Şimdi Ara

KYK Yurdunda kalıyorum. Sıkıntılarım var. Lütfen Akıl verin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
19.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Üniversite öğrencisi bir gencim. Yurtkurun yüksek ücretli yurdu çıkmıştı. Orda kalıyorum. Yurt çok rahat. Yemeğini aşını duşunu sıcak suyunu herşeyini devlet kendisi sağlıyor. 117 tl gibi düşük bir ücretle. Ancak gel gelelim bi kaç sıkıntım var şu son dönemlerde.

    En başından başlamak istiyorum.
    Yurda ilk geldiğim günler 13 numaralı oda da kalıyordum. Oda çok güzeldi. Oda da benle beraber 3 kişi kalıyorduk. Çocuklarında birinin adı R** Diğeri E**. Bu adamları önceleri tanıyamamıştım. Ancak gözüme iyi geliyordu. Son zamanlarda yaptıkları iğrençlikle aklımı oynatmama sebep oldu.

    Lavobaya girince küçük abdestini yaptıklarında sifonu çekmiyorlardı. Klozetin etrafına işiyorlardı.Banyo olduktan sonra kıl pas kiri etrafta bırakıyorlardı,yıkamıyorlardı vs vs. Anlayacağın iğrenç bi odaydı. Ancak çok sessiz sakin tam ders çalışmalık bi odaydı. Ne giren çıkan vardı ne bir ses gürültü.

    Gel gelelim ben temizlik manyağı olduğum için odayı değiştirmeye karar verdim.5 numaralı odadaki elemanla odaları takas ettik. Takas ederken resmi dilekçe doldurmadık. Hala onun kaydı kendi odasında benimki kendi odamda gözüküyor. Yani istesem şu an tekrar eski odama 13 e giderim. HEr neyse geçtiğim oda o kadar temizki anlatamam. Adamlar tuvalet banyo temizliğine önem veriyorlar. Çok iyi anlayacağınz ancak elemanların çevresi o kadar büyük ki her gece sabaha kadar en az saat 7 ye 8 e kadar oturup gırgır şamata yapıyorlar. Sigaralar vs. ile. Oda da en az 10 kişi oluyor her gece. Uyku düzenim alt üst oldu ne yapacağım bilmiyorum. Nereye gitsem bütün odalar dolu. Kimse takasa girmiyor. Herkes arkdaşlarını bulmuş bırakmak istemiyor. Ben yurda çok geç girdim bu yüzden hep kötü oadalr kalmış durumda. Acaba diyorum yarın kendi odama geri mi çıksam ? Ama çıkarken ne dicem. Takas ettiğim adama ne desem de kendi odasına geri gelse. Çünkü oda bıkmış bu durumdan. Lütfen ciddi mesajlar atınız arkadaşlar derslerimi bile etkiliyor bu durum







  • durumu yurt yönetimine bildirsen belki çözerler
  • Takas ettiğin çocuğa durumu anlat hocam çok uğraştım seni de yarı yolda bırakmak istemem ancak ben sizin odaya alışamadım eski odama dönmek istiyorum senin için de uygunsa de. Aynı durum emniyet yurdundayken yan odamda olmuştu. Oradaki arkadaşlar da sabaha kadar konuşurlardı. İçlerinde bir arkadaş şikayetçiydi ama zamanla o da onlara uyum sağladı. Uyarsan da çocukları hiçbir şey değişmez ya uyum sağlayacaksın ya da temizliğe dikkat etmeyip eski odana geçecek onları uyaracaksın temizlik konusunda. Bu oda işi gerçekten şans ya, kafana göre oda denk getirmek çok zor biraz alttan almak lazım ancak sabaha kadar aktif bir oda olursa kesinlikle alttan dersin kalır sonra bir sürü sorun oluşur. Bir de sana tavsiye ileride eve çıkmayı falan düşünürsen yurttan biriyle çıkma. Çünkü ne kadar samimi olsan da ev hayatı farklı oluyormuş. Tecrübeyle sabittir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BurakELMAS

    durumu yurt yönetimine bildirsen belki çözerler

    Kykda kalıyorum ve şunu diyebilirim ki yurt yönetimi HİÇBİR şey yapmaz.Bizzat bu tür olaylarda gördüğümü söylüyorum..
  • ya arkadaşım söyle adamlara, çıkarken temizleyiverin, sifonu çekin vs. sana küfür edicek değiller ya. muhtemelen anlayışla karşılayacaklardır. utanırlar belki lan.
  • Bende kyk yurdunda kaliyorum.duzgun ve dogru bir dille anlat durumu ki davranislarina dikkat etsinler
  • kardeşim kyk da kendine konuşacak bir müdürdü şuydu buydu bulamazsın. eğer durumun varsa ya eve çık ya da özel yurda yerleş. evde sakat iş temizliğe çok dikkat ediyorsun madem özel yurda yerleş derim.
  • Uyarmayı dene eğer sonuca ulaşamazsan gece kov milleti pasif olma sakın. Bu arada gürcümüsün sen :)
  • gece güvenliği çağırsan, o elemanların hepsinin odasında olması gerekiyor diye biliyorum. Ama bunu yapıncada o elemanlardan artık sana ii davranmalarını beklememen gerekir.
  • Her ucu boklu değnek, Eğer temizliğe böyle düşkünsen imkanın varsa özel yurda çıkmanı tavsiye ederim
  • kyk da 3 sene kalmıs biri olarak sana tavsiyem etut odalarında ders çalış odanda makaranı yap eğer birinci öğretimden kafanı göm yat
    meshur bir söz var 'beğenmiyorsan eve çık hoca' bunu ben demiyorum sistem söylüyor
  • Şu an kyk yurdunda kalıyorum. Çok şükür iki senedir adam gibi oda arkadaşlarım var.
    Senin konuna gelicek olursak; odada ki diğer elemanlara rahatsızlığını belirtebilirsin.
    Anlayışla karşılamazlarsa ve olaya güvenlik dahil olursa büyük ihtimal o oda senin odan olmadığı için sen suçlu olursun ve eski odana dönersin.

    Özet : beyin bedava
  • Biraz hortlatmış olabilirim konuyu, fakat KYK'ya yeni kaydolacak arkadaşlar için kayıtsız kalamadım. Tüm KYK'larda bu problem yoktur. Örneğin; benim yurdum Milli Piyango tarafından 8-9 yıl önce yaptırılmış bir yurt ve bölgede 'Pilot yurt' olarak nitelendirilenlerden. Haftada bir kez teftiş edilen; bu yüzden temiz tutulan, ranzasız(bazalı) rahat bir yurttur. Tüm KYK'lar kötü değildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: güdümlü anne terliği

    quote:

    Orijinalden alıntı: BurakELMAS

    durumu yurt yönetimine bildirsen belki çözerler

    Kykda kalıyorum ve şunu diyebilirim ki yurt yönetimi HİÇBİR şey yapmaz.Bizzat bu tür olaylarda gördüğümü söylüyorum..

    Aynen hiçbir şey yapmıyorlar. Birkaç hafta önce kavga çıktı, güvenliğinden müdürüne kadar herkes izledi. Çok sorumsuz davranıyorlar.
  • istanbul topkapı kyk da adamlar duş yerine mıçıyor , sen kıl tüy bırakmışlar sifon çekmemişler diyosun

    daha çok şey görmen lazım

    daha 2009 yılına kadar 1000 kişilik altunizade yurdunda odalarda elektrik yoktu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vagabundo

    Biraz hortlatmış olabilirim konuyu, fakat KYK'ya yeni kaydolacak arkadaşlar için kayıtsız kalamadım. Tüm KYK'larda bu problem yoktur. Örneğin; benim yurdum Milli Piyango tarafından 8-9 yıl önce yaptırılmış bir yurt ve bölgede 'Pilot yurt' olarak nitelendirilenlerden. Haftada bir kez teftiş edilen; bu yüzden temiz tutulan, ranzasız(bazalı) rahat bir yurttur. Tüm KYK'lar kötü değildir.

    Sana iyisi gelmiş biz hala ranzaya devam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.