Şimdi Ara

Koşu bandında hangi hızla koşmak gerekir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
69.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim evimde bir koşu bandı var.Kilo vermek için hangi hız yeterli olur?
    Koşmak dediysem lafın gelişi hızlı yürümek anlamında, koşmaya nefesim yetmez zaten.

    Yeterli bilgi çıkmazsa "Konu dışı" bölümüne açmayı düşünüyorum(konuyu).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i miss you bro -- 2 Şubat 2009; 2:01:09 >



  • Bu konuda bilgili bir arkadaş yok mu?
  • çok hızlı koşunca illa yağ yakılacak diye bir şey yok.Yavaş tempolu uzun süre koşunca da aynı yağı yakarsınız size 30dk boyunca veya her ne kadar kendinizi zorlayabiliyorsanız o dk ya kadar rahat koşturabilecek örneğin 7.5 olabilir veya 7.0 olabilir sizin dediğim gibi en rahat ve uzun süre koşabileceğiniz bir hız olmalı .Ve koşarken arada bir ağzınız kuruduğunda ıslatın bir miktar yeterli olur.
  • Bence önemli olan hareketli olmak günün geneline yaymak gerek felsefem bu
  • Ben 6.0'da Yürüyorum

    13 te Koşuyorum
  • 7.0 fazla benim için, ben 1 saat yürüyorum 5.5 te yeterli olurmu sizce?Arada 6.0 a çıkarıyorum.Böyle faydalı olurmu acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uohk061_TS

    7.0 fazla benim için, ben 1 saat yürüyorum 5.5 te yeterli olurmu sizce?Arada 6.0 a çıkarıyorum.Böyle faydalı olurmu acaba?



    Şu hesapla öğrenebilirsin :

    220 - Yaş = Sonucun % 50-70'i arası nabız hızına ulaşıp 45 dk koş.Örnek verecek olursam,


    25 yaşında bir yetişkin için ;


    220-25 = 195'in %50 ile %70 aras nabız hızı 97-136 çıkar.Yani bu nabız hızları arasında nabzınızı sabitleyecek şekilde koşarsanız uygun bir şekilde yağ yakma formuna ulaşırsınız.Ben 26 yaşındayım nabız sayısı olarak 110 seviyelerini sabitlerdim.Bu kalp atımını da koşu bandında 9-10 hızlarında elde ederim.Bu kişiden kişiye değişir.Bana 9-10 normal geliyorsa başkasına fazla gelebilir.O yüzden amacınız nabız hızını iyi ayarlamak olsun.Rahatça konuşabilip nefes alabileceğiniz şekilde koşun çünkü yağlar ancak iyi oksijen alımı ile yakılır.Nefef nefese koşmaya gerek yok.Aksi takdirde yağlar yanmaz,anaerobik solunum yapar ve kaslarda yıkıma neden olabilirsiniz.




  • Yürümek pek bir işe yaramaz sadece birazcık enerji atmanı sağlar. Yağ yakmak için yağ yakıcı enzimleri salgılaman gerekir bunun için de aksemeseddinin verdiği HR-MHR formülü ile kalp ritim hızını hesaplar ve bu hızın %70-80 ni ile 30-45 dk kadar koşarsan yada bisiklet sürersen 12. dk sından itibaren yağ yakıcı enzimleri salgılar ve 48 saat boyunca yağ yakımını devam ettirirsin öyleki yere eğilip ayakkabılarını bağlarken bile yağ yakarsın ama bunu 5,5 yürüme ile sağlayamazsın tabii diyetle.
  • eğim ve hızı kalp atışınıza göre düzenleyin. İsterseniz üst sınır girebilirsiniz ve uyarı alırsınız ondan sonra düşürürsünüz, isterseniz gözle takip edersiniz. el ile ölçüme nazaran chestband kullanmak en kolayıdır.
  • Merhabalar,

    Koşu Bandı Başlangıç Programı için makaleyi aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

    Koşu Bandı Programı

    Voit Türkiye




  • en kötü karar, karasızlıktan iyidir. nerede hareket, orada bereket. kosmak zor geliyorsa yuru. hiç birşey yapmamaktan iyidir.
  • Hızın önemi yok kalp ritmin önemli. MHR hesaplayıp (yukarıda yazılmış) %60-70i ile çalışmak ideali.
  • arkadaşlar benim koşu bandı programım 40 dakika sürüyor ve her dakika hızımı değiştiriyorum. örneğin
    dk.1:3.9
    dk.2:5
    dk.3:6
    dk.4:5.5
    dk.5:6
    dk.6:7

    yani bir inip bir çıkıyor ve her dakika değişiyor. Bunu gittiğim spor salonundaki hoca verdi bu doğru mu? sağlıklı mı.
    kilo vermek için koşuyorum.
  • konuyu hortlatmak diye buna derler;)
  • Vücutta Dayanıklılığı ve Kondisyonu Artırmak

    Kas dayanıklılığı, belirli bir hareketi tekrar edebilme ve bu hareketi devam ettirebilme yeteneğidir. Bu tarz bir yetenek, kasın karbonhidrat ve lipit depolarının uygun düzeyde olması ve bunların kas hücreleri tarafından kullanılabilmesi ile ortaya çıkar. Ev ya da iş yerindeki bir takım spor hareketleri ile adale dayanıklılığına olumlu katkılar sağlanabilir. Örneğin bir spor aleti olan kondisyon bisikleti ile gerçekleştirilen spor hareketi, kas dayanıklılığına pozitif yönde etkiler sağlamaktadır. Böyle bir dayanıklılık, kısa süreli eforlarda aerobik kapasiteye, birkaç dakikadan, bir saat veya daha uzun süreli eforlarda aerobik mekanizmalara veya her iki mekanizmanın bir arada da çalışmasına bağlıdır. Koşu Bandı kas dayanıklılığına olumlu düzeyde etki etmekle birlikte kondisyon bisikletleri kadar etkili olamamaktadır. Spor salonu maliyetleri ya da koşu bandı fiyatları göz önüne alındığında kondisyon bisikletleri, daha uygun maliyetlere edinilebilmekte ve adaleyi geliştiren spor hareketlerinin uygun bütçelerle gerçekleştirilebilmesine imkan tanımaktadırlar.




  • ya kardeş ben spor salonunda koşu bandında koşuyorum, ordaki hocada bisiklet daha çok kalori yakar diyor. yani ben bisiklette terlemiyorum, koşu kadar efor sarfetmiyorum nasıl oluyorda bisiklet daha çok yakıyor koşu bandından anlamadım.
    ha birde orada 2 değişik koşu bandı var. birinde 1 saat koşunca 500 kalori yakıyorum diğerinde 200 kalori hangisine inanacam bilmiyorum.
  • Hortşen



    Ben 3 dakika 6.0 ile yürüyüp 1 dakika boyunca 12 ile koşuyorum doğru mudur?
  • Arkadaşlarım sadece yavaş tempo yürüyerek 10+ kilolar verdiler. Tabi günde 1-2 saat vakit alacaktır.
  • ben spora giderken 4 ile başlıyordum. periyodik şekilde 8-9a kadar cıkıyordum. sonra hafif koşmalar başlıyordu 12ye sabitleyip 10 dk fln koşuyordum son finalde 16ya çekip 1 dk fln koşuyordum inanılmaz oluyordu.
    size tavsiyem 7-8 arasında tempolu yürümeniz. hatta eğim verebilirsinzi eğime göre hızı düşürünüz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.