Şimdi Ara

Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk) (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.288
Cevap
54
Favori
320.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar yaşım 40 yaklaşık 11 ay önce ilasik wavefront ile ameliyat oldum 4.5 astiğmat ve 3 miyoplarım vardı 20 yıl gözlükle yaşamanın ardından aldığım bir karardı... ilk 6 ay herhangi bir sorun yaşamadım geceleri ışığa hassasiyet vardı sadece... ne olduysa 6 ay sonra başladı yani gözlüksüz ilk yaz aylarımın ardından... Göz kuruluğu başlamıştı hocam hafif göz kuruluğu desede gözlerimde hava üfleniyor hissi ve yanma vardı ama batma yoktu... restasis kullanmaya başlandı malum restasis sabah ve akşam birer damla damlatılır ve tam etki 3 ve 4 aydan itibaren başlar ki öylede oldu şu an toparlamaya başladı! Araştırmalarım neticesinde lazer öncesi göz kuruluğun yoksa lazer sonrası göz kuruluğu bazen uzun dönem sürebiliyormuş (1.5 ila 2 yıl arası) Buda Lasik sonrası kesilen sinirlerin tam iyileşmesi ile alakalı bir durummuş yani tetikleyen sinirler kuruluğu! Birde bir haftadır gözümün önünde uçuşan sinekler genelde 1 ila 2 yıl arasında geçtiği yani buharlaşıp yok olduğu söyleniyor ne dersiniz? bu arada görme kalitem ile ilgili bir sıkıntım olmadı hiç çok şükür İlasik olup bu sıkıntıları atlatan varmı yüreğime su serpecek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konuya hiç yorum yapan yok artık herkesin ki zamanla düzelmiş anlaşılan 👀
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aSiDeRViS

    Konuya hiç yorum yapan yok artık herkesin ki zamanla düzelmiş anlaşılan 👀
    Hocam benim 10 yili gecti ameliyat olali.

    Zaman zaman kuruluk oluyor ayda 1 ya da 2 diyelim ona da raziyim zaten olacak artik.

    Yalniz benim sag goz hafif bulanik gormeye baslamis. Tek bakinca bulanik ikisiyle sorun yok sukur.

    Gunese hassasiyet var. Eskiden var miydi bilemiyorum unutkan birisiyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Ben iLasik oldum 11 ay önce göz kuruluğum 6. Ayda başladı restasis devam 5 aydır toparlıyor gibi duruyor inşallah... ama bu ay gözümde uçuşan bir iki nokta belirdi 11. Ayda geçer diyenler var ne olacak bilmiyorum stres yaptım
  • Bisey olmaz takilma geçer

    Ben bile takilnadim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Zamanla öğreneceğim herhalde takmamayı inşaallah öyle olur teşekkür ederim
  • Arkadaşlar
    Sağ göz 0.75 miyop 2.25 astigmat
    Sol göz 2.0 miyop 1.0 astigmat
    Bu değerler ile lazer yapılmalı mı sizce ? Gözlük kullanmak zor geliyor.
    Doktor No touch yerine ilasik öneririm sana dedi. No touch lazerde iyileşme süreci daha uzunmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ilginç bi operasyon sonuçta bende 11 ay önce ilasik oldum göz kuruluğu oluştu o geçti maşallah derken şimdide gözümde uçuşan lifler görmeye başladım geçicimi bilmiyorum... ama bildiğim bazı gözler benimki gibi tam iyileşme süreci 1.5 ila 2 yıla kadar uzayabiliyormuş... görmemle ilgili bi sıkıntı yaşamadım... tamamen riskleri her gözde farklı oluyor... inşaallah benim uçuşan şeylerde kaybolur diye bekliyorum
  • Anladığım ve konuyu tam olarak okuduğumda yaklaşık 1.5 ila 2 Yıl arası şikayetler devam etmiş ve buraya yazılmış sonrasında iyileşmeler gerçekleşmiş yazan pek olmamış tam iyileşme 2 yıla kadar sürüyor herhalde özellikle göz kuruluğunda
  • İlk zamanlarda göz ameliyatı olanlarda sıkıntı yaşayanlar oldu mu? Geçen gün özel bir hastaneye gittim kontrole, lazer ameliyat işini sordum, dediler ki 40 yaşında bu sefer yakın bozulacak. Ama uzak bozuk olmaya devam ederse yakınla kendini eşitler ve yakında sıkıntı çekmezsin.


    Kesin olarak bu şekilde mi? Yani tabii doktorun tavsiyesinin üzerine tavsiye istemiyorum, yaşayan canlı örnekleri soruyorum :)

  • Merhaba, ben de 3 ay önce no touch lazer oldum. Bir problemim var, yakın bir şeylere bakarken yani kitap okurken özellikle, günışığının olduğu taraftan gözüme beyaz ışık geliyor. Ancak gelen tarafa odaklandığımda bu ışık kesiliyor. Gerçekten nasıl anlatacağımı dahi bilemiyorum. Bu sorun özellikle gözümü yakına ve biraz göz seviyesinin altına odakladığımda yani kitap ve telefona bakarken o cisimleri gözümle takip ettiğim zaman, birden yandan gelen ışık gözümü alıyor, bu durum, cisimlerin netliğine hiçbir zarar vermemesine rağmen anlam veremediğim bir durum oluşturdu, acaba böyle bir şey yaşayan var mı bu yüzden yazmıştım. Işık hassasiyeti ile ilgili olduğunu düşünüyorum ama operasyondan sonra oluşu ve hala geçmeyişi gerçekten beni üzdü. Anlamlandırabilen veya bu durumu yaşayan biri varsa cevap verebilirse sevinirim. Diğer taraftan benim numaram düşük bir miyop idi. Görüşüm net, bir bulanıklık yok, akşamları far ve ışıklarda biraz sıkıntı var ancak bu anlattığım durum beni olumsuz etkiledi. Herkese sağlıklı günler.





  • Merhabalar herkese, gözlerim -5.00 miyop ve 0.25 astgimat


    Gözlük (çerçeve sıradan cam en uygun) ve acuave oays lens kullanıyorum senelerdir. Fakat artık ışık hassasiyetim arttı gibime geliyor, karanlık odada televizyon izleyen annem babamın yanına girdiğimde ilk işim televizyona bakmadan (baktığımda başıma ağrı giriyor) enerji tasarrufuna almak oluyor TV'yi.


    Bu sabah uykudan uyanıp güneşliği açtım ve dışarı baktığımda, bembeyaz kar bile gözümü çok fazla yordu.


    Bunun bir tedavisi var mı? Teknoloji gelişiyor, no touch laser ile kısa sürede numara sıfırlanıyor, peki buna çözüm var mı? Lens satış sitelerinde ACUVUE OASYS WITH TRANSITIONS ürününü görüyorum, yapay olarak ışık değişimlerinde kasılıp gevşiyor sanırım.


    Bu sorundan muzdarip olan var mı?

  • Arkadaşlar merhaba yakın zamanda lazerle göz ameliyatı olacağım yaşım 37 geç mi kaldım sizce ? İkincisi en iyi yöntem hangisi ilasik ile relex smile arasında kaldım, Karadeniz’de tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana dr un söylediği hangi yontemin daha uygun olduğuna gözün yapisina gore karar veririz demisti.
    Gerci 14 sene öncesinden bahsediyorum.

    Yasiniz gec degil ki cok genc olmadiktan sonra bi yas siniri olduginu duymadim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler ilasik olmaya karar verdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizce bu numaralar ile ameliyat olmak mantıklımı şuan lens kullanmaktayım ve numaralarım yıllardır aynı.


    R:SPH:-1.00

    CYL:-1.75


    L:SPH:-0.50

    CYL:-1.75

  • Samsun ya da Trabzon’da göz ameliyatı olup memnun kaldığınız bir doktor var mı, dünya gözde haftaya randevum var büyük ihtimal olacağım aynı gün ameliyatı acaba dememek için tavsiye edeceğin daha iyi bir yer varsa önerilerinize açığım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amcaaaa

    Lazer göz ameliyatı hakkında yapacağınız en önemli şey, para peşinde koşmayan, hastasını terslemeyen, sorularını cevaplayıp onları rahatlatarak güven veren yerleri tercih etmeniz olsun. Önümüzdeki günlerde nasipse ben de olacağım. Bu yüzden 5 ayrı doktora gözüktüm, çok detaylı araştırmalar yaptım. Ortalık bilgi kirliliğiyle dolu ve emin ol doktorların birçoğu buna sebep. Dikkat edin,para hırsının kurbanı olmayan bu insanlar yüzünden. Buraya bir link bırakıyorum, araştırma sonuçlarım aşağıda. Dikkatli okuyun lütfen. Çünkü tüm yöntemleri araştırdım ve eksilerini artılarını yazdım. Derli toplu bir arada, hepsi de makalelere ve doktorlarla görüşme sonuçlarıma dayanıyor. Biraz uzun ama eminim bir şey kaybetmezsiniz. Gözümüz her şeyden değerli.
    https://lazerhakkinda.wordpress.com/

    site açılmıyor,bana gönderir misiniz yazdıklarınızı





  • quote:

    Orijinalden alıntı: designo

    quote:

    Orijinalden alıntı: SAROFCHER

    Çok teşekkür ederim

    Diğer tedavi yöntemlerinde(LASİK) göz kapağından flap denilen bir tabaka defter yaprağı gibi kaldırılır ve lazer işlemi uygulanır. Ama smile lazerde lazer işlemi yapıldıktan sonra, yine lazerin açtığı çok küçük bir kesiden içeri girilir. İnternette videoları var. Dolayısıyla iyileşme süreci daha hızlı olur. Aynı zamanda gözün dış çeperine verilen hasar minimuma indirilmiş olur. Bu son teknolojiyi tercih etmemdeki sebep - pahalı olsa da - bu.

    Operasyon inesiz anestezi denilen, damlayla uyuşturularak başlıyor. Hiç bir acı hissetmiyorsunuz. Ameliyattan önce - buna ameliyat dememek gerek diş çektirmek kadar basit- doktorun gözümde uğraşmasına nasıl dayanacağım derken aslında gözünüze değdiğini dahi hissetmiyorsunuz. Tabi ki görüyorsunuz az da olsa. Lazar makinesinden hiç ses çıkmıyor. 20 sn. sürüyor. Daha sonra doktor işe başlıyor. İki göz toplam 15 dk sürüyor.

    Operasyon sonrasında da uzağı direk net görmeye başlıyorsunuz ama puslu görüyorsunuz ve gözünüz yandığı için gözünüzü açmakta zorlanıyorsunuz. Ben mesela ışığa karşı ve yanmadan dolayı gözümü açamadım bir kaç saat. Zaaten ilk dört beş saat bu yanma devam ediyor. Ertesi gün yanma bitmiş oluyor. Gün ışığına karşı hassasiyet de bayağı bi azalıyor. Şu anda neredeyse 2 hafta oldu. Üç tane göz damlası veriliyor. İki tanesini bir hafta kullanıyorsunuz. Suni göz yaşı damlasını ise 3 ay kullanmanız gerekli. Çünkü göz kuruluğu da yaşıyorsunuz. Ama şu anda damla vaktimi geçirmeme rağmen bakıyorum gözümde sorun yok. Ama ilk hafta damlalarınızı aksatmasanız iyi olur.

    Işık kırılmasından tamamen kurtuldum çok şükür. Gün ışığında da sorun yok ama ben yine de güneş gözlüğü kullanıyorum.

    Bozkurt şenere muyene 400 küsür, aylin doktora muayene 200 küsür lira. Ameliyat 9500tl deyip 8000 e düşüyorlar. Damlalarım 155 tl tuttu.

    Şunu da söylim önemli. Sağ gözümde çok az numara kaldığını hissediyorum. Ama dünya göze gittim. Doktor en küçük harflere kadar okuttu ve %120 gördüğümü söyledi. Bunun da "basık göz" diye tabir ettiği her insanda olan bir durumla açıkladı. Yani her insanın baskın gözü daha iyi görürken diğer gözü az da olsa biraz daha kötü görüyormuş. Ama içim rahat etmedi başka hastaneye gidip tekrar kontrol edeceğim. Eğer yüksek bi numara kaldıysa ikinci bi ameliyat yapmalarını talep edeceğim. Normalde ikinci ameliyata dayanamam diye düşünüyordum ama ameliyat çok kolaymış. Dördüncü beşinci defa bile olurum :D

    Ama her şeye rağmen çok güzel görüyorum. Doktorum ve hastanemden memnunum şimdilik. Doktor tam iyi görmek bu tedavi yönteminde 3 ayı bulur dedi. Puslu görmem de devam ediyor zaten. Azaldı ama halen var. Diğer LASİK tedavisinde ertesi gün net görüş oluyor dedi doktor. Ama bu tedavi daha güvenli ve göze verilen hasar oranı çok düşük. Önemli değil benim için. Yeter ki gözüm daha sağlıklı olsun diye düşünerek bu tedaviyi seçtim.

    Daha uzun yazardım ama vaktim yok. Siz sordukça cevaplarım arkadaşlar. Sizi çok iyi anlıyorum ben de buralarda çok dolaştım. Lan bi kişi mi ameliyat olmamış derdim. Ameliyat olduktan sonra fırsat bulunca buraya yazdım.

    Ha şunşarı da söylim bilgisayara ve telefona uzun süre bakınca bulanık görmeye başlıyorsunuz gözünüz çabuk yoruluyor ama bu da normaldir.

    İnşallah hayırlısıyla siz de ameliyat olup kurtulursunuz sağlıklı bi şekilde...

    Teşekkürler cevap için. Numaralarınız kaç idi ?



    Benim sağ/sol 4.5 miyop ve 2.5 astigmat var. Göz Retinalarımda oluşan yırtıklardan dolayı zamanında argon lazer denilen yöntemle o yırtıklar hapsedildi. Normal lazerde göz aşırı basınca kaldığı için o dönem dr um uygulamanın riskli oldığunu retinanın dayanamayabileceğini söylemişti ve lazerden uzak durdum ancak bu smile yöntemi benim içinde bir olanak görünüyor.

    Alıntıları Göster

    Benim de retinada problem var ameliyatta kararsızım, doktor ol ya da olma diyemem karar senin dedi, ılasik yapılabilir dedi diğer doktor. Siz ameliyat oldunuz mu durumunuz nedir?





  • Merhabalar dün Samsun dünya gözde ameliyat oldum, şu an baya net görmeye başladım ama doktorun dediği kafamı karıştıran bir şey var gözllük numaralarım 4.50 miyoptu ama doktor damlalı muayene sonrası bana sen de 0.75 civarı yalancı miyop var dedi o yüzden 3,75 civarı lazer uyguladım ama ameliyat sonrası net göreceksin birkaç güne dedi, şimdi ben 4,50 olan gözlüklerle gayet net görüyordum şimdi 3,75 e göre ameliyat yaptığı için gözlerimde 0,75 miyop kalır mı, bu konu kafamı karıştırdı benzer süreç yaşayan var mı , bir de 38 yaşındasın ilerde hipermetropa yakalanmanı geciktirmek için 0,25 civarı miyop bırakacam dedi anlamadım böyle bir şey var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.