Şimdi Ara

LG 42PC1R veya 42PC1RR kullanicilari... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
1
Favori
7.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaslar yorumlar icin tesekkurler galiba alacagım teshirde 2 aydır olan urun buldum yanında hd li uydu reciver var 15 taksit 3000 ytl sizce nasıl ,kac saat kullanım icin servis monusunde girince key code soruyor yani kac saat calıstıgını goremedim sizce ne yapayım?fiyat iyimi?
  • Teşhirdeki bir ürünü bana getirmişlerdi yanlışlıkla.. Sol kolonda bariz ve rahatsız edici bir ses sorunu vardı. Teşhirdeki bir ürünü almanı tavsiye etmem.. Key code soran bir menü de var evet, ama o farkli. TV'deki menu tusuna ve kumandadaki menu tusuna 6 saniye fln basili tut birakmadan, o zaman menuyu goreceksin ve yukarida yaziyor kac saat kullandigin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tqlboi

quote:

Orjinalden alıntı: TheGuardian

quote:

Orjinalden alıntı: tqlboi

Arkadaşlar merhaba.Bilgi paylaşımı ve tartışılan konuya katkısı olması açısındann benimde görüşlerimi sorarsanız sevinirim.
    Bende cızırtı vb. herhangi bir ses gelmemekte kesinlikle.Tekbir cızırtı sesi bile yok.
    Bu arada servis menüsüne girmeyi başardım.( ben hem tv hemde kumandadan meü tuşuna hemen basıp bırakıp 6-7 sn bekliyordum :) basılı tutmak gerekiyorrmuş )

E yani :))

Arkadaslar, %100 herkes irili ufakli bir ses problemi yasiyor LG'nin bu modelinde.. Bende ilk sol hoparlorden cok az ve sinir bozucu ses geliyor + cizirtisi boldu; simdi de aksam gec saatlerde, kanallardaki sessizlikte veya az seste panel arkasindan cizz sesi geliyor biraz ama bu normal. Bu sesi duymayanlar pur dikkat dinlemeyenler sanirim..

%100 değil ! Kesin konuşmayın ...

Hem bu forumdaki tum LG 42PC1R ve RR kullanicilarinin yorumlarini, hem yabanci forumlardaki kullanici yorumlarini ve kendi tecrubelerimi toplayip yazdim boyle. Yurtdisinda "bende ses problemi gelmiyor" diyen bir arkadasin evine, diger LG kullanicilari gidiyor ve onlar sesi duyuyor. Bunu bu forumda yazan baska bir arkadasta var o da ayni forumlari dolasmis benimle.. Ben ses problemi yasadigim icin plazmayi degistirtttim, simdi de cok az olmakla beraber sessizlikte farkedilecek (veya az seste farkedilecek) bir çalışma sesi, cizzz sesi geliyor panelin arkasindan. Ok hic sorun yasamayan, ses duymayan olmayabilir ama sanmiyorum.. Belki bizim kulaklar cok hassas.. Ok senin icin %99.9999..99 diyelim..

• quote:

Orjinalden alıntı: mastercraft

Arkadaslar yorumlar icin tesekkurler galiba alacagım teshirde 2 aydır olan urun buldum yanında hd li uydu reciver var 15 taksit 3000 ytl sizce nasıl ,kac saat kullanım icin servis monusunde girince key code soruyor yani kac saat calıstıgını goremedim sizce ne yapayım?fiyat iyimi?

HD uydu Receiver deidin ne marka ne model 2 ay teshirde duran tv gunde 15 saat calissa 16*60 = 960 saat eder . 60000 saat oldugunu dusunursek 59000 saati kalmis tv nin :) bu arada o menudeki kullanim suresi sanirim sifirlanabiliyormus cok ta guvenmemek lazim...
  • reciverin markası sansui7000 su menuye bir daha girip bulubilirsem saatini kontrol edecegim eger azsa almayı dusunuyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: mastercraft

reciverin markası sansui7000 su menuye bir daha girip bulubilirsem saatini kontrol edecegim eger azsa almayı dusunuyorum

Merhaba dostum,

Aldığın fiyat gayet iyi.Yanında uydu alıcısı olması da harika.Teşhir ürünü olması insanın kafasını biraz kurcalıyor ama eğer sağlamsa alabilirsin bence.Ama iyice kontrol et öyle al.kullanım saatinede mutlaka bak.1.000 saat bile kullanılsa yine iyi.hediye edilen uydu alıcı en az 375 YTL onu söylelyeyim.Hiçde fena değil.sana 2.625'e gelmiş olacak.hemde 15 ay taksit.Kaçırma bence al götür evine.
  • tesekkurler resitale,alırsam haber veririm muhakkak bu arada bose acoustimas 6 buldum gene teshirde 1000 ytl galiba forumun
    kelepircisi olma yolundayım 1de bose nin 10 serisini buldum o da 1650 ye falan geliyor acaba hic ses sistemine girmeden bu parayı ekleyip pioneer 427 mi alsam
    kafam karıstı iyice dusunucem ama istisarede onemli sizinle paylasmak istedim,buarada TheGuardian arkadasada tesekkurler menuye girmeyi 1 de dedigi gibi deneyelim
  • Arkadaşlar,
    Şu an tam bir şok yaşıyorum. Bu benim cahilliğimden de olabilir ama bilen varsa lütfen yardımcı olsun. BU kşamiki tarafı da erkek uçlu olan 15 pinli (Aslında dikkat ettim de pinlerden biri her iki uçta da eksik!) bir monitör kablosu aldım. Yanılmıyorsam buna VGA kablo da diyorlar(İnşallah benim aldığım başka bir şey değildir). Neyse bunu 42 pc1r'nin RGB girişine bağladıktan sonra ekran simsiyah oldu. Biraz da karıncalanma vardı. Ekran koruyucu da yoktu.Kullanma kılavuzunda yazdığı gibi "Screen" menüsünden çözünürlüğü ayarlamak için VGA sekmesine girdim. Kılavuzda XGA veya VGA diyordu. Benimkinde XGA çıkmadı. VGA'yı da XGA yapamadım. Şaşırtıcı olan burada 1024x768 çözünürlük değil 640x480'ten başlıyordu ve en yüksek çözünürlük 852x480 görünüyordu. Bu benim tv'nin çözünürlüğünün 852x480 olduğunu mu gösteriyor? Yani HD TV diye olmayan bir şey mi vermişler? Bir de servise gittiğinde paneli değiştirdilerse düşük çözünürlüklü panel mi takmışlardır? Yoksa gelen kaynağa veya kablonun niteliğine göre VGA veya XGA mı gösteriyor? Bu saatte dahi servisin cebini aradım. Tabii ki kapalıydı.Lütfen yardımcı olun, kafayı sıyıracağım.
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper029 -- 3 Şubat 2007; 0:51:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: alper029

Arkadaşlar,
    Şu an tam bir şok yaşıyorum. Bu benim cahilliğimden de olabilir ama bilen varsa lütfen yardımcı olsun. BU kşamiki tarafı da erkek uçlu olan 15 pinli (Aslında dikkat ettim de pinlerden biri her iki uçta da eksik!) bir monitör kablosu aldım. Yanılmıyorsam buna VGA kablo da diyorlar(İnşallah benim aldığım başka bir şey değildir). Neyse bunu 42 pc1r'nin RGB girişine bağladıktan sonra ekran simsiyah oldu. Biraz da karıncalanma vardı. Ekran koruyucu da yoktu.Kullanma kılavuzunda yazdığı gibi "Screen" menüsünden çözünürlüğü ayarlamak için VGA sekmesine girdim. Kılavuzda XGA veya VGA diyordu. Benimkinde XGA çıkmadı. VGA'yı da XGA yapamadım. Şaşırtıcı olan burada 1024x768 çözünürlük değil 640x480'ten başlıyordu ve en yüksek çözünürlük 852x480 görünüyordu. Bu benim tv'nin çözünürlüğünün 852x480 olduğunu mu gösteriyor? Yani HD TV diye olmayan bir şey mi vermişler? Bir de servise gittiğinde paneli değiştirdilerse düşük çözünürlüklü panel mi takmışlardır? Yoksa gelen kaynağa veya kablonun niteliğine göre VGA veya XGA mı gösteriyor? Bu saatte dahi servisin cebini aradım. Tabii ki kapalıydı.Lütfen yardımcı olun, kafayı sıyıracağım.
    Saygılar...

dostum, senin kadar bende şaşırdım.
    sana yardımcı olmaya çalışayım.Senin 5 ay önce aldığın plazma PC1R mi.Yoksa PC1RV mi.Yok PC1R ise çözünürlüğünün 640-480'den değil 1024-768'den başlayıp 1366-768'e kadar çıkması gerekir.

En yükseği 852-480 diyorsun.Bu çözünürlük zaten HD çözünürlüğü değil.En düşük HD çözünürlük 720p'dir.PC1R modeli en düşük 1024-768'dir.
    Taktığın kablo vga kablosu, bende bu kabloyu kullanıyorum.Tarifine göre 15 pinli kesinlikle başka bir şey değil.Ekranın simsiyah olmasıda bilgisayaın çözünürlüğünü plazmanın desteklememesinden kaynaklanıyor.

Hemen servisle görüş, değiştirsinler.Kesinlikle PC1R modeli HD Ready'dir.Panel farklı.PC1RV'nin panel çözünürlüğü seninkinin.Hatta kimden aldınsa oraya git.Bu durumu düzeltip sana yeni bir panel vermelerini iste.Bu resmen tüketiciyi aldatmaktır.Gerekirse hukuki yollarada başvur dostum.

• alper029 kardeş,

Ne yaptın değiştirebildin mi?Çok merak ettim.
  • Üstadım ,boşuna panik yaptım. Olayı kendi kendime çözdüm. Başka bir forumda arkadaşın biri bu olayın nasıl yapıldığını ayrıntılı anlatmış. O yöntemi uyguladım ve sorun çözüldü. Şu an problem yok. Alakan için teşekkür ederim.
    Saygılar...
  • arkadaşlar,

sesi açınca kollonlar sanki ötüyor bazı kanallarda böyle bir durumla karşılaşan var mı yoksa buda bir sorun mu? ltf bilgi verirmisiniz
  • Selam Arkadaslar,

Beyaz parlak goruntulerde olusan 'no signal' sorunlari bagladiginiz kaynak ile ilgili compozit sinyale 100 ohm direnc ekleyerek cozulebilecegini soyluyorlar ama ben denemedim. Onun yerine komsunun uydu alicisini taktim, hic sorun olmadi. Cok yakinda KAON boardlu uydu alicimi baska bir marka ile degistirerek bu sorunumdan kurtulacagim. bu sorunu yasiyorsaniz siz de baska bir marka ile deneyin derim.
  • hangi marka alalım uydu receiveri ben next 2000 xcis plus kullanıodum ama beyaz görüntülerde sorunum var o yüzden değiştiricem ama yine next almayı düşünüom bu sefer alıcam receiverde mutlaka component çıkış olması gerekio ne tavsiye edersiniz
  • slm arkadaşlar!
    yaklaşık 1 aydan beri bu tv yi kullanıyorum.Genel olarak memnunum ancak paneldeki plastik aksamdan geldiğini tahmin ettiğim çıtlama şeklindeki sesler
    beni rahatsız ediyor.Bu sesler özellikle panel yeni açıldığında ısınırken yada kapadıktan sonra soğurken daha çok var.Bu durumu yaşayan varmı? ve acaba geçici bir durummu (tv yeni olduğu için)?
  • arkadaslar ben bir turlu uzaktan kummandaya uydu alicim ve dvd playerimi tanimamadim forumda iki kumanda uc uca tutulup yapilacak deniyor ama yapamadim bu konuda ayrintili bilgi verirseniz sevinirim sevgiler
  • quote:

Orjinalden alıntı: alper029

Merhaba Arkadaşlar,
    Ben yaklaşık 5 ay önce LG 42PC1R aldım. İlk zamanlarda bu panel arkasından gelen cızırtı olayını servise anlattığımda "Normaldir; genelde plazmalarda oluyor, dedi. Gerek bu forumda gerek başka yerli ve yabancı forumda da bu soruna değinildiğini fark ettim. Demek ki bu modele özgü genel bir sorun var.
    Derken geçen hafta tv'nin ekranında bir tuhaflık fark ettim. Yakına geldiğimde özellikle ekranın alt ve üst bölümlerinde, kanal geçişleri sırasında oluşan siyah ekranda, kırmızı renkli karıncalanmalar gördüm. DVD taktım; sonuç aynıydı. Boş bir Av girişi seçtim. Ekrandaki "no signal" yazısının boşalttığı bölgelerde bu kırmızı noktacıkların görünüp kaybolduğunu anladım. Bu karıncalanmalar günden güne arttı ve normal tv yayını üzerinde de (Tabii 20-30 cm. uzaklıkta durunca) fark edilmeye başladı. Ben de servisi çağırdım ve tv burada hiç işlem görmen İstanbul Digicom Merkezi'ne kargolandı. 3 gündür orada. Bakalım bu işin arkasından ne çıkacak! Sizde hiç böyle bir sorun oldu mu? Görüşlerinizi paylaşırsanmız sevinirim.
    Saygılar...

Dostum Dün farkettim bendede bahsettiğin karıncalanma başladı. Servis senin problemini çözmüş sanırım teknik detay verdilermi önemli birşeymiymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h.u.s© -- 17 Kasım 2007; 18:00:45 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.