Şimdi Ara

Komünizm gerçekten kötü mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
4
Favori
5.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. kafama takılan bir soruyu sizinle paylaşacağım. günümüz dünyasında açlıktan sefaletten ölen insan sayısı oldukça fazla (özellikle afrikada) acaba şuan dünyada abd sayesinde egemen olan kapitalizm insanlar için ne kadar faydalı? acaba komünizm gibi herkesin eşit olduğu şirketlerin ve tüzel kişilerin olmadığı bi dünya gerçekten kötü mü olurdu?

• Komünizmde birisi çıkıp da malınız mülkünüz benim demez.Gelirin eşit paylaşılması ne demek önce onu öğren.Tayyip Erdoğan veya bir başkası fark etmez,günümüzde zaten halkın parası çalınıyor.Tek fark şurada.Herşeyinize el koyuyorum yerine ya Allah Bismillah deniliyor.Dolayısıyla bir kesim din üzerinden sömürülüyor.

Zorunlu din dersi,karma eğitim karşıtlığı,türbanın çocuk yaştaki kızlara dayatılması,kendinden farklı düşünenlere haşhaşi denilmesi,''Ali'yi sevmek alevilikse ben de aleviyim'' sözleri,Küba'nın tepelerinde cami iddiası,kızlı-erkekli evlere baskın,... saymakla bitmez.İçiniz dışınız din olmuş,boğazınıza kadar bağnazlığa batmışsınız.Bir de bana anlattıklarına bak.

Komünizmi sadece inançsızlık olarak gören Müslim kardeş!Ekseriyeti Müslüman,Hristiyan olan bir toplumda inançsız olabilmek düşünebilmenin kralıdır.Din dediğin şey ise sorgusuz sualsiz gelenek şeklinde alınır.Önce din gömleğini giyip sonra savunuyorsunuz.Yahu temeli,evelliyatı olmayan bir şeyi fanatikler gibi savunmak nedir?Takım taraftarlığından farkı yok.

Malının 40'ta 1'ini vererek yardımsever olduğunu sanan güruh,iş gelirin adil dağıtılmasına geldiğinde yan çiziyor.Tabi siz de haklısınız.Zengin olup,fakire sadaka dağıtıp öldükten sonra gideceğiniz mekanda tomurcuk göğüslü hatunları elde etmek var.

Komünist değilim.Olmayacak duaya amin etmemek ayrı,olması gerekeni savunmak ayrıdır.Mesela olması gereken insanların cennet menfaati uğruna iyi insan olmaları yerine,insanlık uğruna,türün devamı ve selameti için,özlerinde iyi olmalarıdır.Menfaatim için pagan tabletlerinden fırlamış tanrıya inanmam.
    Dinsizlik üzerinden kim sömürüyor yahu?Ülkeye ateizm geldi de bizim mi haberimiz yok.Ekonomik açıdan dışa bağımlıysak bunun sebebi sol politikalar değildir.Menderes-Özal ve türevleri Erdoğan'ın marifetidir.Ahlaksız olduğumuzu nereden çıkardın?Karısını hafifçe! döven,sübyandan gelin yapan,kafa kesen,dinden çıkanı öldürün diyen,aynı anda 4 hanımı olanlar kadar ahlaklı olmamız mümkün değil.Senin benimsediğin ahlak anlayışı bizden uzak olsun.

Önce Tayyip'in destekçilerinin manyetik silahından söz ettin şimdi de Hintliler'in atom bombasından güçlü silahından.Nasıl bir hayal dünyan var senin?Hintlilerde inek kutsaldır fakat ineğe tapılmaz.Onların da kendi tanrıları var.Aradaki farkı öğren önce.Dolayısıyla ineğe tapmak gibi bir durumumuz olmaz.Evrim belki demode olur fakat yerine daha iyi bir kuram geliştirilir.Bilim geriye gitmez,geriye gidersek bil ki bunun sebebi 1300,2000,3000 sene önce yazılan din kurallarının tekrar hakim olmasıdır.

Ben dizi izlemiyorum.Rahatsız oluyorsan sen de izleme.Senin tanrın yaratırken çıplak yaratmış.Sanki ben yaratmışım gibi söylenme.Kızların başının örtülmesinden kastım küçük kızlar.Sen küçük kızların açık giyinmesinden tahrik oluyorsan o da mı benim hayvanlığım oluyor?Kendi kararını verebilecek yaşa gelene kadar,böyle uygulamalardan uzak durulmalıdır.Açan biz değiliz,doğal olanı açık olmak.Tabi anadan üryan gezelim demiyoruz fakat ninja gibi de dolaşmamak gerekir.Aradaki dengeyi kurabilmek lazım.

Malın 40'ta 1'ini verince fakirler zenginleşmez,zengin de fakirleşmez.Gelirin eşit dağılımından bahsediyoruz adamın dediği 40'ta 1'i yeter.Servet yine zenginlerin elinde dolaşır.Kapitalizmi eleştiriyorsan ahanda sarayda oturanlar.

Sekülerizm, çağın gerekleri neyse onu savunur.Buna kucaktan kucağa gezmek denilmez.Asırlar önce yazılmış ve tanrının emri denilen şeyin,günümüzde bir espirisi yok.Şekilcilikten öteye gitmiyor.
  • Komünizm'in amacı zaten sınırları olmayan ve tek bir yerden yönetilen bir dünya düzeni kurmak. Komünizm gerçekten kazansaydı dünya şu andan daha iyi bir yer olmazdı.

Sosyalizm fena değildir en azından kapitalist devletlere bağlı olmadan yaşayabiliyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hayvanlar olmadan insanlar nedir ki? Eğer bütün hayvanlar kaybolup giderse insanoğlu büyük bir ruh yalnızlığı içinde ölecektir. Hayvanlara ne olduysa insanlara da aynısı olur. Her şey birbirine bağlıdır. Yerkürenin başına gelen, yerkürenin çocuklarının da başına gelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoulOfHeaven

Komünizm'in amacı zaten sınırları olmayan ve tek bir yerden yönetilen bir dünya düzeni kurmak. Komünizm gerçekten kazansaydı dünya şu andan daha iyi bir yer olmazdı.

Sosyalizm fena değildir en azından kapitalist devletlere bağlı olmadan yaşayabiliyorlar.

tek bir yerden yönetilen dünya neden daha iyi olmasın? en azından yoksulluk önlenir ve fırsat eşitliği doğardı

Orijinalden alıntı: nemesis2014

quote:

Komünizm'in amacı zaten sınırları olmayan ve tek bir yerden yönetilen bir dünya düzeni kurmak. Komünizm gerçekten kazansaydı dünya şu andan daha iyi bir yer olmazdı.

tek bir yerden yönetilen dünya neden daha iyi olmasın? en azından yoksulluk önlenir ve fırsat eşitliği doğardı

Yöneten kişi kötü biri ise tüm dünyaya hükmedecek elindeki gücü ve yapacaklarını düşünebilirsin.

Şimdiki sınırlar ile ayrılmış devletler ise halkların güvenliği açısından çok daha iyi.

Hayvanlar olmadan insanlar nedir ki? Eğer bütün hayvanlar kaybolup giderse insanoğlu büyük bir ruh yalnızlığı içinde ölecektir. Hayvanlara ne olduysa insanlara da aynısı olur. Her şey birbirine bağlıdır. Yerkürenin başına gelen, yerkürenin çocuklarının da başına gelecektir.

• bence leninin devleti harikaydi yoktan var etti adam ama sonra stalin garbacov felan isi bozdu orasi ayri

Tell me again all the crimes I've committed, and I'll tell you the price of victory.
  • quote:

quote:

quote:

Yöneten kişi kötü biri ise tüm dünyaya hükmedecek elindeki gücü ve yapacaklarını düşünebilirsin.

Şimdiki sınırlar ile ayrılmış devletler ise halkların güvenliği açısından çok daha iyi.

Sen suan dünya yı kim yönetiyor sanıyorsun herkes tam bağımsız mı sanıyorsun. Bugün abd ve İngiltere gibi ülkelerin imzası olmadan hiç bir ülkede radikal karar veremez kimse. Şuanda dünya belli sermaye etrafında yönetiliyor. Ve bütün kaynakları onlar tüketiyor sosyalizmi savunmamak gerçekten içler acısı sen adaletli bir düzen istemiyorsan hak hukukuktan bahsedemezsin. Komunizm şuanki zihniyete çok uzakta ama sosyalizm hiçte öyle değil bir gün herkesin eşit olduğu lüx yaşamın gereksiz olduğunu çalışma saatlerinin düştüğü sosyal aktivitelerin coğaldığı insana insan olduğunu öğretecek para hersey değildir dedirtecek tek sistemdir. Kapitalizmi savunan adam etliğe Sütlüğe bulaşmayan tipler ve zengin kesimdir ki bunlarda bu ülkede en fazla 10 milyondur. Kalan 70 milyonun hali ortadadır. Buna rağmen böyle laf eden var çok şaşırıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dersimli62f

quote:

quote:

quote:

Sen suan dünya yı kim yönetiyor sanıyorsun herkes tam bağımsız mı sanıyorsun. Bugün abd ve İngiltere gibi ülkelerin imzası olmadan hiç bir ülkede radikal karar veremez kimse. Şuanda dünya belli sermaye etrafında yönetiliyor. Ve bütün kaynakları onlar tüketiyor sosyalizmi savunmamak gerçekten içler acısı sen adaletli bir düzen istemiyorsan hak hukukuktan bahsedemezsin. Komunizm şuanki zihniyete çok uzakta ama sosyalizm hiçte öyle değil bir gün herkesin eşit olduğu lüx yaşamın gereksiz olduğunu çalışma saatlerinin düştüğü sosyal aktivitelerin coğaldığı insana insan olduğunu öğretecek para hersey değildir dedirtecek tek sistemdir. Kapitalizmi savunan adam etliğe Sütlüğe bulaşmayan tipler ve zengin kesimdir ki bunlarda bu ülkede en fazla 10 milyondur. Kalan 70 milyonun hali ortadadır. Buna rağmen böyle laf eden var çok şaşırıyorum.

Komünizme ne gerek var iskandinav ve kuzey avrupa ülkelerindeki sosyal devleti örnek al zenginden %45-50 vergi al bununla alt ve orta kesime çok daha iyi hayat standartı için kaynak sun gelir adaleti yarat komünizm halkçı gibi görünüp halkı sömüren bir sistemdir çindeki sistemi örnek vereyim kimse ömür boyu ev sahibi olamıyor satın aldığın ev 50 sene sonra devlete gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 27 Aralık 2014; 13:34:46 >

• Komünizm görüştür, sosyalizm yönetim biçimidir.

merhaba arkadaşlar. kafama takılan bir soruyu sizinle paylaşacağım. günümüz dünyasında açlıktan sefaletten ölen insan sayısı oldukça fazla (özellikle afrikada) acaba şuan dünyada abd sayesinde egemen olan kapitalizm insanlar için ne kadar faydalı? acaba komünizm gibi herkesin eşit olduğu şirketlerin ve tüzel kişilerin olmadığı bi dünya gerçekten kötü mü olurdu?

Komünizm darbesiz, devlet müdehalesi olmadan nerde yürüdü. Zorla insanları, ortak yaşama, çıkarsız, malsız, mülksüz yaşama zorladılar. Vasıfsız insanlar mutlu oldu. Ama vasıflı, zengin olabilecek zekaya, yeteneğe sahip olanlar mutsuz oldu. Devlet olmadan komünizm olur. Devlet eliyle bu iş olursa bunun adı despotluktur. Komünistlerin eğitime ihtiyacı olmaz o zaman. Çünkü eğitim insanda fark yaratır. Sınıflara neden olur. Rekabet doğarsa komünizm yürümez. Mahzun mahzun yaşar herkes.
    Scarface'de bu konu işleniyor. 'Komünistler insana ne yapması gerektiğini söyler.' Elindeki malları alır, sana ihtiyacın olduğu kadar verir. Böyle bişey olamaz. İnsan haklarına aykırı.

Su vermeyen zihniyetin ürünüsünüz...

• quote:

Orijinalden alıntı: maybeurebetteroffthisway

Komünizm görüştür, sosyalizm yönetim biçimidir.

Komünizm kıyamettir.

• quote:

merhaba arkadaşlar. kafama takılan bir soruyu sizinle paylaşacağım. günümüz dünyasında açlıktan sefaletten ölen insan sayısı oldukça fazla (özellikle afrikada) acaba şuan dünyada abd sayesinde egemen olan kapitalizm insanlar için ne kadar faydalı? acaba komünizm gibi herkesin eşit olduğu şirketlerin ve tüzel kişilerin olmadığı bi dünya gerçekten kötü mü olurdu?

Örneğin ben şuan çalışmıyorum ama maaş alıyorum farzet. Komünist sistemde daha rahat olacağım, çalışacabileceğim kadar çalışacğım, ihtiyacım olduğu kadar yiyeceğim. Hikaye..

• Burada arkadaşlar komünizmi daha once kı komunust devletlerden ornek alarak kotulemısler ama suana kadar dünya kapıytalıst olduğu ıcın komunıst devletlerın zorluklar ıcınde yapabıldıgı bukadardır yoksa komunıst sıstem kotu değil asla !

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

Orijinalden alıntı: dersimli62f

quote:

quote:

quote:

Komünizme ne gerek var iskandinav ve kuzey avrupa ülkelerindeki sosyal devleti örnek al zenginden %45-50 vergi al bununla alt ve orta kesime çok daha iyi hayat standartı için kaynak sun gelir adaleti yarat komünizm halkçı gibi görünüp halkı sömüren bir sistemdir çindeki sistemi örnek vereyim kimse ömür boyu ev sahibi olamıyor satın aldığın ev 50 sene sonra devlete gidiyor.

O İskandinav ülkeleri de parayı gökten buluyor sanki. Diğer ülkeleri sömürüyorlar. Zaten bu birbirinizi ezmeye dayanan sistemde her zaman ezilen olacaktır.

Komünizm diye gidip Çin'i örnek vermişsin. Bir kere komünist devlet olmaz, olamaz. Hatta Lenin şöyle der ;" Devlet varsa özgürlük yoktur.Özgürlük olduğunda devlet olmayacaktır."
    Kaldı ki Çin, sosyalist bile değildir. Yıllaaar önce kapitalizme geçmiştir.

• Sosyalizmin s'si ortalıkta yokken komünizmi konuşmak bana çok abes geliyor.
    Sosyalist devlet, komünist dünya olur arkadaşlar ayrımı iyi yapalım.
    Din ve milliyetçiliğin olmadığı bir devlet veya dünya güzeldir tabi ki.
    Kapitalizm barbarlığından sonra ne gelirse gelsin ondan daha kötü olamaz bence.

Orijinalden alıntı: Gothmog a Maia

Sosyalizmin s'si ortalıkta yokken komünizmi konuşmak bana çok abes geliyor.
    Sosyalist devlet, komünist dünya olur arkadaşlar ayrımı iyi yapalım.
    Din ve milliyetçiliğin olmadığı bir devlet veya dünya güzeldir tabi ki.
    Kapitalizm barbarlığından sonra ne gelirse gelsin ondan daha kötü olamaz bence.

Sanirim arkadas en iyi yorumu yapmis

• Komünizm'i bir arkadaşıma sorduğumda bana onların etrafı yakıp yıktığını, zarar verdiğini, gezi olaylarınında komünistler yüzünden çıktığı gibi birkaç saçma sapan şeyleri söyleyip aşırı derecede nefret ettiğini söylemişti. Tepkisi oldukça saçmaydı çünkü işin aslı komünizm bu değildir. Komünizm eşitliktir, adalettir. Komünizm, faşizm ile ve kapitalizm ile bir tutulamaz, benzetilemez. Daha komünizmin anlamını bilmeyenler, komünistlere karşılı aşırı tepkili .

Kısaca hocam, komünizm kötü, o kötü bu kötü demeyi bırakıp saygı duymalı görüşlere ve herkesin görüşü bir olmadığından ortalıkta kaos yaratmak için ayrımcılık yapmamalı. Yine yukarıda da yazdığım gibi tekrardan söylüyorum, komünizm görüştür, ancak sosyalizm yönetim biçimidir. Sosyalist bir ülke olunabilir, ama komünizm dünyadır. Komünizm bireysel, sosyalizm toplumsaldır. Şunları göz önünde bulundurarak sonuçlara varalım

• komünizm 'ideal' bir sistemdir, komunizmin tutunamamasının nedenis ise insanların 'ideal' olmamasıdır.

yani herkesin dürüst, zeki, çalışkan olduğu bir ülkede kapitalizm işe yaramaz, bu aşamada komünizm devreye girer. Fakat aptal ve tembel insanların olduğu yerlerde komünizm uygulanırsa sistem çökecektir.

Olaya şöyle örnek vereyim : Komünizm windows8, kapitalizm windows xp olsun. Sen 128 mb ram'ı olan bir makinaya windows 8 kurarsan çökersin.
  • İnsanların ellerinden mallarını mülklerini alan , inançları tehlike olarak gören , bütün insanları inançsız yapmaya çalışan saçma bir idoloji.Senin malın var paran var , sen aptalsın , malını ve paranı yönetemezsin ver ben yöneticem sana da ihtiyacın kadar vericem diyen aptalca bir düzen.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.