Şimdi Ara

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka (612. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13.062
Cevap
137
Favori
464.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 610611612613614
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aur'umuzu da unutmayalım. Ahh ahh
  • quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

DOGE öyle uçacak, böyle kaçacak hatta LTC'yi ezip geçecek, tek rakibi BTC diyen vatandaşlar nerde?

DOGE şakadan başka birşey değil. ona para yatırmak akıllı işi hiç değil :)
  • DOGE'un bilmem kaç tanesiyle 1 kilo köpek maması alırlar artık.
  • *oktan coin olmaz. Biri it *oku, biri guş *oku yok fare *oku... Btc ve ltc den başka guş tanımam. Diğerleri (dark mark) anlık kazanmak için trade işlerinde kullanmak için araç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rabitelli kullanıcısına yanıt
    dark için katılmıyorum ama genel olarak söylediğiniz doğru. şu aralar x11coin'in çok iyi getirisi var ve x11 ler içinde net hash 700gh/s ye ulaşan tek coin. dark bile 90gh/s yi geçemedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximan2008

dark için katılmıyorum ama genel olarak söylediğiniz doğru. şu aralar x11coin'in çok iyi getirisi var ve x11 ler içinde net hash 700gh/s ye ulaşan tek coin. dark bile 90gh/s yi geçemedi.

şu anda 200Gh dark. x11 pos moduna geçti. tüm hash dark a dönüyor. darkcoin masternode ödemelerini %20 ye çıkarıyor haziran 14 te. muhtemel yükseliş kapıda...
  • bende bi istanbul yapıp tekrar kıbrısa geri döndüm.
    siparişleri iptal ettim zira 1.2 th script miner buldum totalde 3 cihaza vereceğim fiyata 1 makine ile 1.2 th litecoin kazabilecek makine alabiliyorum.
    bu nedenle biraz daha beklemeye aldım makine alımını.
    farklı markalarda farklı fiyatlar var.
    eğer hala daha makine siparişi vermediysen bekle derim zira yeni nesil bir chip çıkarıyorlar. ilk teslimat haziranın 2. haftası olacakmış
    yaklaşık 30.000$ a 1.2 TH script mining.

ayrıca birde bekleme kararımın sebeplerinden bir diğeride benim yazılımcı ortağım beklememi söyledi.
    açık kaynak kodlarda baya bi inceleme yaptı.
    yazılımda bilerek yapılmış bazı yavaşlatmalar var. şu an desemki 280x ile x11 de 6 mh hızla kazıyorum diye kimse inanmaz demi. :) scriptteki düzeltmelerden önceki hızım 2.4 mh ti
    bu çorabı sökücez sanırım bakalım görücez adamların derdi ne diye. neden virüsleri ve bu yavaşlatmaları koymuşlar içlerine yazdıkları scriptlerin. :))

• 6mh la kazıyorsan bizde söyle yav boşa debelenmeyelim 10 tane 280x yatıyo şu anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi groll -- 30 Mayıs 2014; 11:17:23 >
  • Yazılımdaki o kodları çözebilecek babayiğit kanımca Türkiye ve sınırlarında yoktur Nokta :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Netscout

Yazılımdaki o kodları çözebilecek babayiğit kanımca Türkiye ve sınırlarında yoktur Nokta :)

mesela sgminer yazılımı kodları açık, github'da duruyor, normal C kodları bir özelliği yok. Sırf benim tanıdığım en az 3-5 tane C dili konusunda iyi olan yazılımcı var ve gerekli zamanı ayırabilirlerse baştan bile yazarlar. Linux çekirdeğine driver kodu yazanlar için sgminer gibi miner programında değişiklik yapmak kolay iş. C dilini unutmamış olsaydım ben de düzeltme yapardım ama n az 20 yıldır C ile tek satır kod yazmadım, yazılımcılığın o alanında çalışmadığım için kodlara bakıp şöyle yapmış böyle yapmış demek dışında birşey yapamıyorum, ama halen aktif olarak C yazan birisi için kolay iş. Yurdum yazılımcılarını küçümsemeyin. Tabi bir tek microsoft'un .net ve türevlerini bilip yazılımcıyım diye geçinenler yapamaz orası öyle. :)

• Yook kesinlikle yazılımcılarımızı küçümsemek niyetinde değilim yanlış cümle kurdum kaba oldum özür dilerim.

Sadece bir kaç arkadaş için ben bunu yaparım ama biraz daha bekle demek komik olmuş :)
    Son cümlenede katılıyorum. Bilgeadam yazılım eğitimi alanların hangisi ile konuşsam biz GUI yapamayız arka planı yazıyoruz diyorlar banada burası komik geliyor.
    .Net sadece SQL tablo dizaynımı anlamadımki
  • K serisi islemci kulanalar az da olsun fayda dilar carpani 1 e getiresin voltaji 1 e getirsin cpu nun enerji derdin kurtulursunuz :D
    Ama ben bitcoin toplama calstim beceremedim ama sizin sayenizde telrar denicem bu arada elektrik / performans sitesi verebilirmisin bide
  • Arkadaşlar ilk sayfadaki bilgiler güncel midir? Bir de bu işe başlamak için en az gerekli olan donanımlar nelerdir? Tecrübeli birileri beni konu hakkında bilgilendirebilirse çok sevinirim. İlk mesajı okudum kafamda bir şeyler oluştu ama yine de soru işaretleri olabiliyor.
  • Bitcoin yükselişte. Altcoin piyasayı da yükselirse eskisi gibi canlılık olur mu dersiniz?
  • 7770 ile bu islem yapilabilirmi kar olurmu elektrik muhim degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam ilk konuyu okuyarak bu işe girmemeni tavsiye ederim. Maddi imkanların iyi değilse hiç girme 8000 TL lik yatırım için aylık 1000TL geri ödeme yapacağını hesap ederek konuşuyorum.
    Bu geri ödeme zamanında aylık kazancın 2000 TL de olabilir 50 TL de olabilir.

Konuların tamamını okuman daha faydalı olacaktır. Yok hala ısrar edersin telefon numaranı verirsen senide whatsapp grubuna alalım.
    İleride "Game Clan" falan kurabiliriz.
  • quote:

Selam ilk konuyu okuyarak bu işe girmemeni tavsiye ederim. Maddi imkanların iyi değilse hiç girme 8000 TL lik yatırım için aylık 1000TL geri ödeme yapacağını hesap ederek konuşuyorum.

Konuların tamamını okuman daha faydalı olacaktır. Yok hala ısrar edersin telefon numaranı verirsen senide whatsapp grubuna alalım.

Sermaye dışında şu an eksiğim yok. 8000tl bir öğrenci için çok çok ciddi bir para. Ama kafaya koydum yapacağım. Parçaları 2. el alsak falan maliyeti düşüremeyiz mi bir şekilde? İlk aşamada iki tane 2. el 7950 falan bulsam ucuza sonra bir kaç ay kazanca dokunmayıp sermayeye eklesem olmaz mı? Whatsapp grubuna eklerseniz iyi olur aslında. Elektrik de sıkıntı değil tek sıkıntı sermaye şu an. 2000 de olur 50 tl de derken bunu da hesaba kattım. Sonuçta sonunu kadar 50 tl getirmez. 3-5 ay beklersin millet elini ayağını çeker tekrar yükselir kazanç.
    Deneme amaçlı 7750 ile şöyle bir kurdum sisteme 90kh/s aldım ama vikipediye göre 150 ye kadar çıkmalı bu. Acaba bu yazlımda bir oynama mı var tam verim vermiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

quote:

Selam ilk konuyu okuyarak bu işe girmemeni tavsiye ederim. Maddi imkanların iyi değilse hiç girme 8000 TL lik yatırım için aylık 1000TL geri ödeme yapacağını hesap ederek konuşuyorum.

Sermaye dışında şu an eksiğim yok. 8000tl bir öğrenci için çok çok ciddi bir para. Ama kafaya koydum yapacağım. Parçaları 2. el alsak falan maliyeti düşüremeyiz mi bir şekilde? İlk aşamada iki tane 2. el 7950 falan bulsam ucuza sonra bir kaç ay kazanca dokunmayıp sermayeye eklesem olmaz mı? Whatsapp grubuna eklerseniz iyi olur aslında. Elektrik de sıkıntı değil tek sıkıntı sermaye şu an. 2000 de olur 50 tl de derken bunu da hesaba kattım. Sonuçta sonunu kadar 50 tl getirmez. 3-5 ay beklersin millet elini ayağını çeker tekrar yükselir kazanç.
    Deneme amaçlı 7750 ile şöyle bir kurdum sisteme 90kh/s aldım ama vikipediye göre 150 ye kadar çıkmalı bu. Acaba bu yazlımda bir oynama mı var tam verim vermiyor mu?

Elektrik parası ödeyeceksen birşeyler kazanman çok zor. Ben elektrik ödemeden 4 kart ile aylık 300-500 TL civarı ancak çıkarıyorum. O da rig kiralama sayesinden coin peşinde koşsak yine feci durum. Şu an tek olumlu durum Btc'nin yükselmesi.

• frt-_-ctn kullanıcısına yanıt
    Sitelerde belirtilen değerler bios - model farklılığından kaynaklanabilir, o yüzden sitelere fazla takılmayın.
  • Rigler satıyorum.

1.RİG

-5 *280x Turboduo
    -1250 w OCZ 80 gold+ Güç kaynağı
    -750 w OCZ 80 Bronz+ Güç kaynağı
    -4 gb Kingston HyperX ddr3 1600mhz ram
    -İntel g3220 işlemci
    -Msi Z87-G55 Lga 1150 Anakart
    -Kingston 120gb SSD 300v
    -Wireless adaptör
    -3*1-16x 30cm Riser
    -Ayaklı Vantilatör

Toplam mh 3,650 mh (1050gpu-1500ram)

2.RİG

-4 *280x Turboduo-1*280x Gigabyte windforce(3 fanlı)
    -3 *750 w OCZ 80 Bronz+ Güç kaynağı
    -4 gb Kingston HyperX ddr3 1600mhz ram
    -İntel g3220 işlemci
    -Msi Z87-G55 Lga 1150 Anakart
    -1 tb Western Digital Black Series Hdd
    -Wireless adaptör
    -3*1-16x 30cm Riser
    -Ayaklı Vantilatör

Toplam mh 3,650 mh (1050gpu-1500ram)

Rigler tamamen stabildir.Toplam 7,3mh hızındadırlar.Sıcaklıklar 60-65 derece arasındadır.Hdd lerin içinde bütün cgminer,sgminer,vertminer kurulu ve ayarlıdır.Bütün parçalar kutulu,faturalı ve garantilidir.2-3 aylık parçalardır.İstanbul içi denenip alınabilir.Bana maliyetleri 11500tl nin üzerindendir.Fiyat

1.rig-4900 tl
    2.rig-4900 tl

2 si birden alınırsa 9500tl dir.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=597632.0

• 
Sayfa: önceki 610611612613614
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.