Şimdi Ara

Lenovo S145-15AST Notebook a101 1499 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
3
Favori
22.516
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlıktaki bilgisayar basit bir kaç excell ve internette sörf yapmak film izlemek için yeterli olur mu?

Lenovo S145-15AST Notebook a101 1499 TL

• Hız beklentisi kişisel bir durum ve bu işlemci sizin beklentinizi karşılıyor olabilir ama performansı i3-i5 arası falan değil. Yeni sayılabilecek bir işlemci (1.5 yıllık) olmasına rağmen 7-8 yıllık i3 işlemcileri kadar bile güçlü değil. 1.5 yıllık i3'ün yarı gücünde bile değil.

Dediğim gibi hız beklentisi herkeste farklıdır ve insanların beklentisini gereksiz şekilde yükseltmemek lazım.
    Normalde hort sevmem pc ile lgili bir soru sebebiyle hortladı sandım ama fiyatı görünce yazmadan edemedim.
    Şu haysiyetsizlerin oluşturduğu balon arkalarında patlayacak yakında o zaman keyif çayımı alıp içeceğim.
    Sırf fakirlerin bilgisayar ihtiyacı var diye yapılan en az %100 zamdan ötürü yatacak yerleri yok.
    Umarım son kurlarla daha da yükselir diye yüklü ithalat yapmışlardır. Şimdi kur düşünce büyük satıcılar karşısında batmamak için kuzu kuzu zararına satış yapacaklar çünkü.
    Amazon kur indirimlerini anında yansıtıyor. Ki Amazon bir cihaz fazla sattı diye hemen fiyatını yükselten şerefsizlerden de değil. Yarışsınlar bakalım dünyanın en büyük stoğuyla
    Arkadaşlar, 2 gündür kullanıyoruz. Tam bi F/P ürünü.
    i3 -i5 Arası performansa sahip diyebilirim.
    Üzerinde 1 tane 4 gb ram takili yer var.
    Baska Ram slotu yok. Rami artırmak için bilgisayar satış-servisi yapan bir mağazaya 4'ü verip 8 GB alacağım.

Internet için saadece wifi var. Ethernet girişi yok.
    Wi-fi hızı tatminkar. Cihazın Bağlantı hızı iyi (modem, internet yayını ne kadar hızlıysa o kadar)

Ekran:
    Çerçeve ince dolayisi ile geniş bir ekran alanı var.
    Kullanıcı açısından sorun yok, yandan bakanlar için netlik yok. Ölü piksel rastlanmadı.

Tasarım: Şık gümüş renkli, ayrıca çok hafif. Özelliklerinde 4 lbs/ 1,85 KG yazıyor ama incelik ve ağırlık bence iyi.

5 saat kullandım hiç ısınmadı. Çalışmasında gürültü tespit etmedim.
    Ses tatminkar. Ev içinde daha yüksek ses gerekmiyor. Dış ortamda dinlemedim.

(7 yıldır kullandığımız notbuk 3 sefer menteşesinden kırıldı, 3 kez tamir ettirdim. Artık kasa taşmış edilmez hale gelmişti. )

Yani 1582 TL/12 Taksit bu cihaz ilaç gibi geldi.
    Oyun oynamıyorum, Mail, Ofis pr ogramları, Araştırma, Ders anlatımı ve slayt sunu için aldım. Film izlenebiliyor.

Tavsiye ederim.

Mesajınız çok alakasız.

İnsanların beklentisini yükseltecek yanlış bir ifade içeren mesajı düzelten kişilere karşı bu yazdığınız mesajın hiç bir anlamı yok.

Bir kişi "Vay be 1500 liraya i3-i5 arası performans veriyormuş" deyip alsa ne olacak?

Kimse bu bilgisayar ofis, internet gibi kullanımlar için bile kötüdür dememiş zaten. İnsanları yanlış yönlendirebilecek abartılara karşı gelinmiş sadece. Bu iyi bir şey değil mi? İnsanlar niye bu tarz yanıltıcı mesajları bile savunma durumuna geçer anlamıyorum.

• Ryzen 3 olan laptop bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usb 3.1 ve type c çıkışı var mı bu makinede?

• Usb 3.1 ve type c çıkışı var mı bu makinede?

• Acaba RAM ekleyebilir miyiz ? Ram slotu var mı merak ettim. Eğer ram takılıyor ise 8gb ram takıp güzelce kullanılabilir.
  • dış kapının iç mandalı kullanıcısına yanıt
    Hb de belirtilmemiş görünüyor. Büyük ihtimal yoktur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işlemcisi üzecektir gerçi ssd varmış ama bütçeniz varsa
    şu makineyi alabilirsiniz yok bütçem 1500ü geçmez de diyorsanız film izlemek ve excele girmek için yeterli sayılır makine.

• 2000e almıştık yav

https://forum.donanimhaber.com/lenovo-ideapad-s145-15ast-2000-tl--141392672

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

2000e almıştık yav

https://forum.donanimhaber.com/lenovo-ideapad-s145-15ast-2000-tl--141392672
    o konudaki ile bu farklı odna 530 ekran kartı var bunda tümleşik 128 gb hdd var bunda onda 256 haa bana göre ryzen dışında amd notebook alınmaz ama bunun ile onun arasında fark var 1500 e alınırmı fiyat iyi ama artık chrome bile aşırı işlemci bellek istiyor kaç uygulamayı aynı anda açarsın kullanırsın ayrı bir sorun

• AMD 10 Lenova kullanıyorum hiçbir sorun yok
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt
    kazık yemedik o zaman...

• sanjii kullanıcısına yanıt
    4gb tümleşik, 1 tane boş ram slotu var diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haksancan -- 25 Şubat 2020; 14:44:20 >
  • e buda aklımızda olsun..
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    kısmem :) bir sıcak fırsatçı o fiyata onu almaz diye düşünüyorum :)
  • Bunda cd okuyucusu varmi?

• Olmaz

• 19.9 mm incelik diye bir şey yok. İncelik diye bir birim yok. Sırf satabilmek için bu tip şeyleri görünce hemen soğuyorum. Denetim yok ceza yok. Kafanıza göre takılın. Ne güzel İstanbul be.
  • Bu bilgisayarda boş ram slotu olup olmadığını nasıl teyit edebiliriz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sirkesurat S kullanıcısına yanıt
    ooo cd mi kaldı dvdrw dan başlıyor artık optikler :) ama evet oda yok :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.