Şimdi Ara

Allah neden bazı insanlardan kul hakkı acısı çıkarmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkes kul hakkından uzak durmalı ama böyle bişey imkansız bazılarının zengin olması lazım

O kadar garip bir olaydırki bir çok muhterem herkesin bildiği duyduğu kul hakkı yiyen daimi sömüren insanlar kimilerinden haberimiz yok, işin en garip olayı haberdar olduğumuz kul hakkı yiyen insanların başına hiç bişey gelmiyor acı çıkmıyor ama ben en ufak kul hakkı yesem çok geçmeden acısı kat kat çıkıyor ama onlar yiyor hiç bir sorun yok, bunu ne kadar sorguladıysamda sonuca varamadım, ama burada (bu ülkede) şunu öğrendim bişeylere sahip olmak istiyorsan KUL HAKKI YEMEK DOLANDIRMAK ZORUNDASIN, çünkü sistemin işleyişi böyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• acının çıkması farklı şekil tür ve zamanlarda gerçekleşir

kul hakkı yiyipde pişman olup telafi edeceklerden tut

keyifle yiyip gebereceklere kadar geniş içerikli profil yelpazesine sahip insan suretleri var ..kaldı ki Allahın bu dünya hayatında mutlak adaleti tesis etmek gibi bir vaadi de yok !!

bi insanın başına gelebilecek en büyük musibet (dünya-ahiret) kalbin mühürlenmesidir !! bundan daha büyük ceza yoktur..zira küfür üzere ölmek garantilenmiş olur

Allahın zalimler üzerindeki tasarrufu hk kesin bilgi gerekir ki ne olup bittiğini rahatlıkla kavrayabilelim

değerlendirme kesin bilgi üzerine yapılırsa sağlıklı olur

senin veya benim bilgim dışında çokca şey gerçekleşir ..gerçekleşen gerçekleşmekte olan ve ileri zaman dilimlerinde vucuda gelecek şeylerden hakkıyla haberdar olmadan kesin hükme kanıya veya yargılamaya gidilmemeli

• Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Acısının çıkacağını biliyorum, haşa Allahıb işine karışmak gibi olmasın ama herkesinkini eşit ve kısa sürede çıkarsa ibreti alem olmaz mı, mesela kul hakkı yiyenin oğlunun çok büyük sağlık sorunu yaşaması acı içinde ölmesi yada kendiside çünkü yeryüzünde kul hakkı yemek çok olağan bişey olmaya başladı sıkıldım artık konuyu bile yanlış açmış olabilirim diyecek çok şey var ama neyse Allah biliyor

Sinirden açtım konuyu

• Toplumda şöyle bir inanış var, insanların hakkını yiyen adaletsiz, çok kötü insanlar bu Dünyada çok büyük acılar çekecek veya ölümü acı olacak vs.
    Bence yok böyle bir şey. İnsanlara sürekli Allahın böyle yapmak zorunda olmadığını ve her zaman böyle de yapmadığını söylüyorum ama kendilerine acı çektiren insanların da acı çekmelerini öyle çok istiyorlar ki, yüzlerindeki nefreti görebiliyorum.
    Ahiret süs olsun diye konulmamış herhalde bir amacı var. O amaç da iyi davrananların ödüllendirilmesi, kötü olanların cezalandırılması. Bu dünyada ise işler karışık. İyi bir insanın başına çok kötü şeyler de gelebilir, kötü bir insanın başına çok iyi şeyler de gelebilir. Zaten benim konuştuğum bir sürü ateist arkadaş da bu yanılgılar yüzünden kafaları karışık durumdalar. Mesela birisiyle yüz yüze konuştuğumuzda diyordu ki; "Eğer Allah inanmayanları cezalandırıyorsa neden bana kötü şeyler olmuyor? Ben Allaha ordaysa beni cezalandırmasını söylüyorum ama başıma bir şey gelmiyor."
    Yani Müslümanların yanlış anlayışlarından bazı ateistler de zarar görüyor aslında.

• İslama göre kul hakkı yalnızca insanlarla sınırlı değil. Bu yüzden kul hakkı deyince hayvanlara yapılan zulümleri de bu kapsamda değerlendirmek gerekir:

“Kim bir canlıyı/hayvanı, bir kuşu haksiz yere öldürürse, kıyamet günü ondan şikâyetçi olacaktır. (Kenzu’l-Ummal, h. no: 39968)

- “Kim haksız yere bir serçe kuşunu/hayvanı öldürürse, kıyamet günü Allah onu sorguya çekecektir. (Kenzu’l-Ummal, h. no: 39969)

- “Kim boş yere bir serçe kuşunu öldürürse, kuş kıyamet günü onu Allah’a şikayet edecek ve şöyle diyecektir: ‘Ya Rabbi! Şu adam beni (yemek gibi) bir menfaat için değil, (sırf eğlence olsun diye) boş yere beni öldürdü.” (Nesâî, Dahaya 42; Kenzu’l-Ummal, h. no: 39971)

Bir de Hz.Mevlanaya atfedilen şu söz var: "Hayvanlar benim sessiz kullarımdır. Şimdi susuyorlar ama ahirette konuşacaklarıdr."

Bir bunlara bakın, bir de hayvanların Türkiye'de kendine müslüman diyen, demeyen mahlukat tarafından uğratıldıkları zulme ve gadre bakın. Nette biraz gezinti yapsan islamiyet ve hayvan hakları güzellemeleri yapan bir sürü yazı bulursun. Ama dönüp sokaklara bakarsan, tüm o yazıların bir palavradan ibaet olduğunu görürsün.

Ben müslümanı bol bir yerde oturuyorum. İnanın şikayet ede ede ortada hayvan bırakmadılar. Hadi köpekleri geçtim, kedi sevmek ve beslemek peygamber sünnetidir, bunların kediye bile tahmmülü yok. Sözde peygamber sünnetine çok riayet ederler ya.

Ben de saçmalıyorum. İnsana etrmediğini bırakmayan bu müslümanlar, hayvana mı acıyacak!

• Mazda Motor Corporation M kullanıcısına yanıt
    Ağır saçmalamışsın. Kul hakkı yiyen adamın oğlunun ne günahı var da, oğlunu cezalandırsın istiyorsun? Suç kişisel değilse, "sınav sınav" diye tutturmanın anlamı kalmaz. Ama iflah olmaz müslümanlar buna da bir kılıf uydurur.
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Evlat acısı işte olabildiğince ağır, çünkü o zatı muhteremin hakkını yediği insanların ne günahı var ??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kul hakkı değil karma.

• "Zalimlerin yapmakta olduklarından ALLAH'ı habersiz sanma. Onları sadece, gözlerin dehşetten donup kalacağı güne kadar ertelemektedir." 14-İbrahim : 42

Allah bazilarini ahirete erteliyor.. baslarina bi sey gelmedigi icin kendilerini dogru yolda filan saniyo bir kismi ve boylelikle daha da kotulestiriyolar kendi durumlarini farkinda degiller.. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratatuy23 -- 1 Eylül 2016; 19:25:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.