Şimdi Ara

Lazerle göz ameliyatı olsam mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
28.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar öncelikle herkese. Şimdi ben bu konuyu çok araştırdım. Kafamda bazı soru işaretleri var.Yaptıranlar memnun ama sonra sornlar ortaya çıkmaya başlıyor özellikle şöyle 5-10 sene önce yaptıranlarda. Mesela ışığa,güneşe bilgisayar monitörne bakamamak gibi. Yeni wavefront teknolojisiyle bu sorunlar yine olur mu onu bilmiyorum. Doktorların ise bu konuda dürüst oldularını düşünmüyorum. Bir doktor tanıdığımız yaptırma dedi. Ne kendisine ne de ailesine yaptırırmış. Bir sürü gözlüklü göz doktoru varken ameliyat çok zor geliyor fakat madalyonun bir de diğer yüzü var. Gözlükten nefret ediyorum dayanamıyorum. Kendime güvenim tamdır ama gözlükte bir anda iniyor bu Yaşım 20. Bu arada doktora ön muayeneye gittim onay verdiler Acıbadem Göz'de hatta ameliyat randevusu bile aldım ama annem çok aklımı karıştırdı. Hatta vazgeç 2000€ vereceğim dedi 2- gündür çok moralim bozuk. Gözlük takacağımı düşünmek çok moralimi bozuyor bir de 1 haftadan beri sevinçliydim. Mesela gözde kaldırılan flap hiç tam düzelmiyormuş. İşte bir darbede falan bir şey olmaz dedi doktor ama pek inanmıyorum. Siz olsanız ne yapardınız çünkü mantıklı düşünemiyorum şu an.. Teşekkürler herkese

• Bende bu konuyu çok merak ediyorum
  • Bende lazer tedavi olmayı düşünüyorum.Antalya'da göz hastahanesi açılacak.Şu anda inşaatta.Faal duruma geçsin bende gidip ameliyat olacağım.Yeni teknoloji olduğu için zararı olacağını sanmıyorum.
  • Tek bir şey söyleyeceğim,

Niye yüzlerce doktor gözlük takıyor?Bu lazer olayı iyi bir şey olsaydı,adamlar yaptırmaz mıydı?

Bazıları da tekrarlayabiliyormuş.Yine ameliyat.
  • evet arkadaşlar lazer operasyon geçiren wavefront ve intralase lasik(ilasik) yaptıran veya çevresinde olanlar yorumlarını paylaşırsa
  • Çok feci kararsızım. Bu cumartesi güvendiğim hep gittiğim göz doktoruma gideceğim. Bakalım o ne diyecek, gittikten sonra dediklerini yazarım buraya. Çok güvenirim kendisine
  • Lens niye takmıyorsun ? ameliyat a ne gerek var?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

Tek bir şey söyleyeceğim,

Niye yüzlerce doktor gözlük takıyor?Bu lazer olayı iyi bir şey olsaydı,adamlar yaptırmaz mıydı?

Zaten en büyük kararsızlık burada. Ben de kendime aynısını soruyorum. En fenası da unu gözlüklü bir doktora yaptırmak 2-3 senelik kişiler genelde memnun sorunlar olmuyo; fakat 10 yıllıkalr önemli bence. Ama onalrda da şunu demek koaly o zaman teknoloji bu kadar gelişmemişti en azından wavefront veya lasik...

quote:

Orjinalden alıntı: Deathulazam

Lens niye takmıyorsun ? ameliyat a ne gerek var?

Lens çok rahatsız edici sürekli gözüne parmak sokuyorsun bir toz kaçsa zor gözleri kuruyor bir süre snra zarar veriyor. Doktorlar ona da pek sıcak bakmıyor genelde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seka_1905 -- 18 Kasım 2008; 22:29:57 >

• bizim bir tanıdığımız var baş hekim.dalı da göz le ilgili.

babam doktora gitti,doktor lazeri babama şiddetle tavsiye etti,0 risk varmış da kesin sonuç varmış ta falan.babam parasını falan bile öğrendi,bayağı yaptırmayı düşündü.

geçen sene misafirliğe geldi o baş hekim olan,baya da tanıdığımızdır,yani yalan söyleyecek bir şey de yok.

dedi ki:lazer kesinlikle son çare olmalı,gözlükle bile zorlanan kişiler olmalı,gözlükle görüyorsan,numaran 5 den fazla falan değilse hiç dokunma,göz çok ince tasarlanmış bir şeydir,en ufak değişiklik gözün yapsını tamemen değiştirir dedi.evet bir süre görme sağlar ama sonuçta kullanılan madde yapay bir şey falan dedi.

tavsiye etmedi babama.
  • Dedem bu konuda endişeliydi, netten göz ile ilgili bir cerrahın soru-cevaplarını bulmuş, onu okuyunca morali yerine gelmişti. Bugün göz ameliyatı oldu Şişli Etfal'de. İyi geçti diyorlar bakalım durumu ne olacak yarın geldiğinde sorarım.
  • Fizyolojik Optik Doçenti Dr. Andreas Berke ile yapılan bir röportajdan bazı notlar...

- 3500 göz hekiminden gözlerine Lasik yaptırmış olan göz hekimi sayısı sadece 3!
    - Lasik, gözlüğe sadece bir alternatif olarak sunulabilir, asla yerini alamaz.
    - Lasik, güvenliği bilinmeyen yeni bir teknolojidir.
    - Olası tehlikeler ve etkiler, uzun erimde lasik için bilinmemektedir.
    - 18 yaşından küçüklere ve göz numarası ilerleyen kişilere uygulanamaz.
    - Göz statik bir organ değildir, yaşayan dinamik bir dokudur, her an yaşlanmakta ve değişime uğramaktadır.
    - Hiçbir refraktif cerrahi gözlüğü tamamen elimine edemez.
    - Ömür boyu mükemmel görüş gerçek dışıdır.
    - %100 iyileşme mümkün değildir.
    - Göz numarasının sıfırlanması gerçek dışıdır.
    - Lasik ameliyatı geçiren herkes, geleceğe yönelik potansiyel risk altındadır.
    - "Normal düzeltici gereçlerle tedavi edilemeyen yüksek derecede bir astigmatizm varsa örneğin, Lasik uygulanabilir. Lakin amaç sadece gözlükten kurtulmak ise risk faktörü %1 veya %3 bile olsa böyle bir müdahaleyi şahsen reddederdim."
    kaynak:http://www.haber61.net/news_detail.php?id=2625

kendinizi denek durumuna düşürmeyin bence arkadaşlar. Lens kullanıyorum gayet de memnunum

• Şimdi şöyle bir şey var bazı yerler bunu çok ucuza yapıyor mesela istanbulda 200 doktor bu işi yapabiliyormuş bunlar denetleyen 3 kişi varmış. Eski aletlerle yapan kullanılmış bıçak kullanlar da var. Şimdi bunlarda oluşan komplikasyonlarla normalleri karşılaştırmak da hata. Ben bu konuda iyi oalrak Bozkurt Şener'i ve Sinan Göker'i duydum.

quote:

Orjinalden alıntı: DeXtrin

Fizyolojik Optik Doçenti Dr. Andreas Berke ile yapılan bir röportajdan bazı notlar...

- 3500 göz hekiminden gözlerine Lasik yaptırmış olan göz hekimi sayısı sadece 3!
    - Lasik, gözlüğe sadece bir alternatif olarak sunulabilir, asla yerini alamaz.
    - Lasik, güvenliği bilinmeyen yeni bir teknolojidir.
    - Olası tehlikeler ve etkiler, uzun erimde lasik için bilinmemektedir.
    - 18 yaşından küçüklere ve göz numarası ilerleyen kişilere uygulanamaz.
    - Göz statik bir organ değildir, yaşayan dinamik bir dokudur, her an yaşlanmakta ve değişime uğramaktadır.
    - Hiçbir refraktif cerrahi gözlüğü tamamen elimine edemez.
    - Ömür boyu mükemmel görüş gerçek dışıdır.
    - %100 iyileşme mümkün değildir.
    - Göz numarasının sıfırlanması gerçek dışıdır.
    - Lasik ameliyatı geçiren herkes, geleceğe yönelik potansiyel risk altındadır.
    - "Normal düzeltici gereçlerle tedavi edilemeyen yüksek derecede bir astigmatizm varsa örneğin, Lasik uygulanabilir. Lakin amaç sadece gözlükten kurtulmak ise risk faktörü %1 veya %3 bile olsa böyle bir müdahaleyi şahsen reddederdim."
    kaynak:http://www.haber61.net/news_detail.php?id=2625

kendinizi denek durumuna düşürmeyin bence arkadaşlar. Lens kullanıyorum gayet de memnunum

bunu duydum ama orda en önemlisi 3500 hekimden sadece 3ünün yaptırması, çok ilginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seka_1905 -- 18 Kasım 2008; 22:37:00 >

• Bu konuyu çok araştırdım miyop var ve 2 nin üzerinde gözlerim.Okuduklarımdan ve kullanıcı yorumlarından çıkardığım sonuç gözlüğe katlanıcam
  • bende niyetlendim para kaygısı olmayan bir doktora başvurdum göz merceklerimin yeterince etli olmadığını en ufak bi komplikasyonda ikinci bi şansın yok sen bilirsin dedii birde (30 yaşındayım) 10 sene için yaptırıyosun 40 yaşında tekrar başlarsın gözlük takmaya dedi (eğer yaptırmazsam o yaşta gözlük numaram düşecek miş) bana sorarsan tavsiye etmem dedi 25 yıldır taktığım gözlüğümle devam kararı aldım zira başka bir şeye benzemez
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kulspruta

Bu konuyu çok araştırdım miyop var ve 2 nin üzerinde gözlerim.Okuduklarımdan ve kullanıcı yorumlarından çıkardığım sonuç gözlüğe katlanıcam

Ben de vazgeçtim gibi tam da ameliyat randevusu aldıktan sonra ama hala yeni teknolojilerle bir şeyler belki değişmiştir diyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: pirate_1905

quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

Tek bir şey söyleyeceğim,

Zaten en büyük kararsızlık burada. Ben de kendime aynısını soruyorum. En fenası da unu gözlüklü bir doktora yaptırmak 2-3 senelik kişiler genelde memnun sorunlar olmuyo; fakat 10 yıllıkalr önemli bence. Ama onalrda da şunu demek koaly o zaman teknoloji bu kadar gelişmemişti en azından wavefront veya lasik...

quote:

Orjinalden alıntı: Deathulazam

Lens niye takmıyorsun ? ameliyat a ne gerek var?

Lens çok rahatsız edici sürekli gözüne parmak sokuyorsun bir toz kaçsa zor gözleri kuruyor bir süre snra zarar veriyor. Doktorlar ona da pek sıcak bakmıyor genelde

1 yıldır hergün lens takıyorum hiç rahatsız etmiyor yatarken bazen gözümde bile lensi unuttuğum oluyor..
    birkaç kez toz kaçtı ama ovaladıktan sonra hiçbişey olmadı..
    lens takmak varken ameliyat olursan bence ameliyat olmak daha zaralıdır.

• aslında bende yaptırmak istiyordum bu ameleyattan ama çok karasızım ya sorun olursa sonra
  • bende kararsızım sonucunu bekliyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: pirate_1905

quote:

Orjinalden alıntı: Kulspruta

Bu konuyu çok araştırdım miyop var ve 2 nin üzerinde gözlerim.Okuduklarımdan ve kullanıcı yorumlarından çıkardığım sonuç gözlüğe katlanıcam

Ben de vazgeçtim gibi tam da ameliyat randevusu aldıktan sonra ama hala yeni teknolojilerle bir şeyler belki değişmiştir diyorum

Gözlük çilesine devam ama en sorunsuzuda o.Yaptırıcaksan bile en azından bir süre bekle yaşın ilerlesin önümüzdeki yıllarda şartlar ne olur bilemeyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 18 Kasım 2008; 23:02:21 >

• benim gözlerim 6 derece nerdeyse 15 yıldır gözlük kullanıyorum, lazer olan arkadaslarım var çok rahat olduklarını söylüyorlar, arkadaslar ancak gözlük lullanan doktorlar var bence yaptırmamak lazım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.