Yarbay
26 Haziran 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
16 üye
Görüntülenme
Toplam: 143 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar merhaba, 1 sene önce 65ru7400 aldım, çok da memnunum, alırken 65 inç çok büyük olur mu derken artık biraz daha büyük olsun diyorum. 75 inç düşünüyorum ama sonradan da şimdiki pişmanlığımı yaşamak istemiyorum.

Aklımda yaa 75 ru7400 yada 82ru8000 var. İzleme mesafem 5 metre.

82ru8000 şuan 14 bin tl. Sizce bu tv beni memnun eder mi?

Yada çok daha uygun fiyata 75ru7400 olacak.
Arkadaşlar merhaba, Sony 122 projeksiyon cihazı kullanıyorum, izleme mesafem, yani perde ile oturma mesafem 5 metre, şuan 180x180 perde kullanıyorum, 200x200 perde alsam ettiğim masrafa değer mi sizce. Daha büyük boyutlu bir perde alsam bu sefer de perde yeri için tadilat masrafı çıkacak. Nedir düşünceniz …
Arkadaşlar merhaba, 7. Nesil iPad kullanıyorum, Wi-Fi bağlı film izlerken veya nette dolaşırken birden Wi-Fi kopuyor, telefonuma bakıyorum sorun yok, fakat tablet de Wi-Fi kopuyor. Sonra birkaç kere açıp kapatıyorum düzeliyor. Bu sorun modem yada DNS ayarları ile alakalı bir şey olabilir mi acaba. Yoksa iPad de donanımsal bir arıza mı var .

Birde bu iPad ler bu kadar zor mu şarj oluyor , sıfırdan yüze 5 saat sürdü ilk şarjım. Orjinal şarj aleti ile şarj ettim.

Bu ilk tabletim olduğunu için tecrübeli değilim.
Yeni %1 lik ek vergi hayırlı olsun...
Arkadaşlar merhaba, gamma marka, motorlu, 180x180 perdem var, o zamanlar 40 inç tv kullanıyordum, o yüzden 180x180 perdeden aldığım görüntü boyutu yeterli geliyordu, sonra tv yi değiştirdim ve 65 inç televizyon aldım. Şimdi 180 x 180 perdeden aldığım görüntü boyutu beni tatmin etmiyor. Tv ile arasında çok büyük bir ebat farkı kalmadı, Acaba 200 x 200 boyutunda yeni bir perde alsam, değiştirdiğime, uğraştığıma değer mi sizce aradaki görüntü boyutu.

Kullandığım projeksiyon cihazı Sony dx122.

Perdeyi değiştirince projeksiyon cihazının yerini de değiştirmem gerekecek tabii, perde yeri için de ufak bir tadilat lazım. O yüzden değecek birşey olsun istiyorum. Nedir acaba fikriniz.
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var, kafam çok karışık.

Hali hazırda kullandığım sistem,

Sony str-dh770 AVR
4K samsung tv
Sony projeksiyon cihazı

Sony AVR samsung tv ye ARC ile bağlı, böyle olunca projeksiyon cihazı için araya HDMI splitter alayım dedim ama ARC ve HDR destekli bir splitter 70 ile 90 euro arasında değişiyor.

Almanyadan arkadaşım gelecek, bu kadar parayı HDMI splitter a vermek yerine, dedim AVR getirteyim. Kafamda 2, 3 model var. Ama Sony str dh 770 den de inanılmaz memnunum, yeni alacağım AVR nin beni pişman etmesini istemiyorum.

Sizin bu konudaki yorumlarınızı merak ediyorum.

1. Seçenek onkyo TX-NR686 bunun fiyatı 370 euro
2. Seçenek denon AVRX2400H bunun fiyatı 370 euro
3.seçenek ve en çok istediğim Sony STR-DN 1080 bunun fiyatı 550 euro, (Türkiye de de sıfır garanti 3950 ye buldum.)

Sizce ne yapayım?

500 tl verip HDMI splitter mı alayım. Yoksa 1500 tl civarına Sony str-dh770 i satıp, üzerine yaklaşık 800, 1000 tl verip onkyo veya denon AVR mi alayım.

Bu AVR ler arasında hangisini tercih etmem gerekir. Gönlüm Sony str dn 1080 den yana ama o da çok pahalı.
Arkadaşlar merhaba, kafa üstü kulaklık alacağım fakat karar veremedim bir türlü.
Genellikle film ve müzik için, evde kullanacağım, kablosuz olsun istiyorum.

Sony xb650bt = 500 tl
JBL tune 500bt = 300 tl
Sony WHCH510B =285 tl
Sennheiser HD 4.40 BT = 575 tl

Sony xb650bt nin sesini çok beğendim fakat kasası çok kalitesiz olduğu için bağlantı yerleri kırılıyor diye şikayetler var, kafam çok karışık.

JBL tune 500bt aldım fakat film izlerken, kişi konuşmasını bitirince sol kulaklık pıt diye ses çıkartıyor, adam tekrar konuşmaya devam edince tekrar pıt diye bir ses geliyor. Böyle olunca iade ettim, aslında fiyatına göre iyi kulaklık dı.

Sizce hangi kulaklığı tercih etmeliyim.
Arkadaşlar merhaba, eski bir binanın 5. Son katına taşındım, aşırı sıcak oluyor evin içi, çatıya çıktım baktım, resmen sauna gibi çatı arası. Acaba izocam alsam da sersem çatı arasına, faydası olur mu, evin içi 30 derece, klima açıyorum ama o da sadece bulunduğu odayı soğutuyor.
Arkadaşlar binanın içerisinde alttaki gibi bir kutu var. Şimdi benim fiber internet kullanmam için daire içerisine kablo çekmem lazım mı, yoksa telefon kablosu üzerinden mi kullanacağım.

Arkadaşlar 2+1, ortalama 90 metre kare, boş, eşyasız ev için komple tadilat düşünüyorum.

Oda kapıları
Komple mutfak
Oda zeminleri
Hol zemini
Banyo tadilatı
Boya
Elektrik ve su tesisatı

Gibi işlemler olacak, İstanbul da tavsiye edeceğiniz, daha önce iş yaptırıp memnun kalan biri varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
Hakkında
Meslek: oto müzik sistemleri
İlgi Alanları: oto müzik sistemleri,ev elektronigi,cep telefonu,seyehat
Forum İmzası:
Bilgi bankası
Sistem ve Tercihleri
Otomobil
Opel
Mobil cihaz
Xiaomi
Operatör
Turkcell
TV
LG
TV
Samsung
Ses Sistemi
Logitech
GPS, Navigasyon
Next
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.512
İkinci El Bölümü Mesajları: 224
Konularının görüntülenme sayısı: 25.083 (Bu ay: 650)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.077 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.