Şimdi Ara

Korsanla Orjinal Kitap arasındaki fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
5.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fark sadece lisansları mı yoksa içindeki yazı tipleri ayrıntılar vb. demi farklı?

• çoğunda lisansları bi basım kalitesi farklı oluyor bazılarında ise bölümler eksik veya yanlış basılmış olabiliyor
  • Korsan çoğu zaman kalitesizdir.
  • Valla ben pek ayırt edemiyorum. Sivas'ta Dünyayı Kurtaran Kitap Evi var, belki bilenler vardır. Orada satılan kitaplar çok ucuzudur. Üniversite döneminde gidip hep oradan kitap alırdım, orjinal, ucuz diye... Kitapların üstünde Kültür Bakanlığının bondrolleri vardı. Mesela bir kitao dışarıda 30 TL ise, orda 20 TL'ydi... Neyse, arkadaşlar ile aramazızda kitapevi'nin muhabbeti açıldı. Ben "olm hem çok ucuz, hem de orjinal". Arkadaş "Puhahahaha! Ne orjinali lan, korsan onlar" demişti. Ama gidip görseniz, kitaplar bire bir orjinal gibi. Harry Potter'in korsanları bile orjinalleri gibi çift kapak, 1.sınıf kuşe kağıda basılmış ve bandrollü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: getta

Korsan çoğu zaman kalitesizdir.

• quote:

Ama bazıları da kaliteli olarak denk gelebiliyor.Mesela Ahmet Ümit'in İstanbul Hatırası kitabını korsan aldım çok kaliteliydi neredeyse hiç hata yoktu.Şansına göre işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: LightningRaZor

quote:

Ama bazıları da kaliteli olarak denk gelebiliyor.Mesela Ahmet Ümit'in İstanbul Hatırası kitabını korsan aldım çok kaliteliydi neredeyse hiç hata yoktu.Şansına göre işte

Babam okudu oda öyle dedi şanslıydık diye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu iki ram arasında ne fark var?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kitabın kapağı ile sayfaların birleştiği noktada tepeden baınca boşluklar gözüküyor. Ordan anlaşılır. Tam anlatabildim mi bilmem.
  • Korsan kalitesizdir, gerekmedikçe almamaya dikkat ederim.
  • Sayfaları eksikse , basım hataları varsa ne diye korsan kitap alıyorsunuzki..Hiç alma daha iyi bence
  • Ülkemizdeki yazarlar, kitabım insanlara neler katar diye bakmıyor,ne kadar para cebime katabilirim diye bakıyor.Kitap fiyatları pahalı olmassa kim korsan kitap almayı düşünür...
  • quote:

Orijinalden alıntı: linksiz

Ülkemizdeki yazarlar, kitabım insanlara neler katar diye bakmıyor,ne kadar para cebime katabilirim diye bakıyor.Kitap fiyatları pahalı olmassa kim korsan kitap almayı düşünür...
  • Heralde tek şanslı benim şuana kadar aldığım korsan kitapların tek farkı fiyatı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buroc.k

Heralde tek şanslı benim şuana kadar aldığım korsan kitapların tek farkı fiyatı

Nerden alıyorsun acaba?
  • geçen sene olasılıksız dönem ödevimdi.sınavda çıkacaktı daha doğrusu alıp okumamız gerekiyor tabi.herkes gitmiş orijinal almış.20 lirayaben hayatımda hiç orijinal kitap almadım roman olarak.ders kitapları hariç..neyse bakırköyde bi korsancı abi bulduk.evin içinde satıyor kitapları yahya kemal beyatlı lisesinin hemen orada.köprünün hemen yanında yeri.kahvenin orada.bazen yerede tezgah açıyor.neyse aldık kitabı 5 liraya.mis gibi falan derken eve geldim bi baktım kitapta 35-40 sayfa falan yok
    neyse okumaya başladık artık kitabı,oldukça kalitesiz.sayfa kalitesi,baskı kalitesi vs vs ...okurken bi baktım elim kapkara olmuş.

eksik sayfalarıda internetten tamamladık.e book olarak buldum eksik taraflarıda oradan okudum.kitap hala evimde duruyor.boş sayfalarada arkadaşıma ve hocaya imzalatmıştım.benim için güzel bi hatıra saklıyorum

• Korsan kitap: gerek içeriğindeki baskı kalitesi, gerekse görsellikteki kalitesi bakımından orjinal kitabın yerini tutmaz.

ülkemizde malesef kitap fiyatlarının yüksek olması, insanları korsan kitaba yönlendiriyor, her zaman orjinal kitap almayı yeğleyen birisi olarak orjinal kitap alınmasını bunun mümkün olmadığı zamanlarda(ekonomik durumlardan dolayı) ikinci el kitap alınmasını tavsiye ediyorum.

saygılar.
  • Yaprakları daha dayanıksız ve dandik oluyor.
  • Genellikle eğik basılmış oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linksiz -- 14 Kasım 2010; 13:14:31 >
  • orijinal kitap okuyan adam orijinalle korsanın arasındaki farkı da bilir, orijinalin verdiği lezzetin korsanda olmadığını da bilir. orijinal olanı bi kere elinize laıp dokunsanız bile yeter aslında farkı anlamak için. ama malesef bandrollü kitap fiyatları olması gerekenin çok üzerinde olduğu için de korsan alanlara da bişey diyemeyiz.. sadece bütçenizi çok aşan kitaplar için korsan arayın derim ben, kendinizi orijinal kitap okuma zevkinden mahrum etmeyin

bu arada nerden buluyorlar bilmiyorum ama bazı korsan kitaplarda da bandrol var, hatta fiyatını da korsanlarla orijinaller arasında tutuyorlar ki millet orijinal sansın diye. ama dediğim gibi orijinal okuyan aradaki farkı anlar.
  • ne yazık ki fantastik kurguların korsanı yok orjinal alıyorum gerçi %30 indirim yaptırıyorum 10-15 tl arası oluyor fiyatlar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.