Şimdi Ara

LG 42LM660s mi SAMSUNG 40ES7000 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
3
Favori
22.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de ikisinin arasinda kalip durdum ama sonunda gittim es7000 aldim :)
    tek derdim simdi su:
    LG 3D izlerken goruntuler bana dogru geliyordu
    Samsung'da 3D izlerken goruntuler iceri dogru gidiyor

Yani LG'de sanki yuzunuze carpacakmis gibi oluyordu, ama samsung'da goruntuler daha ziyade derinlik veriyor televizyona yani, LG'de ekrandan sana dogru geliyor, Samsung'da ekrandan iceri dogru gidiyor

Sizce bu tv'nin ozelligi mi yoksa oynatilan videonun ozelligi mi?
  • ben de seninle aynı kanıdayım ama görüntü kalitesi ve diğer özellikler samsung da çok daha önde bence o yüzden ben de samsung almıştım
  • ES7000 daha iyi bir seçim tabii benim tercihim...
  • Bende LM660 ve ES7000 arasında kalanlardanım uzun zamandır araştırıyorum 47lm660 düşmesini beklerken 42lm660S vatanda bugüne özel 2100tl ye verecekler

ancak dün 660 ve es7000 i yan yana aynı medya playerden 1080p mkv seyrettik es7000 akışı iyi lm660s de donmalar yada az da olsa takılmalar fark ettim es7000 arka ışık yarıdan aşağıdayken dahi canlı görünüyordu

aslında lg pasif gözlük olduğundan tercihimdi çünkü aktif gözlüklte 15 -20 dakida benim gözlerim ağrıyor acaba bütün aktif gözlükler aynımıdır es 7000 farklımıdır onu uzun süre denemedim tekn mağzalarında 3-5 dakika denedim

13 eylüle kadar bimeks ten 2100 tlye 42lm660s alabiliyorum
    bugün de bimeksten dolayı vatan aynı fiyata vereceğini söyledi

40 es7000 ise hala genel olarak 2300 ile 2400 arası herkez ayrı birşey söylüyor lg mi samsung mu ?
  • sonradan pisman olmamak icin samsung 40es7000 diyorum, inan hocam normal tv kanallarini bile izlerken "ya bu kanal HD mi?' diyeceksin! O kadar iyi bir tv bence. Son karar tabi ki senin ama ben alali daha 2 hafta oldu ama cok memnunum, sesle kontrolu bazilari sevmiyor ama eve geldiginde iki saat kumandayi aramak istemiyorsan benim gibi, hi tv açıl, dediginde o tvnin acilmasi kadar seni sevindiremeyecek bir tv ile kiyaslama samsungu :)
  • peki 3d filimlerde 2saat sonra baş ağrısı yada başka sorunlar oluyor mu birde derinlik mevzuu lg gibi dışarı çıkan görüntüler varmı nasıl .... 3 boyut güzel olmayacaksa samsungun birkaç alt modeli var kardeşimde 2sene önce aldı modelini hatırlamıyorum gerçekten normal sd kanallar bile hd yayın gibi

eğer ES7000 e karar verirsem biraz daha bekliyeceğim

biraz daha deneyerek araştırayım ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzsultanselm

sonradan pisman olmamak icin samsung 40es7000 diyorum, inan hocam normal tv kanallarini bile izlerken "ya bu kanal HD mi?' diyeceksin! O kadar iyi bir tv bence. Son karar tabi ki senin ama ben alali daha 2 hafta oldu ama cok memnunum, sesle kontrolu bazilari sevmiyor ama eve geldiginde iki saat kumandayi aramak istemiyorsan benim gibi, hi tv açıl, dediginde o tvnin acilmasi kadar seni sevindiremeyecek bir tv ile kiyaslama samsungu :)

Başka bir yerde yazdım ama tam cevap alamadım, ses kontrol olayını HI TV den sonra Türkçe olarak söyleyebiliyormuyuz.
  • İlk mesajı yazan arkadaş ne almış acaba ? Merak ettim LG 42LM660s aldı galiba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Formel

quote:

Orijinalden alıntı: scat_lift

Arkadaşlar 2 model arasında takıldım kaldım. 42LM660s ve 40es7000.

Aslında ikisi aynı sınıf değil ama fiyattları çok yakın. Ne yapsam bilemedim.

es7000'in bana göre artıları

çift çekirdek
    daha iyi bir smart tv
    sd yayında daha iyi performans
    tasarım

660s'in bana göre artıları

pasif gözlük
    ips panel (aslında korumadan dolayı renklerin birazcık solduğu söyleniyor)
    smart kumanda
    panelin parlaması es7000'den daha az

Benim merak ettiklerim ???

Oyun performansları nasıl?
    3D hanginde daha iyi?
    Samsungun hareket algılama özelliği nasıl?
    Hd görüntü hangisinde daha kaliteli?

Kısaca birbirlerine karşı artıları eksileri nelerdir?

Ben de 1 hafta önce aynen senin durumundaydım.Öncelikle hangisini alırsan al seni pişman etmezler.
    Benim ikilimemimin tek farkı d7000 ile kıyaslamamdı.

Benim açımdan temel ayırıcı noktaları 3d olayıydı. Geri kalan özellikleri aşağı yukarı aynı zaten. Ben pasif 3d'yi tecih ettiğimden dolayı LG aldım.Çözünürlüğü daha az ama titreşimsiz daha aydınlık 3d ve daha hafif ve ucuz gözlüklerle sağlıyor. Aktifte ise yani samsungun tekniğinde.Çözünürlük kesinlikle çok iyi ama daha karanlık ve bana göre titreşimli bir 3d vaad ediyor. Titreşimli olması beni rahatsız edip daha fazla karanlık olması da beni rahatsız ettiği için LG aldım.Ama bu tercih meselesi kişiden kişiye de değişir.

HD görüntü ikisinde de muhteşem.Kaynak iyi olduktan sonra ucuz paneller bile güzel performans verir. SD yayın benim için kriter değildi. Her halükarda çamur gibi görüntü veriyorlar ikisi de. Cihazlar 1080p'ye convert etmiyor ki. Panel 1080p yayın 480p bile değil . Güzel olması imkansız.

Samsung'un hareket algılaması fikir olarak güzel ama uygulama kısmı daha yol katetmesi lazım. Kumanda varken yattığım yerden kol mu sallayacağım.Bi de algılaması lazım cihazın tabi. Çok kullanışlı ya da pratik bir özellik değil şimdilik.İlerde daha sonra ki versiyomlarda illaki iyi olacaktır.Göz kırpmamızı algılayan sistemler falan tabi.

LG'de ki sihirli kumanda çok iyi düşünülmüş. El de kablosuz mouse tutuyorsun resmen.Çok iyi çalışıyor. Her yerden çekiyor. O da yetmezse kablosuz mouse klavye bağlayabiliyorsun

Samsung tam parlak ekran kullanıyor.Renkler çok canlı yansımalarda doğal olarak daha fazla.
    LG %75 parlak kullanıyor mat değil. Samsung'a nazaran daha az canlı renkler biraz daha az yansıma doğal olarak.Ekran darbeye daha fazla dayanıklı yanlız.

LG'de de renkleri kısmam gerekti , samsung alsaydım da aynı şekilde renkleri kısacaktım yani çok parlak renkli olmalarının benim için bir anlamı yoktu. Mağaza ortamında iyi olabilir ama ev ortamında feci göz yorar.

Oyun olarak 47"660s oyun modunda iyi iş çıkardı diyebilirim. Pes ve NFS oynadım tepki süresi iyiydi ,herhangi bir gecikme hissetmedim. Oyun modunun haricinde in-put lag çok var doğal olarak. O yüzden Oyun modu her zaman için tavsiyem. Yani sıkıntı yok oyunda.

slm lm660s sd yayın ve ses kalitesi nasıl

• quote:

Orijinalden alıntı: ByAdmin

quote:

sonradan pisman olmamak icin samsung 40es7000 diyorum, inan hocam normal tv kanallarini bile izlerken "ya bu kanal HD mi?' diyeceksin! O kadar iyi bir tv bence. Son karar tabi ki senin ama ben alali daha 2 hafta oldu ama cok memnunum, sesle kontrolu bazilari sevmiyor ama eve geldiginde iki saat kumandayi aramak istemiyorsan benim gibi, hi tv açıl, dediginde o tvnin acilmasi kadar seni sevindiremeyecek bir tv ile kiyaslama samsungu :)

Başka bir yerde yazdım ama tam cevap alamadım, ses kontrol olayını HI TV den sonra Türkçe olarak söyleyebiliyormuyuz.

Evet hocam kesinlikle, tamamen Turkce. Tek yapmaniz gereken Hi TV acil demek sonrasinda tv acilinca tekrar sesle kontrol yapmak istiyorsaniz hi tv diyip bekliyorsunuz daha sonra da ekrana gelen seceneklerden istediginizi secip soyluyorsunuz Turkce olarak...

• quote:

Orijinalden alıntı: çelik377

peki 3d filimlerde 2saat sonra baş ağrısı yada başka sorunlar oluyor mu birde derinlik mevzuu lg gibi dışarı çıkan görüntüler varmı nasıl .... 3 boyut güzel olmayacaksa samsungun birkaç alt modeli var kardeşimde 2sene önce aldı modelini hatırlamıyorum gerçekten normal sd kanallar bile hd yayın gibi

eğer ES7000 e karar verirsem biraz daha bekliyeceğim

biraz daha deneyerek araştırayım ben

3d filmlerde daha once de belirttigim gibi derinlik var yani ekran iceri dogru gidiyor, lg'nin aksine. Cunku lg'nin en iyi tarafi belki de 3d filmlerde size dogru geliyor olmasi goruntunun...samsungun da en kotu tarafi belki de bu, derinlik mevzusu... ben 3 ay sonra odemeli aldim teknosadan cok memnunum walla...
  • quote:

quote:

quote:

Evet hocam kesinlikle, tamamen Turkce. Tek yapmaniz gereken Hi TV acil demek sonrasinda tv acilinca tekrar sesle kontrol yapmak istiyorsaniz hi tv diyip bekliyorsunuz daha sonra da ekrana gelen seceneklerden istediginizi secip soyluyorsunuz Turkce olarak...

Yapma yaaa, bazı yerlerde ingilizce olması gerekiyor diye okumuştum yada benim aklımda öyle kalmış. Zaten bu tv de karar vermiştim bu beni daha çok sevindirdi

Mümkünse sesle kontrol hakkında 1-2 dk lık video ekleyebilirmisin. Youtube ta Tr yok tümü ingilizce.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yapma yaaa, bazı yerlerde ingilizce olması gerekiyor diye okumuştum yada benim aklımda öyle kalmış. Zaten bu tv de karar vermiştim bu beni daha çok sevindirdi

Mümkünse sesle kontrol hakkında 1-2 dk lık video ekleyebilirmisin. Youtube ta Tr yok tümü ingilizce.

vaktim oldugunda seve seve...

• arkadaşlar bu es7000'in aynı özelliklerede fakat smartsız ve 3d'siz tv si var mı? Çünkü smart ve 3d özellikleri hiç ilgimi çekmiyor açıkcası. Hd ve sd yayınları mükemmel olsun bana yeter. O yüzden böyle bir tv var mı ve fiyatları nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

vaktim oldugunda seve seve...

İlgine Teşekkürler, bekliyorum.
  • 40es7000 ve 8000 istiyorum evet istiyorum :)
  • ben 42 inç 660s aldım çok memnunum fiyatı da çok güzel denk getirdim 1700 TL peşin :D hala kurcalıyorum özellikleri bitmedi :D
  • Ekonomik olsun özellikleri çok olsun diyorsun Lg ve Samsung derim. Ancak görüntü kalitesi istiyorsan Philips ve Panasonic'den şaşma derim.
  • Arkadşım 1700 TL nerden aldın acaba, ben de alacağım bu günlerde fiyat bakıyordum.
  • lg 660s alan biri sd yayın izlerken geçen altyazılar hakkında bilgi verebilir mi? ben daha önce philips 4307k 12 almıştım. onda bazı kanallarda altyazı titriyordu ve okunmuyordu. lgde de var mı aynı sorun acaba? bugünlerde almayı düşünüyorum, ilgili bir arkadaş alıntı yaparak cevaplarsa minnettar olur hayır duası ederim :D
    ayrıca ben de yukarıdaki bi arkadaş 1700 e almış, nereden aldığını merak ettim. selam ederim...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.