Şimdi Ara

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka (617. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13.062
Cevap
137
Favori
464.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 615616617618619
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: groll

quote:

Ama bu dediginizi her hafta denk getirmenin imkanı varmı sizce? Bırakın haftada bir ayda bir denk gelmez. Ayrıca 10 adet 280x ve 0.12 btc elektrik faturası diyorsunuz bundan emin misiniz. 6-7 280x e 500tl elektrik faturası gelir iken size nasıl oluyorda 130TL elektrik faturası geliyor?

Haftada bir olmaz tabiki ayda bir gelecek vaadeden bir coin yakalanırsa diye yazdım.Her hafta kazanmanın imkanı yok.Elektrik parası x11 algoritmasında 1 haftalık bedel aylık değil.1 hafta zaten minerals ın mining süresiydi.Bu iş eskisi gibi değil artık çok sıkı takip edilirse kazandırıyor bu yüzden millet rigleri satışa çıkardı.He boş zamanı olan biri için hala getirisi yatırım maliyetine göre gayet iyi.

X11 için 1 haftalık maliyet evet makul.
    Şimdi son zamanlarda bu işe yatırım yapılırmı diye merak edip soranlar var sizin mesajınızı gören yeni yatırımcılar işe girip umduklarını bulamayabilirler. Bu yüzden mesajınızı alıntıladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: groll

quote:

bir yıldır bu meseleleri takip eden biri olarak çok net söyleyebilirim MINING İŞİ ÖLDÜ. bu saatten sonra kimse kart falan alıp bu işe girmesin. alım satım yaparak para kazanmaya çalışın daha iyi. bu iş geçen seneden 2-3 ay öncesine kadar iyi kazandırdı. ama şu anda elektrik parasını bile çıkaramazsınız. elinde kartı olanlar da satıyor zaten. coinwarz.com a girip bakın x11 ler scrypt ler artık eksi yazıyor. yani elektrik idaresine çalışmaktan başka birşey değil. Aylar önce litecoin için forumdaki arkadaşları uyarmıştım. zorluk seviyesi 2000 lerde falandı. bugün olmuş 12000. verilen paranın çıkması mümkün değil. ekran kartlarını oyunculara satıp bu işten çıkmak en temizi.

bu işe girilir mi diye forumda gezen arkadaşlar kısaca bu yazıyı okuyup hızlıca karar verebilirler.

Mining işi ölmedi kardeş.Sadece eskiye nazaran kazanç düştü ve konsept değişti.Eskiden herkes ne kazarsa kazsın 3-5 bişi kazanıyordu şimdi artık öyle değil kazanmak için iyi takip etmek ve bir coini baştan yakalamak önemli.Mesela bende 2 rig var 10 tane 280x var.Gidip dark ya da başka bir coin kazsam elektiğe çalışmış olurum.Ama bunun yerine yeni bir gelecek vaad eden bir coin kazarsam iyi kazanç sağlarım.Mesela geçen hafta minerals kazdım 1 hafta boyunca.Haftada 45k minerals ürettim.İlk çıktığında 200 satoshiyken şu anda 2500 satoshide dahada artacak.Yani 1,12 btc değeri var.Elektriği çıksam 1 btc kar.Buda haftada 1250 tl net kar demek.Ayda bu kadar bile net kazansan çok çok iyi yatırıma göre.9-10 bin tl ye 1250 tl aylık getiri ticarette muhteşem bir getiridir.Siz en az 300 bin tl yatırım yapıp bir ev alırsanız bu kadar getiriniz olur ki bu haftada kazandığım para.He sıkı takip etmek ve birazda şans önemli artık eskisi gibi kurayım rigi bırakayım kazsın devri bitti artık işler çok daha zorlaştı.

Bu yeni çıkacak koinlerden bizi de haberdar etseniz?
    Mesela şöyle bir haber uçıursanız burada: şu coin çıkacakmış şu tarihte şu saatte başlıyormuş, duyuru linki şu, pool da bu diye pek bir seviniriz.

Bir ara axis coin yakalamıştım öyle, daha ilk baştan mininge dalıp iki günde 1000 kadar kazmıştım, exchage sitesine girdiği gibi de 7500 satoshilerden satmıştım güzel olmuştu ama her zaman yakalayamıyorum, onu da suchpool'dan yeni çıkacak coin diye dikkatimi çekmişti de yakalamış bulundum.

• efekan candan kullanıcısına yanıt
    google'dan sph-sgminer programı diye aratın kurulumla ilgili bir sürü detay çıkar. muhtemelen windows kullanıyorsunuz, windows ile nasıl olur windows kullanmak bana zor geldiği için bilmiyorum.

nvidia ekran kartı ile en üst seviye bile olsa verimli olmaz.
  • groll G kullanıcısına yanıt
    coinmarketcap ta 349 tane coin var. her gün bir tanesi daha geliyor. yazdığınız şeyi her hafta yapmanız mümkün değil. zaten yeni gelen coinlerin hepsi copy paste. pump ve dump için kullanılıyorlar. artık insanlarda yavaş yavaş bu meseleyi anlamaya başladı. iyi traderler yeni coinlerden iyi para kazanıp coini batırıyor. bana göre ileride 3-5 tane coin dışında birşey kalmayacak. şu anda üretilebilir coinlerin ilk 3 ü meseleye yenilik getirmiş coinler. btc ltc ve drk. diğerleri yok coin miktarı şu olsun adı bu olsun yok pow olsun yok pos olsun falan filan. yenilik yok yani. dolayısıyla durum geçen seneki gibi zaten değil, önümüzdeki aylarda çok daha farklı olacak. zaten pekçoğu ölüş olan altcoinlerin daha da fazlası çıkacak ve aynı hızla ölecek. alt coinlerin işlem hacimlerine bakarsanız zaten görürsünüz. dolayısıyla mining artık bahsettiğiniz gibi bir pum dump ta coinlerinizi satamazsanız tamamen ölmüştür. pump dump meseleside insanlar akıllandıkça daha da azalacak ve tamamen ölecek. tabi ki ölecekten kasıt 8 ay öncesine göre. pow coinlerin minerlara ihtiyacı var. eğer asic lerin girmediği bir coindeyseniz ve stabil bir fiyatı varsa minerlar her zaman bu işi karlı olarak yapacaktır. Bu kar eskisi gibi 3-5 kat değil %10-15 gibi olabilir. işin ölmüş olması bizim gibi elinde donanımı olup zaten parasını çıkaranlar için değil yeni girecek arkadaşlar içindir. bizler istersek rigleri kapatır gerektiğinde açar pump ta para kazanır çıkarız. ama yeni bu işe girecek arkadaşlar için durum öyle değil. eskiden bir kartın parası 2 ayda çıkarken şimdi 2 yılda çıkıyor. dolayısıyla hesabın buna göre yapılması lazım.

• efekan candan kullanıcısına yanıt
    işletim sistemi sorun değilse ve bilgisayarı başka iş için kullanmıyorsanız mining için geliştirilmiş, ekran kartı driverları falan hepsi kurulu gelen pimp linux dağıtımı var, standard debian üzerine herşeyi ayarlı geliyor, onu kurun. Ben sitesinden indirip hard diske yazıp kurmuştum, gayet güzel çalışıyor. getpimp.org adresinden indirebilirsiniz. bildiğiniz debian üzerine kurulu, hatta isterseniz debian üzerine xfce ya da bir başka masaüstü kurup normal sistem olarak da kullanabilirsiniz, ben makina nasıl olsa açık, üzerinde de çok cpu yükü yok diye ofiste server olarak kullanıyorum, üzerine KVM sanallaştırma kurup iki adet 1TB disk ile raid1 yapıp mining yanında iki ayrı sanal makina ile ofisin bir linux bir de windows server işlerini yaptırıyorum. Tek sorun canım istediğinde sistemi kapatıp açamamak ama sunucu olunca serin yerde rahat çalışıyor.
  • Arkadaşlar çıkardığımız mhash veya ghash ile ne kadar bir kazanç sağlayabileceğimizi ortalama hesaplayabileceğimiz bir yer varmı? Birkaç tane buldum ama saçma rakamlar çıkardı..
  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    www.coinwarz.com
  • İviiiit. Artık ben de bu işi temelli bırakmış bulunuyorum. X79'da çalıştırmayı başaramadığım 280x'i, son bir umutla anakart biosunu güncelleyip çalıştırdım. Şu durumda Bir yoke ve rudder pedal edinip uçuşa geçiyorum. Eğer halamın bıyıkları çıkmadan ltc/btc 0,025 civarına gelir, btc'de 1000 dolar seviyesini görürse cüzdandaki LTC leri de satarım.
  • tibolt T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam aradığım buydu
  • Ne diyor bunlar yine?

As of June 21st, all Poloniex users who had 12.3% of their BTC balances deducted from the March exploit have been repaid in full. This BTC was repaid to your BTC balance in increments every Sunday since the exploit. You can find any BTC you have not already put on order or withdrawn in your BTC balance on Poloniex.

I would like to thank everyone for their patience and understanding as we raised the money to repay the debt. Our ability to overcome this challenge was largely due to the strength and support of the Poloniex community.
  • beyler 5870 ekran kartım var üç beş ayda 400 300 lira fln kazandırırmı bu iş?
  • Tabletde 412 sayfa olmuş artık günde bir msj bile gelmiyor topiğe vay be efsanevi tozlu raflarda yerini aldı başlık.Buda millete ders olsun kimse kimseye oturudugu yerden para kazandırtmaz bu dunya uzerinde ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaw beyler 7850 ayarında kartım var başlıyayımmı bu işe aylık ne kadar bırakır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: magrofon

yaw beyler 7850 ayarında kartım var başlıyayımmı bu işe aylık ne kadar bırakır?

kardeşim konuya cup diye dalıp o kartım var bu kartım var ne kazanırım yazmayın daha birkaç msj üstte bazı bilgiler paylaşılmış bir zahmet okuyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halon -- 30 Haziran 2014; 9:05:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halon

quote:

Orijinalden alıntı: magrofon

yaw beyler 7850 ayarında kartım var başlıyayımmı bu işe aylık ne kadar bırakır?

kardeşim konuya cup diye dalıp o kartım var bu kartım var ne kazanırım yazmayın daha birkaç msj üstte bazı bilgiler paylaşılmış bir zahmet okuyun

hocam 200 sayfa yazı yazılmış hangi birine bakayım ayrıca bakmadımda değil ama adamlar artık başka bir boyuta geçmiş ve bilmediğim terimler kullanıyorlar bana kısa ve öz bir cevap lazım..
  • magrofon kullanıcısına yanıt
    armut piş ağzıma düş..
    kardeşim 5-6 msg geriye baktığınızda arkadaşın biri 10 adet 280x kartım var 300-400 zor kazanıyorum diyor görmedinmi bit adet 7850 ile elektrik parasını bile çıkartamazsın sizin gibi kaç tane var yazan bir okuma zahmetinde bulunun ha okuyupta anlamıyorsanız o sizin sorununuz, inanın ben tüm sayfaları okudum siz ne kadar hazırcısınız böyle yahu

• Merhabalar herkese..

Gece 10 dan beridir forumu okuyup bi yandan coin kazmaya çalışıyorum =) ilk 20 sayfada Rabbit in lite coin i 20 EU civarındayken şimdi ki kur a baktığımda 8 dolar seviyesinde .. daha yolun başındayım.. x11 le farm denemelerindeyim 1500khash/s ortalama ile çizittiriveriyoz

o coin bu coin diye birsürü varyant gördüm doge, dark , pot vs gibi..

sormak istediğim hala x11 veya scrypt ile lte kazmak karlı mıdır.. yoksa yeni bir coin öneriniz var mıdır ?

gtx560ti hawk bu arada ekran kartım
  • darkcoin de masternode açan varmı?
  • Güncelleme

Konu sahibi olarak uzun zamandır foruma girmiyordum (alakasız sebeplerden). Mayıs ayından bu yana madencilik işini tamamen bıraktığımı belirtmek istedim. Nedeni tamamen işin borsasına odaklanıp daha yüksek kazanç sağlama şansını yakalamamdan kaynaklandı. Doğrusunu söylemek gerekirse Litecoin şu an için beklentilerimin oldukça altında seyretsede daha önce belirttiğim üzere ben bu işi hep uzun vadeli düşündüm.

Bu faaliyetten iş olarak bahsediyorum, zira gecenizi gündüzünüzü vermeden emek,zaman sarfetmeden bir noktaya gelinmiyor. Ansiklopedi gibi okuduk,araştırdık pekçok finansal terim, vergi hukuku(ilgili bölümleri), uluslarararası para regülasyonu öğrendik. Edindiğimiz teknik bilgiler de cabası. Buradan sayısız bilgi paylaşan arkadaşlara da selam ederim. Bence forumun tüm manasını yansıtan bir konumuz oldu.

Katkıda bulunan,okuyan herkesin eline sağlık,
    Deniz

• 
Sayfa: önceki 615616617618619
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.