Şimdi Ara

Laptop'a Yeni Hard Disk Takma Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, Asus N61JA 226 Dv bir laptopum var. 320 Gb 5400 rpmli bir HDD'ye sahip. Hem daha çok alana ihtiyacım olduğundan hem de daha hızlı olmasını istediğimden 7200rpm lik bir harddisk satın almak istiyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/seagate-st9750420as-2.5-750gb-sata-2.0-16mb-cache-7200rpm-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=54691
    http://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/seagate-st95005620as-2.5-500gb-momentus-xt-solid-stade-hybrid-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=48475

---Bu iki üründen birini almak istiyorum hangisini önerirsiniz? (tavsiye edebileceğiniz başka model varsa onu da yazın)
    ---Laptop'u ilk aldığımda Recovery DVD leri hazırlamıştım. Yeni harddiske bunlarla mı Win7 yükleyeceğim?
    ---Laptop'u ilk aldığımda içinde Asus'un bir sürü gereksiz programı vardı Recovery Dvdlerle Win7 yükleniyorsa, yüklediğimde bu gereksiz programlar da mı yüklenecek?
    ---Windows u ve ekran kartı driverini yükledikten sonra özellikle kurmam gereken bir driver var mıdır?

Yardımcı olursanız sevinirim

• quote:

Laptop'u ilk aldığımda Recovery DVD leri hazırlamıştım. Yeni harddiske bunlarla mı Win7 yükleyeceğim?

İster oluşturduğunuz Recovery DVD'leri ile kurulum yapın isterseniz de bilgisayarınızda lisanslı olarak hangi işletim sistemi varsa internetten onun kurulum dosyasını bulup indirin ve temiz kurulum yapın, aktivasyonu da bilgisayarın altında yazan Product key ile yapabilirsiniz.

quote:

Laptop'u ilk aldığımda içinde Asus'un bir sürü gereksiz programı vardı Recovery Dvdlerle Win7 yükleniyorsa, yüklediğimde bu gereksiz programlar da mı yüklenecek?

Recovery DVD'si ile kurulum yaptığınızda o gereksiz dediğiniz programlar yine yüklü olacak.

quote:

Windows u ve ekran kartı driverini yükledikten sonra özellikle kurmam gereken bir driver var mıdır?

Kurulumu Recovery DVD'leri ile yaparsanız ekran kartı sürücüsünü kurmanıza da gerek kalmaz ancak bence en başta yazdığım gibi temiz kurulum yapmak en güzeli, hem böylelikle gereksiz hiçbir program da yüklememiş olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Laptop'u ilk aldığımda Recovery DVD leri hazırlamıştım. Yeni harddiske bunlarla mı Win7 yükleyeceğim?

İster oluşturduğunuz Recovery DVD'leri ile kurulum yapın isterseniz de bilgisayarınızda lisanslı olarak hangi işletim sistemi varsa internetten onun kurulum dosyasını bulup indirin ve temiz kurulum yapın, aktivasyonu da bilgisayarın altında yazan Product key ile yapabilirsiniz.

quote:

Laptop'u ilk aldığımda içinde Asus'un bir sürü gereksiz programı vardı Recovery Dvdlerle Win7 yükleniyorsa, yüklediğimde bu gereksiz programlar da mı yüklenecek?

Recovery DVD'si ile kurulum yaptığınızda o gereksiz dediğiniz programlar yine yüklü olacak.

quote:

Windows u ve ekran kartı driverini yükledikten sonra özellikle kurmam gereken bir driver var mıdır?

Kurulumu Recovery DVD'leri ile yaparsanız ekran kartı sürücüsünü kurmanıza da gerek kalmaz ancak bence en başta yazdığım gibi temiz kurulum yapmak en güzeli, hem böylelikle gereksiz hiçbir program da yüklememiş olursunuz.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Fakat aklıma takılan bir kaç şey var,

Amacım temiz kurulum yapmak, temiz kurulum yaptıktan sonra ekran kartı dışında laptopun herhangi bir donanımının (işlemci,anakart gibi) sürücülerini yüklemem gerekir mi?
    Win7 Home Premium laptopumda şu anda kurulu, yeni aldığım HDD'ye aynı Product Key ile Win7home premium kurabilir miyim? Yani tek product keyi iki farklı HDD'de kullanabilir miyim?
    Win7 sanırım 15 GB falan, bunu dvd'ye yazdırmam gerekiyor değil mi kurmak için, ne şekilde yazdırabilirim dvd'ye nasıl bölcem yani?

• quote:

Orijinalden alıntı: UAngelo

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Fakat aklıma takılan bir kaç şey var,

Amacım temiz kurulum yapmak, temiz kurulum yaptıktan sonra ekran kartı dışında laptopun herhangi bir donanımının (işlemci,anakart gibi) sürücülerini yüklemem gerekir mi?
    Win7 Home Premium laptopumda şu anda kurulu, yeni aldığım HDD'ye aynı Product Key ile Win7home premium kurabilir miyim? Yani tek product keyi iki farklı HDD'de kullanabilir miyim?
    Win7 sanırım 15 GB falan, bunu dvd'ye yazdırmam gerekiyor değil mi kurmak için, ne şekilde yazdırabilirim dvd'ye nasıl bölcem yani?

Kurulum sonrasında muhtemelen Windows parçaların çoğunu tanıyıp sürücüsünü kuracaktır ancak bu sürücüler güncel olmadığından chipset, ekran kartı, ses kartı, wireless kart gibi parçaların güncel sürücülerini kurmanızı öneririm. Windows'un tanımadığı aygıtlar olursa bunlar aygıt yöneticisinde görünür zaten ve siz de bu aygıtların güncel sürücülerini Asus'un destek sayfasından indirebilirsiniz.

http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&p=3&s=217&m=N61Ja&os=&hashedid=sa9BVWJvBRcnd8jn

Normalde temiz kurulum yapılırken cihazın altına yazan Product key girildiğinde aktivasyon işleminin tamamlanması gerekiyor ancak emin olmak için daha önce HDD değişikliği yapmış bir N61Ja kullanıcısı bulup ona sorabilirsiniz.

Windows 7 kurulum dosyası tek DVD'ye sığmaktadır, yeter ki doğru ISO dosyasını bulun.

tr_windows_7_home_premium_x64_dvd_x15-65777.iso

SHA1: 6F5A93DDB33A676AAE3E452EF97DE2D2CD2753FF

• Çok teşekkür ederim yardımlarınız için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.