Şimdi Ara

Kürt nufusu oranı ve kürt seçmenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Burada görüldüğü üzere 4 yılda kürt nufusu %1.3 artmış daha 18 yaş altı kürt nufusu var onlarda eklenince %3.1 daha artıyor bu ne demek oluyor ?

Bu demek oluyorki kürt seçmen sayısı hızla artıyor her kürt hdplidir demiyorum fakat kürtlerin en az yarısı hdpye oy veriyorlar böyle giderse hdpnin türevi partilerin oy oranları malesef artacak:

2006 yılında kürt seçmen oranı %15.7

2010 yılında kürt seçmen oranı %17.3

2019 yılında kürt seçmen oranı %18.6 = muhtemel hdp oy oranı % 11.2

2023 yılında kürt seçmen oranı %19.9 = muhtemel hdp oy oranı % 11.7

2027 yılında kürt seçmen oranı %21.2 = muhtemel hdp oy oranı % 12.1

2031 yılında kürt seçmen oranı %22.5 = muhtemel hdp oy oranı % 12.6

2035 yılında kürt seçmen oranı %23.8 = muhtemel hdp oy oranı % 13.1

2039 yılında kürt seçmen oranı %24.1 = muhtemel hdp oy oranı % 13.6

2043 yılında kürt seçmen oranı %25.3 = muhtemel hdp oy oranı % 14.1

2047 yılında kürt seçmen oranı %26.4 = muhtemel hdp oy oranı % 14.6

2049 yılında kürt seçmen oranı %27.5 = muhtemel hdp oy oranı % 15.1

Görüldüğü üzere bu hızla giderse her 4 yılda bir kürt seçmen sayısı 2.1 milyon artacak buda seçimde %4.2 etkiye sahip bu seçmenlerin yarısı bile hdpye oy verse %2.1 ediyor böylelikle 2022 yılında hdp gibi bir partinin oy oranı malesef %14-15 olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerman1923 -- 13 Kasım 2016; 17:44:59 >

• Ben çözümü söylüyorum ama taşlıyorlar. Bu ülkenin sırtındaki yükten kurtulması gerekiyor. Bazı bölgeler kendileri dışında her yere külfet.

Ayrıca iyimser yazmışsın. Bu adamlar uluslaşıyorlar. 2045 yılına kadar bu ülke kalırsa hdpye oy verenler %20'de kalmaz %30 olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 13 Kasım 2016; 2:20:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    Bu gerilim bu sekilde gider mi saniyorsunuz ?

Eger herkes bu kafayla devam ederse yakinda iyice hos olmayan olaylar olacaktir.

Ikinci olarak ise Kurtlerin nufus artis hizi dusmuyor mu sehirlestikce?

Bu elemanlarin nufus artisi yillar ilerledikce yavaslayacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Ben çözümü söylüyorum ama taşlıyorlar. Bu ülkenin sırtındaki yükten kurtulması gerekiyor. Bazı bölgeler kendileri dışında her yere külfet.

Ayrıca iyimser yazmışsın. Bu adamlar uluslaşıyorlar. 2045 yılına kadar bu ülke kalırsa hdpye oy verenler %20'de kalmaz %30 olur.

İlk paragrafa +1
  • kürtler bu ülkeye çok büyük bir yüktür, birde suriyeliler eklendi.
    bunlar hala 1000 yıl önceki çağda kalmışlardır, işleri güçleri öldürmektir.
    Türkler doğuda birçok aşireti barıştırmıştir, bıraksak kendilerini öldürüp öldürüp duruyorlardı.

• Kürtlerin bu ulkeye faydalari yok. Bu ulkeyi bolmeye calisan orgutlere cok faydalari var.
    Ne zaman bi eylem olsa altindan hep kurtler cikiyor.
    Kaymakami suikastinde oldugu gibi...

• Kürtler bu ulkenin cibanidir sirtindaki yuktur agridir.Din kardesimiz yok birlikte savastik yalanlarina artik iki milletinde karni tok .Biz kimseyle et ve tirnak degiliz hicbir sahis millet ve gruplar bu ulke icin vazgecilmez olamaz olmamali.Bu devletin uniter yapisi huzur ve guvenligini tehlikeye sokan her kesim ve milletin yok edilmesi sindirilmesi gerekiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FarklıAkıl

Bu gerilim bu sekilde gider mi saniyorsunuz ?

Eger herkes bu kafayla devam ederse yakinda iyice hos olmayan olaylar olacaktir.

Ikinci olarak ise Kurtlerin nufus artis hizi dusmuyor mu sehirlestikce?

Bu elemanlarin nufus artisi yillar ilerledikce yavaslayacaktir.

Niye gerilim bitmesin? Hdpye oy çıkan yerlerden bölerim ülkeyi. Sonra da mübadele yaparım batıdakileri de postalarım öşexistana. En son da sınıra duvar çekerim. Mis gibi homojen ülkemiz olur. İsmetin ikinci dünya savaşında yapması gereken bunları sürmekti, o çağ geçtiğine göre elimizde başka çare yok.

• 2025'te Kürt nüfus %50' yi kudursanız da aşacak.

• Konudaki mesajlara bakınca lanet okuyorum. Bu arkadaşların hepsinin Kürt arkadaşı olduğuna eminim, en iyi dostları da olabilirler. Hatta bakkalı, manavı, kasabı da Kürt bir vatandaştır; her gün diyalog içinde olurlar, otobüste, okulda, iş yerinde. Burada nefretinizi kustuğunuz insanlarla yüz yüze bir etkileşim içindesiniz; bir şeylerinizi paylaşıyorsunuz, gülüyorsunuz, eğleniyorsunuz, ağlıyorsunuz, mutlu oluyorsunuz. Peki utanmıyor musunuz? Yazık tek kelimeyle, yazık...
  • Evet tüm Kürtler suçlu değil ama Türkiye nüfusunu artmasının başlıca sebepleri Kürtler. Nüfus artış hızları aşırı yüksek.Zaten yıllar sonra bu ülkede Türkler azınlık olacak.Her zaman derim; Hakkari veya Şırnak'ı versek ne kaybederiz.Sanki çok önemli sanayi şehri ya (!)
    Faydalarından çok zararları var bizlere. Sınırlarımızdan teröristler kolayca geçiyor.Köylerin hemen yanındaki yollara bomba döşüyorlar. Ama gelin kimse görmüyor.
    İsterseniz şu videoyu izleyebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=07_PfV9y8oI

Ayrıca belki zamanında Atatürk'DE muhakkak düşünmüştür; o zaman olan İslamcı adından Kürtçü isyanların sorun olacağını.Belki de hepsi böyle değildir diye kalıcı önlemle alınmamıştır.Her zaman diyoruz birbirimize; hepsi PKK desteklemiyor ama gel gör ki genel nufüsları artınca PKK destekleyen kesmi de artıyor.Bunu durdurma zamanı geldi.Ya Devletin sıcaklığını yakından hissedecekler ya da tamamen o bölgeyi psikolojik olarak kaybedeceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: neutumn

Konudaki mesajlara bakınca lanet okuyorum. Bu arkadaşların hepsinin Kürt arkadaşı olduğuna eminim, en iyi dostları da olabilirler. Hatta bakkalı, manavı, kasabı da Kürt bir vatandaştır; her gün diyalog içinde olurlar, otobüste, okulda, iş yerinde. Burada nefretinizi kustuğunuz insanlarla yüz yüze bir etkileşim içindesiniz; bir şeylerinizi paylaşıyorsunuz, gülüyorsunuz, eğleniyorsunuz, ağlıyorsunuz, mutlu oluyorsunuz. Peki utanmıyor musunuz? Yazık tek kelimeyle, yazık...

Katiliyorum hocam.Hem nankor hem fasist bunlar.Kürt kardeslerimiz bize canli bombalarla halklarin kardesligini gosteriyorlar bunlar ise bu guzel ozgurlestirme olayi karsisinda nefret kusuyor.Canim Kürt kardeslerimiz kendilerini havaya ucurmasa bile Hdp ye oy vererek bize insanligi ogretiyorlar <333

• Bizim Türk nüfusta büyük azalma var. Kürt nüfusu artıyorsa Türk nüfusunda artması gerekiyor ama gel gör ki gerilemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 13 Kasım 2016; 12:15:19 >
  • Kürtler gerçekten sorun. Ayrılıköı olmasalar sıkıntı olmazdı

• Suriye de bir kürt devleti kurulmasına izin verilip ülkedeki bütün bölücüleri oraya zorunlu göçle yollanması gerekiyor ermeni durumunda olduğu gibi. Zamanında zorunlu göç yaptırılmasa kürt teröründen çok daha büyük ermeni terörü hala devam ediyor olurdu. Alsınlar suriyede devletlerini ermenistanın şimdiki olduğu gibi paşa paşa yaşasınlar.Yönetsinler kendi kendilerini.
  • Kürtler köylerde daha hızlı çoğalıyor, eğitim yok, kira yok, giyim yok, dağda pişirip dağda yiyorlar. Şehirlere gelen kürtler zamanla daha az çocuk yapıp, zamanla türk nufusuna asimile oluyorlar.

Ben almanyada büyüdüm, almanlar çok ırkçı, türklerde ırkçılık yok gibi. Eminim hangi almana sorsak, onlar bizim yerimizde olsaydı, kesinlikle kürtlerin kendi devletlerini kurmalarına müsade eder, kürtlerin alman halkının arasına karışmasına musade etmezdi.
  • Ülkede savaş çıksa tek karımız bunların kuzey ırağa göç etmesi olurdu heralde.

• star scream S kullanıcısına yanıt
    Böyle düşünmen normal ama ben de kürdüm ama türkiye için canımı bile veririm. Belirli devletler altında birçok millet yaşıyor ve hicbir sorun oluşmuyor. Ama kürtler rahat durmuyor. Bir kürt olarak diyorum ki keşke kürt olmasaydim

• quote:

Orijinalden alıntı: HeroTeamm

Böyle düşünmen normal ama ben de kürdüm ama türkiye için canımı bile veririm. Belirli devletler altında birçok millet yaşıyor ve hicbir sorun oluşmuyor. Ama kürtler rahat durmuyor. Bir kürt olarak diyorum ki keşke kürt olmasaydim

Bak o aynı çatı altında yaşayan milletleri birleştiren bir şey var hep. Ya paradır ya da milletlerden biri diğerlerini öyle bastırmış kültürünü öyle yok etmiştir ki o bastırılanların bir daha uluslaşması imkansızdır. O nedenle bu bastırılanların her hakkı vardır. Sonra da derler ki bakın Avrupa'da ülkelerde birden fazla resmi dil var bakın ne kadar medeni... Neyse.

Türklerle Kürtleri birleştiren bir şey yoktur. Toplum modernleşmeden, Kürtler iyice uluslaşmadan önce din birleştiriyordu. Yalnız modern milletleri din birleştiremez. Ee bizim İsviçre gibi paramız da yok. Kürtlerin kültürleri de yok edilmedi. Nasıl olacak bu iş?

• K*rt lere tek çocuk sınırı getirilmeli daha geç olmadan.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.