Şimdi Ara

Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk) (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.333
Cevap
56
Favori
327.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Hiç bisey yoktu.

11 gibi çıktım balık ekmek yemeye gittik :)

Alıntıları Göster

şu an nasıl gözleriniz durumu.

• Çok az göz kuruluğu var. Ayda bi ya da 2 defa damla damlatiyorum.

Dr lar ameliyatla alakası olmayabilir de diyor.
    Sağ göz sola göre hafif bulanık görüyor ki o zaman da tam değildi sağ göz.

Ikisiyle bakınca sorun yok.
    Lâkin % 100 hatasız sorunsuz değildi her konuda.

Velhasıl hiç keşke yaptırmasaydım demedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 18 Ağustos 2021; 12:26:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Çok az göz kuruluğu var. Ayda bi ya da 2 defa damla damlatiyorum.

Dr lar ameliyatla alakası olmayabilir de diyor.
    Sağ göz sola göre hafif bulanık görüyor ki o zaman da tam değildi sağ göz.

Ikisiyle bakınca sorun yok.
    Lâkin % 100 hatasız sorunsuz değildi her konuda.

Velhasıl hiç keşke yaptırmasaydım demedim

sevindim adınıza o kadar göz kuruluğu önemli değil.

kişiden kişiye değişiyor korkuyorum bende.

• Ahh ahh hayatta hiç şansım yok. Lazer olacakken gözde incelik çıktı. Umarım ileride bir şeyler gelişir de yine de kurtulurum gözlükten. Hani nefret ettiğim için demiyorum fakat bazen büyük dezavantaj oluyor...

• Dün olduğum ameliyattır. Başımdan geçenleri anlattığım başlık
    Tıklayınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosgezenadam -- 20 Ağustos 2021; 10:31:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bosgezenadam

Dün olduğum ameliyattır. Başımdan geçenleri anlattığım başlık
    Tıklayınız

linke girmiyor hocam

• ozoz15 kullanıcısına yanıt
    Mobilden kullandığım için urlyi koyamamışım güncellendi.https://forum.donanimhaber.com/intra-lasik-ilasik-femto-lasik-idesing-wavefront-lazer-ameliyati-oldum--150206479 buyrun

• Dün cuma günü yeniden kontrole gittim. Numara ölçen makinede sağ -0.5 , sol -0.25 gösterdi hocanın kontrolunde harfleri güzel okudum hoca 6 ay sonra kontrole gel dedi fakat özellikle bilgisayar , telefonda ki bulanıklığım devam ediyor uzaklara bakınca güzel görüyorum fakat yakında odaklanma sorunum devam ediyor her yerde 3 ay 6 ay sonra oturacak yazıyor fakat bundan sonra düzelecek mi ne olacak nasıl gidecek hiçbir fikrim yok düzelmeme ihtimali ise gerçekten çok üzücü ve 3 ay beklemesi bile sıkıntı.

Keşke şuan Hüdaverdi gözlüklerim olsa da onları taksam diyorum. Gerçekten kişiden kişiye değişen bir ameliyat benim numaralarım iki gözümde 6-6.25 civarıydı belki bir anda büyük düşüşte kaldıramadım belki retina çok inceldi bilemiyorum, belki gerçekten 3 ay sonra düzelecek her şey çok belirsiz. Çok memnun olanda var , olmayanda var. Babamın numaraları miyop benden çok yüksek astigmatı yok ama ertesi günden sonra çok güzel görmeye devam etmiş gece görüşüde çok iyi olduğunu söylüyor. Gerçekten ameliyat 0 ve 1 gibi bakmak lazım ya iyi geçer ertesi gün veya ertesi hafta çok iyi görmeye başlarsınız ya da sorun vardır durmadan uğraşırsınız ve hiç kimsenin gözü birbiri ile aynı olmadığı için sonuç ne olacak kimse bilemez gerçekten büyük bir risk bence yaptıracakların iyice düşünmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabaman -- 21 Ağustos 2021; 16:59:4 >

• yabaman kullanıcısına yanıt

Dediğini bende çekiyorum.

• Sanırım gerçekten biraz şans işi. Benim hocanın başarısız bir operasyonunu okumadım. Tavsiyeler de olunca güvenip gittim. Doğuştan göz bozukluğu çektiğim için şuan gördüklerim, deneyimlerim bambaşka. Benim nacizane tavsiyem no touch diye aldanmayın. Şuan extrem Spor ile uğraşmayan, göze darbe tehlikesi olmayan herkese i-lasik öneriyorum. Uzun süre yabancı yerli kaynaklardan araştırdım. Aslında bu bile tek başına yeterli değil. Lazerin hangi dalga boyunda çalıştığı, ne kadar enerji uyguladığı gibi bir çok kriter var komplikasyonlara yol açan. Lütfen iyi araştırın. Tekrar müdahele şansınız olmayabilir.

Velhasıl 4. Günüm operasyonun ardından. Her geçen gün daha ne kadar netleşebilir bu gözler diyorum. Her sabah daha net görüyorum. Gece görüşüm şahaneeee. Bunu gözlükle kıyaslarsam gözlüğe göre genel görüş %50, ışık patlama hare vb. Durumlar %200 daha iyi diyebilirim. Işıkları nasıl anlatsam böyle smooth rahatsız etmeyen yayılmayan uzamayan şekilde görüyorum. Dilerim herkese böyle görüş nasip olur.

• Merhaba , bende bu gün gözlerimi ölçtürdüm. Kalınlık sağ gözümde 618 , sol gözümde 543 çıktı. Yanlız göz yapısındaki sivrilikten dolayı Prk Wavefront yöntemi size uygun dedi. i lasik yapamayız dedi. Bu Prk Wavefront yöntemi eski yöntemmi , Riski fazla olan mı ?

• İlasik 1 ay dolmadı gözüme darbe geldi kablo cekerken her yer sim siyah oldu görüntü geldi sonra ama pus içinde doktora gittim flep sıyırmış dedi korucu lens taktı hala düzelmedi gecermi sizcr

• İlasik ameliyat olmuştum 1 ay oldu gözüme kablo carptı flep buruştu eskisi gibi göremiyecekmişim göz ameliyatı olunmaz.

• Ameliyat olalı 3.5 ay oldu, ilasik yöntemi ile oldum , şu an hafif göz kuruluğu dışında bir sorunum kalmadı, Karadeniz’de yaşadığım için çok bir doktor seçme şansım olmadı ama yine de sonuçtan çok memnun kaldım, no touch laseri ise kesinlikle tavsiye etmiyorum, zaten bu yöntem eskiden beri var prk diye, biraz havalı bir isim koyup yüksek fiyattan milleti kazıklıyorlar çok eski bir yöntem, iyileşme süresi de baya uzun

• quote:

Orijinalden alıntı: AMC

İlasik ameliyat olmuştum 1 ay oldu gözüme kablo carptı flep buruştu eskisi gibi göremiyecekmişim göz ameliyatı olunmaz.

Kesinlikle katılıyorum belki 1 yıl sonra gözüme kablo çarpacak, top gelecek , kavgada biri sana yumruk atacak flepe bir şey olacak ve düzeltilemez sonuçlar ile karşılaşılacak . Belki PRK ve Smile yöntemlerinde flep oluşmadığı için daha iyidir ama malesef hiçbirinin garantisi yok ben yüklü miktarda par verip Türkiye'deki en iyi hastaneye ve en iyi hocalardan birine yaptırdığımı düşünüyorum bir 1 ay geçti fakat hala bulanıklık devam ediyor ve kuruluk hat safada 3 ay sonra sizleri yeniden bilgilendireceğim.

• 1 ay önce ameliyat oldum sağ gözüm 0.50 miyıp astigmat 1.75 di şimdi gene ölçtürdüm

0.50 miyıp 1.00 astigmat gene geri geldi

• king in the north kullanıcısına yanıt

Numaranız neydi bende ilasik oldum 1 ay oldu sağ gözümün astigmatı tekrar arttı.

• selamlar, dünyagözde lazer ameliyatı olmaya karar verdim ilasik veya smile diye iki yöntem söyledi doktor, ilasik'de gece görüşü sorunları daha az oluyormuş smile'da ise kuruluk sorunları daha az oluyormuş. Doktora da sordum biraz ama tam tatmin etmedi aranızda yaptıran ve araştıran olduysa diye gruba sormak istedim.

Yani lazer sonrası kuruluk genelde geçici olmuyor mu 1 yıldan sonra kuruluk hissiyatı geçiyor diye duymuştum, gece görüşü ise oldukça önemli bence bu yüzden ilasik aklıma yatıyor.

Smile biraz daha pahalı (aslında şüpheye düşme sebebim bu pahalı olan iyi midir) ama göz gibi bir organda çok düşündürecek bir fiyat farkı yok.

Daha önce bu ikilemde kalanlarınız var ise hangi yöntemi neden seçtiğini yazabilir mi ?

• kmesne kullanıcısına yanıt

Hocam ben lasik oldum gece araba sürmeyi bırak yolumu bulduğum için şükrediyorum bütün ışıklar patlıyor , hele bazı araba farları var ki araba sürüyor olsanız kaza yaparsınız. Sözde düzelecekmiş 1 ay 1 hafta geçti aynı hala. Amcam 15 sene önce olmuş ilasik malesef o da geceleri hala iyi göremediğini söylüyor. Kuruluğa gelirsek gece yatıyorum bir anda uyanıyorum gözlerime asit dökülmüş gibi alev içinde kalkıyorum damla yapıp yatıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabaman -- 20 Eylül 2021; 14:0:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmesne

selamlar, dünyagözde lazer ameliyatı olmaya karar verdim ilasik veya smile diye iki yöntem söyledi doktor, ilasik'de gece görüşü sorunları daha az oluyormuş smile'da ise kuruluk sorunları daha az oluyormuş. Doktora da sordum biraz ama tam tatmin etmedi aranızda yaptıran ve araştıran olduysa diye gruba sormak istedim.

Yani lazer sonrası kuruluk genelde geçici olmuyor mu 1 yıldan sonra kuruluk hissiyatı geçiyor diye duymuştum, gece görüşü ise oldukça önemli bence bu yüzden ilasik aklıma yatıyor.

Smile biraz daha pahalı (aslında şüpheye düşme sebebim bu pahalı olan iyi midir) ama göz gibi bir organda çok düşündürecek bir fiyat farkı yok.

Daha önce bu ikilemde kalanlarınız var ise hangi yöntemi neden seçtiğini yazabilir mi ?

Ben de lasik oldum memnunum 10 seneyi geçti.

Kuruluk cok az var. Ki yazları poyrazlı havalarda gözyaşı kullanıyorum. Senede 3- 5gun anca o da.

Gece görüşümde şükür bi sorun yok.

Hangi yöntem olacağınızı göz yapınız ve kusurunuz belirler ki bu dr un seçimi olmalı.

Dr a güvenmek şart.

• 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.