Şimdi Ara

LG 42LM660s mi SAMSUNG 40ES7000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
3
Favori
22.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 1 aydır forumu inceliyorum. Gerçekten çok güzel paylaşımlarınız var. Ben tv alacağım ama çok kararsız kaldım. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Bugün teknosanın sitesinde gördüm SAMSUNG 40ES7000 ile LG42LM660S fiyatları aynı acaba hangisini almam daha sağlıklı olur. Aslında LG taraftarıydım ama bir arkadaşım LG nin vermiş olduğu renklerin orjinal olmadığını ayarları ile oynanarak verildiğini samsung ve sony de renk kalitesinin daha iyi olduğunu söyledi ve kafam bir hayli karıştı. Telefonda hiç düşünmeden Samsung u tercih ederim fakat TV konusunda kararsız kaldım. Ben TV yi sadece film izleme amaçlı almayı düşünüyorum. Smart özelliği açıkçası pek ilgimi çekmiyor. Seyir kalitesi hangisinde daha yüksek hangisinden daha iyi performans alırım. Özellikle 3D ve SD yayınlarda?.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılar.

• Araştırarak öğrendiğim bir bilgiyi paylaşayım; Samsung'un Smart özelliği üzerine bir marka daha yok.Ancak sen smart çok önemli değil diyorsan diğer özellikleri karşılaştırabilirsin.

Ayrıca samsungla lg kardeş firma değil mi?

arçelikle beko gibi
  • Tasarım olarak birbirlerine yakınlar ama samsung daha tatlı duruyor. Ama dediğim gibi 3d ve sd yayın özellikleri konusunda bilen birilerinden bilgi almak daha sağlıklı diye düşündüm.
  • şahsen samsungun çoğu tvsi renkleri bariz abartılı gösteriyor.Lg daha doğal bana göre...Kimi samsungu seviyor bu yüzden ama ben doğallıktan yana olduğum için lg diyorum.İstersen git kendin araştır.
  • bence es 7000 daha iyi ama aktif 3d beni rahatsiz ediyor
    660s ise pasif

bir de bu karsilastirma yanlis arada 700 tl fark var es7000 daha ust segment

lm760 la karsilastirilabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 42lm660s

>3d
    >2d to 3d
    >uydu alıcılı
    >wifi (opsiyonel)
    >widi (hdmı kablo olmadan kablosuz olarak tv pc bağlantısı yapabilirisin.) yeni özellik
    >400 hz
    >2012 tasarım
    >ekranın köşesinde mause olarak joystick var.
    >4 gözlük hediyeli

Not: LG tvlerde koruma kalkanı vardır ekranda. çift camlıdır ekrana kolay kolay zarar gelmez.Daha uzun ömürlüdür
    ekrana elinizi sürtün fark edersiniz. + LG webbroswer anlaşması yok tvden tüm sitelere giremiyorsunuz.

40es7000
    >3d
    >2d to 3d
    >uydu alıcılı
    >wifi (entegre)
    >widi (hdmı kablo olmadan kablosuz olarak tv pc bağlantısı yapabilirisin.) yeni özellik
    >800 hz
    >2012 tasarım
    >Dahili kamera(kameranın karşısında durduğunuzda elinizi mause olarak kullanabilirsiniz)
    >webbroswer
    > 2 gözlük hediyeli

NOT :Lg ye göre parlak ekrandır çünkü Koruma paneli yoktur direk led ekran vardır.

Bence mi ?
    40es7000 tasarım + kamera + parlak görüntü + webbroswer daha iyi samsung da.

• Çağlar şuan teknosada fiyatları aynı ikiside 2.499tl

Yağmur sana da teşekkür ederim. Az önce bir sitede SAMSUNG 40ES7000 modelinin her türlü video formatını çalıştırmadığını okudum aslı varmıdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung LE40C650L TV
    6 yıl önce açıldı
    lg 55ec930v oled tv
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtkt

Çağlar şuan teknosada fiyatları aynı ikiside 2.499tl

Yağmur sana da teşekkür ederim. Az önce bir sitede SAMSUNG 40ES7000 modelinin her türlü video formatını çalıştırmadığını okudum aslı varmıdır?

o fiyat cok iyi ben sasirdim

su an 46es7000 3900 tl
    47lm660s 3100tl

samsung mediaplayer i en iyi tv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar_sss -- 13 Haziran 2012; 16:19:17 >
  • http://www.teknosa.com/kategori/ses_ve_goruntu/led_tv/1053/110012284/samsung_40es7000_fhd_3d_led_lcd_tv_2_gozluk

Evet o nedenle zaten 660s ile ikisini kıyaslama yaptım. Bu fiyatı görmeseydim zaten 660s e karar vermiştim. Bir de kafama takılan şu konu var. Ben gözlük kullanıyorum. Lg de klipsli 3d gözlükler war olmasada normal gözlüğün üzerine pasif gözlüğü taktığımda rahatsız etmiyor. Aktif gözlükte bunu deneme fırsatım olmadı. Deneyen arkadaşlar varmı acaba rahatsız ediyormu film izlerken?

• takip için mesajım bulunsun
  • gerçekten samsung fiyatı bayaa iyi... bende hep bu iki tv arasında gidip geliyorum..samsung un sorunları korkutuyor beni yoksa saniye durmam hemen alırım ... bakalım hangisi kısmet olacak
  • LG den uzak dur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yağmur-ist

42lm660s

>3d
    >2d to 3d
    >uydu alıcılı
    >wifi (opsiyonel)
    >400 hz
    >2012 tasarım
    >ekranın köşesinde mause olarak joystick var.
    >4 gözlük hediyeli

Not: LG tvlerde koruma kalkanı vardır ekranda. çift camlıdır ekrana kolay kolay zarar gelmez.Daha uzun ömürlüdür
    ekrana elinizi sürtün fark edersiniz. + LG webbroswer anlaşması yok tvden tüm sitelere giremiyorsunuz.

40es7000
    >3d
    >2d to 3d
    >uydu alıcılı
    >wifi (entegre)
    >800 hz
    >2012 tasarım
    >Dahili kamera(kameranın karşısında durduğunuzda elinizi mause olarak kullanabilirsiniz)
    >webbroswer
    > 2 gözlük hediyeli

NOT :Lg ye göre parlak ekrandır çünkü Koruma paneli yoktur direk led ekran vardır.

Bence mi ?
    40es7000 tasarım + kamera + parlak görüntü + webbroswer daha iyi samsung da.

Web browser LG de tam fonksiyonlu olarak var. Wifi opsiyonel değil dahili. Ayrıca Samsung'ta kamerayı mouse olarak kullanmak bana saçma geldi. Lg'de motion kumanda var. Ayrıca direk usb mouse da takabiliyorsun. Samsung'daki parlak görüntü her zaman iyi olmayabiliyor. Görüntüler doğal olmalı. Ayrıce LG 3D teknolojisi ve pilsiz titreşimsiz gözlükleri Samsung'u solda sıfır bırakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oturkmen -- 13 Haziran 2012; 20:38:44 >

• peki arkadaşlarPANASONIC TX-L42ET5E FHD 3D LED LCD TV +4 Gözlük için ne düşünüyorsunuz
  • Ben de ikisi arasında kalmıştım 3-4 gün önce 47660s aldım. Wifi dahili bu arada yukardaki arkadaşın dediği gibi. Onun haricinde 4 tb film arşivinde kendi meda playerını denedim sorunsuz.Hepsi DTS ve 10-25gb arası mkv filmler.Tamamiyle sorunsuz.Altyazı ayarları falan sorunsuz. True HD 5.1 sesi açamadı ama onu Samsungta açamıyor zaten. Sihirli kumandası var 10 numara. Hareket sensörlü ele cuk oturan bir mouse diyebilirsin müthiş bir konfor sağlıyor. Samsungun tasarımı daha iyi gibi gelmişti bana. Ama LG'yi seçmemin sebebi Pasif 3D kullanması ve samsungtaki 7000-8000 serilerindeki bulutlanma ışık sızması olaylarının fazla olması. Pasif 3d titreşimsiz ve bana göre daha konforlu bir görüntü sağlıyor.Hafif ve ucuz olması, ve görüntüyü karartmaması en büyük artı bence.

Şunu söyliyeyim hangisini alırsan al SD yayınlar vasat,çamurdan hallice gelecektir. Bu bir matematik kuralı. TV'nin çözünürlüğüne göre 4 -6 kat kötü bir çözünürlük ve kalitesiz kaynak aktarıyorsun neticede.
    HD yayınlarda da hepsinde iyi sonuç alırsın.Özellikle full hd filmlerde. 3d olayı aktif pasif olayına kalıyor.O da size bağlı bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: historianmg

peki arkadaşlarPANASONIC TX-L42ET5E FHD 3D LED LCD TV +4 Gözlük için ne düşünüyorsunuz

guzel tv ama bu fiyatiyla alinmaz 1 hfta once 250 tl ucuzdu

• Arkadaslar bu arada bırsey eklemek istiyorum koruma paneli diye bir sey yok IPS panel var buda cihazda darbeye dayanıklı hale gelmesını saglıyor.Resimden bu anlaşılabilir

IPS panelde baskı gordugunde RGB ledlerı asagıya dogru egılırken diger panellerde bu saga ve sola dogru acılır siz parnagınızla TIK TIK dıye vurdugunuzda IPS panelde herhangı bır darbeden olusan boslukların beyaz yansıması cıkmazken dıger panellerde bu cıkmaktadır.

Ayrıca

LG'nın bir kac artısı

Magıc motıon kumanda kutu ıcerıgınde gelıyor
    3D pasıf gozluk olması buyuk bır avantaj FPR teknolojısı
    Panel cok kalıtelı ve kullanılan mataryelde oyle
    Samsung'a gore Smart menu cok hızlı hatta en hızlısı

Samsung'un bir kac artısı

Aktif gozluk demek herbir goze 1080 piksel vermek demek.Ben aktifciyim :D
    Samsung ultra krıstal panelın en buyuk avantajı SD yayınları bile inanılmaz guzel izleyebilirsin
    HD uydu alıcısının kanal gecıs hızı LG'ye gore cok daha hızlı

WebBrowserla hersey mumkun

• quote:

Orijinalden alıntı: Formel

Ben de ikisi arasında kalmıştım 3-4 gün önce 47660s aldım. Wifi dahili bu arada yukardaki arkadaşın dediği gibi. Onun haricinde 4 tb film arşivinde kendi meda playerını denedim sorunsuz.Hepsi DTS ve 10-25gb arası mkv filmler.Tamamiyle sorunsuz.Altyazı ayarları falan sorunsuz. True HD 5.1 sesi açamadı ama onu Samsungta açamıyor zaten. Sihirli kumandası var 10 numara. Hareket sensörlü ele cuk oturan bir mouse diyebilirsin müthiş bir konfor sağlıyor. Samsungun tasarımı daha iyi gibi gelmişti bana. Ama LG'yi seçmemin sebebi Pasif 3D kullanması ve samsungtaki 7000-8000 serilerindeki bulutlanma ışık sızması olaylarının fazla olması. Pasif 3d titreşimsiz ve bana göre daha konforlu bir görüntü sağlıyor.Hafif ve ucuz olması, ve görüntüyü karartmaması en büyük artı bence.

Şunu söyliyeyim hangisini alırsan al SD yayınlar vasat,çamurdan hallice gelecektir. Bu bir matematik kuralı. TV'nin çözünürlüğüne göre 4 -6 kat kötü bir çözünürlük ve kalitesiz kaynak aktarıyorsun neticede.
    HD yayınlarda da hepsinde iyi sonuç alırsın.Özellikle full hd filmlerde. 3d olayı aktif pasif olayına kalıyor.O da size bağlı bir durum.

Peki bu tv yanında ayrıyetten bi ses sistemi almaya gerek varmı? Sizce tvnin kendi ses çıkışı yeterlimi?

• LG'nin mouse'dan bozma uçan kumandasıda SAMSUNG'un elle kontrolüde hikaye,
    benim gibi Logitech K400 alın işkenceden kurtulun

Gözlük konusunda da pasif avantajlı, aktif avantajlı diye bişey yok.
    AKTİF---Görüntü 1080p olduğu için kusursuz netlikte, pahalı, her açıdan izlenmiyor, bazı kişilerde baş ağrısı yapabiliyor...
    PASİF---Görüntü vasat, ucuz, her açıdan izleniyor
    seçiminizi buna göre yapın derim....

Ben de şahsen yukardaki arkadaş gibi aktifçiyim. Aktifin karizması yeter.
    Pasifler pazarda satılan oyuncak çocuk gözlükleri gibi. Hatta pazarda satılanlar daha kaliteli. LG'nin birinin camı düştü, öbürünün sapı koptu 2 tane kaldı geriye İnsan biraz daha gösterişli, kaliteli yapar...

• en onemli kısmı atlamıssın ki aktif 3d kontrast olarak berbat bir durumda
    o kontrastla 1080p olsa ne olur 4k olsa ne olur. karanlık bir yayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar_sss -- 14 Haziran 2012; 16:02:09 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.