Şimdi Ara

Leg press baş dönmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 aydır spora gidiyorum ve leg press e her girdiğimde baş dönmesi ve mide bulantısı oluyor.Hatta bikaç sefer sol kulağım bile tıkandığı oldu.Sizlerde bunun gibi sıkıntılar yaşıyomusunuz bilmek istiyorum.Yoksa sorun sadece bendemi.

• geriye iyi yaslan ve nefesini iyi kontrol et.
    sakın nefesini tutma.
    beynine yeterince oksijen gitmiyor yaparken dikkat et bayılabilirsin.
  • salonda temiz hava yoksa oluyor , ben genelde bacak çalışırken bayılcak gibi oluyorum ve salonda nefesini fazla tutma tutarsan bayılır gidersin.
  • Yapma leg press
  • nefesini tutma. bir sonraki evrede bayılırsın
  • Ağırlık fazla geliyor olabilir, nefesini tutuyor olabilirsin, ortam havasız olabilir, yemek yedikten 1-2 saat içinde spor yapıyor olabilirsin.
  • Sanırım nefes tuttuğumdan ve karnımı çok kastığımdan oluyo.Ama nefes tutmadan da 6 yapıyosam nefes tutarak 10 yapıyorum.Bide merak ettiğim bi konu çoğu kişi leg press de 20cm dizini çekiyo-itiyo.Benim nerdeyse göğsüm dizime değiyo.Benmi yanlış yapıyorum yoksa hareketin prensibi bumu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çalıştığın en büyük kas grubu bacaklar olduğu için yoğun baskıda yüksek oksijen ihtiyacı olur, nefesini de tutarsan bunu katlarsın. Kısacası oksijen yetmediğinden oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesut372

Sanırım nefes tuttuğumdan ve karnımı çok kastığımdan oluyo.Ama nefes tutmadan da 6 yapıyosam nefes tutarak 10 yapıyorum.Bide merak ettiğim bi konu çoğu kişi leg press de 20cm dizini çekiyo-itiyo.Benim nerdeyse göğsüm dizime değiyo.Benmi yanlış yapıyorum yoksa hareketin prensibi bumu.

Sen kas çalışıyorsun 20 santim itip bırakanlar ego.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesut372

Sanırım nefes tuttuğumdan ve karnımı çok kastığımdan oluyo.Ama nefes tutmadan da 6 yapıyosam nefes tutarak 10 yapıyorum.Bide merak ettiğim bi konu çoğu kişi leg press de 20cm dizini çekiyo-itiyo.Benim nerdeyse göğsüm dizime değiyo.Benmi yanlış yapıyorum yoksa hareketin prensibi bumu.

Bayılıp allah etmesin ters bir şekilde düşersen felç bile olabilirsin dikkat et şakaya gelmez. 6 yapabiliyorsan 6'dır nefesini tutup 10 çıkartmaya çalışmak çok anlamsız.
  • Extension ve curl de biraz daha vakit gecir lunges yap bide bos sopayla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesut372 kullanıcısına yanıt
    hangi makinada leg press yapıyorsun. 2 tane leg press makinası var. biri biraz daha eğimli, diğeri ise düz.

eğimli plan --> eğimli leg press machine
    düz olan --> düz leg press machine

bacak çalışıldığında tansiyonun düşüp baş dönmesinin nedeni çok basit aslında. bacak çalışınca vücuttaki kan, vücudun aşağısına yani bacaklara daha fazla gittiğinden doalyı beyine daha az kan gider. bu durumda da başınız döner, ki bu gayet normaldir. sana tavsiyem nefes kontrolünü iyi yapman ve eğer düz olan makinada yapıyorsan eğimli olana geçmen. eğimli olanda bacaklar bir nebze olsun yukarı doğru baktığı için daha az kan gider ayaklara.

• Ben eğimlide çalışıyorum.Yukarıda saydığım rahatsızlıkları eğimlide yaşıyorum.Nefes kontrolü biraz farkediyor baş dönmesi açısından fakat tekrar sayım düşüyo.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.