Şimdi Ara

Bilgisayarım birden aşırı derecede yavaşladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
37.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde hızında hiçbir problem olmamasına ve dün gece normal bir şekilde zaman geçirmeme rağmen bugün girdiğimde çok yavaştı, nereye tıklasam takılıyordu. Bu konuyu bile başka bir bilgisayardan yazıyorum o derece. Sistem Geri Yükleme yaptım, düne yükledim (dün Windows güncellemesi olmuş) ama işe yaramadı, hala çok yavaş. Güvenli moda aldım Nod32 ile tarıyorum şu an ama virüs kaynaklı da olduğunu sanmıyorum, daha 3 gün önce taramıştım bilgisayarı ve bu 3 gün içinde şüpheli bir şey de yüklemedim. Neden kaynaklanıyor olabilir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarınız Bir Anda Yavaşladı mı?

Bilgisayarınız aniden yavaşladıysa, bu sorunun çeşitli nedenleri olabilir. Bu sorunu gidermek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

• Arka planda çalışan programları kapatın: Görev Yöneticisi'ni açarak (Windows) veya Aktivite İzleyicisi'ni açarak (Mac), arka planda çalışan programları kontrol edin ve gereksizleri kapatın.

• Virüs ve kötü amaçlı yazılımları tarayın: Güvenilir bir antivirüs yazılımı kullanarak bilgisayarınızı virüsler ve kötü amaçlı yazılımlar açısından tarayın. Bunlar sistem kaynaklarını tüketebilir ve bilgisayarınızı yavaşlatabilir.

• Sabit sürücünüzü temizleyin: Bilgisayarınızda gereksiz dosyalar ve programlar birikmiş olabilir. Sabit sürücünüzü temizleyerek yer açabilir ve performansı artırabilirsiniz.

• RAM'inizi yükseltin: RAM, bilgisayarınızın programları ve verileri depolamak için kullandığı geçici hafızadır. RAM yetersizse, bilgisayarınız yavaşlayabilir. RAM'inizi yükselterek daha fazla programı ve veriyi aynı anda çalıştırabilirsiniz.

• BIOS'unuzu güncelleyin: BIOS, bilgisayarınızın donanımıyla işletim sistemi arasında iletişim kuran yazılımdır. BIOS'unuzu güncellemek, performans sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir.

• Windows veya macOS'yi yeniden yükleyin: Diğer tüm seçenekler başarısız olursa, işletim sisteminizi yeniden yüklemek son çare olabilir. Bu, bilgisayarınızdaki tüm verileri sileceği için devam etmeden önce verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.

Önemli Not: Bilgisayarınız bir anda yavaşladıysa, bu ciddi bir donanım sorununun belirtisi olabilir. Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, bir bilgisayar teknisyenine danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up

Ayrıca CPU ve RAM kullanımında bir fazlalık yok. Delirmek üzereyim ya!
  • takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: I Love Cookies

Normalde hızında hiçbir problem olmamasına ve dün gece normal bir şekilde zaman geçirmeme rağmen bugün girdiğimde çok yavaştı, nereye tıklasam takılıyordu. Bu konuyu bile başka bir bilgisayardan yazıyorum o derece. Sistem Geri Yükleme yaptım, düne yükledim (dün Windows güncellemesi olmuş) ama işe yaramadı, hala çok yavaş. Güvenli moda aldım Nod32 ile tarıyorum şu an ama virüs kaynaklı da olduğunu sanmıyorum, daha 3 gün önce taramıştım bilgisayarı ve bu 3 gün içinde şüpheli bir şey de yüklemedim. Neden kaynaklanıyor olabilir?

kardeşim işlemcinin ısınıyor olabilir bir program vs yüklemediğine emin misin işlemciye yük binmese yada ısınmasa böyle bir sorunun ortaya çıkması zor işlemci sıcaklığını ölç önce ona göre birşeyler söyleriz geçmiş olsun bu arada

• Belki konuya uzak bir cevap olabilir ama windows güncelleştirme yaparken bilgisayar aşırı derecede yavaşlar (eğer sistem özellikleri düşükse) Otomatik güncelleştirmelerin tamamlanmasını bekleyin. Tamamlandıktan sonra bilgisayar eski hızına kavuşur. Benim bilgisayarımda da öyle oluyor.. Güncelleştirme olduğu zaman çok yavaşlıyor bilgisayar.
  • Öyle bir şey olduğunu zannetmiyorum. Olsa görev yöneticisinden görürdüm ama dediğim gibi CPU kullanımı ve RAM kullanımı gayet normal seviyelerde ama bilgisayar devamlı takılıyor, kullanacak halde değil. Bugün evde temizlik olmuştu da, acaba eve gelen kadının kasaya karşı yaptığı bir fiziksel darbe vb. buna yol açmış olabilir mi? Demin bir ara normal haline döndü gibi ama şimdi yine aynı. HDD'de de yeterli alan var niye böyle oldu anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I Love Cookies -- 3 Nisan 2012; 19:35:31 >
  • quote:

Öyle bir şey olduğunu zannetmiyorum. Olsa görev yöneticisinden görürdüm ama dediğim gibi CPU kullanımı ve RAM kullanımı gayet normal seviyelerde ama bilgisayar devamlı takılıyor, kullanacak halde değil. Bugün evde temizlik olmuştu da, acaba eve gelen kadının kasaya karşı yaptığı bir fiziksel darbe vb. buna yol açmış olabilir mi? Demin bir ara normal haline döndü gibi ama şimdi yine aynı. HDD'de de yeterli alan var niye böyle oldu anlamadım.

Bilgisayarınıza Defraggler programını yükleyip disk birleştirmenizi öneririm.. İnanın faydası oluyor. Ve bu faydayı anlamak için şunları yapın..

Deffragler programını indirip disk birleştirmesi yapın.. Ccleaner programını indirip sistem temizliği yapın. İyi bir virüs programıyla bilgisayarınızı taratın. Kaspersky internet security programını öneririm..

www.piriform.com
    Download Defraggler for free | Defrag SSD and HDD drives
    http://www.piriform.com/defraggler

www.piriform.com
    CCleaner Professional | Try the world’s most trusted PC cleaner, free!
    http://www.piriform.com/ccleaner

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnternetim aşırı yavaş.
    geçen yıl açıldı
    Bilgisayarım çok yavaş
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu sorun son 2 gündür bende de var. sorunu çöze bildiniz mi?

kafayı yedim işlemci ve ram normal ancak pc kullanılmaz halde defalarca görev yöneticisinden kontrol ettim hepsi bildik tanıdık şeyler benim açılmasını istediğim programlardan başka bir şey yok.
    quote:

Orijinalden alıntı: krmozkn

quote:

Öyle bir şey olduğunu zannetmiyorum. Olsa görev yöneticisinden görürdüm ama dediğim gibi CPU kullanımı ve RAM kullanımı gayet normal seviyelerde ama bilgisayar devamlı takılıyor, kullanacak halde değil. Bugün evde temizlik olmuştu da, acaba eve gelen kadının kasaya karşı yaptığı bir fiziksel darbe vb. buna yol açmış olabilir mi? Demin bir ara normal haline döndü gibi ama şimdi yine aynı. HDD'de de yeterli alan var niye böyle oldu anlamadım.

Bilgisayarınıza Defraggler programını yükleyip disk birleştirmenizi öneririm.. İnanın faydası oluyor. Ve bu faydayı anlamak için şunları yapın..

Deffragler programını indirip disk birleştirmesi yapın.. Ccleaner programını indirip sistem temizliği yapın. İyi bir virüs programıyla bilgisayarınızı taratın. Kaspersky internet security programını öneririm..

www.piriform.com
    Download Defraggler for free | Defrag SSD and HDD drives
    http://www.piriform.com/defraggler

www.piriform.com
    CCleaner Professional | Try the world’s most trusted PC cleaner, free!
    http://www.piriform.com/ccleaner

Senin dediğinide dün yapmıştım ama sorun devam etmekte hatta bunları yaptıkran sonra bilgisayar dahabir çekilmez hal aldı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnZByhN -- 13 Nisan 2012; 18:38:57 >

• aynısı bana oldu yanlız benimki laptop durduk yere yavaşlamaya başaldı assasins creed revulationda kasıyor counter strike global offensive dede kasıyor ccleaner da tarama yaptım gereksiz kayıt defterini temizledim virüs taramasıyla disk birliştirme yapcam şimdi haid hayırlısı

Not: bu oyunşar eskiden kasmıyodu.
  • quote:

Bir program sürekli HDD'yi kullanıyor olabilir.

HDD'n de darbe alma v.s olayı olup bad sector oluşmuş olabilir.

Ya da yazılımsaldır.
  • yaw banada oldu deli olucam bilgisayarım windows 8 formatta atmak istemiyorum işlemcim çok iyi bilgisayarım jet gibiydi cs map yapmak istediğim için valve hammer editor'u yükledim yarın bilgisayarı açtığımda google ye eskiden hemen girerken şimdi ise 10 sn gibi bekletiyor programları açarken bekletiyo oyuna tıklıyorum 10 15 sn sonra giriyor çok yavaşladı ama nedeni ne bilmiyorum harddisk in içinde cd gibi bir şey var onun çizilmesi dolayısıyla olabilirmiş ama öyle olduğunu sanmıyorum nedeni nedir acaba ne olabilir :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gollum61 -- 15 Mayıs 2013; 23:33:34 >
  • arkadşlar oh be kurtuldum sakın ola sakın cs map yapma isteği duyupta walve hammer editoru kurmayın bilgisayarınız onun yüzünden çok yavaşlıyor aynısı arkadaşımada oldu sildiği gibi eski haline geldi benim bilgisayarımda düzeldi artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.