Şimdi Ara

ÇİZİKLERE ATILAN RÜTUŞ BOYASI , EXPERTİZDE BOYALI OLARAK GÖZÜKÜR MÜ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
33.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MERHABA ARKADAŞLAR. ARACIMDA BOYA HATA YOKTU. ALIRKEN 2-3 ÇİZİK VARDI. DERİN ÇİZİKLERDİ . BENDE ALIR ALMAZ GÖTÜRDÜM SANAYİYE RÜTUŞ YAPTIRDIM. ACABA SATARKEN EXPERTİZDE RÜTUŞ ATTIRDIĞIM YER BOYALI OLARAK MI ÇIKACAK , BUNU MERAK EDİYORUM . ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.



  • mikronu biraz fazla cikabilir ama isi bilen cizik boyasi oldugunu anlayacaktir.
  • hocam benim araçta da çizikler var. boyayı kendim aldım internetten ancak iş boyamaya gelince aklıma geldi, satarken ekspertizde boyalı çıkar mı acaba diyerek vazgeçtim.
  • rötuş boyasından bile korkar olmuşuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çizik üstüne koyarsa boya cihazını boya kalın çıkar ama exper Rötuş olduğu anlar,kafana takma.satarken çizikten parada kırma
  • Resimleri varsa adama dersin aha kardeşim, şu kadar yerde şu kadar rötuş var. Bu kadar kasmaya gerek yok. O da zaten insansa o kadar takmaz kafasına, eğer inatla fiyat kırmak, şeylik yapmak isterse zaten sen ona o arabayı satma.
  • Sizler ağır işsizmisiniz yoksa paranoyakmısınız çok merak ettim bu ülkede akıllı vatandaş kalmadı mı??
  • Cihaz direkt rötüş boyasının olduğu yere tutulursa değerler biraz farklı çıkar tabi ama profesyonel bir ekspere gösterirseniz ciddi bir boya olmadığı anlaşılır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olumsuz yorumları anlamıyorum , ya hiç araba satmadınız ; ya da yorum olsun diye yazıyorsunuz . Bildiğiniz üzere araba satarken insanlar binbir türlü bahane ile fiyat kırıyorlar . Ancak benim korktuğum husus bu değil . Ben arabayı satarken hatasız boyasız diye ilan koyacağım , ancak expere gittiğimiz zaman o bölgelerde boya çıkarsa yalancı durumuna düşmemek için bu konuyu açtım , kusura bakmayın
  • Ben de arabama binen ve umursamaz misafirlerimin kaldırıma oturttuğu kapı altına düşünüyorum. Paslanma yapmaz ise karışmayacağım ama. Zaten gözükmüyor hiçbir şey. Kapıyı oturttun bari arabaya binme,zorlama, bir de uyarmama rağmen yapıyorlar. Geçen ağzına vuracaktım birinin.
  • rütuş boyasına bile arıza çıkaracak ruh hastalarına araba satmazsın olur biter.
  • Yahu arkadaşlar yapmayın gözünüzü seveyim, araçla ilgili konulara bu şekilde yaklaştıkça kaybeden biz oluyoruz farkında mısınız?

    Olur öyle şeyler, kaldı ki evde bile yeni koltuk alıyorsun, ahşap kısmı ufak yara bere oluyor veya ayak altında olmayan buzdolabında dahi ufak tefek yaralar bereler olabiliyorken, ömrü sokaklarda, soğukta, sıcakta, uzun yolda, şehir içlerinde geçen araçlarda elbette olacak böyle şeyler. Hal böyle olunca da galericilere gün doğuyor. Senin "rotüş atılmış" diye almadığın arabayı, siz öyle dediniz diye diye fiyatı düşürünce alıyor ve aslında senin benden alacağın fiyata arabayı yine sana satıyor.

    Benim aracımda da kaputta bir çizik var ve acemice sprey boya işine giriştim. Laf olsun diye konusunu açtığım bir yetkili bayii çalışanı demez mi "hmmm kaput boyalı"... Onun yaptığı şey durumu anlatmak değil, onun yaptığı şey psikolojik olarak o kaputun boyalı olduğu fikrini bana kabul ettirmek. Yarın sen de, o da, öteki de aynı tavrı sergilerse ne 2. el araç alınır, ne de bakılır.

    Uzun lafın kısası, orası paslansın veya güneş yanığı araç bukalemun gibi renk renk olsun ama biz boya atmayalım, rötüş yapmayalım.

    Bence biz bu boyalı ve değişendeki espriyi bir yerlerde kaçırdık. Burada amaç ne? Amaç, ağır hasarlı araç almamak (rakamsal olarak değil, fiziksel olarak), pert kayıtlı araç almamak; kısacası kandırılmamak. Fakat amaç araç olmuş ve kimi araçların ederinden fazla gitmesine sebep olmuş. Binici adamın kalbine korku salar olmuş. Yazılacak çok şey var, ben daha fazla sıkmadan burada bırakayım.




  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    dediklerinize aynen katılıyorum. Öyle bir psikoloji oluşmuş ki tampondaki en ufak çizik için bile değeri düşer mi korkusu yaşayanlar var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.