< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
İlk zamanlarda göz ameliyatı olanlarda sıkıntı yaşayanlar oldu mu? Geçen gün özel bir hastaneye gittim kontrole, lazer ameliyat işini sordum, dediler ki 40 yaşında bu sefer yakın bozulacak. Ama uzak bozuk olmaya devam ederse yakınla kendini eşitler ve yakında sıkıntı çekmezsin. Kesin olarak bu şekilde mi? Yani tabii doktorun tavsiyesinin üzerine tavsiye istemiyorum, yaşayan canlı örnekleri soruyorum :) |
Merhaba, ben de 3 ay önce no touch lazer oldum. Bir problemim var, yakın bir şeylere bakarken yani kitap okurken özellikle, günışığının olduğu taraftan gözüme beyaz ışık geliyor. Ancak gelen tarafa odaklandığımda bu ışık kesiliyor. Gerçekten nasıl anlatacağımı dahi bilemiyorum. Bu sorun özellikle gözümü yakına ve biraz göz seviyesinin altına odakladığımda yani kitap ve telefona bakarken o cisimleri gözümle takip ettiğim zaman, birden yandan gelen ışık gözümü alıyor, bu durum, cisimlerin netliğine hiçbir zarar vermemesine rağmen anlam veremediğim bir durum oluşturdu, acaba böyle bir şey yaşayan var mı bu yüzden yazmıştım. Işık hassasiyeti ile ilgili olduğunu düşünüyorum ama operasyondan sonra oluşu ve hala geçmeyişi gerçekten beni üzdü. Anlamlandırabilen veya bu durumu yaşayan biri varsa cevap verebilirse sevinirim. Diğer taraftan benim numaram düşük bir miyop idi. Görüşüm net, bir bulanıklık yok, akşamları far ve ışıklarda biraz sıkıntı var ancak bu anlattığım durum beni olumsuz etkiledi. Herkese sağlıklı günler. |
Merhabalar herkese, gözlerim -5.00 miyop ve 0.25 astgimat Gözlük (çerçeve sıradan cam en uygun) ve acuave oays lens kullanıyorum senelerdir. Fakat artık ışık hassasiyetim arttı gibime geliyor, karanlık odada televizyon izleyen annem babamın yanına girdiğimde ilk işim televizyona bakmadan (baktığımda başıma ağrı giriyor) enerji tasarrufuna almak oluyor TV'yi. Bu sabah uykudan uyanıp güneşliği açtım ve dışarı baktığımda, bembeyaz kar bile gözümü çok fazla yordu. Bunun bir tedavisi var mı? Teknoloji gelişiyor, no touch laser ile kısa sürede numara sıfırlanıyor, peki buna çözüm var mı? Lens satış sitelerinde ACUVUE OASYS WITH TRANSITIONS ürününü görüyorum, yapay olarak ışık değişimlerinde kasılıp gevşiyor sanırım. Bu sorundan muzdarip olan var mı? |