Şimdi Ara

stüdyo kulaklıkları ile normal kulaklıklar arasındaki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
11.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar forumu aradım ve bu tarz net bir bilgi bulamadım. stüdyo tipi kulaklıkların sesi daha farklı verdiğini okudum biryerde bu doğrumudur?doğru ise aradaki fark nedir?kısacası müzik dinleme amaçlı olarak stüdyo kulaklığı almanın bir dezavantajı varmıdır?

mesela stüdyo kulaklıkların üretici sitelerinde stüdyo kayıt, Empedansı, güç yönetimi ve hassasiyeti, DJ mikserleri, miks konsolları ve kulaklık yükselteçleri gibi profesyonel ses aygıtları için ayarlandı şeklinde yazılar var ve bunlar arasında müzik için yok bu kafamı karıştırdı açıkçası??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huzzy -- 22 Haziran 2011; 22:30:18 >

• Ben işin çok uzmanı değilim ama benim tahminim:
    1)stüdyo tiplerin mixerin etkisini tam anlamak için mümkün mertebe renksiz düz bir ses vermesi gerekir.
    2)yine mixerin etkisini anlamak için enstruman konumlandırmasının çok ama çok iyi olması gerekir.
    âma yine tahminim enstrumanın çözürnürlüğünün aşırı olmasına gerek yok gibime geliyor.
    çünkü orada enstrumanın kalitesininde ziyade mixer yaptığı iş denetleniyor.
    tabi başka bilenlere de sormak lazım.
  • arkadaşlar hd448 ile shure srh440 arasında kaldım shure daha sağlam güzel bir kulaklık gibi ancak eğer böyle bir ayrım var ise sennheiseri alıcam usta abilerim yardımlarınızı bekliyorum aydınlatın bizi.
  • Benim bildiğim kadarıyla flat/renksiz ses vermeleri ve izolasyonlu olmaları en büyük özellikleri.Bu da beraberinde detay getirebiliyor.
    Bazılarında empedans yüksek olabiliyor kaynağı zorlamamak için.
    Dezavantajı ; ses izleme/kayıt yapma amacıyla renksiz ses vermeleri herkesin hoşuna gitmeyebilir.Genel kullanıcı bol baslı , şekilden şekle sokulmuş müzik dinlemeyi sevdiği için müzik için ayarlandı diyemiyorlar.
  • renksizden kasıt nedir acaba?sesin bas veya tiz ağırlıklı oluşundan mı bahsediyorsunuz?yoksa sesin ve hataların rahat anlaşılabilmesi için sesin dümdüz sert rahatsız edici yani s,ş,ç gibi harflarin kulak tırmalamasımı?kusura bakmayın çok fazla bilgim yok bu kunuda almışken iyi birşey olsun dedim oyüzden araştırıyorum iyice(seviyorum da araştırmayı) .

forumda birkaç yerde tavsiye edilmişti bu kulaklık müzik için ve böyle bir özelliğinden bahsedilmemişti de şimdi kafam karıştı uff
  • Renksiz/flat/düz , sesi değiştiren bir şeyin olmaması oluyor.Düz bir frekans tepkisi.Nasıl kaydedildiyse o şekilde duyabilmek.
    Renkli olanlarda da bazı frekanslarda bir artış oluyor.
    Bu mesela flat , her frekansta tepki aşağı yukarı aynı.
    Bu ise renkli , baslar kısılmış , tizler arttırılmış.
    Renkli ya da renksiz kulaklık tamamen tercih meselesi , şu iyidir diyemeyiz , yanlış yönlendirmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pea. -- 23 Haziran 2011; 17:24:52 >

• yani stüdyo kulaklığı ile müzik dinlenmez parçalar kalitesiz gelir zevk vermez diye bir olay yok.bu da müzik dinlemek için stüdyo kulaklığı almanın bir sakıncası yok demek oluyor öyle mi?

iki kulaklığın frekans değerleri:

sennheiser hd448
    http://graphs.headphone.com/graphCompare.php?graphType=0&graphID[]=1163 (adresin tamamını kopyalayın)(resimler çıkmadı özür)

shure srh440 ile sennheiser hd280 pro
    http://graphs.headphone.com/graphCompare.php?graphType=0&graphID%5B%5D=2811&graphID%5B%5D=533

eğer bu şekilde bakacak olursak shure grafiğinde özellikle tizlerde bir zıplama var ve sıfır desibelin üzerine çıkmış bu da sanıyorum müzik dinlerken tizlerde rahatsızlık oluşturacak bir durum öylemidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huzzy -- 23 Haziran 2011; 18:52:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok baslı müzik dinliyorsan baslar yetersiz gelebilir ama müzikte detayı daha önemli buluyorsan stüdyo kulaklığını daha çok seversin.

3 kulaklık arasında en düz frekans tepkisi srh440'a ait.
    Hd280pro'da sub-bass'te sıçrama var.Tekno-elektro benzeri müziklerde işe yarayabilir.Ama frekans tepkisi dengesiz biraz.
    hd448 de srh440 kadar olmasa da iyi gözüküyor.

Harmonik bozulmada hd280pro baya kötü.srh440 çok iyi.

Kısaca monitor/stüdyo kulaklık istiyorsan bunlar arasında srh440 testlere göre en iyisi
  • yardımın için saol. bass benim için dinlediğim müzikler itibari ile okadar da önemli değil ağırlıklı rock bazen de pop takılırım arada gitara bağlamayı da düşünüyorum.kalite önemli ancak detay uğruna da rahatsız edici bir ses duymak istemem açıkçası müzik kulağa hoş gelmeli.shure sağlam ve kaliteli görünüyor üstelik katlanabilme olayı da var rahatsız bir durum yoksa bunu alıcam sanırım.

burada iki kulaklığı karşılaştırıyor ancak ingilizcem olmadığından fazla anlayamadım:

part-1

http://www.headphone.com/rightbetweenyourears/?p=460

part-2

http://www.headphone.com/rightbetweenyourears/?p=514

tekrar teşekkürler...

çok soru soruyorum ama shure'u beslemesi zormudur acaba amfi ihtiyacı doğar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huzzy -- 23 Haziran 2011; 19:15:10 >

• İncelemede srh440'ın çözünürlüğü+ses kalitesi iyi ama bazen tizler fazla gelebiliyor demiş.
    hd448 biraz müzikale kayan , dinlemesi rahat , az baslı bir kulaklıkmış.Bir de biraz rahatsız gibi.
    İkisi de memnun eder bence.

Hassasiyeti oldukça yüksek gözüküyor srh440'ın(105dB/mW) , internetteki yorumlar da kolayca sürüldüğü yönünde.Amfiyle fark duyamadım diyen de var.
  • çok saol yaa 2 haftadır alamadığım yorumları bir günde verdin bana
  • Önemli değil
    Yine de bana çok güvenme.Kulaklıkları denemeden konuşmak da çok doğru değil.Sen araştırmaya , yorum bakmaya devam et , garanti olsun
  • kardeş ben yardımcı olayım sana,

zaten stüdyo kulaklıkların en büyük özellikleri söylenmiş ben sana nedenini açıklayayım.

Ses renksiz olur, altyapı ve kayıtta sesin yanıltması istenmez,
    Dışarıya ses izolasyonu olur çünkü kayıttaki mikrofonlar kaliteli olduğu için kulaklıktan çıkan sesleri de kaydediyorlar :)
    Bu arada 300 ohm 600 ohm gibi değerler görebilirsin incelemelere baktığında bunun anlamı mp3 playerında ses çok kısık gelir yani gerçek sesini alman zor demektir
    Kulaklık amfileri var satın alıp onlarla birlikte kullanmalısın yanında taşımak istiyorsan portatifleri de var ben fiio e11 kullanıyorum fena değil

Peki ama sen hangisini almalısın,

Kulaklıkları test etmen gerek. tabiki amfiyle bu arada beatslerden ve philipslerden uzak durmanı öneririm. Ben hdj2000 kullanıyorum stüdyo kulaklıklar müzik dinlerken heyecanlandırmıyor beni dinleyici olduğum için yalıtıma da ihtiyacım yok, otobüste minibüste herkesin sana bakması bir dezavantaj ya da tercihine göre avantaj olabilir.

head-fi diye bir forum olacaktı. oradan incelemeleri takip edebilirsin :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.