Şimdi Ara

Lastik Tavsiyesi (175/70R13)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
10.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Forumda lastik hakkında pek çok konuda yazıp çizmeme rağmen, forum genelinde olduğu gibi marka ve model tavsiyesi kimseye vermiyordum. Bunun en büyük sebebi ise çok fazla lastik markasını tecrübe etmememdi. Fakat şu anda forum ahalisinin yardımına ihtiyacım var.

Yani, danışma sırası şimdi bende.

Binek bir araç için 175/70R13 ebatında 5 adet yazlık lastik alacağım. Kullanıcı yorumları benim için çok önemlidir. Bu yüzden yorumlarınızı bekliyorum. Haftasonu alacağım.

Kriterlerim : (önem sırasına göre yüksekten düşüğe)

- Kuru zemin yol tutuş
    - Islak zemin yol tutuş
    - Fiyat
    - Ömür
    - Konfor (gürültü)
    - Yakıt tüketimi

Baktığım modeller :

Goodyear Duragrip >

Pirelli Cinturato P4 >http://www.pirelli.com/tyre/tr/tr/car/sheet/cinturato_p4.html

Goodyear EfficientGrip Compact >
    www.goodyear.eu
    Goodyear EfficientGrip Compact | Goodyear otomobil lastikleri
    http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/passenger/efficientgrip-compact/index.jsp?from=tf

Bridgestone B330 EVO >http://www.bridgestone.com.tr/Lastik/E14/02/B330%20EVO/

Petlas Imperium PT515 >
    www.petlas.com.tr
    Petlas Lastikleri
    http://www.petlas.com.tr/tr/lastik.php?id=2

Continental ContiEcoContact 3 >
    www.continental-lastikleri.com.tr
    Continental Lastikleri - Üstün Alman teknolojisi - 140 yılı aşan tecrübe
    http://www.continental-lastikleri.com.tr/www/lastikleri_tr_tr/themes/otomobil-lastikleri/yaz-lastikleri/contiecocontact-3.html?page=4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LionTech16 -- 14 Haziran 2013; 8:50:58 >

• Yıllarca B330 kullanmış biri olarak kesinlikle tavsiye ederim.Zaten taksicilere sorun başka model önermezler.F/P olarak en iyi lastiktir.Islak ve kuru yol tutuşu çok iyidir.Diğerlerini kullanmadığım için bişey diyemem ama B330 çok kaliteli bir lastiktir.Bende kışa girerken aynı ebatlarda alacam ve tercihim B330 olacak.Önemli olan en uygun nereden alabilirim.Bayiden bayiye çok değişiyor fiyatları..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salih

Yıllarca B330 kullanmış biri olarak kesinlikle tavsiye ederim.Zaten taksicilere sorun başka model önermezler.F/P olarak en iyi lastiktir.Islak ve kuru yol tutuşu çok iyidir.Diğerlerini kullanmadığım için bişey diyemem ama B330 çok kaliteli bir lastiktir.Bende kışa girerken aynı ebatlarda alacam ve tercihim B330 olacak.Önemli olan en uygun nereden alabilirim.Bayiden bayiye çok değişiyor fiyatları..
    yazlık lastikte conti üzerine tanımam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company

yazlık lastikte conti üzerine tanımam

Alıntıları Göster
    benim araçta bridstone b320 var b330 un bir altı oluyor 2006 çıkışlı lastik biz 2007 taktık yani 7 yıllık lastik kuru zeminde okadar değil ama ıslak zeminde araba yolu tutmuyor dün yokuş aşşağı inerken frene biraz fazla bastık anında kaymaya başladı ama 7 yıllık lastik için yinede iyi yani ben bridstone tavsiye ederim uzun ömürlü lastikleri var petlas da olabilir türk malı olduğu için
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

benim araçta bridstone b320 var b330 un bir altı oluyor 2006 çıkışlı lastik biz 2007 taktık yani 7 yıllık lastik kuru zeminde okadar değil ama ıslak zeminde araba yolu tutmuyor dün yokuş aşşağı inerken frene biraz fazla bastık anında kaymaya başladı ama 7 yıllık lastik için yinede iyi yani ben bridstone tavsiye ederim uzun ömürlü lastikleri var petlas da olabilir türk malı olduğu için

Alıntıları Göster
    Ben michelin (energy saver) kullanmıştım bu ebatta. Toplam 2.5 yıl kadar kullandım ve geçtiğimiz mayısta aracımı sattım. Genel olarak memnundum. aracın konforu ve yol sesi eski lastiklerime göre (lassa) inanılmaz bir şekilde azalmıştı. Kuru zemin performansı iyiyidi fakat ıslak zemin için iyi diyemeyeceğim. Genel olarak idare eder diyebilirim sadece. Çukura vs girmemeye çalıştım kullandığım süre boyunca ama girdiğim çukurlarda da bir sorun yaşamadım lastikle ilgili. Beni yarı yolda bırakmadı yani.

Edit: Gerçi kriterleriniz arasında michelin yok ama almayı düşünen için fikir olması açısından paylaştım.

Yakıt tüketimi olarak bir fark yaşamadım diyebilirim. Belki çok çok az mikltar artmıştır ama abartı bir fark olmadı. Eski ebatlar (lassa) 165 ölçüye sahipti. Michelinde 175 e geçmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 14 Haziran 2013; 8:54:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

Alıntıları Göster
    Continental ContiEcoContact 3 listeye ekledim.

Testlerde başarılı bir lastik fakat kullanıcı yorumlarını bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Continental ContiEcoContact 3 listeye ekledim.

Testlerde başarılı bir lastik fakat kullanıcı yorumlarını bekliyorum.

Alıntıları Göster
    Bu ebatta markaların iyi lastikleri üretilmiyor
    mesela kumho hk27 veya pirelli p1 bu ebatta yok

Etiket değeri iyi olan yokohama BluEarth tavsiye ederim ama kullanıcı yorumu bulmak zor yeni bir lastik
    belki yabancı sitelerde bulunabilir

http://www.lastikcim.com.tr/Yokohama-BluEarth-AE01-17570R13-82T,PR-9280.html

www.tyrereviews.co.uk
    2012 European Summer Tyre Test 165 70 R14 - Tyre Tests and Reviews @ Tyre Reviews
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2012-European-Summer-Tyre-Test-165-70-R14.htm

http://www.yokohama.co.uk/Tyres/Car-Tyres/Summer-Tyres/(product)/AE01

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi only-e30 -- 14 Haziran 2013; 10:03:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    225/55R19 Lastik Önerisi
    5 yıl önce açıldı
    205/60/r16 Lastik tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • genckaptan kullanıcısına yanıt
    Ben de 2yıl kadar kullandım. Kuru zemin ve konfor olarak ideal lastikti.

Ama ıslak zeminde abs'de olmayınca daha çabuk kızaklıyordu, bir de bozuk yollarda lastikten et kopmaları oluştu son 3-4ayda, lastikler sanki 10bin km kullanılmış değil de 30bin km kullanılmış gibiydi. Bundan sonra michelin almam sanırım

Bu ebatlarda ben petlas öneririm. continental de olabilir. Diğerlerini geçin.
    Bridgestone için sert lastik diyorlar, konfor olarak aradığınızı bulamayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Ama ıslak zeminde abs'de olmayınca daha çabuk kızaklıyordu, bir de bozuk yollarda lastikten et kopmaları oluştu son 3-4ayda, lastikler sanki 10bin km kullanılmış değil de 30bin km kullanılmış gibiydi. Bundan sonra michelin almam sanırım

Bridgestone için sert lastik diyorlar, konfor olarak aradığınızı bulamayabilirsiniz.
    bozuk yollara çok girmediğim için lastikte bu şekilde (kopmalar) aşınmaya hiç rastlamadım ama ıslak zemindeki tespitiniz doğrudur hocam. Sattığım aracımda abs olmadığı için (lada samara) ıslak zeminde pek güven vermiyordu bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

goodyear gerçekten bu işte gerçekten iyi lassa 25000 km de bitiyor lassa 50-60 bin e kadar sorunsuz

• quote:

Orijinalden alıntı: genckaptan

Ben michelin (energy saver) kullanmıştım bu ebatta. Toplam 2.5 yıl kadar kullandım ve geçtiğimiz mayısta aracımı sattım. Genel olarak memnundum. aracın konforu ve yol sesi eski lastiklerime göre (lassa) inanılmaz bir şekilde azalmıştı. Kuru zemin performansı iyiyidi fakat ıslak zemin için iyi diyemeyeceğim. Genel olarak idare eder diyebilirim sadece. Çukura vs girmemeye çalıştım kullandığım süre boyunca ama girdiğim çukurlarda da bir sorun yaşamadım lastikle ilgili. Beni yarı yolda bırakmadı yani.

Edit: Gerçi kriterleriniz arasında michelin yok ama almayı düşünen için fikir olması açısından paylaştım.

Yakıt tüketimi olarak bir fark yaşamadım diyebilirim. Belki çok çok az mikltar artmıştır ama abartı bir fark olmadı. Eski ebatlar (lassa) 165 ölçüye sahipti. Michelinde 175 e geçmiştim.

Michelin'in lastikleri yumuşak hamurlu olduğu için listeye almadım. Araç bazen bozuk zeminlerde de kullanılıyor.

Şu anda tercihim Goodyear Duragrip ve Continental arasında olacak gibi görünüyor. Fiyat araştırmasından sonra tekrar karşılaştıracağım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: genckaptan

Michelin'in lastikleri yumuşak hamurlu olduğu için listeye almadım. Araç bazen bozuk zeminlerde de kullanılıyor.

Şu anda tercihim Goodyear Duragrip ve Continental arasında olacak gibi görünüyor. Fiyat araştırmasından sonra tekrar karşılaştıracağım.

Alıntıları Göster
    Aracımın üzerindeki yokohama lastik birer hafta arayla ön ikisi gümleyince ve arkadaşımın fiorinası için bayağı zamandır lastik arayışına ve araştırmasına girdim. 205/55/16 ve 195/55/16 lastiklerin çoğunu inceledim,araştırdım.Elle,gözle kontrol ettim.Çıkmalarını inceledim. Tüketicilerin doldurduğu şikayet formlarını inceledim.Sağolsun hiçbir lastikçide sorun çıkartmadı. Sizin paylaşımlarınızıda birkaç defa okudum.

Lastik alırken marka ismiyle şu kaliteli bu kalitesiz demek yanlış bence. Önce orjinal ebat, sonrası amaca uygun,keseye uygun lastik seçimi en doğru ve en kaliteli lastik olacaktır.
    Atıyorum yük endeksi bir lastikte 545 kg ama 745 kg yük yüklendiği zaman ketende kıracaktır,balonda yapacaktır. Binek araçların lastiği yılda 10.000 km yapan biri için en fazla 4 yıl sonra risklidir; her türlü kaza,arıza vs konusunda. Tüm binek araç lastiklerin garantisi 2 yıldır. Michelin starmax'tan daha kaliteliyse neden 3 ya da 4 yıl garanti verilmez.Oysa ikiside 2 yıl garantilidir. Lastik alırken adac testini incelemek başlı başına yeterli değildir. Burayıda biraz yanlı ve pazarlamacı gördüm. Hiçbir lastik tüm testlerde birinci olamamış ayrıca.http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/ sitesindeki puanlamalar ise test sonuçlarına göre değil kullanıcı yorumlarına göre yıldızlar oluşmuş. Genelde 3-5 kullanıcı yorumu. Sizde üyelikle istediğiniz lastiği yorumlayabilirsiniz bu sitede. Ancak kullanıcıların tecrübesi en doğru karara yaklaştıracaktır.Çünkü herkesin kullanım tarzı,kullandığı yol yapısı,yaşadığı yerin iklimi, aracın ağırlığı vs farklıdır. Aynı ebattaki lastik bile tüm bunlara farklı mukavemet gösterebilir.

örneğin yazlık lastik alırken;

1-Lastigin bir raf omru vardir. Ortalama 4 yıldır. Gerekli kremlerle ve kaplamayla saklanmalidir. Lastigin yumusakligi ve omru acisindan. Her ne kadar 4 mevsimlik lastik alirsaniz alin ozel kis lastigi degilse seyyahat suresinde 7-8 C'nin altinda hissedilen sicaklik varsa lastigin yol tutusu bitmek uzeredir..Yerli malları bu konuda bir adım öndedir.

2-DOT koduda önemli. kodun içindeki ilk 2 harf lastiğin üretildiği yeri gösterir, son 4 rakam ise üretim tarihini.

3-Lastik mümkün mertebe orjinal ebatta olmalı ve muadillerine göre ucuz olmalı.

4-Şehiriçi daha fazla kullanacaksam H serisi, şehirdışı ve köy yollarında kullanacaksam V serisi olmalı. Hepsi karışık kullanılacaksa ne sert ne de yumuşak V serisi olmalı. Ya da yanak payı en az 60 olmalı ki sizinki bunu karşılıyor.

5-Yanaktaki “Temperature” yazısı bitimindeki A, B veya C gibi harfler, lastiğin ısıya karşı mukavemet düzeyini gösterir. Lastikler en yüksek ısı dayanıklılığı için A’dan başlayarak B ve C diye sınıflandırılır. Akdeniz bölgesi için ya da uzun yol kullanıcıları için yaz lastiği ''A'' olmazsa olmazlardan olmalıdır.

6-Lastiklerin çekiş gücünün yüksekliği, ıslak zeminde aracın duruş mesafesini kısaltır. Yanak üzerinde “Traction” ifadesinin sonundaki AA, A, B veya C harfleri, bu gücün büyükten küçüğe doğru sıralandığını gösteriyor. Lastiklerin teknik özellikler bölümünde bu harfi bulabilirsiniz yanakta yoksa. Pek yağmur olmayan yerde C yeterli olabilirken;fazla yağmurlu yerde B ya da A sınıfı en iyisidir.

7-Lastikteki “Desgastes” diş derinliğini gösterir. Diş derinliği muadillerine göre ne kadar fazlaysa o lastik o kadar uzun ömürlüdür diyebiliriz.

8-“Treadwear” da sırt aşınmasının dayanıklılığını ifade ediyor. 600'e ne kadar yakınsa o lastiğin o kadar sırt aşınmasıda geç oluşur.

9-Lastikler üzerinde artık etiket oluyor. Etiket üzerindeki 69-71 gibi rakama ve etiketteki dalga resmine bakmak gerekiyor.2 siyah dalga sessizlikte idare edebilirken 3 dalganında siyah olması gürültülü olduğunun kanıtıdır.

10-Sürüş konforu ve emniyet açısından Eskiz ve 0 derece spiral naylon takviye kuşakları lastiğin yüksek sürüşlerde güvenli ve son teknoloji olduğunu gösterir.

11-Lastik aldıktan sonraki servis hizmetinede dikkat etmek gerekir. (Petlasın 1 yıl yol yardımı sanki kasko hizmeti gibi.)

Sizin için en iyi lastik seçimlerinden birisi petlas imperium pt515 ve Continental ContiEcoContact 3 82T diyebilirim. ve
    Bu lastikleri sizede önerebilirim.Ne sert ne de yumuşak lastik. Artvin yollarında bile uzun süre dayanabilecek lastik.

Bu kadar paylaşımı size bir şey öğretmek için yazmadım acaba sayenizde öğrenebilmiş miyim diye yazdım :))

• quote:

Orijinalden alıntı: volverin33

Sizin için en iyi lastik seçimlerinden birisi petlas imperium pt515 ve Continental ContiEcoContact 3 82T diyebilirim. ve
    Bu lastikleri sizede önerebilirim.Ne sert ne de yumuşak lastik. Artvin yollarında bile uzun süre dayanabilecek lastik.

Bu kadar paylaşımı size bir şey öğretmek için yazmadım acaba sayenizde öğrenebilmiş miyim diye yazdım :))

Eskiden daha uzun ve detaylı yazılar yazıyordum. Hem teknik konular daha fazlaydı, hem de biraz vaktim vardı. Fakat artık ne doğru dürüst cevap yazacak konu var, ne de benim vaktim.

Bu zamana kadar yazdığım yazılarla insanlara yardım edebildiysem, bir şeyler öğretebildiysem ne mutlu bana. Zaman bulduğumda yine foruma giriyorum fakat PM'leri cevaplamaya vaktim kalıyor sadece. Otomobil Genel'e bakıp çıkıyorum.

Gelelim lastik konusuna :)

Bugün hem fiyat araştırması yaptım hem de kullanıcı yorumlarını okudum. Continental, Goodyear ve Pirelli'nin yaz lastikleri fiyat olarak aynı. Hepsi 125 TL/adet fiyata sahip.

Sanırım tercihimi Continental'dan yana kullanacağım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: volverin33

Eskiden daha uzun ve detaylı yazılar yazıyordum. Hem teknik konular daha fazlaydı, hem de biraz vaktim vardı. Fakat artık ne doğru dürüst cevap yazacak konu var, ne de benim vaktim.

Bu zamana kadar yazdığım yazılarla insanlara yardım edebildiysem, bir şeyler öğretebildiysem ne mutlu bana. Zaman bulduğumda yine foruma giriyorum fakat PM'leri cevaplamaya vaktim kalıyor sadece. Otomobil Genel'e bakıp çıkıyorum.

Gelelim lastik konusuna :)

Bugün hem fiyat araştırması yaptım hem de kullanıcı yorumlarını okudum. Continental, Goodyear ve Pirelli'nin yaz lastikleri fiyat olarak aynı. Hepsi 125 TL/adet fiyata sahip.

Sanırım tercihimi Continental'dan yana kullanacağım.

Alıntıları Göster
    aynı boyutlarda lastik araştırdım hem fiyat hem kalite olarak petlasa karar verdim
    tanesi 90 tl ye satın aldım.

• Merhaba arkadaslar, arastirmalarim sonucu Continental EcoContact aldim.

Araci ben kullanmiyorum fakat bir sure sonra bir degerlendirme yazisi eklerim.

Cevap yazan arkadaslara tesekkurler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba arkadaslar, arastirmalarim sonucu Continental EcoContact aldim.

Adet fiyatı nedir acaba aldığınız lastiklerin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: otmotvmhndsi

quote:

Merhaba arkadaslar, arastirmalarim sonucu Continental EcoContact aldim.

Adet fiyatı nedir acaba aldığınız lastiklerin?

120 TL.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arac nedir hocam??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Arac nedir hocam??

EG4 Civic, fakat araç benim değil, eğer onu merak ediyorsanız :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Arac nedir hocam??

EG4 Civic, fakat araç benim değil, eğer onu merak ediyorsanız :)

Yok hocam ebatlar biraz kucuk geldi de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.