Şimdi Ara

Laptoptaki inanılmaz yavaşlık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tüh bende WD almayı düşünüyordum. Masaüstümde kullandığım harddisk te WD marka.

Edit: 5400 rpm ile 7200 rpm çok fark yaratırmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 4 Şubat 2013; 10:48:42 >
  • Fark fazla oluşturmaz ama 7200rpm olmasında yarar var
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Fark fazla oluşturmaz ama 7200rpm olmasında yarar var

hmm ozaman 7200 aramama geren yok. teşekkürler.
  • 7200 her zaman daha hizlidir daha hizli veri akisi saglar. ben 500gb seagate in 7200 rpm de 120mb okurken 5400 de 90mb lerde oldugunu bilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

7200 her zaman daha hizlidir daha hizli veri akisi saglar. ben 500gb seagate in 7200 rpm de 120mb okurken 5400 de 90mb lerde oldugunu bilirim.

açılışa ve kapanışa büyük etki yapar mı? Çünkü bu bilgisayarı kullanıcak olan kişi bir öğretmen. Okula götürmesi gerekebiliyor bilgisayarı. Oyun falan oynamaz(Birtek pes 2013) çok büyük dosyaları da yok.
  • Bir tek pes 2013 derken o oyun degil mi? hani bu suna benziyor telefon kullanmiyor ama elinde Iphone 5 var... ayrı kategori degil o oyun oyundur.
    acilista kapanista tabi etki yapar. ne kadar aktarim o kadar cabuk acilma.
  • Açılış ve kapanışta ciddi fark yok her iki hdd'yi kullanmış biri olarak ortalama 5-10 sn aralığında oynar ama dediğim gibi 7200 alabiliyorsanız alın satarkende avantajlı olur her nekadar fark yok desekde satarken adam 5400 rpm bu hızlı çalışmaz diye tutturabilir ki göz önünde bulundurulan özelliklerdendir bunlarla karşı karşıya kalmamak için 7200 olsun günümüzde artık ssd'ler yaygınlaşıyor 7200 hdd'ye sahip olanlar bile ssd'yle hızlandırma yapıyor.
  • 7200 olması laptopda bataryanın daha erken bitmesini sağlar 5400'den daha hızlı okuma yazma hızı var ama hdd e fazla yüklenmicem derseniz 5400 alın
  • Fazla bir güç harcamaz bataryasıda ona göre yapılıyor arada çokda güç farkı olmaz kaç dk fark edecekki hdd'ye gelne kadar sistemde aklınıza gelmeyecek donanımlar daha çok güç çeker yerine göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .LioN.

7200 olması laptopda bataryanın daha erken bitmesini sağlar 5400'den daha hızlı okuma yazma hızı var ama hdd e fazla yüklenmicem derseniz 5400 alın

Pil zaten bozuk, o sorun değl. En fazla 2 DK gifiyor pil. Sürekli fişe takılı pilsiz kullanıyorlar.

Sata 2 girişli laptopta SSD nasıl bir performans sergiler?
  • Sata2 hızında performans verir yani 3/gbs hızında çalışır sata3 ssd bile takılabilir ama sata2 hızında kullnır,ssd depolamaya ihtiyaç duymuyorsanız alınabilir sata2 hızında bile normal hdd'nin 3katı hızlı çalışır.Eğer depolamaya ihtiyaç duyarsa ssd fiyatlarında hibrid diskler var hdd içinde ssd vardır,açılış ve kapanışlar hızlıdır veri aktarımıda öyle.
  • Aslında ssd ye gerek yoj ya normal bir hdd olsa yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulobey10

Aslında ssd ye gerek yoj ya normal bir hdd olsa yeter.

Zaten o laptop'a SSD takmak bence pek gerekmez, 320 veya 500 gb bir seagate al olsun bitsin.
  • Boyut önemsiz dediğim gibi 1 tanecik oyun var. Bakalım yarın alıcaz bişey. 250, 320 GB yeter de artar bile.
  • Yarın 140 TL ye Seagate 5400 RPM 500 GB harddisk alıyorum. İyimidir fiyat?
  • quote:

Orijinalden alıntı: preemumut

bence bu sorun windows.old dosyasından kaynaklanıyor bendede aynı sorun vardı bi sildim şimdi uçuyo :D

bu sorun her pc de aynı deildir bende o dosyanın boyutu 38 gb di

hocam nasıl sildin onu ben silmeye çalıştım 12 mb kaldı silinmiyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.