Şimdi Ara

Lastik hava basıncı ile ilgili bakar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda ve çevremde biraz araştırma yaptım herkes farklı bir şey söylüyor kafam karıştı arkadaşlar yardım eder misiniz?

Öncelikle arabam 2009 suzuki swift lastiklerim 185/60R 15 H

Kitapçıkta ön 40 arka 36 psi yazıyor ama bu bana biraz fazla geldi. Bazılarıda 4 lastiğinde aynı basınçta olması gerektiğini söylüyor. Ben 4 lastiğide 32 psi bastım o Yüzden ama önler arkaya göre biraz inik gibi kaldı gözüme öyle gözüküyor.

Önleri biraz daha şişireyim mi yoksa 32 de kalsın mı bilen arkadaşlar yardım ederse sevinirim iyi günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kitapçık bilgileri en sağlıklısı.

Çevreden söylenenlere itibar etmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: hassey

Kitapçık bilgileri en sağlıklısı.

Çevreden söylenenlere itibar etmeyin

Hocam 40 a 36 ı banada çok abartı geldi hop hop hoplarız benim takıldığım mesele 4 lastiğede aynı basınca mı ayarlamak gerek yoksa önler biraz daha mı fazla şişirilmeli çünkü 32 psi a önler arkaya göre inik duruyor

• araciniz onden cekisli oldugu icin agirlik dagilimi one dogru. o yuzden on lastiklere fazla basmaniz gerekir. bence kitapcikta yazan neyse onu basin lastiklere

• Hocam her aracın ağırlık dağılımı farklı ve lastik havaları standart bir değerden ziyade araca göre farklılıklar gösterir.

Araç üreticisi en doğru değerleri kitapçıkta vermiştir.

En azından bir denersiniz. Memnun kalmazsanız alternatif öneri düşünülür

• Lastik ebatlarınız da kapıdaki ile aynıysa yapacak bir şey yok hocam,40-36 basmaya devam..

Not:Bisiklete 45 basıyorum
  • Ben hepsini 32 yaparım. Evet önler biraz inik durur, motorun ağırlığı var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Genellikle araçların sadece sürücülü kullanımında ön teker havaları daha fazla olurken, tam dolu ve yük durumunda ön ve arka aynı basınç değerlerine gelir. Bunun sebebi normalde araçların ön bölümlerinin daha ağır olmasıdır(motor, aktarma Vs.) Bu değerler kapı içi, depo kapağı vb yerlerdede genellikle bar veya psi cinsinden yazar. Binek araç için 40 psi banada yüksek gelmekle birlikte herzaman üreticinin dediğini yapmak en doğrusudur. Araç üzerindeki değer yazan yeri bularak teyit edin, kitapçıkla aynı değerse mutlaka onu uygulayın.

• Öncelikle bakmanız gerekn yer kitapçık.
    Önler hemen hemen her araçta daha fazla basılıyor. Motor önde olduğu için, ağırlık merkezi ön tarafa yakın olduğu için önler biraz daha basınçlı olması gerekiyor.

Velhasılı hitapçıkta yazan neyse onu bas hocam, yakıt tasarrufu için, yol tutuş için, konfor için en iyi değerler onlardır.
    Geri herkesin dediği boş.
    Aynı aractan iki tane olsa ve iki farklı jantı olsa onlara da farklı basılması gerek.
    Özeti en iyisi kitapçığı.
  • Gelen cevaplar için teşekkür ederim önleri 36 ya çıkarıcam arka 32 iyi zaten

• Aracimin depo kapaginda 1.9 bar yaziyor ama karşılığı 28 psi falan yapiyor 195*65*15 lastige 28 psi hava basarsam resmen inik gezmek zorundayim. Bir dönem petlas in sitesinde basınç tablosu vardi bulamadim orada 36 yaziyordu. Sonuç olarak 33 psi ile simdilik sorun yok. Ayrica kitapçıkta yüklü ve boş ağırlık olarak belirtilmiştir diye umuyorum.

Birisinin işine yararsa şöyle bir site var;

http://www.oponeo.com.tr/lastik-bilgileri

• seat leon'da benzin kapağında

205/55/16

ön arka
    36 38 5 kişi+full bagaj göstergesi var.
    36 36 normal kullanım için
    32 29 comfort yazıyor 3 kişi+küçük bagaj göstergesi var.

yazıyor. ben 33-30 yaptım araca bazen 3-4 kişi oturuyor tolore etmesi açısından. gayet de konforlu oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 21 Mart 2016; 17:40:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.