Binbaşı
27 Ekim 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 70 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhabalar

Hepimizin bildiği gibi son düzenleme ile birlikte bedelli askerlik sürekli hale geldi. Bende 2021 yılında bedelli askerlik yapmak için başvuru yapmak istiyorum ancak şöyle bir durum söz konusu:

Şimdi benim tecilim 8 Ağustos 2020'de sona eriyor. Bu bilgiyi göze alarak aşağıdaki soruların cevabına göre hareket etmek istiyorum.

1-) Örneğin yarın (13 Mart 2020) gittim ve bedelliye başvurdum (para işleri, e-devlet filan herseyini tamam olduğunu varsayın).
a) 2019 yılında bedelliye başvuran kişilerin sonuçları 2020 Ocak ayında belli olmuştu ve yapılan açıklama da "kura olmadığını ve başvuran herkesin hak kazandığını" söylemişlerdi. 2021 bedelli askerliği için de kura sistemi söz konusu mu? Yoksa her başvuran gidebilecek mi?
b) Bahsettiğim gibi 8 Ağustos 2020'de tecilim bitiyor. Bu tarihten önce bedelliye başvurduktan sonra 8 Ağustos ile 2021 Ocak arasında geçen sürede askerlik açısından bir sıkıntı çıkar mı? Yoksa bedelliye hali hazırda başvurdum diye tecilim sonuçlar açıklanana kadar ertelenir mi?

2-) Askerliğim üniversite (tezsiz yüksek lisans) sebebiyle tecilli ve corona virüsü sebebiyle üniversiteler YÖK kararıyla eğitime ara verdi. Bu durumda üniversiteye gidemediğim için eğitimime devam edemiyorum. Bu noktada üniversiteler, eğitim veremediği zaman kadar (örneğin 1 ay) öğrencilerinin askerliklerini tercih ettirecek mi?

Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatabilirse çok memnun olurum.
Teşekkür ederim.
herkese merhaba, bu postta fullbody workouta başlamak isteyenler için değinmek istediğim iki önemli husustan bahsedeceğim, ve 6 aylık fullbody workout çalışmam sonucu tecrübelerimi aktarmaya çalışacağım.

güçlenmek isteyenlere genelde fullbody workout öneriyorum splitten ziyade. evet fullbody workouta daha fazla kas grubunu uyarıyoruz, evet splite göre daha fazla kalori harcatıyor, evet daha güçlenmemizi sağlıyor fakat benim kaçırdığım ve çoğu kişinin kaçırdığını düşündüğüm iki önemli nokta var.

-bildiğimiz gibi fullbody workout un temel prensibi progressive overload. Bu sebeple sistematik olarak ağırlıklarımızı arttırmamız lazım fakat 3 liftte formunuz düzgün değilse "ben fullbody workout yapıyorum, ağırlıkları arttırmam lazım" diyipte ağırlıkları arttırmayın, hareketin formunu sinir sisteminize alıştırmaya gayret edin. ondan sonra ağırlıkları arttırırsınız. Benim en büyük yanlışlarımdan birisi bu oldu. formum 100% doğru değilken squatta hızlı bir şekilde ağırlıkları arttırdım ve o squatı düzeltmek için 3 ay boyunca uğraşmak zorunda kaldım. mesela benim sorunum ağırlık artınca, özellikle yukarı çıkışlarda sol dizimin istemsizce içeri doğru hareket etmesidi. bunu farkettiğimde ağırlıklarımı azaltıp squat rutimini tekrar gözden geçirdim ve bir nevi detoks etkisi yarattım squatımda. Herkese öneririm.

fullbody workout yaparken ikinci bir hususta vücudunuzun bir veya birkaç bölgesinin diğer kas gruplarına göre zayıf olması durumu. kendimden örnek vermek gerekirse benim omuzlarım göğüs ve sırtıma göre çok zayıf ve bu yüzden bench press imi kısıtlıyor. deadliftte 100 kg ile 5x5 çıkartırken overhead press de 45 kg dan sonra formum bozuluyor. Göğüs kaslarımda o güç var hissediyorum ama omuzumdan dolayı bench de 70 in üstüne çıkamadım. bu dengesizlikte fullbody workout un temel prensibi progressive overload u engelliyor. kısaca vücutta böyle hareketlerde progressive overload u kısıtlayacak kadar bir gelişim farkı varsa, önce o zayıf olan kas grubunu split çalışarak güçlendirerek fullbody programa başlamanızı tercih ederim.

açıkçası bu 6 aylık fullbody programımdan beklediğimden çok daha fazlasını aldım diyebilirim. Kiminize göre ağırlıklarım fazla gelmeyebilir ama doğuştan güçsüz olan ben için bu ağırlıklara çıkmak tatmin edici oldu. fullbody nin sonuçlarından ne kadar memnun olsamda splite dönmeye karar verdim. mayısa kadar split devam edip(belki temmuza kadar, gelişime bağlı) sonrasında tekrardan fullbody ile devam etmek istiyorum. konu hakkında yorumlarınızı merak ediyorum.

İyi forumlar.
Arkadaşlar merhaba

Bu sene okulda son senem, bitirip, Haziranda teslim etmem gereken bir projem var. Bunun içinde bilgisayar bakıyorum. Önceki bilgisayarım macbook du, şimdi windows platformunda çalışmak zorunda kaldım. Bu yüzden bir laptop arıyorum. Tavsiyelerizi bekliyorum.

Nasıl bir kullanıcıyım?
Oyunla alakası olmayan birisiyim, oyunun yanından geçmem. Laptopda ışıklı klavyedir, overclockdur o tür şeylere önem vermem-yapmam.

Laptopdan beklentilerim neler?
Çeşitli simülasyonlar ve farklı simülasyonların karşılaştıırlması, grafik analizi vb, devre tasarımı-analiz ve sentezi gibi işlerle uğraşacağım için ekranın büyük olmasını istiyorum. Yani 17.3" laptoplar tercihimdir, olmadı 15.6" lede idare edebilirim diye düşünüyorum. Oyun oynamadığım için grafik performansı beklemiyorum laptopdan. İşlevsellik benim için ön planda.

fiyat olarak belirli bir bütçe yok ama 3000 tl yide geçmek istemiyorum. Ha çok mantıklı, işlevsel birşey olursa 3000 i biraz geçebilirim.
Arkadaşlar herkese merhaba,

öncelikle şunu belirteyim, ben arabadan hiç anlamam, mekanik aksamıydı, piyasa fiyatıydı, motoruydu, şanzumanıydı, rot balansıydı vs. Kısacası arabayla ilgili tek bildiğim şey sürmek... araba sürmeyi 2012 volvo s40 ile öğrendim ve bu vakte kadar hep volvoyu sürdüm. Daha sonra babam yazlık almak için volvoyu sattı 99 model benzinli uno aldı. Şehir dışında olduğum için unoyu yeni sürme fırsatım oldu. Sorumda işte tam burada. Arkadaşlar bana arabanın frenleri tutmuyormuş gibi geldi. Yanı basıyorum ama tepkisi çok geç oluyor. Bu bir sorun mu, sorun ise nasıl halledilebilir. Volvodayken hiç böyle olmuyordu, en ufak bi dokunuşta hemen frenler devreye giriyordu.

Şimdi şöyle düşünüyorum; iki ihtimal var, ilki arabanın frenleri sıkıntılı, ikisi ise daha önce hiç böyle "düşük teknolojili" araba sürmediğim için bu arabanın frenlerinin volvoya kıyasla daha kötü olduğu için normal olan araba frenleri volvoya alıştığım için mi kötü geliyor bilemedim açıkçası. Sizce neden olmuş olabilir. Çünkü ciddi ciddi tedirgin oluyorum uno yu sürerken. 70 i geçmemeye özen gösteriyorum.

Not: biliyorum, burada araba konusunda bilgi birikimi çok çok fazla olan abilerimiz var. Sizlerden rica bu tecrübelerinizi benle paylaşmanızdır. Herkese iyi forumlar
Arkadaşlar merhaba,

Sorum gayet açık. Hangi dile başlamalıyım? Elektronik mühendisliği öğrencisiyim Programlama bilgim, temelim var. C yi ortaüstü düzeyde bildiğimi düşünüyorum. Enazından üniversitede verilen programlama dersinin üstüne baya şeyler kattığım kanısındayım. Aslında apple platformuna geçmekte kararsızım. C de biraz daha ilerleyip soket programlama, bilgisayar ağları vb. konulara yönelmeyide düşünmüyor değilim. Fakat elimde donanım var, ve konsolda kod yazmaktan, uygulama geliştirmekten sıkıldım. Her ne kadar yazdığım kodlar kendimi geliştirmek adına, amatörcede olsa terminalden kurtulup artık yaptığım şeylerin görsel olarak karşılığını görmek istiyorum.

Objective-C ve IOS platformunda uygulama geliştiren arkadaşlar rica etsem bu konu hakkında yorumlarını yazabilir mi ? Ne düşünüyorlar, ne önerirler acaba. Birde bu yeni çıkan dil kafamı karıştırıyor. Nedir ne değildir, Objective C tarih olacak mı, yoksa devam mı edecek.
Amaç; klavyeden girilen bir integer değer kadar değişken oluşturmaya çalışıyorum. Örneğin

......... 
..........
........
......
int sayi;
printf("bir sayi girin")
scanf("%d", &sayi);

//code here

misal sayi değişkenini 4 girdiyseniz //code here yazan kısımdaki kod öyle olmalı ki herhangi bir türden 4 tane değişken oluşturabilsin. tabiki oluşturulan değişken isimlerini bilmem lazım.

Aslında asıl program alttaki. Amacı ise kullanıcıdan ailede kaç kişi varsa onların adını soyadını mesleğini ve yaşının bilgisini alarak ekrana basmak. For döngüsünün sonuna printf ile yazdırabiliyorum fakat benim istediğim tüm bilgileri aynı anda basması. for döngüsünün sonuna printf i komutunu koyunca bilgiler parça parça yazıyor.Yardım edebilecekler varsa bir el atsın. Aranızda illaki çözümü bilen birileri vardır.

#include <stdio.h> 
#include <stdlib.h>
struct kisi {
char name[15];
char surname[25];
char job[30];
int age;
};

int main()
{
int hane;
printf("Aileniz sizinle birlikte kac hanedir ?", hane);
scanf("%d", &hane);
struct kisi a;

for(int i=0; i<hane; ++i) {

printf("%d. uyenin adini girin\t", i+1);
scanf("%s", &a.name);
printf("%d. uyenin soyadini girin\t", i+1);
scanf("%s", &a.surname);
printf("%d. uyenin meslegini girin\t", i+1);
scanf("%s", &a.job);
printf("%d. uyenin yasini girin\t", i+1);
scanf("%d", &a.age);
}

return 0;
}
arkadaşlar kod aşağıdaki şekildedir. şu hatayı alıyorum

'p' may be used uninitialized in this function -wmaybe-uninitialized. var mıdır çözümünü bilen. Yada kodda bir sıkıntı mı var bilemedim ki.

#include <stdio.h> 
#include <stdlib.h>
#include <string.h>

int main()
{
int *p;
for(int i=0; i<10; ++i) {
*(p+i)=rand();
printf("%d\n", *(p+i));
}
return 0;
}
Arkadaşlar şöyle ufak bir kod parçam var. Amacım rastgele üretilen 10 sayının adreslerini ekrana yazdırmak. Sorun şu ki ??????? yazan yere ne yazacağımı kestiremedim, bulamadım. Yardım edebilecek birisi var mı ?

#include "stdafx.h"
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
int *p;
p= (int *)malloc(10*sizeof(int));

for (int i=0; i<20; i++) {
*(p+i) = rand();
printf(" Dizini %d. elemaninin adresi = %p dir\n", *(p+i), ??????????);

getchar();
}
Arkadaşlar bir proje yapmak istiyorum ama daha tam karar veremedim. Aklımda dijital saat projesi var. Aklınıza gelen önerebileceğiniz projeri bekliyorum
Az önce bitirdim kitabı. Herkese öneririm. Yazarı "Sezgin Kaymaz". Sorunuz, merak ettiğiniz birşey olursa sorabilirsiniz.
Hakkında
İlgi Alanları: Mikroişlemciler, Çipsetler, Mikrodenetleyiciler
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.043
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 86.592 (Bu ay: 891)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 92 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.