|
|

|
|
Komünizmde birisi çıkıp da malınız mülkünüz benim demez.Gelirin eşit paylaşılması ne demek önce onu öğren.Tayyip Erdoğan veya bir başkası fark etmez,günümüzde zaten halkın parası çalınıyor.Tek fark şurada.Herşeyinize el koyuyorum yerine ya Allah Bismillah deniliyor.Dolayısıyla bir kesim din üzerinden sömürülüyor.
Zorunlu din dersi,karma eğitim karşıtlığı,türbanın çocuk yaştaki kızlara dayatılması,kendinden farklı düşünenlere haşhaşi denilmesi,''Ali'yi sevmek alevilikse ben de aleviyim'' sözleri,Küba'nın tepelerinde cami iddiası,kızlı-erkekli evlere baskın,... saymakla bitmez.İçiniz dışınız din olmuş,boğazınıza kadar bağnazlığa batmışsınız.Bir de bana anlattıklarına bak. Komünizmi sadece inançsızlık olarak gören Müslim kardeş!Ekseriyeti Müslüman,Hristiyan olan bir toplumda inançsız olabilmek düşünebilmenin kralıdır.Din dediğin şey ise sorgusuz sualsiz gelenek şeklinde alınır.Önce din gömleğini giyip sonra savunuyorsunuz.Yahu temeli,evelliyatı olmayan bir şeyi fanatikler gibi savunmak nedir?Takım taraftarlığından farkı yok. Malının 40'ta 1'ini vererek yardımsever olduğunu sanan güruh,iş gelirin adil dağıtılmasına geldiğinde yan çiziyor.Tabi siz de haklısınız.Zengin olup,fakire sadaka dağıtıp öldükten sonra gideceğiniz mekanda tomurcuk göğüslü hatunları elde etmek var. Komünist değilim.Olmayacak duaya amin etmemek ayrı,olması gerekeni savunmak ayrıdır.Mesela olması gereken insanların cennet menfaati uğruna iyi insan olmaları yerine,insanlık uğruna,türün devamı ve selameti için,özlerinde iyi olmalarıdır.Menfaatim için pagan tabletlerinden fırlamış tanrıya inanmam. |
|
Dinsizlik üzerinden kim sömürüyor yahu?Ülkeye ateizm geldi de bizim mi haberimiz yok.Ekonomik açıdan dışa bağımlıysak bunun sebebi sol politikalar değildir.Menderes-Özal ve türevleri Erdoğan'ın marifetidir.Ahlaksız olduğumuzu nereden çıkardın?Karısını hafifçe! döven,sübyandan gelin yapan,kafa kesen,dinden çıkanı öldürün diyen,aynı anda 4 hanımı olanlar kadar ahlaklı olmamız mümkün değil.Senin benimsediğin ahlak anlayışı bizden uzak olsun.
Önce Tayyip'in destekçilerinin manyetik silahından söz ettin şimdi de Hintliler'in atom bombasından güçlü silahından.Nasıl bir hayal dünyan var senin?Hintlilerde inek kutsaldır fakat ineğe tapılmaz.Onların da kendi tanrıları var.Aradaki farkı öğren önce.Dolayısıyla ineğe tapmak gibi bir durumumuz olmaz.Evrim belki demode olur fakat yerine daha iyi bir kuram geliştirilir.Bilim geriye gitmez,geriye gidersek bil ki bunun sebebi 1300,2000,3000 sene önce yazılan din kurallarının tekrar hakim olmasıdır. Ben dizi izlemiyorum.Rahatsız oluyorsan sen de izleme.Senin tanrın yaratırken çıplak yaratmış.Sanki ben yaratmışım gibi söylenme.Kızların başının örtülmesinden kastım küçük kızlar.Sen küçük kızların açık giyinmesinden tahrik oluyorsan o da mı benim hayvanlığım oluyor?Kendi kararını verebilecek yaşa gelene kadar,böyle uygulamalardan uzak durulmalıdır.Açan biz değiliz,doğal olanı açık olmak.Tabi anadan üryan gezelim demiyoruz fakat ninja gibi de dolaşmamak gerekir.Aradaki dengeyi kurabilmek lazım. Malın 40'ta 1'ini verince fakirler zenginleşmez,zengin de fakirleşmez.Gelirin eşit dağılımından bahsediyoruz adamın dediği 40'ta 1'i yeter.Servet yine zenginlerin elinde dolaşır.Kapitalizmi eleştiriyorsan ahanda sarayda oturanlar. Sekülerizm, çağın gerekleri neyse onu savunur.Buna kucaktan kucağa gezmek denilmez.Asırlar önce yazılmış ve tanrının emri denilen şeyin,günümüzde bir espirisi yok.Şekilcilikten öteye gitmiyor. |
|
Klavye tıkırdatmaya bile üşeniyorum böyle cahilliğe!.
Sovyetler uzay çalışmalarına başladığında bizim sokaklarımızda asfalt yoktu! Sovyetler makinalı tarıma geçtiğinde biz el tırpanıyla tarla sürüyorduk |
|
Bre Gafil! Feodal düzenden önce dünya hangi düzendeydi?
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hayvanlar olmadan insanlar nedir ki? Eğer bütün hayvanlar kaybolup giderse insanoğlu büyük bir ruh yalnızlığı içinde ölecektir. Hayvanlara ne olduysa insanlara da aynısı olur. Her şey birbirine bağlıdır. Yerkürenin başına gelen, yerkürenin çocuklarının da başına gelecektir.
|
|
|
Hayvanlar olmadan insanlar nedir ki? Eğer bütün hayvanlar kaybolup giderse insanoğlu büyük bir ruh yalnızlığı içinde ölecektir. Hayvanlara ne olduysa insanlara da aynısı olur. Her şey birbirine bağlıdır. Yerkürenin başına gelen, yerkürenin çocuklarının da başına gelecektir.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 27 Aralık 2014; 13:34:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
| _____________________________ |
|
|
|
|
|
|
|
| _____________________________ |
|
|