Şimdi Ara

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka (619. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.062
Cevap
137
Favori
464.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 617618619620621
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rabitelli

quote:

Orijinalden alıntı: maximan2008

link ?

yav çok özür, alıntı ya da cevap şeyetseydin görrürdüm.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=644426.0

geç oldu biraz

Sagolsunlar, Osmanliyi düsünmüsler. Ama Devlet-i Aliyye-yi Osmaniyenin Osmanlicasini tamamen yanlis yazmislar. Yine de hic yoktan iyidir diyecektim tam ki, bugün atilan son mesaji okudum : "ottoman is dead ".

• pratikev P kullanıcısına yanıt
    vga mining bitti. belli başlı 3-5 coin ile alsat yaparak kazanıyor millet.

ama eterium gelirse ne olur bilmem. ya da o dahi gelmeden bitti mi acaba?
  • Arkadaşlar uygun fiyata 750w satan var mı?
  • Bitcoinin tanıtımı yanlış yapılıyor bence. Sayısal bir sistem olması gereği sınırları mevcut. Matrix-Morpheus benzetmesi yapacak olursam, "Hatırlaman gereken bu ortamın bir bilgisayar sisteminden farklı olmadığı; bazı kurallar esnetilebilir, başkaları kırılabilir"...
    Şimdi, Bitcoin ile günümüz parasını kıyaslarsak;
    -Ortalama üstü çoğunluğa ulaştığınızda "çifte harcama" yapabiliyorsunuz. Bu da sanki Bitcoin tanıtımlarında çokça duyduğumuz
    "Enflasyonsuz para" ve "Kırılamaz derecede güvenli" gibi algıları biraz yıpratıyor.
    -Bitcoin, her 2 dakikada 25 bitcoin üretimi hızında para birimi sayısını arttırarak, 2041 yılında son parasını basacak ve bu aşamadan sonra karşılığında "daha fazla birşey beklemeden" sırf "para hizmeti olarak kullanmak" için sahip çıkmak isteyeceğiniz bir birim olmak iddiasında.
    Şimdi, şu dönemde elimize geçen değiş tokuş hizmetinin gerçek kıymeti değil, bir nevi ağ kapasitesini genişletmek için bilgisayarımızı paylaşmasından ötürü her 2 dakikada "çoğunluğa vuran piyango sistemiyle" 25 bitcoin dağıtılan "tahvil" gibi birşey. Bu, henüz insanların hizmeti kullanmasından ötürü değil, sistem teşviği olarak yapılıyor. Yani gerçek bir değeri yok, şu aşamada bir nevi Ponzi şeması ve değeri sabit değil.
    2041 yılına doğru giden zaman diliminde ise, "en çok hesaplama gücünü bir elde toplayanın" artan "piyango" şansıyla ellerine daha fazla bitcoin geçmiş olacak. Fikir, bu bitcoinlerin alışverişle dağıtılarak, herkesin elinin altında ve istediği zaman değiş tokuş aracı olarak ulaşabileceği bir para birimi olmasında.
    Şimdi buradaki engel, sayısal çoğunlukta. "Çok" ve "diğerleri" olarak sıralayacak olursak, bir tanesi "eğer internet seviyesinde veya birim hesaplama seviyesinde çoğunluğu ele geçirirsem, 2 dakikada dağıtılan piyangonun olasılığını kırabilmiş olduğum gibi aynı zamanda çifte harcama da yapabilirim" diyebildiği anda diğerlerinin elindeki "hizmetin ileriki dönemde çalışırlığını sağlayıp 2041 yılından sonra değiş tokuş aracı olarak kullanmak" teşviki çok küçük kalır bence. Çifte harcama yapmanın, doğası gereği bir nevi gücü ele geçirmek gibi olmasından ötürü de, "çoğunluğu ele geçirmek" teşviği, sistemin hizmet boyutuna yetişmesi için düzenli olarak artması gerekecek bilgisayar miktarına ulaşması amacına da karşıt hedef olduğunu düşünüyorum. Nasıl internet kopunca sinir oluyorsak, kimse de ileride ihtiyacı olduğu zaman "gecikme" yaşayacak veyahut "kapasite aşımı" yaşayacak bir değiş tokuşa yanaşmaz gibi geliyor bana; çünkü kimsenin karşılıksız ileride sistemin alışveriş hizmet servisi olarak çalışması için katılımda bulunmaya yanaşmayacağını düşünüyorum. Kurumlar yapabilir ancak onlar da zaten para basma yetkisine sahip.
    Bitcoin kullanıldığında, diğer para birimlere enflasyon yapma imkanını bırakmayacaksa kıymetli olur, insanlar ellerinde tutar. Şu çapta ise diğer para birimleri ile yaygınlıkta boy ölçüşmüyor. Kanada'daysanız, o da fiyatı artıyorsa işinize geliyor. O sebeple de kıymeti sabit değil ve insanların 2041 sonrası hizmetin işlerliği için ulaşılması gereken katılım yapmaları için gereken düzenli bir teşvik kalmadığını düşünüyorum. "Para basma yetkisi olanların zaten parası var, buna ne hacet?" denmesi de sanki kuruluşların buna ihtiyacını da azaltıyor gibi.

• Arkadaşlar bu nasıldır?

CORSAİR CX750 V2 Serisi 750W 80+ BRONZE PSU
  • nvdia kartlar ile halan mining yapılamıyorumu bu yazıya göre artık nvida ilede çok hızlı yapılabiliyormuş
    https://bitcointalk.org/index.php?topic=616940.0
  • Satılık 2 ADET RİG (10*280x)

https://bitcointalk.org/index.php?topic=597632.0
  • ben şuanda kazı yapıyormuyum yoksa bi yerde bi hatamı var bi bakarmısınız yardımcı olurmusunuz...teşekküerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murt82 -- 12 Temmuz 2014; 17:04:58 >
  • Murt82 kullanıcısına yanıt
    Kazıda sıkıntı yok hatasız devam ediyor.
  • TrueDevil T kullanıcısına yanıt
    İyi kazıyırmu ayda ne kadar kazanabilirim gtx650ti Boost ile kazıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Murt82 kullanıcısına yanıt
    Kazdığın coine bağlı kendin hesaplamalısın
  • TrueDevil T kullanıcısına yanıt
    1100khash/s yazıyor günde 10 saat açık dursa pc günde 5 dolar kazarmıyım acaba ?
  • Bu işe ciddi para harcayıp ekran kartı ve elektrik masrafları dahil kâra geçen var mı mesela aylık 1000 tl kazanıyorum diyen?

• quote:

Orijinalden alıntı: TrueDevil

Kazdığın coine bağlı kendin hesaplamalısın

Daha önce de yinelediğim gibi.

5 dolar? Bir hayal....
  • Arkadaşlar Asus 280X kartlarımdan biri hw hatası veriyor. Yer değiştiriyorum. Yine onun takılı olduğu tarafta veriyor. Kartta sorun olabilir mi? Servis'e hangi gerekçeyle verebilirim?
  • mesajım sürünsün şuralarda bir ara okurum.
  • Artık başlanamz sanırım, yurt dışında minerlar artarken burada herkes efkarlı

2000 liralık sistemle ayda 1 bitcoin kazabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Professional Geek

Artık başlanamz sanırım, yurt dışında minerlar artarken burada herkes efkarlı

1 yılda 1 btc belki. Elektrik faturası hariç onu da hesaplayıp 1 btc den çıkmak gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OtoburPirana

quote:

1 yılda 1 btc belki. Elektrik faturası hariç onu da hesaplayıp 1 btc den çıkmak gerek.

Hocam pardon, ben eski yazıları okuyup gelmiştim, difficulty bayağı bir değişmiş ve ASIC'ler çıkmış

Peki 2000 liralık bir sistemle ayda kaç LTC veya FTC üretebilirim? 2000 lirayla kurulabilecek en iyi sistemle yani?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OtoburPirana

quote:

Hocam pardon, ben eski yazıları okuyup gelmiştim, difficulty bayağı bir değişmiş ve ASIC'ler çıkmış

Peki 2000 liralık bir sistemle ayda kaç LTC veya FTC üretebilirim? 2000 lirayla kurulabilecek en iyi sistemle yani?

Bu saatten sonra yatırım yapılmaz bu işe. Eldeki kullandığım PC ile yapayım desen tek kart ile kazandiginin iki kati elektrik yakarsin.

• 
Sayfa: önceki 617618619620621
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.