Şimdi Ara

Laptoptaki inanılmaz yavaşlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir akrabamız laptobunu bana getirdi, sebebi çok yavaş olması ve en ufak işlemde donması. Ben önemli verileri alıp format attım. Eskisi gibi olmasa bile halen yavaş çalılıyor. Açılıp kapanması çok uzun sürüyor. Sık sık kilitleniyor ama bir süre bekleyince düzeliyor. Özellikler çok kötü değil. Laptop modeli HP Pavilion DV6640ET.

Özellikler:
    İntel Core 2 Duo T7250
    4 GB DDR2 RAM
    Nvidia GeForce 8400M GS
    160 GB WD Harddisk
    Windows 7 Home Prem. 64 bit.

Ben harddiskten şüpheleniyorum. Sonuçta 6 yıllık laptop. Ram daha yeni alındı. 2 GB den 4 GB ye çıkardık.

Bu yavaşlığın sebebi nedir?

• ısılar norrmalmi
    hd tune ile harddiski tarat
  • Hd tune programıyla hdd'yi error scan bölümünden test edermisin kırmızı kare var mı,birde bu serilerde sıcaklık sorunu vardır sıcaklıkları hwmonitör'le ölçüp buraya atın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulobey10

Ben harddiskten şüpheleniyorum. Sonuçta 6 yıllık laptop. Ram daha yeni alındı. 2 GB den 4 GB ye çıkardık.
    Bu yavaşlığın sebebi nedir?

Aynı sorunu geçen hafta yaklaşık özellikteki HP laptop ile yaşadım. Yavaş açılıyor ve donuyor diye geldi, Vista işletim sisitemindendir diyerek format atmaya çalıştım donuyor ve bir müddet sonra kapanıyordu, ısınmadandır diyerek tamirciye götürdüp içini temizletip termal macunu yenilettim alırken harddisde arızalı ondan da kaynaklanabilir dediler. Eve gelip formatatmaya çalışınca, yukarıda anlattıklarım kapanma hariç devam etti. Harddiski değiştirip Windows 7 kurdum gayet iyi çalışıyor. Harrdiski HD Tune ile bir test edip Health Sekmesinden Sağlık durumunu kontrol et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 3 Şubat 2013; 11:21:18 >
  • bence bu sorun windows.old dosyasından kaynaklanıyor bendede aynı sorun vardı bi sildim şimdi uçuyo :D

bu sorun her pc de aynı deildir bende o dosyanın boyutu 38 gb di
  • sıcaklıklar nırmal, isterseniz ss atabilirim. HDtune ile tarama yapıyorum, %15 falan tarandı 28 tane kırmızı nokta var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 3 Şubat 2013; 11:46:22 >
  • quote:

sıcaklıklar nırmal, isterseniz ss atabilirim. HDtune ile tarama yapıyorum, %25 falan tarandı 28 tane kırmızı nokta var.

Tam dediğim gibi hard disk sizlere ömür yenisi gerekli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  Laptoptaki inanılmaz yavaşlık
  • Nedeni bedsector şüphelendiğin gibi yeni hdd olması gerekli
  • bencede başka hdd ile dene ayrıca o bilgisayarın jet olmasını beklemiyorsundur umarım
  • Bu bilgisayar bundan sonra kitlenir neden performans artışı olsunki hızla bed sectorler çoğalıp sistemi kitler ve verilerede artık ulaşılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madeinuzakdogu

bencede başka hdd ile dene ayrıca o bilgisayarın jet olmasını beklemiyorsundur umarım

Hayır, sadece hızlı açılıp kapanmasını ve internette gezinirken veya video izlerken donmamasını istiyorum.
  • harddiski degistir kardes. bir de windows 7 kasmıyor mu ?
  • HDD'yi değiştirdikten sonra 64 bit Home Pre. yerine 32 bit Home Basic kurmanı tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Laptoptaki inanılmaz yavaşlık

gördüğün kırmıızı noktalar bad sector.
    yeni bir hdd alma zamanı gelmiş ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: R410

HDD'yi değiştirdikten sonra 64 bit Home Pre. yerine 32 bit Home Basic kurmanı tavsiye ederim.

Homa basic kurmamı istemenizdeki sebep nedir? Ben bu bilgisayarın sağlam zamanlarını bilirim win7 pro kasmıyordu.

Ayrıca altında orjinal vista keyi var. Vista home premium kursammı acaba? ayrıca niye 32 bit? 4 GB ram var onun için 64 bit kurdum.

@lgndkgn bu haliyle herşey kasıyor ve donuyor. Yarın öbür gün yeni harddisk alırım.

Yeni harddisk için hangi markayı önerirsiniz? 7200 rpm almayı düşünüyorum bir sorun olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 3 Şubat 2013; 15:47:04 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: R410

HDD'yi değiştirdikten sonra 64 bit Home Pre. yerine 32 bit Home Basic kurmanı tavsiye ederim.

Homa basic kurmamı istemenizdeki sebep nedir? Ben bu bilgisayarın sağlam zamanlarını bilirim win7 pro kasmıyordu.

Ayrıca altında orjinal vista keyi var. Vista home premium kursammı acaba? ayrıca niye 32 bit? 4 GB ram var onun için 64 bit kurdum.

@lgndkgn bu haliyle herşey kasıyor ve donuyor. Yarın öbür gün yeni harddisk alırım.

Yeni harddisk için hangi markayı önerirsiniz? 7200 rpm almayı düşünüyorum bir sorun olur mu?

Arkadaşım daha hızlı olması için Home Basic kur dedim.4 GB ram olduğu için 64 bit kurduğunu gayet iyi biliyorum fakat 32 bit kuran arkadaşlarımın görüşleriyle size söyledim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet marka olarak ne öneriyorsunuz HDD? Boyutu önemli değil. 250 GB yeter. Tek isteğim hızlı olsun.
  • Şu ana kadar bi kaç kez haddisk badsectör olayına rasladım hepside western digital'idi bu yüzden WD almada ne alırsan al : )
  • hatta şu an kullandığım laptopdada wd harddisk var 4- 5 ay önce takılmalar yaşadım hd tune ile taratınca badsectör oldugunu gördüm maxblast 5 ile tarattım düzeldi şu an ara ara takılıyor bozulursa samsung seagate almayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.