atarsaniz 1050 - 1100 YTL araliginda 2 wireless kollu, orj oyun hediyeli 0 ve paketinde 60gb'lik PS3'ler satiyor arkadaslar, tavsiye ederim.. Ben 3 tane oyun 2 kol 60 gb lik 0 PS3'umu 1450 YTL'ye aldim ancak biraz pahali aldim ben.. Simdi almaya kalksam, sahip oldugum urunleri 1250 - 1300 civarina alabilirdim.. Oyunlari da 100 - 110 ytl civarinda satiliyor (asya da amerika da vs oyunlar $49 - 60 araliginda, istanbul'da kadikoy'de ve forumlarda oyunlar satilmakta; ps3 konusund detay bilgileri vs hakkinda yardimci olabilirim MSN'den: geyiqer@hotmail.com

Soru notu: Arkadan cizzzz diye sesler bende de geliyormus simdi farkettim :) Sizde de azda olsa bu ses var mi? Yani cok rahatsiz etmeyen ama 2 3 metre mesafeden duyalan tiz bir ses

Soru notu 2: Bu yukarida verdigin ayarlari 200 saat kullandiktan sonra degistirmedin degil mi? Yani su an bu ayarlari mi kullaniyorsun yoksa baska ayarlarda mi? 200 saat gectikten sonra Dynamic ayarinda mi kullanalim mesela ? Aslinda zevk meselesi ama, maksimum goruntu performansi 200 saat sonra nedir, bu mudur (bence "budur" da diyebiliriz; sizce?)

Gorusmek uzere tekrardan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheGuardian -- 2 Şubat 2007; 1:50:15 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.