Şimdi Ara

İkinci El Satılan Bir Donanım İle Yenisi Arasında Yüzde Kaç Fark ANKET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

İkinci El Satılan Bir Donanım İle Yenisi Arasında Yüzde Kaç Fark ANKET

(En Son Oy Tarihi: 21.8.2023)
Giriş
  • Sizce İkinci El Satılan Bir Donanım İle Yenisi Arasında Yüzde Kaç Fark olmalıdır
    Satılan İkinci el ürünün faturalı olduğunu düşünerek cevaplarsanız sevinirim
    Bu anket yeni üye olmuş son kullanıcıların (İkinci El Satış Yapan Dükkanlar Hariç) içindeki kuşkuları kaldırmak için düşünmüştüm. Yani acaba ürünümü çokmu ucuza satıyorum endişesini gidermek yada tam tersi ikinci el bir ürün alımında kazıklanıyormuyum gibi düşünceleri olumlu bir yönde etkileyeceğini düşünmüştüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YALINKAR -- 29 Ocak 2007; 18:16:24 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• İyi de satılan ürüne göre değişir, alınalı ne kadar olduğuna göre değişir, ne kadar kullanıldığına göre değişir. Bazen 0'ından daha pahalıya bile alınabilir bazen de 0 fiyatının yarısı bile verilmez.
  • güzel bi anket olmuş ama ürünlerde denge denen bişey yok millet şaşırmış durumda intell 2.8 işlemci için 115 ytl istiyenler var ama diğer taraftan .... bilgisayarda 650 koodlu 3.4 işlemcii düşmüş 97 usd + kdv celeron a bakıyorsun 60 ytl den aşşağı isteyen yok işlemciyi baz aldım ama aynıı durum hdd yada başka bir parça içinde geçerli
  • Öncelikle bulunabilirlik, temizliği, v.b. faktörler devreye girer, ben alırken de satarken de min %30 fark olmasına her zaman dikkat ederim. Ama öyle durumlar oluyoki, yarı fiyatına alıp sattıklarımda oldu. Hektor un verdiği önnek gibi özellikle P4 işlemcilerde, 2. eli daha pahalı olabiliyo. Ama 9600xt gibi orta düzey ekran kartlarında tam yarı yarıya ucuz durumlarda var.
    Neticede değişken bir piyasa
  • Her parça kendi fiyatını bulur 2. elde
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tsunami41

İyi de satılan ürüne göre değişir, alınalı ne kadar olduğuna göre değişir, ne kadar kullanıldığına göre değişir. Bazen 0'ından daha pahalıya bile alınabilir bazen de 0 fiyatının yarısı bile verilmez.

Aşağı yukarı 15 seneden fazladır PC kullanırım fakat sıfırından pahalı satılan bir donanim göremedim

• %30
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

İyi de satılan ürüne göre değişir, alınalı ne kadar olduğuna göre değişir, ne kadar kullanıldığına göre değişir. Bazen 0'ından daha pahalıya bile alınabilir bazen de 0 fiyatının yarısı bile verilmez.

Aşağı yukarı 15 seneden fazladır PC kullanırım fakat sıfırından pahalı satılan bir donanim göremedim

istersen hemen bi ilan vereyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akosev

quote:

quote:

istersen hemen bi ilan vereyim

bence direk ilanı vermen gerekir vereyim demeden öcne!!

• bence en az % 30 civarlarında...Ama alınan malın fatura tarihide önemli..neden dersenin arkadaş bir ürünü alıyor. ve
    1veya 2 sene kulannıyor..(örnek: monitör)sonra benim ürünün yenisi şu fiyat deyip üç beş aşagıya satmaya calışıyor.
    sattıgı parcanın zaten belli bir kullanım zamanı var..ama kimse bunlara dikkat etmiyor....
    ve bir de ürünün kdv si düşülmüyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmoli -- 26 Ocak 2007; 13:02:02 >
  • Satılan ikinci el ürünün çoğunda %18 vergi var zaten. Geriye ne %12 fark bence bir işletmei olan bir arkadaş kesinlikle %12 i fark için riske girip ikinci el ürün almaz. Şayet ben almam

• quote:

• valla burdaki fiyatlara bakıyorum inanamıyorum, millet nerdeyse sıfır fiyatına urununu satmaya calısıyor,ama bunların en az %60 ını bilgisayarcı oldugunu dusunursek,daha iyi anlasılabiliyor.
  • Evet ürünü satarken altın gibi gösteriyorlar; alırken bakır değeri bile vermiyorlar.

• Anket biraz saçma olmuş.
    Ürününe ve ürünün durumuna göre o kadar çok değişir ki sorunun cevabı...
    Dün aldığın ürünün bugün 2. el olduğunu ve bundan 5 yıl önce aldığın parçanın da 2. el olduğunu düşünmek gerekir...
    Ben 5 yıllık bir parçayı düşünerek %80 - 90 diyorum
  • Ya nedir bu kullanıma bağlı değişkenler. Herkes tutturmuş gidiyor Neymiş efendim ben temiz kullandım hergün tozunumu aldın arkadaşım!! yok efendim kart 1 yıllık ama ben 3 kere test amaçlı kullandım!!! yok efendim ben hiç o.c yapmadım!!! falan uzuyor gidiyor işte okadar malın güzelse satma arkadaşımderim. Satıcı gözüyle isede o kadar pahalıysa alma arkadaşım derim

tolgatokuc arkadaşım bu forumu şuan güncel ürünler için açmışbulunmaktayım ama anlamaşeklin ve cevabın farklı olmuş

• NEREYE NASIL İLAN AÇILDIĞINI SİTTİN SENE ÖĞRENEMİYECEĞİZ!!!
  • BU İLAN BURAYA BAŞKA YERDEN ÖZEL BİR İSTEKLE BİR ADMİN TARAFINDAN TAŞINDI AMA NEVARKİ BİZ NERDE VE NEZAMAN NEDİYECEĞİMİZİ SİTTİN SENE ÖĞRENEMİYECEĞİZ!!! GALİBA

• Bu ilanın başka bir yerden buraya taşındığı söyleniyor!Ben de bunu buraya taşıyan yönetici arkadşa soruyorum!

BU aşağıdaki kuralların tamamı ALIM-SATIM üzerine diğmi?Yani burası 2. EL ALIM-SATIM bölümü DİĞMİ???

O zaman bu konunun burada işi ne?O zaman ''Donanım Genel'' bölümü neden var???O zaman bilgisayarlar ilgili her sorumuzu buraya ilan açarak mı soralım???

1-2.el Forumu öncelikle son kullanıcıların elindeki "sıfır ya da 2.el" ürünleri satması ve ürün satın almasına yönelik bir forumdur.

[1.1]Ticari kuruluşlar da -son kullanıcılarda olduğu gibi- 2.el forumunda ürün alımı ve satımı yapabilirler.
    Ayrıca eğer ticari bir firma iseniz ve "sıfır,faturalı,kampanyalı" ürünleriniz var ise ilanınızı Sıcak Fırsatlar bölümüne açabilirsiniz.

2-Forumda yeni bir düzenleme yapılmış, 2.el 1 başlıktan 13 başlığa dönüştürülmüştür. Bunun amacı ana sayfada genel takip, alt konularda ise sadece ilgili ürünleri hızlı takiptir. Yeni ilan verecek üyelerin ilgili konu altına açması hem satış kolaylığı, hem de takip kolaylığı açısından önemlidir. Bu duruma has kurallar şöyledir;

[2.1] Birden fazla ilan verecek üyeler ilanlarını konuya göre bölecekler ve ilgili başlık altına açacaklardır. 24 saat içerisinde birden fazla ilan açılabilir ancak ilanlar aynı olamaz. Yani aynı ilanı aynı ya da farklı başlık altına 24 saat içinde 1 kere açabilirsiniz. (Not:Burada aynı ilandan kasıt,ilan içinde yer alan her hangi bir ürünün, 24 saat içerisinde tekrar,başka bir başlık altında ya da başka yeni ürünlerle sergilenmesi yasaktır)

[2.2] Birden fazla ilan verecek üyeler ilanlarını konuya göre bölmeden tek bir ilan altına toplayabilir ve "diğer" bölümüne koyabilirler, tercih edilmeyen bir durum olmasına rağmen çok satılık malzemesi olan üyeler için uygun bir çözüm olacaktır. Ancak bu ilanı diğer alt konulara da açamazsınız.

[2.3] 2.elde açık arttırma yasaktır. Açık arttırma sitelerine verilen ilanlar silinecektir. Aynı ilanı forumumuzda açarak paralel satış şansınızı deneyebilirsiniz. Ama "fiyatını siz belirleyin, en yüksek verene satacağım, vs." gibi yönlendirmeler yasaktır.

[2.4] 2.el forumunda satılık ilanları fiyat içermek zorundadır. Üyeler dilediği fiyatları istemekte özgürdür ancak bu fiyat mantıklı ve piyasa fiyatları çerçevesinde olmak zorundadır. Fiyatı anormal ürünler için arkadaşların ilanına yapılabilecek tek şey kibarca tekliftir, ürünün sıfırının linki verilip piyasa fiyatı örnek gösterilebilir.

[2.5] İlanda gereksiz yorum, fiyata müdahele, almayacak olmasına rağmen laf atma gibi girişimler kesinlikle yasaktır. Burada ilan sahibinin yaklaşımı da çok önemlidir. Polemik yaparak laf yetiştirmeye çalışmak yerine şikayet etmeleri en kolayıdır. Polemiğe giren üyelerin de mesajları silinmektedir, ilanları kilitlenebilmektedir.

[2.6] Konu başlıklarında "almazsanız kırıcam, bir bakın arkadaşlar, yahu indirdik ama alan yok, kaçmaz fırsat, vb..." açıklamalar yerine satılık malınızı anlatan başlıklar kullanın. Unutmayın ki konuyla alakası olmayan başlıklar dikkat çekmekten çok, üyeler arasında rahatsızlık yaratmaktadır. Üstelik ne olduğu da anlaşılmadığından ilgili müşterileri kaçırıyor olabilirsiniz. Bu gibi başlıklar malınızın daha çabuk satılmasını sağlamayacaktır.Konu başlıklarınız Türkiye türkçe'sinde olmalıdır.

[2.7] Satılık malınıza ait fatura, garanti, kutu, içerik vs. gibi bilgileri ilanınızda mutlaka belirtin. Bu konular illaki alıcının soracağı bilgiler olduğundan pm, msn, icq gibi ortamlarda konuşulmaktadır, bu ise satıcı için vakit kaybıdır.

[2.8] 2.el bölümündeki mesajlarınızda, alıcı ile satıcı arasında "hangi şehir" diyaloğu hem gereksiz, hemde vakit kaybıdır. Lütfen Profillerimizin "Burdan" kısmına, açık olarak il ve hatta ilçemizi yazalım. Profilini gizli tutmak isteyenler en azından ilanına şehir yazsın ki topic kirliliği olmasın.

[2.9] İkinci el bölümünde gereksiz "hayırlı işler, kolay gelsin, vs." türünde muhabbetler satıcıyı rahatsız ediyorsa yasaktır, satıcını şikayeti durumunda cezai işlem uygulanabilir. Unutmayınız ki burası konu dışı, gereksiz mesajlar bölümü değildir.

[2.10] Konsollara ait satış ilanlarında kopya oyun ve benzeri ürünlerin belirtilmesi yasaktır. Bu durum kopya oyun satışına gireceğinden benzer içerikleri ilanlarınızda belirtmemelisiniz.

[2.11] İkinci el bölümünde her türlü alkollü, alkolsüz içecek, tütün ürünleri ve insan sağlığını etkileyici, yaralayıcı silah, kurusıkı tabanca,tüfek,mermi ve benzeri eşya, araç ve gereçleri yada maddelerinin satılması yasaktır.

[2.12] İkinci el bölümünde bir ilanda ürünü tanıtan fotoğraflar kullanılacaksa bunların ürünün temsili ya da orjinal resimleri olup olmadığı satıcı tarafından belirtilmek zorundadır. Aksi takdirde bu fotoğraflar ürünün orjinal fotoğrafları olarak kabul edilecektir ve bu fotoğraflarlarda olup aksi ilanda belirtilmiş olup fakat teslim edilen üründe olmayan her parça için alıcının iade hakkı doğabilir. Sadece iki tarafın anlaşmasından önce fotoğraflar üzerinde yapılacak değişiklikler sonradan çıkabilecek bir sorun için delil teşkil edebilecektir.

[2.13] İkinci el forumlarında ürün fiyatı sormak adına konu açmak, bu konuları sistemi satıyorum ne kadar eder şeklinde sürekli gündem de tutarak forumun bu bölümünü bu yönde meşgul etmek yasaktır. Bu ve benzeri konular yöneticiler tarafından silinebilir, kapatılabilir, ısrar eden üyeler için cezai yaptırım uygulanabilir.

3- donanım Haber ailesi, yasalara saygılı yapısıyla kendi alanında Türkiye'deki nadir ve en saygın sitelerden biridir. Yasal olmayan konu başlıkları ve içeriğe sahip ilanlar, her türlü lisans satışı, lisans devri, kopya cd, kopya oyun, kopya dvd, divx vs. gibi ürün satışı, ürün satınalma istekleri kesinlikle yasaktır. Bu tip medyalar PC veya oyun konsolları ile beraber satılamaz, ücretsiz bile verilemez, alenen duyurusu yapılamaz.

4-Kullanıcılar ürünlerini satmak için sahte üyelikler alarak mükerrer ilan vermektedir veya ilanlarına sahte üyeliklerinden mesaj atıp fiyat önermekte, satıcıya kefil olduğunu belirtmekte, hayırlı satışlar dileyerek samimi ve güvenilir bir hava yaratılmaktadır. Bu tip üyelikler yönetim tarafından tespit edilmekte ve sahte üyelik silinmekte, asıl üyelik ceza almaktadır.

5-Alışveriş yapacağınız kişi hakkında gerekli bilgilere ikna olmadan, sağlam referenslar almadan iş yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Hatta mümkünse ürünleri deneyerek alınız. Farklı şehirlerde iseniz bir tanıdığınızdan rica ederek ürünleri denettirerek almanızı tavsiye ederiz. Alışveriş yapıp yapmamak kişinin hür iradesine kalmıştır. Bu gibi durumlarda dolandırıcılar ile ilgili üst konuya bakılması, şüpheli bir durumda online olan kişilere pm atılarak sorulması iyi olacaktır.

6-Donanımhaber'in, yapılan alışverişlerde herhangi bir sorumluluğu yoktur, alışveriş, şartları ve sonucunda doğabilecek sorunlar alıcı ve satıcıyı ilgilendirmektedir.

• Bu anket yeni üye olmuş son kullanıcıların (İkinci El Satış Yapan Dükkanlar Hariç) içindeki kuşkuları kaldırmak için düşünmüştüm. Yani acaba ürünümü çokmu ucuza satıyorum endişesini gidermek yada tam tersi ikinci el bir ürün alımında kazıklanıyormuyum gibi düşünceleri olumlu bir yönde etkileyeceğini düşünmüştüm.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.