Şimdi Ara

iskandinavya ülkelerin en ırkçı ülkeler olduğunu söylesem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • son zamanlarda iskandinavyada ki ülkeler ne kadar ortadoğuda yobaz cahil arap varsa hepsini kendi memleketine doldurdu tabi araplar boş dururmu ortadoğuda bir söz vardır besle kargayı oysun gözünü orada zamanla tecavüz taciz gasp dolandırıcılık zamanla artmaya başladı tabi oradaki yerli halklar ortadoğulu hangi milletten insan varsa hepsine ırkçılık yapmaya başladılar benim norveçte yaşayan makine mühendisi arkadaşım var bu çocuk 2018 in sonlarına doğru norveçe makine mühendisliği okumaya gitti ilk 3 veya 4 ay doğasını evini çekip bana gönderiyordu çok mutluyum çok huzurluyum diye

    ondan sonra norveçte isveçte baya bir o zamanlar arap göçmenler orada bir kadını bıçaklayarak öldürmüşler birde o zamanlar 2 sene öncesi bir kadına tecavüz etmişler gasp olayları dolandırıcılık gibi suçlar yüzünden baya orada ırkçılık artmış bana son 1.5 senedir çok fazla ırkçılık yaşadığını söylüyor hatta son zamanlarda norveçte isveçte kuran yakma olayları arapların isyan edip isveç sokaklarını ateşe vermeleri gibi durumlar halkı daha fazla ırkçılığa teşvik etmiş biz nasıl suriyelileri afganlara ıraklılara ne gözle bakıyorsak bizim 2 katımız iskandinavya ülkeleri o kadar gözle bakıyorlar son 2 sene sonra bu ülkelerde seçim filan olacakmış işte mülteci karşıtı partiler üstteymiş onlar kazanınca mültecileri oradan göndereceklermiş son zamanlarda popüler olan danimarka artık suriyeli mültecileri göndermeye başladı adamlar boşu boşuna göndermiyor ilk önce insanlık yapalım demişler ama işte iş ortadoğulu olunca çok fazla karışmaya başlıyor ben size söyliyeyim norveç isveç gibi çok fazla yakınmayan adamlar zaten sevmiyorlar bizi ne kadar zeki kültürlü dürüst olsak bilene oraya gittiğimiz zaman yine bize yobaz gözüyle bakacaklar o yüzden çok fazla ırktan olan ülkelere gidin kanada avusturalya gibi ülkelere








  • arkadaşlar bir de kanıt istiyorsanız gerçekten tipiniz normal esmer se ve biraz araplara benziyorsanız omegle diye bir site var oradan norveç isveç gibi ülkeleri seçin oradaki insanlarlan ingilizce konuşmaya çalışın sizinle nasıl dalga geçip küçümsemeye bakacaklar isterseniz deneyin ben burada boş şeyler anlatmıyorum. sadece yapacağınız tek şey omegleye girip vpn indirip norveç yapmak sanki norveçteymişsiniz gibi ondan sonra görün ne kadar ırkçı olduklarını adamlar internetten bilene çok pis acayip şekilde ırkçılar gerçek sosyal hayatta norveçte bir vatandaş size ırkçılık yaparsa devlet tarafından ırkçılık cezası var ondan dolayı adamlar sosyal medyadan omegle gibi random sitelerde arap gördüğü anda ne kadar nefretleri varsa kusuyorlar ben size yemin ediyorum omeglede 3 saat boyunca takıldım ilk sizin gibi inanmadım lan dedim adamlar medeniyetin beşiği diye agalar 1 ay boyunca 3 saat omeglede norveç serverında vakit geçirdim bir tane bilene konuşacak insan denk gelmedi ya denk gelen surat yapıp geçiyor ya birisi arap olmadığım halde bu ülkeden git arap diyor bende o adama karşılık ben türküm diyorum ama adamlar yine banane diyip burada ortadoğulu istemiyoruz diyorlar gerçekten sadece minimum bir deney yapın

    not : BU ARADA NE YOBAZIM NE DE ÜSTE OLAN PARTİYİ DESTEKLİYORUM sadece bende ilk başka inanmamıştım ama gerçekten bu sosyal medyanın gücüyle gitmeden bilene oradaki insanların ne kadar ırkçı olduklarını gördüm aga





  • Ne diyon la.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DDE054007

    Ne diyon la.

    ne dıyo la bu, sen ne dıyon la

  • kanka gerçekten troll amaçlı değil allah çarpsınki sadece yazdıklarım şeyleri iyi okuyun buradaki çoğu insan iskandinavya ülkelerine gidemeyeceği için sadece orada sanal ortam mecralarına kendilerini türk olarak tanıtsınlar istiyorum ve sonrasında ne kadar ırkçı olduklarını gözlemlesinler yani hiç bir ülke göründüğü gibi iyi değil davul bilene uzaktan sesi hoş gelir

  • Besle orta doğuluyu katletsin ülkeni

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sen sigara, porno, şeker bırakma konusu aç kardeşim boşver bunları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gerizekalılar zamanında vatandaşlığa aldılar bir de bir sürü göçmeni. Bildiğim kadarıyla vatandaşlığa aldıktan sonra kovamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuna kadar ırkçı olsunlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Abd’ye gidin New York’a

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplumlararası küreselleşme diye bir olgu yoktur. Kıta Avrupası tarihleri çoğunlukla birbirlerine benzerdir. Bu yüzden aralarında pek sıkıntı çıkmıyor.

    İngiltere bile tarihi farklılıklardan dolayı aslında doğrudan Avrupa' yı yansıtmıyor. Zaten bambaşka bir hukuk sistemleri var.

    Tarihi gelişim de farklıdır. Orada devrim mantığı yoktur, geleneğe bağlılık fazladır. Doğal bir süreçle değişim yaşamıştır.


    Gel gelelim konuya, bundan dolayı hiçbir ülke farklı bir ülkeden gelenleri kabullenmesi çok mümkün değildir. Zaten kriminolojik olarak göç suçun bir sebebidir.

    Burada suçu körükleyen nokta var olan toplumundan uzaklaşmaktır. Aileniz, doğduğunuzdan beri var olan kişiler sizi izlerken suç işlemeniz biraz frenlenir. Ancak yabancı bir ülkede ''Ne fark eder?'' gözüyle bakarsınız. Zaten oraya ait değilsiniz.


    Göç sonucu var olacak 2. şey ise kendinizden fedakarlık etmenizdir. Zira hiçbir toplum diğer toplum ile aynı yaşamaz. Adaptasyon için kültürünüzden vazgeçmelisiniz.

    Vazgeçmezsek ne olur? İşte o zaman da getto oluyor. Yabancılarla toplumlaşamayan insan kendindekilerle beraber olacaktır. Gettoluk da suçu tetikleyen bir başka unsurdur.


    Çok toplumlu yaşamak da tarihin getirdiği bir sonuçla ancak oluşabilir. Mesela ABD bu konuya alışıktır. Ancak orada da ırkçılık problemleri çok üst boyutta vardır.

    Türkiye' de de geniş bir yelpaze vardır. Bu topraklar hep karışık yaşamıştır zaten. Ama gene de bu konuda tahammülkar değildir.

    Saydığın ülkeler ise geniş geniş farklı kökenlerle beraber olmuş toplumlar değildir.


    Tabii bu konu da devletlerin çok ağlamaya hakları da yoktur. Zira göçmenler sizin isteğinizle ülkeye girer. Örneğin Almanya işçi ihtiyacını karşılamak için Türklerden çok memnundu. Ama toplumsal yaşamda sevmiyor. İyi de bunun terazisini yapacaktın. Bunlar zorla girmedi ya ülkeye? Siz gelin, işçi olun ama istediğimiz gibi de yaşayın. Bu mantıksızdır. Göçü fayda-zarar hesabıyla kabul edersin. Ve her göç az da olsa değişiklik getirir. Çok yakın bir toplumdan göç alsan bile artık eski toplumla birebir aynı olamazsın.

    ''Bu gerçeği biz bilmiyorduk ne edek'' bir mazeret değildir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 26 Nisan 2021; 1:9:32 >




  • Irkçılığın etki tepki olduğunu düşünüyorum. kimse düzgün işinde gücünde medeni olan insanlara ırkçılık yapmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4F3 kullanıcısına yanıt
    Dediğine göre Türkiye de olması lazım ama yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Trubetzkoy

    Dediğine göre Türkiye de olması lazım ama yok

    Türkiyede ırkçılık yok mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4F3 kullanıcısına yanıt
    Devlet olarak kastediyorum Danimarka ya avrupa da çoğu ülke devlet olarak ırkçılık görebilirsin daha geçen yunanıstan mültecileri benzinle yakmaya çalıstılar gerçi çok iyi yapmıslar bu ülke küçük amerika olmus ben ırkçılığın zerresini dahi göremiyorum (merhametli türkiye)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Trubetzkoy

    Devlet olarak kastediyorum Danimarka ya avrupa da çoğu ülke devlet olarak ırkçılık görebilirsin daha geçen yunanıstan mültecileri benzinle yakmaya çalıstılar gerçi çok iyi yapmıslar bu ülke küçük amerika olmus ben ırkçılığın zerresini dahi göremiyorum (merhametli türkiye)

    Hocam dini geleneğimizin emrettiğini uyguluyoruz. yapacak birşey yok. Vicdani yönden düşününce doğrusu bu ama mantıksal açıdan ayağımıza kurşun sıkmak gibi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4F3 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle ümmetçilik kadar saçma birşey yok her millet kendi hür iradesi ile yaşayabilmeli bu ülkede özellikle türk faşizmi çok istiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.