Bildirim
L298N Motor Kontrolü Sorunu ( Simulasyonda Çalışan Devre Uygulamada Çalışmıyor)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
selam mechatronic. L298 i direk süremezsin. önüne L297 ile bir çeşit opamplama yapman lazım.. nette L297 şeklinde arat pdf sindeki devreyi kur.. kolay gelsin.. -
297 298 beraber çalışırlar. arkadaş farketmiş öne 297 li devre gerekiyor -
@siberci7 ve @nicaleus L298'i tek başına süren bir sürü kişi var.Bu devreyi ilk ben yapmıyorum.Bu devre calısan bir devre simulasyonda her türlü çalışan bir devre ama uygulamada bazı sorunlar cıkartıyor ki çalışmıyor benim öğrenmek istediğim hatanın nerede olabileceği..
@vedo35 diyotları geri dönüş yapmasın diye kullanıyordum ama baktım çok sorun yaratıyor çıkarttım sadece motor zarar görmesin diye çıkışlara direnç bağladım....
Bakınız;
Bugün bunu da deniycem artık olmassa yapacak bir şey kalmadı demektir.
-
Bread board ununda bir hata olmadığına eminmisiniz.Bazen öyle bir yerde temassızlık oluyorki işin yoksa yarım saat ara kafa patlat.Bread board u bi kontrol etmenizi tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __ToLPoW__ -- 24 Şubat 2008; 11:18:27 > -
@tolpowtolpow doğru haklı olabilirsin bende süpheleniyorum bred boarddan ama tek sorun bu mu diye düşünüyorum duruyorum.. -
Burdaki diyotların baglantısı doğru mu peki ? -
Breadbord un üst taraftaki 24 ve 25 arasındaji jumper 24 26 arasında olacak.... Bu jumper doğru bağlanmamış olduğu için 24 v 22 de ki anotları bağlı diyotlar boşta.... -
Hiç yoksa 1n4148 kullan 1n4001 lerin yerine -
arkadaşım şurda bağlantı hatası var
-
Baglantı hatalarını sabah buldum düzelttim.Teşekkürler Fakat sorunlar bitmiyor
@Vedo35 Devreden diyotları cıkarıp denedim gayet güzel calısıyorlar
1-)Diyotlu olan devrenin calısmama sebebi 1N4005 olması olabilir mi? Evetse ne önerirsin? (1N4148 de var suan elimde)
2-)Galiba denerken output 1 ve 2 yi yaktım, output 3 ve 4 ü kullanıyorum.Sürdügüm iki motoruda paralel bir şekilde 3 ve 4 e bağlıyorum bunda bir sorun olur mu?
3-) Girişe 12V uygulamama rağmen output 3 ve 4 ten 7volt cıkıs alıyorum.12 volt almam gerekmiyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smoch -- 24 Şubat 2008; 18:15:16 > -
Öncelikle teşekkürler @vedo35
herşeyi dikkatlice okudum ve anladım.Sana bi önceki msjda söyledigim gibi motor cıkıslarından 7Volt alıyorum...12Volt almam gerekiyor cünkü motorun hızı bnm icin cok önemli, neden 12volt alamıyorum acaba? -
Dc güç kaynagin iyi diyilse ordan ölçtügün degerde düşme ola bilir güç kaynaginin çikişinida ölç bak orasida 12 volt mu ...
data şit te 50 volta kadar kullana bilicegin yaziyo zaten demekki 12 volta kullana bilirsin ben 9 voltla bile kullandim çok iyi çalişiyo ... -
+ volt söntüne bak yok herhalde
-
+ olaxak oklu yer
-
@Meymet O resimi bilerek koydum +5voltu unutmama imkan yok :) Önemli olan diyot tarafında bi hatam var mı onu öğrenmek onuda bulduk :) ordaki tek hatam diyotların katotlarını birbirine bağlarken gözümden kacırdıgım yer...Suan takip ettiysen konumuz o değil ..ama yinede sağol -
vedo 35 sendeki şu step motor kitabının ismini ve nerden bula bilecegimi ögrene bilirmiyim .
tesekurler. -
Verdiğin bilgiler için teşekkürler @vedo35 Sağol...İyi Geceler... (telefonunu verirsen sabah bende erken kalkcam arayıp uyandırabilirim
)
-
Walla tekrar upload edersen çok makbule geçer . arttim ben bu forumda ama bulamadim malesef. -
bende bir soru sorayım mechatronic. L298 e 12 voltu verdiğimizde motorlar dönmeye başlarlarmı.. her şeyimiz doğru diyelim.. L298 in böyle bir yeteneği varmı?.. hızı ne olur?
Benzer içerikler
- apartman ana şalter neden atar
- elektrot kaynak neden tutmaz
- evlerde ana sigorta kaç amper olmalı
- koridor sensörlü lamba sürekli yanıp sönüyor
- alternatör şarj dinamosu bağlantı şeması
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X