verdiğin bilgiler için çok sağol.Sen bu işi iyi biliyorsun.emeğin için sağol.
Bir şey soracağım.Bu XD III ne demek.Sanırım görüntü işlemcisinin en son versiyonu renkleri 4.4 trilyona kadar yükselten bir sanal işlemci galiba.Doğrumu? Buna digicom'un katolğunda new xd deniyor.Bizim modelde bu varmı?
Merhabalar, LG 42PC1R için ilk 200 saat ayarlar nasıl olmalı? PCR menüsünden Mild ayarını mı seççez? yoksa user1 olarak contrastla brightnessi mi düşürcez? Bu konunun başında AVForumsdan verdiğiniz ayarlar 200 saatten sonraki ayarlar sanırım.
Baştan 5. entry tk152'nin avforumdan aldigi , ilk 200 saat icin kullanilmasi daha dogru oldugu dusunulen ayarlardir.
quote:
Orjinalden alıntı: resitale
h.u.s arkadaşım,
verdiğin bilgiler için çok sağol.Sen bu işi iyi biliyorsun.emeğin için sağol.
Bir şey soracağım.Bu XD III ne demek.Sanırım görüntü işlemcisinin en son versiyonu renkleri 4.4 trilyona kadar yükselten bir sanal işlemci galiba.Doğrumu? Buna digicom'un katolğunda new xd deniyor.Bizim modelde bu varmı?
Aslına bakarsan cok ince detayini bende bilmiyorum. Benim bildiğim bizim cihazlarimizin da XD Engine III teknolojisine sahip olduğu. Hatta XD demo diye bişey var Menude o demoyu calıstır ekrani ikiye bölüyor bir tarafinda XD engine off yaziyor diger tarafta XD engine On yaziyor. Farki goreceksin. İyi seyirler...
Bizm plazmayıda değiştrdiler, sanki bu gelende daha çokk zzz sesi var. birde 20 saat kullanılmış çıktı ne yapmalıyım sizce
quote:
Orjinalden alıntı: kardag
arkadaşlar
Bizm plazmayıda değiştrdiler, sanki bu gelende daha çokk zzz sesi var. birde 20 saat kullanılmış çıktı ne yapmalıyım sizce
Kullanilmis olayi icin birsey yapamazsin. Zaten servis menusunden kullanim saatini sen bile "0" yapabilirsin. Servisin hicbir zaman yeni plazma gonderdigini duymadim. Yeni diye daha once muhtemelen revizyon gormus ayni modelleri gonderiyorlar. (Bunu servisteki arkadas soylemisti.) Ancak ses olayi icin yeniden uzerlerine gidebilirsin. Bu sefer de baska kullanilmis gonderirler. 0 lamayi unutmuslar seninkinde. Ben magazadan alip, 0 gordugum icin rahatim. anakarti degistirmeleri icin baski kurmak daha dogru gibi...
arkadaşlar piyasada 42pc1r nin son diyatı nedir peşin fiyat olarak? almayı düşünüyorum ve kazık yemek istemiyorum. digicom bayinden alıcam ne kadar fiyat veriyor digicom bayileri
Bildiğim kadarıyla şu an digicom bayileri 3.400 YTL fiyattan satıyorlar.Eğer paşin alırsan %10 indirim yapıyorlar.Pazarlık yapmanı tavsiye ederim.Peşin daha düşüğede alabilirsin.
Dostum Ben Tv'yi alirken bayagi bi arastirdim en uygunda Ankamall Demir Ticarette buldum. Bi oraya bak derim belki hala en uygun orasidir. Birde Pazarlik yaparken Aski Aparatinida sor cunku fiyat verirken aparat haric fiyat veriyorlar. Simdiden hayirli olsun diyorum...
Ben Cuma gunu bu sıteden:http://www.teknosaray.com/asp/show_stock.asp?product=LG-42PC1R 3016 YTL'ye aldim nakit (kredi kartinizla almak isterseniz de 12 taksit yapiyorlar vade farksiz pesin fiyatina).. Iletisim bolumunde telefonlari var, arayip bilgi alabilir sitede yazan banka numaralarina havale / eft yapabilirsiniz..
Fiyatlar cok iyi gercekten. Diger markalara daha fazla vermeye gerek yok bence.
PAZAR GÜNÜ (DÜN) teknosaray mağazasına gittim BU MAĞAZAYI GEZDİM TEKİRDAĞ DA. GAYET KALİTELİ TEKNOSA DAN FAZLASI VAR EKSİĞİ YOK. LG42PC1R MODELİ STAND TA VARDI İNCELEDİM. GÜZEL PLAZMA . BENDE 1 /2 AY SONRA BUNDAN ALICAM KISMETSE . DÜNKÜ PEŞİN FİYATI 3054 YTL. AKLIMDA KALAN. İNTERNETTEN ALIŞVERİŞİ NASILDIR BİLMEM. AMA MAĞAZA GAYET KALİTELİ VE GÜZEL
Bu fiyat gerçekten çok iyi.Kaçırmayın bence.
Merhaba,
Ben de bir iki gün içerisinde LG 42PC1R modelinden almayı düşünüuyorum. Internetten az çok araştırdım, burada bir iki başlık altında yazılan notları okudum. Yeterli bilgi edindiğimi düşünüyorum.
Ben kimsenin sormadığı bir şeyi sormak istiyorum. Uzaktan kumanda. LG 42PC1R ile gelen kumandanın programlanabilir olduğunu biliyor muydunuz ? :)
Yani benim gibi 2 dvd, 1 digiturk ve 1 de tv kumandası ile boğuşmak istemeyenler için universal uzaktan kumanda geliyor beraberinde. Mevcut dvd player, vcr lerinizin kumandaları ile, LG plazma ile birlikte gelen uzaktan kumandayı burun buruna tutarak tuşları programlayabiliyorsunuz..
Bunu deneyen var mı? Özellikle şu ürünler için; Philips dvp720sa/02 Philips dvp5960/12 Digiturk 9001 (Vestel 4100) receiver
Herkese teşekkürler şimdiden..
Universal kumanda oldugu dogru. Uyumlu aygitlarin kodlari kullanim klavuzunun arkasinda su anda isteyim aksam unutmassam bakarim senin cihazlarina uyumu olup olmadigina...
42PX4RV'ninki de universal fakat ne digikutuyu ne sansuı receiveri ne de sony marka amfi receiveri tanıtabildim.Sadece sony marka dvd playerı tanıdı ama fazla da karıştırmadım.
Dün teslim alıp 3-4 saat kullandigim 42PC1R hakkinda birkac yorumda da ben bulunayim :)
Aldığım modelde hat safhada bir ses sorunu var (yarın değişecek televizyon), nasil anlatayim: Sol kolon kismindan cok ama cok az ses geliyor cunku rahatsiz edici ve uzaktan bile cok yuksek seste duyulan motor sesi gibi bir ses var ve bu yuzden sol kisimdan ses alamiyorum. DVD - Digiturk - PS3 baglantilariyla vs alakali degil, hepsinde ayni yani televizyonu acar acmaz duyulan yuksek bir ses.. İlk once evimdeki elektrik sisteminden oldugunu dusundum, farkli prizleri denedim kablo uzatarak. Hatta komsudan da uzatip denedim sonuc ayniydi o ses vardi.. Ayarlardan yapilacak herhangi bir sey olmadigi icin ürünü yarın yenisiyle değiştirme onayı aldım (magazalarda gorup denediklerimde boyle bir sorun yoktu, o yandan tecrubeliyim)
Goruntu kalitesine gelince; hem Digiturk'u hem kablolu TV'yi hem PS3 'u deneme firsatim oldu bu zaman araliginda.. Digiturk goruntusunu altın uçlu scart ile bağladığınızda görüntü gerçekten kaliteli ama normal teneke scart kablolariyla kullanmanizi tavsiye etmem. PlayStation 3 izlenimime gelince: Philips marka altın uçlu HDMI kablosuna takip ayarlarini 720P'ye getirdigimde sonuc inanilmazdi Yukledigim HD Blu-ray trailer videolar cok kaliteli ve doyurucu şekilde karşımdaydı. Elimdeki PS3 oyunlarini denedigimde de sonuc inanilmazdi. PIP ozelligiyle kablolu TV izlerken PS3 oynadim 5 10 dakika, ekranin istediginiz kosesine kablo tv goruntusunu koyabiliyorsunuz cok guzel..
Kablolu TV yayinlarinda plazmalarin genel tutumundan midir nedir bilemiyorum ama cok kaliteli gozukmuyor kanallar. Yani bazi kanallar guzel bazilari degil. Ben NBA TV icin kullaniyorum kablolu yayini; sinyal seviyesinde sorun varmis 126'ya ariza kaydi biraktim geldiler, simdi kablolu tv yayinlari da daha kaliteli oldu gibi..
Sağ hoparlorden gelen ses üzerine konuşacak olursam, ses cok guzel ve cok guclu. Bircok hazir modu var, sinema modu, 5.1 sistem modu, guclendirici modlar, muzik modu vs.. Goruntu secenkleri olarak da bir cok secenegi var. Goruntuyu tatmin edici parlakligina istediginiz gibi ince ayar vererek veya hazir modlari kullanarak getirebiliyorsunuz..
Su ana kadar yaptigim seyler bu televizyonda: 1) DVD izlemek (DVD player'iniz verebilecegi maksimum kaliteyi ekranda gormek mumkun, sorunsuz
2) Digiturk: Sinyal seviyenizde bir sorun yoksa, halihazirda kullandiginiz Digiturk'unuzden altin uclu scart kablosuyla maksimum performansi aliyorsunuz: Goruntu berrak ve temiz, sorunsuz
3)Kablolu TV: PIP ozelligiyle oyun oynarken ya da baska bir atraksiyon yaparken kablolu tv yayinlarini izleyebiliyorsunuz, sorunsuz
4) PS3'ten oyun oynamak: iyi bir HDMI kablosuyla bagladiginizda sonuc inanilmaz! Formula 1, GT, MotorRacer, Genji, NBA2007 gercekten inanilmaz bir goruntu ve performans aldim TV'den. HDMI goruntusu gercekten inanilmaz guzel. H
5) PS3'ten film izlemek: Izledigim HD 720p uyumlu film fragmanlari harikaydi. Goruntuyu pause yapip fotografini cekseniz tablo olur, o kadar guzel yani..
6) Audio CD - MP3 dinlemek: Dinledigim audio CD'leri TV'nin sorunsuz olan sag hoparlorunden duydugum kadariyla harika oldugunu soyleyebilirim. Kolonlar 15x2 Watt zaten. + olarak Sony Wireless kulakligimi bagladim TV'ye arkadaki Audio cikislarindan, kulaklikta da sorun gercekten super.
7) PS3 uzerinden internete girmek! :) Internet browser'i tam ekran yapip sorf yapmak gercekten cok eglenceliydi. Henuz laptop'umu baglamadim plazmaya, gerekli kablolarim eksik ama onda da sorun yasayacagimi zannetmiyorum. Ekrandaki haber yazilari (hurriyet.com ve ntvmsnbc.com) cok rahat okunuyordu. Hosuma gitti.. En kisa zamanda cektigim fotograflari, detaylari koyacagim..
Son söz: 3000 YTL civarina alabileceginiz en iyi plazmalardan biri. Hatta bence ilki. Bu fiyata bu performans ve kalite kolay kolay bulunmaz. Yalniz dikkat edin, ses sorunu olabiliyor bendeki gibi. Ben forumdaki arkadaslardan tecrubeli oldugum icin bu konuya, üzerine düştüm ve ses çıkartmayan sorunsuz bir modeliyle yarın değiştireceğim. Ha alır da onda da şu an duyduğum o çok rahatsız edici sesi duyarsam tüm olumlu fikirlerim çöpe gider TV hakkında :)
Bakalim..
Bu arada, yanlis anlasilmasin. PIP ozelligi ile her turlu yayini ikiye bolup izliyebiliyoruz. PS3 yaninda Digiturk, Digiturk yaninda kablo tv, kablo tv yaninda dvd vs.. Bir de Svideo cikisiyla laptobu bagladim plazmaya.. Goruntu okunabilir, tahammul edilebilirdi ama net degildi. RGB girisinden baglayacagim bakalim nasil olacak.. Bir de laptop'taki sesi plazmadan almak icin ne yapmamiz gerekiyor arkadaslar, bilen var mi?