Şimdi Ara

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka (610. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13.062
Cevap
137
Favori
464.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 608609610611612
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim ilana kendi yaptırdığım madenci kasasını da ekledim. İlan linki bu.
  • Rig'i dağıtıp kocaman bir kasa alıp kasa içine topladım. Bir tane ekran kartı anakart üzerindeki PCI-E 16X slotuna takılı, iki tanesini de riser ile uzatıp kasanın içinde önden hava üfleyen fanların önüne denk gelecek şekilde kablo toplayan plastik cırttlarla deli gibi bağlayarak sabitledim. Açık rig üzerinde olduğundan daha serin çalışıyor. Kasanın arka tarafına fan takmadım henüz, ön tarafta iki tane 12cm, bir tane 9cm toplam 3 tane fan var ve fan kontrolcü ile hızlarını yarıya getirdim ses az olsun diye, kasanın arkasından yalnızca güç kaynağının fanı hava üflüyor. Bu şekilde sistem açık haline göre daha serinledi. Kasa içinde etrafı kapalı olduğundan fanların hava akımı direkt ekran kartları üzerinden geçtiği için böyle olmuş olabilir. Bu halini çok sevdim. Daha az gürültülü, daha serin.
    Eğer kocaman kasanız varsa tavsiye ederim. Tabi 4. ekran kartı zor sığar.

• biz gireriz düşer, biz çıkarız yükselir. off offff
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximan2008

biz gireriz düşer, biz çıkarız yükselir. off offff

İşin garibi x11 için sgminer geliştirildi %50 daha verimli çalışıyor AMD kartlarda. BTC fiyatıda toparlanmaya başladı. Ne bileyim eski günlere mi dönüyoruz :D

Bir kaç kişiye 750ti masrafı çıkarttım zaten :D
  • x11 de nvidia lar daha iyimi kazıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OtoburPirana

quote:

İşin garibi x11 için sgminer geliştirildi %50 daha verimli çalışıyor AMD kartlarda. BTC fiyatıda toparlanmaya başladı. Ne bileyim eski günlere mi dönüyoruz :D

%50 verimli konusunda biraz daha bilgi verebilirmisiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

quote:

2mhs ile kazan 280x 3mhs ile kazıyor.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=616786.0

Nvidia kartlar biraz daha avantajlı x11 de evet. Hepsi değil 750ti ile 780ti amd kartlardan daha avantajlı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

quote:

2mhs ile kazan 280x 3mhs ile kazıyor.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=616786.0

Nvidia kartlar biraz daha avantajlı x11 de evet. Hepsi değil 750ti ile 780ti amd kartlardan daha avantajlı.

Teşekkür ederim, az önce denedim fakat miner'in ısı sensör bilgisi olmadığı için kartların anlık ısıları ve .bat dosyasına eklemiş olduğumuz fan ayarı işe yaramıyor. Kartlar çok fazla ısınıyor. r9 290 ile 3.6 mh aldım kart başına.

Not: Build2 sürümünü yükledim. Isı sorunu giderilmiş durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emryrgc -- 23 Mayıs 2014; 0:58:57 >

• 3200 alan kartlar 4600 alıyor. ama önemli olan fiyatların da yukselmesi. günlük elektrik masrafının altında kalıyor fiyatları.
  • quote:

3200 alan kartlar 4600 alıyor. ama önemli olan fiyatların da yukselmesi. günlük elektrik masrafının altında kalıyor fiyatları.

Elektrik tüketimi ne derece artıyor acaba?
  • emryrgc E kullanıcısına yanıt
    o konuda henuz bir fikrim yok. deneme amaçlı ölçüm yapmak gerek. ama eğer harcadığı enerji önceki hash de harcadığı enerji ile aynı ve düşükse ozaman güzel. ancak tahminimce enerji sarfiyatıda da doğru orantılı artmış olabilir. benim güç kaynağının x11 tabanlı bir coinde 0.6 kw/saat harcadığını düşünürsek, (0.6 x 24) x 0.36 = 5,184 tl lik elektrik masrafı oluyor. 3200 ile kazdığım için çoğu coin yetişmiyor. 4600 ile kazarken aynı elektriği yakarsa bir miktar yaklaşıyor ama yine yetmiyor. x11 lerin de bu sorunu var, scryptten az harcadığı için elektriği insanlar daha az değer biçiyor. Doğal olarak bu da fiyatının tüm exchange ler de düşük olmasına neden oluyor. halbuki dunyada herkes aynı fiyatta elektrik kullanmıyor. Bu durum göz ardı edildiği için olan bize oluyor.
  • vay anasını...
    MİLLLET TOPLANIIIN... darkın dötüne motor takmışlar, LTC'i de geçti laaa....

çüşşş... dark diff 3500lere gelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 23 Mayıs 2014; 2:52:30 >
  • evet geçti. bir süre daha yükseleceğini düşünüyorum. 0.1 0.2 seviyelerine bile gelebilir ama o çok ileride. darkın ekibinin sağlamlığını darkcoin ilk çıktığı zamanlarda anlatmıştım. hatta "şu an için en stabil ve ileride iyi getiri yapabilecek bir coin" demiştim. diğer x11 ler dark coin gibi başarılı olamadılar cünkü, darkın yaptığı geliştirmeler gerçekten çok etkili ve önemli, kgw yerine kendi dgw sini yazdı, darksendi çıkardı ve şimdi de masternodes diye birşey çıkarıyorlar. 25inde. ne olduğunu tam anlamadığım için birşey diyemiyorum ama haberinini çıkmasıyla birlikte 0.00120 lerde olan dark, yükselişe geçti ve şu an ki seviyelerine ulaştı. ileride btc yerine bile geçebilir. iki rakip.
  • quote:

evet geçti. bir süre daha yükseleceğini düşünüyorum. 0.1 0.2 seviyelerine bile gelebilir ama o çok ileride. darkın ekibinin sağlamlığını darkcoin ilk çıktığı zamanlarda anlatmıştım. hatta "şu an için en stabil ve ileride iyi getiri yapabilecek bir coin" demiştim. diğer x11 ler dark coin gibi başarılı olamadılar cünkü, darkın yaptığı geliştirmeler gerçekten çok etkili ve önemli, kgw yerine kendi dgw sini yazdı, darksendi çıkardı ve şimdi de masternodes diye birşey çıkarıyorlar. 25inde. ne olduğunu tam anlamadığım için birşey diyemiyorum ama haberinini çıkmasıyla birlikte 0.00120 lerde olan dark, yükselişe geçti ve şu an ki seviyelerine ulaştı. ileride btc yerine bile geçebilir. iki rakip.

Bak şindi kafam karıştı.
    Ben de 14 den alıp 21'den sattım diye seviniyodum şimdi...
    LTC'de gebermişken gittim LTC aldım, 10LTC kar yaptım ama dediklerini de düşününce "iyi *ok yedin" diyorum kendime

Neyse, düşerse alırız.

• OtoburPirana kullanıcısına yanıt
    x11 için yeni çıkan sgminer'i denediniz mi? bamt üzerinde (yani debian linux) çalıştıramadım, bir de ortada lisans ihlali var, GPL lisansıyla dağıtılan bir özgür yazılımı alıp geliştirme yapıp kaynak kodlarını gizleyerek dağıtmış bu lisans ihlali ve kaynak kodları ortada olmayınca ne yaptığına nasıl güvenicez, kendi ortamımıza göre nasıl dereleyeceğiz? Bu nedenle %50 daha iyi denen sgmineri yazana güvenemedim. doğru düzgün lisans koşullarına uysun sonuçta yine para istemek hakkıdır ama lisansa da uyması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

vay anasını...
    MİLLLET TOPLANIIIN... darkın dötüne motor takmışlar, LTC'i de geçti laaa....

çüşşş... dark diff 3500lere gelmiş

0.041 den talimatı girdim bakalım yiycekmi
  • quote:

o konuda henuz bir fikrim yok. deneme amaçlı ölçüm yapmak gerek. ama eğer harcadığı enerji önceki hash de harcadığı enerji ile aynı ve düşükse ozaman güzel. ancak tahminimce enerji sarfiyatıda da doğru orantılı artmış olabilir. benim güç kaynağının x11 tabanlı bir coinde 0.6 kw/saat harcadığını düşünürsek, (0.6 x 24) x 0.36 = 5,184 tl lik elektrik masrafı oluyor. 3200 ile kazdığım için çoğu coin yetişmiyor. 4600 ile kazarken aynı elektriği yakarsa bir miktar yaklaşıyor ama yine yetmiyor. x11 lerin de bu sorunu var, scryptten az harcadığı için elektriği insanlar daha az değer biçiyor. Doğal olarak bu da fiyatının tüm exchange ler de düşük olmasına neden oluyor. halbuki dunyada herkes aynı fiyatta elektrik kullanmıyor. Bu durum göz ardı edildiği için olan bize oluyor.

yeni sgmineri ben ölçtüm önceden 440-450 watt çeken makine şu an 530-540 çekiyor ama hash değerinde 2600 artış var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorix -- 23 Mayıs 2014; 12:13:23 >

• sorix kullanıcısına yanıt
    İnşallah yer hocam, yeteri kadar hırpaşadı bu konu seni

bu arada yeni sgminer linki nerdedir. Otoburpirana'nın verdiğihttps://bitcointalk.org/index.php?topic=616786.0 linkinden dropbox'a yönlendiriyor, orada da old klasörü hariç 6 dosya var. Biri bamt, 2 linux, bunları eledik; kalanlardan mingw mi cygwin64'mü hangini indirecez???????
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

İnşallah yer hocam, yeteri kadar hırpaşadı bu konu seni

bu arada yeni sgminer linki nerdedir. Otoburpirana'nın verdiğihttps://bitcointalk.org/index.php?topic=616786.0 linkinden dropbox'a yönlendiriyor, orada da old klasörü hariç 6 dosya var. Biri bamt, 2 linux, bunları eledik; kalanlardan mingw mi cygwin64'mü hangini indirecez???????

x11-sgminer-win-cygwin64-build1.zip olan ama şimdilik ufak tefek sorunları var diff 2 ken 30 gösteriyor sonra 3 çe düşük 29 za fırlıyor bide sürekli pool restart yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorix -- 23 Mayıs 2014; 13:02:04 >

• 
Sayfa: önceki 608609610611612
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.