Şimdi Ara

Komünist-Ülkücü-Devrimci-Sosyalist-Sağcı-Solcu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
171
Cevap
3
Favori
50.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: clio_TR

@arukad sana kızıl diye boşuna demiyorum sen boşunada komunist olmamışsın zaten
    Neyse bunu benden öğren hadi...okumuyorsun kitap açıp bari sana bir kolaylık yapalım kendi açtıgım topicde saçmalama rağmen...Hz.Muhammed S.a.v (vaazlarda duyduguma göre )Hz Muhammed rüyasında İstanbul'u Türklerin Fethedeceğini görüyor sabah sahabelerle paylaşıyor işte Birgün İstanbul'u Müslüman Türkler alacak diye.Öğrenmişsindir umarım anlayamadıysan anlayana kadar oku...

@eaglewing tarafsızca yazıyorum tabirini kullanmadın mı ?

Doğru mu bilemem. Bize din hocası öyle bir şey anlatmadı hiç. Aksine Hz.Muhammed'in Kur'an'da yazmayan bir geleceği göremeyeceğini söylemişti. Ama neyse konu bu değil sapmasın. Aman iyiki bi komünistim ha adamı kendinden soğutursunuz siz ya. Her şeye muhalefet. Elma meyvedir desem yok değil sen komünistsin doğru olamaz dersin ya. Komünistte olsa insan insandır.

• Tarafsız yazdığımı söylemedim. Karşı olduğum grupların görüşlerini oldukça sert eleştirdiğim kanısına varıp, konuyu açan üyenin kendince karar verebilmesi için yanlarına anladığım kadarıyla tarafsız olduğunu düşündüğüm açıklamalarını da yazdım sadece.

Örneğin :

Ülkücülük : Kısaca insanlığa hıyanet.

-Ama tarafsız bir yaklaşım istiyorsanız ; aşırı milliyetçi ve muhafazakar bir görüş. Tarihin başlangıcını Türk-İslam devletleri olarak kabul ediyor denilebilir.

Bu doğrudur. Ülkücülük Türklerin Müslümanlaşmasına aşırı derecede önem veren bir görüştür.

Bu mesajımı lütfen iyice anlayana kadar okuyunuz.

Orjinalden alıntı: EagleWING

Tarafsız yazdığımı söylemedim. Karşı olduğum grupların görüşlerini oldukça sert eleştirdiğim kanısına varıp, konuyu açan üyenin kendince karar verebilmesi için yanlarına anladığım kadarıyla tarafsız olduğunu düşündüğüm açıklamalarını da yazdım sadece.

Örneğin :

-Ama tarafsız bir yaklaşım istiyorsanız ; aşırı milliyetçi ve muhafazakar bir görüş. Tarihin başlangıcını Türk-İslam devletleri olarak kabul ediyor denilebilir.

Bu doğrudur. Ülkücülük Türklerin Müslümanlaşmasına aşırı derecede önem veren bir görüştür.

ülkücüler tarihin başlangıcını o şekilde kabul etmiyor güzel kardeşim.Ayrıca aşırı milliyetci deil sadece milliyetci.

ayrıca ülkücüler türk tarihini bilineninde eskisine götürürler ve bu konudada Kazım Mirşan ın çeşitli eserleri mevcuttur.

İslamdan ve Türklükten gelen genleri ile dünyaya nizam vermeye talipdirler.
    Ayrıca atamızında türk lirası üzerine bozkurt bastırdıgını Mu kıtasını // bask bölgesini // kızılderileri incelemek için bilim adamı gönderdiğini yada planladığını Güneş Dil teorisini ortaya atarak türk milliyetciliğinde sınır tanımadığınıda göstermiştir.
    Ruhu Şad mekanı cennet olsun

dolayısıyla bırakalım boş lafları karşılıklı saygı duyalım birbirimize.Ülkücülerinmi yoksa S.S.C.B. nin mi yada kominist Çin in mi Türklere karşı daha çok suç işlediğini sessiz bi odada kendimize sorarak uzun uzun düşünelim arkadaşlar.
    Devrimci arkadaşlar Atatürkün kurduğu cumhuriyete karşı olmadıklarını söylediler evet Atatürkün kurduğu cumhuriyeti Türklüğün deil marx in ışığı altında götürmektir sizin dileğinizde.Sizde çok sağolun sizin sayenizde;
    Ya Ülkücüler Devletleşecek , Ya devlet Ülkücüleşecek.

saygılarımla

• quote:

ha yani tüm mafyalar ülkücüdür diyorsun yani?Ocaktan çıkan herkes mafya oluyor öğlemi??

şimdi yazdırma bana Halkevlerinden çıkanların ne olduklarını....

Tam olarak böyle değil. Ama bu mekanizma böyle işliyor. Emir-komuta, az-çok bir örgütlenme içinde bulunduğunda güce sahip olan kişiler onu kullanmak ve sınırlarını test etmek istiyor. Kantin basıyor, zorla kızların kafasını örttürüp 2 saat içeri kimse sokmayıp dışarı kimse salmadan kuran okuyor, kendince birşeyler yapmaya çalışıyor. Bazı rollere bürünüyor, öğrenci yurtlarında kumarı engellemek gibi ulvi bi amaçla iskambil kartı toplatıyor (dikkat bildiğimiz 52 iskambil kartı), Zorla dergi satıyor, haraç kesiyor ve bunun gasp olduğunu ve daha önemlisi kul hakkına girdiğini inkar edecek kadar manyaklaşıyor. Çünkü o yaptığı işin adının haraç kesmek olduğunu kabul etmiyor. Kendisinden ateş isteyen kişiyi 3 gün sonra yanında 3 ülküdaşı daha olunca ayağına çağırtıp neden teşekkür etmediğini, sonra bunun için özür dilemesini vsvs istiyebiliyor.

Yada gürcistandan halkoyunları yarışması için gelenlerin bloğunun karşısına geçip türkçe en büyük türk gibi anlamsız sloganlar atabiliyor.

Eee tabi işler küçükten başlatılıyor, sonrada büyütülüyor...

Zaten delikanlşılık, yigitlik ,mertlik gibi kavramlar ülkücülerin hayat felsefesi olduğundan hoşlarına gitmeyeni bire 10 bire 20 dalıp dövüyorlar. Döverek söverek öldürerek kendilerince tartışıyorlar , ülkeyi aydınlık geleceklere taşıyorlar.

Kısaca böyle birşeyler işte.

• bunu daha öncede yazmıştım şimdi tekrar yazıyorum

Türkeş'in gerçek adı, Hüseyin Feyzullah'dır
    . Devletin resmi sitesinden alınrıdır:http://www.byegm.gov.tr/yayinlarimiz/TURKHABER/87/T2.htm

MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş vefat etti

Asıl adı Hüseyin Feyzullah olan Alparslan Türkeş, 23 Kasım 1917'de Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa'da doğdu. 1936'da Kuleli Askeri Lisesi'ni, 1938'de Kara Harp Okulu'nu ve 1939'da da Piyade Atış Okulu'nu bitirdi. 1944'te yüzbaşı rütbesiyle Irkçılık-Turancılık davasında yargılandı. 1948'de Kara Harp Akademisi'ni bitirerek kurmay subay oldu.

Aynı yıl ABD'ye gönderildi. Orada da Harp Akademisi'ni ve Piyade Okulu'nu bitirdi. 1955-57 arasında Washington'da NATO Daimi Komitesi'nde görev aldı. 1959'da kısa bir süre Almanya'da Atom ve Nükleer Okulu'na devam etti. Aynı yıl albaylığa yükseldi ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı NATO Şubesi Müdürlüğü'nde bulundu.

27 Mayıs Hareketi'ni gerçekleştiren Milli Birlik Komitesi'nde de yeralan Türkeş, müdaheleden sonra Başbakanlık Müsteşarlığı'na getirildi. İktidarın sivillere devredilmesine karşı çıkan "Ondörtler" içinde yeralan Türkeş, 13 Kasım 1960'ta emekli oldu. 31 Mart 1965'te üye olduğu Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nde (CKMP) kısa sürede etkili olarak aynı yılın Ağustos ayında Genel Başkanlığa ve milletvekilliğine seçildi. Partisinin adını 1969'da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olarak değiştirilmesinden sonra, aynı yıl MHP'den Adana milletvekili oldu. 1975-78 arasında kurulan 1. ve 2. Milliyetçi Cephe Hükümetleri'nde Başbakan Yardımcılığı yaptı.

12 Eylül 1980 harekatından sonra tutuklanarak MHP ve Ülkücü kuruluşlar için açılan davada yargılandı. 5 yıla yakın bir süre tutuklu kalan Türkeş, yargılanması sonunda beraat etti.

1987'deki halk oylamasının ardından Milliyetçi Çalışma Partisi'ne (MÇP) girdi.

4 Ekim 1987'de Genel Başkanlığa seçildi. MHP 1992'de tekrar açılınca Türkeş'in isteği ile MÇP mal varlığıyla birlikte MHP'ye katıldı. MÇP'nin 24 Ocak 1993'te toplanan 4. Olağanüstü Kongresi'nde partinin adı Milliyetçi Hareket Partisi oldu.

Aralık 1994 Genel seçimlerinde Genel Başkanı bulunduğu Milliyetçi Hareket Partisi yüzde sekizden fazla oy almasına rağmen parlamentoya giremedi.

4 Nisan Cuma günü Ankara'da vefat eden Alparlan Türkeş 8 Nisan 1997 Salı günü Anka-ra'da düzenlenen devlet töreninden sonra toprağa verildi.

Bu adama başbuğ diyen ya çok cahildir ve bilinçsizce başbuğ diyordur ya da o kişi özde bir ülkücüdür. Çünkü, aklıbaşında, cahil olmayan bir Türkün bu adama başbuğ demesinin mümkanatı yoktur. Bir kişi kendisine: "Türküm" ve Türkeş'e saygım vardır deyip, hele bir de ona başbuğ diyorsa o kişinin sahte bir Türk olduğuna kesin kanaat getirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akın48 -- 11 Nisan 2008; 13:49:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Yeni Türkü

quote:

ha yani tüm mafyalar ülkücüdür diyorsun yani?Ocaktan çıkan herkes mafya oluyor öğlemi??

Tam olarak böyle değil. Ama bu mekanizma böyle işliyor. Emir-komuta, az-çok bir örgütlenme içinde bulunduğunda güce sahip olan kişiler onu kullanmak ve sınırlarını test etmek istiyor. Kantin basıyor, zorla kızların kafasını örttürüp 2 saat içeri kimse sokmayıp dışarı kimse salmadan kuran okuyor, kendince birşeyler yapmaya çalışıyor. Bazı rollere bürünüyor, öğrenci yurtlarında kumarı engellemek gibi ulvi bi amaçla iskambil kartı toplatıyor (dikkat bildiğimiz 52 iskambil kartı), Zorla dergi satıyor, haraç kesiyor ve bunun gasp olduğunu ve daha önemlisi kul hakkına girdiğini inkar edecek kadar manyaklaşıyor. Çünkü o yaptığı işin adının haraç kesmek olduğunu kabul etmiyor. Kendisinden ateş isteyen kişiyi 3 gün sonra yanında 3 ülküdaşı daha olunca ayağına çağırtıp neden teşekkür etmediğini, sonra bunun için özür dilemesini vsvs istiyebiliyor.

Yada gürcistandan halkoyunları yarışması için gelenlerin bloğunun karşısına geçip türkçe en büyük türk gibi anlamsız sloganlar atabiliyor.

Zaten delikanlşılık, yigitlik ,mertlik gibi kavramlar ülkücülerin hayat felsefesi olduğundan hoşlarına gitmeyeni bire 10 bire 20 dalıp dövüyorlar. Döverek söverek öldürerek kendilerince tartışıyorlar , ülkeyi aydınlık geleceklere taşıyorlar.

bende bir kaç ekleme yapayım.Aklı başında, yüksek eğitim almış, çağdaş, varoş kültüründen uzak ve laik bir dünya görüşünü benimsemiş olan hiçbir Türk evladı gidip de ülkücü olmaz. Hanzoluğu, kabalığı, eşkıyalığı, haraç kesmeyi, mafyacılığı meslek edinip, Türk kültür ve töresine ters olan arabesk bir yaşam biçimini benimseyerek milliyetçiliğin imajını zedeleyen tiplerle, lümpen milliyetçiliğinin bayraktarlığını üstlenen Mhp ve Mhp'nin arka bahçesi olan ülkü ocakları, Türk milliyetçiliğini karalamakta ve kötü örnek teşkil ettiği için de çağdaş Türk gençliğini Türk milliyetçiliğinden soğutmaktadır.

• quote:

Orjinalden alıntı: akın48

quote:

Orjinalden alıntı: Yeni Türkü

quote:

bende bir kaç ekleme yapayım.Aklı başında, yüksek eğitim almış, çağdaş, varoş kültüründen uzak ve laik bir dünya görüşünü benimsemiş olan hiçbir Türk evladı gidip de ülkücü olmaz. Hanzoluğu, kabalığı, eşkıyalığı, haraç kesmeyi, mafyacılığı meslek edinip, Türk kültür ve töresine ters olan arabesk bir yaşam biçimini benimseyerek milliyetçiliğin imajını zedeleyen tiplerle, lümpen milliyetçiliğinin bayraktarlığını üstlenen Mhp ve Mhp'nin arka bahçesi olan ülkü ocakları, Türk milliyetçiliğini karalamakta ve kötü örnek teşkil ettiği için de çağdaş Türk gençliğini Türk milliyetçiliğinden soğutmaktadır.

+1453 derim ben buna. Ben ülkemi "Hanzoluğu, kabalığı, eşkıyalığı, haraç kesmeyi, mafyacılığı" meslek edinerek değil, yüksek lisansımı, doktoramı yaparak geliştirebileceğime inanırım. Ve Hanzoluğu, kabalığı, eşkıyalığı, haraç kesmeyi, mafyacılığı meslek edinerek ülkücü- türkçü geçinenlerin dahada palazlanmasını engellemek için 1 kere bile MHP ye oy vermem. Partiyi bazı konularda çok sevsem ve benimsesem bile...

• quote:

Orjinalden alıntı: ottoman1453

quote:

Tarafsız yazdığımı söylemedim. Karşı olduğum grupların görüşlerini oldukça sert eleştirdiğim kanısına varıp, konuyu açan üyenin kendince karar verebilmesi için yanlarına anladığım kadarıyla tarafsız olduğunu düşündüğüm açıklamalarını da yazdım sadece.

Örneğin :

ülkücüler tarihin başlangıcını o şekilde kabul etmiyor güzel kardeşim.Ayrıca aşırı milliyetci deil sadece milliyetci.

ayrıca ülkücüler türk tarihini bilineninde eskisine götürürler ve bu konudada Kazım Mirşan ın çeşitli eserleri mevcuttur.

Ayrıca atamızında türk lirası üzerine bozkurt bastırdıgını Mu kıtasını // bask bölgesini // kızılderileri incelemek için bilim adamı gönderdiğini yada planladığını Güneş Dil teorisini ortaya atarak türk milliyetciliğinde sınır tanımadığınıda göstermiştir.

dolayısıyla bırakalım boş lafları karşılıklı saygı duyalım birbirimize.Ülkücülerinmi yoksa S.S.C.B. nin mi yada kominist Çin in mi Türklere karşı daha çok suç işlediğini sessiz bi odada kendimize sorarak uzun uzun düşünelim arkadaşlar.
    Devrimci arkadaşlar Atatürkün kurduğu cumhuriyete karşı olmadıklarını söylediler evet Atatürkün kurduğu cumhuriyeti Türklüğün deil marx in ışığı altında götürmektir sizin dileğinizde.Sizde çok sağolun sizin sayenizde;

saygılarımla

Bana göre ülkücüler faşist denecek kadar aşırı milliyetçilerdir. Şu anda Atatürk'ün milliyetçilik kavramını benimsemiş bir ülkücü yoktur bana göre. Ama adam dövmeyi çeteleşip kavga çıkarmayı milliyetçilik olarak görüyosanız bilemem.

quote:

Orjinalden alıntı: akın48

bende bir kaç ekleme yapayım.Aklı başında, yüksek eğitim almış, çağdaş, varoş kültüründen uzak ve laik bir dünya görüşünü benimsemiş olan hiçbir Türk evladı gidip de ülkücü olmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Arukard

quote:

quote:

Örneğin :

saygılarımla

Bana göre ülkücüler faşist denecek kadar aşırı milliyetçilerdir. Şu anda Atatürk'ün milliyetçilik kavramını benimsemiş bir ülkücü yoktur bana göre. Ama adam dövmeyi çeteleşip kavga çıkarmayı milliyetçilik olarak görüyosanız bilemem.

arkadaşım elbet her toplumun içinde bozukluklar olacaktır ancak bunu topluma mal etmek yanlıştır.
    ülkücüler kavga ediyorda solcular çiçekmi atıyor.
    bu memlekette üniverstelerin kapısına bomba ile süsleyerek "Muhammed'in pçleri giremezler içeri " diye yazmak solculuk diyorsanız orasıda başka

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Arukard

quote:

quote:

Örneğin :

saygılarımla

arkadaşım elbet her toplumun içinde bozukluklar olacaktır ancak bunu topluma mal etmek yanlıştır.
    ülkücüler kavga ediyorda solcular çiçekmi atıyor.
    bu memlekette üniverstelerin kapısına bomba ile süsleyerek "Muhammed'in pçleri giremezler içeri " diye yazmak solculuk diyorsanız orasıda başka

Böle bişey yok arkadaşım Resmi belgesiyla kanıtlarsan sevinirim öle dandik dundik google yazıpta çıkan ülkücü sitelerinden forumlarında yazan sallama yazıları kopyala yapıştır yapıcaksan hiç söleme kolay tabi çamu at izi kalsın mantığı

• @yenitürkü;Arkadaşım Ben Ankara Gazi'de Okudum.Nasıl bir Üniv oldugunu bilirsiniz....Tarihçesinde kimlerin oldugunuda...Ben şimdiye kadar dergi satıldıgını zorla değil bir yerde Toplanıp Kuran okunduğunu ilkkez senden duydum arkadaş...ne ilginçtir sol görüşlüler hayal dünyasında yaşadıklarını yine ispatladılar...Çakmak mevzuuna gelince...Her kasa elmadan 1-2 çürük çıktıgı doğrudur...bende bu tarz olaylara şahit oldum görev aldığım o yıllarda bu tip insanları zaaflarını tekrar duyamaz hale getirmişliğim tecrübeyle sabittir...yanlız Bak herseye amenna ama hiçbir zaman 1 kişiye 10 ,1kişiye 20 kişi girmedik...Bu bir şereften mahrum bir davranış olup tamamen yalandır...ya hadi görüşlerimiz zıt tamam ama bu karalama nedir ben ne kaliteli solcular gördüm ya ayıp sizlere...

@ottoman1453 Ağzına Sağlık
    @akın48 BAŞBUĞ Alparslan TÜRKEŞ;Bir devlet adamıydı...En önemlisi buhranlı dönemin en kudretli yarbayıyıdı sürgüne gitti yurdışlarında eğitime gitti devletin memurunun güvende olması için bu tür isimler çok kullanılmıştır...daha niceleri vardır aslında.. sürgüne gittiği yıllarda Mısırın gel ordumuzun başına geç dediği bir gerçektir unutulmamalıdır...

soruyorum

1BAŞBUĞ kime dersin?
    2Nasıl Türk Milliyetçisisiniz?
    3Neye Kime İnanırsınız?

@taverna..Sen bul bakalım bir resmi kaynak ki sizlerin haklı olduğunu ispatlasın?

• @ottoman1453

Millete asılsız iftira atmakla olmuyo. Ama ben kanıtlarım sana istersen, aç televizyonu bak. Çok gördüm milletin ülkü ocağından adam toplayıp okula birilerini dövmeye geldiğini. Bir iki kişi değil bence bunlar. Elbet vardır gerçekten milliyetçi ama çoğunluk hiçte öyle değil.

@yenitürkü;Arkadaşım Ben Ankara Gazi'de Okudum.Nasıl bir Üniv oldugunu bilirsiniz....Tarihçesinde kimlerin oldugunuda...Ben şimdiye kadar dergi satıldıgını zorla değil bir yerde Toplanıp Kuran okunduğunu ilkkez senden duydum arkadaş...ne ilginçtir sol görüşlüler hayal dünyasında yaşadıklarını yine ispatladılar...Çakmak mevzuuna gelince...Her kasa elmadan 1-2 çürük çıktıgı doğrudur...bende bu tarz olaylara şahit oldum görev aldığım o yıllarda bu tip insanları zaaflarını tekrar duyamaz hale getirmişliğim tecrübeyle sabittir...yanlız Bak herseye amenna ama hiçbir zaman 1 kişiye 10 ,1kişiye 20 kişi girmedik...Bu bir şereften mahrum bir davranış olup tamamen yalandır...ya hadi görüşlerimiz zıt tamam ama bu karalama nedir ben ne kaliteli solcular gördüm ya ayıp sizlere...

@ottoman1453 Ağzına Sağlık
    @akın48 BAŞBUĞ Alparslan TÜRKEŞ;Bir devlet adamıydı...En önemlisi buhranlı dönemin en kudretli yarbayıyıdı sürgüne gitti yurdışlarında eğitime gitti devletin memurunun güvende olması için bu tür isimler çok kullanılmıştır...daha niceleri vardır aslında.. sürgüne gittiği yıllarda Mısırın gel ordumuzun başına geç dediği bir gerçektir unutulmamalıdır...

soruyorum

1BAŞBUĞ kime dersin?
    3Neye Kime İnanırsınız?

@taverna..Sen bul bakalım bir resmi kaynak ki sizlerin haklı olduğunu ispatlasın?

SAYIN clio_TR BEN BU KONULARI ÇOK KERELER YAZDI AMA SANIRIM SEN OKUMADIN

1) 27 Mayıs 1960 ihtilalinde devletin kasasını açtırıp, örtülü ödenek paralarıyla meşgul olan şahıs Albay Türkeş'tir. 2) 27 Mayıs, 235'i general 4 bin subayı emekli etmeyi düşünmektedir. Ancak bu subaylara verilecek ikramiye tutarı kadar para devletin kasasında yoktur. Devreye Türkeş girer, parayı bulabileceğini söyler ve gidip Amerikalılar'dan alır. 4 bin subay tasfiye edilir! 3)Yine o yıllarda CIA görevlisi Arthur V. Miller, Türkeş'ten bir ricada bulunur. İçişleri Bakanlığı'ndaki 'irtibat bürolarının' askerler tarafından kapatılmak istendiğini bunu ancak kendisinin önleyeceğini söyler. CIA görevlisi ekler, ''eğer kapatılmazsa biz de İçişleri bakanlığına para yardımı yaparız.' İlk etapta da 200 bin doları verir. 200 bin dolar deyip geçmeyin o yıllarda hayli iyi para. Üstelik ilk taksit! Daha sonraki yıllarda 27 mayıs içindeki 14'lerin tasfiyesi ile Türkeş'in devlet hayatındaki rolu kesintiye uğrar. MHP'nin para işlerine doğal olarak lider Türkeş ilgilidir. 4) MHP'ye komünizm mücadelesindeki üstün hizmetlerinden dolayı dünyanın birçok yerinden para yardımları yapılır. CIA görevliesi Mirza Hayit'in MHP Almanya sorumlusu Enver Altaylı aracılığıyla verdiği paralar, MHP ana davasının sayfalarında artık unutulmaya yüz tutmuştur. 5)Savcılar adamının kimliğini bir türlü bulamamışlardır. Adamın adı, Walter jecop Pfersıch Jr. dır. ABD adresi, 492 West Reggın St. Monteran Park California. Ancak araştırımalara rağmen bu adamın asıl kimliği ve Türkeş'le neden parasal ilişki kurduğu öğrenilememiştir. 6)Bu miras olayı ortaya çıktıktan sonra sanki Türkeş yaşamında ilk kez yabancı bankalarla çalışmış gibi bir hava verilmektedir. Türkeş yaşamı boyunca hep Alman bankalarını tercih etti. İşte hesapları: a)Commerzbank (Frankfurt) Konto Nr: 6375828-90 b)Deutschebank (Köln) konto Nr: 3673852 Bu banka Türkeş için çok önemli. Biliyorsunuz 1.2 trilyon bu bankanın İngltere'deki şubesinden çekildi. c) Bank Für Gemeınwirtschaft (BFG Bank) da Türkeş'in çalıştığı bir başka Alman bankası.
    Türkeş 1.2.1991 tarihinde TBMM mal beyanında bankadaki para tutarını şöyle açıkladı: 2 milyar 611 milyon 400 bin 158 Tl 45 bin Mark 2 bin ABD doları.
    Biz iyi niyetimizi bozmayalım. Türkeş mal beyanından sonra 1.2 trilyonluk bir nakit paraya kavuştu diyelim. Peki bunun kaynağı ne olabilir. Milletvekili maaşı değil herhalde. Eee, çalıştırdığı bir şirketi filan da yok. Hadi 70 yıllarda olsa partinin Ankara'daki sahibi olduğu Burçak Lokantası'nın karı deriz! O da kapatılmıştı. peki bu paranın kaynağı nedir? İş burada MHP'nin kara kutularını konuşturmaya kalıyor. Son söz, Türkeş'in para kaynağını bulan Susurluk skandalını çözer. Yoksa siz hala Susurluk skandalını üç beş zavallı özel TİM'cinin mi yaptığını sanıyorsunuz?"
    Bir kaynak da Çiller'in örtülü ödeneği
    Öte yandan Alparslan Türkeş'le birlikte 12 Eylül sonrası Mamak'ta Sıkıyönetim Mahkemesi'nde idam cezası istemiyle yargılanan eski bir MHP'li "Bir bakın bakalım" diyor "bildiğimiz kadarıyla Türkeş hapisteyken Kader Sokak'taki evi parasızlık yüzünden satıldı. Daha sonra Türkeş asker emeklisi maaşıyla, milletvekili maaşıyla mı bu trilyonları tasarruf edip biriktirdi? Hepsi ülkücülerin verdiği bağışlarla mı biriktirildi?" diye sorarak, asıl para kaynağının Çiller döneminde verilen örtülü ödenek olduğunu açıkladı.
    1995'te DYP-CHP koalisyonunun bozulmasıyla gündeme gelen erken seçime 13 milletvekili arkadaşıyla birlikte kilit konumda olan Türkeş'in seçime gidilmesine katkıda bulunmasının karşılığı olarak o dönem DYP'ye yakın bazı işadamları ve Başbakan Çiller'e bağlı örtülü ödenekten 2 milyon dolar aldığını açıkladı. DYP ve MHP parti kayıtlarının bu amaçla incelenmesin gerektiği bildiriliyor.

• akın48 nerden kopyaladıysan iyi bir iddia ama bu adam salakmıydı da hesap numarasına kadar biliyorsunuz?peki çillerin örtülü ödeneğine gelirsek..Demek ki Türkiyenin içinde bulundugu durumdan kendisinin değil Türkeşin çıkartabileceğine inanmak Abd'den alınan paralara gelince sanki şimdi vermiyorlar ortadoğuda en güçlü devletiz o dönemde bunun ipleri Türkeşin ellerinde heralde verecekler eğer Türkeş bunu vatan millet için harcamadıysa sıksınlar kafama...Ayrıca miktarlarda çok uçuk bu arada...yani şişme...
    sorlarımın yanıtı hala yok

soruyorum

1BAŞBUĞ kime dersin?
    3Neye Kime İnanırsınız?

@taverna böyle belgeleri ancak nıckınde sanıyorum iş yerin oralarda bulursun biz belge olarak Devletin mührünün oldugu kağıtları kabul ederiz bildiğiniz üzere kağıtlar standart boydadır...Yani artık o kadar meşgul olmuşsunuz ki ince ve kalın belgelerle aklınız uçmuş...

• quote:

Türklükten gelen genleri anladım da islamdan gelen genler nasıl oluyor, biyolojik olarak bunun açıklaması var mı.

İkincisi dünyaya nizam vermek ne demek? Dünyaya hakim olmak, polis gibi jandarma gibi mi olmak. Yani Amerika gibi mi. O zaman Amerikadan ne farkımız kalır. Diyebilirsiniz "Amerika işgalci ve kalleş, biz onlar gibi olmayacağız". Peki dünyaya nizam vermek daha başka nasıl olacak. Başka türlü olacağının somut dayanağı nedir. "Biz müslümanız, müslümanlık iyilik ve kardeşliktir" deseniz bile bu havada kalan bir söylemdir. Somut bir dayanağı yoktur. Amerikalılar da aynı şeyi söylüyorlar "Biz dünyaya demokrasi dağıtıyoruz" diyorlar. Sonuç olarak "işgalci ve kalleş" olunmadan dünyaya nasıl nizam getirilecek. Bunun başka yolu yok ki?

Üçüncüsü nasıl oluyor da başka bir etnik milletin dinine ve kültürüne sımsıkı sarılarak "Milliyetçi" olunuyor.

• Musa'nın bozkurtları
    Türkeş, 1992 yılında İstanbul Balat'taki sinagogu ziyaret etmişti. Sinagogdaki dini törenden ayrılırken, gençler kendisini ‘Başbuğ Türkeş’ tezahüratı ve ‘bozkurt selamı’ ile uğurluyordu. Türkeş, bu gençlerin kimliğini şöyle açıklıyordu: ‘‘Musa'nın Bozkurtları.’’

ALPARSLAN Türkeş, aktif siyaset yıllarında aldığı bazı kararlarla kamuoyunu, hatta kendi siyasi tabanını dahi zaman zaman şaşırtıyordu. Nitekim, ‘Türk milliyetçiliğinin lideri’ olarak kamuoyuna sunulan Türkeş, özellikle 12 Eylül İhtilali'nden sonraki siyaset döneminde, Yahudiler ve Ermeniler il dostluk ilişkileri kuruyor, MHP Lideri'nin bu tavrı merakla izleniyordu. Türkeş, 1992 yılında, İstanbul'daki Yahudi cemaati yöneticileri tarafından Balat Sinagogu'ndaki bir törene davet edildi. Daveti, kabul eden Türkeş, yanına yardımcısı Rıza Müftüoğlu'nu alarak Balat Sinagogu'na gitti. Bakalım, bu davette neler olmuş... Yine Rıza Müftüoğlu'ndan dinleyelim:

‘‘Genel Başkanımız, özellikle Yahudilerle ilişkilere çok önem veriyordu. Bu konuları gündeme getirirken, dünyada üç güçlü lobinin varlığından söz ediyor, bunları, ‘Yahudiler, Ermeniler ve Rumlar' şeklinde sıralıyordu. Başbuğ'un değerlendirmelerine göre, Rum lobisi, Ermeni lobisini yanına alarak sürekli Türkiye aleyhinde çalışmaktaydı. Bizim, bu birleşik güçle ancak Yahudi lobisini yanımıza alarak mücadele edebileceğimizi vurgulamaktaydı.

YAHUDİLERLE SAVAŞMADIK

Genel Başkanımız, şunları söylüyordu: ‘Biz Türklerin, tarihte savaşmadığı milletlerden birisi de Yahudilerdir. İspanya'da, Engizisyon Mahkemeleri'nde Müslümanlar ve Yahudiler katledilirken, biz Padişah Yıldırım Bayezid döneminde, bu iki dinin mağdurlarını gemilerle Türkiye'ye getirmişiz. Hatta, Yavuz Sultan Selim de Ortadoğu seferine çıkarken, bir Yahudi zengininden borç altın almış. Dünyada cami, kilise ve sinagogun yan yana olduğu şehir, İstanbul'dur. Ayrıca Yahudiler, bugün dünyada etkin üç büyük güç merkezine hákimdir. Bunlar, finans merkezleri, basın ve üniversitelerdir. Bu gücü dikkate almalıyız. Bize düşman olan milletler ve lobiler irdelenirken bu güçleri hesapta tutmalıyız. Yahudiler konusunda, ülkemize karşı en fazla dayatma Müslüman Arap ülkelerinden ve Farslardan gelmektedir. Ancak, bu Arap ülkelerinin çoğu, uluslararası platformlarda maalesef Yunanistan'la birlikte hareket etmektedir. Yunanistan'la anlaşmalar yaparak PKK'yı besleyen Suriye, bize dost mudur?

PARAŞÜTLERİNİ VERDİLER

Biz, asırlar boyu ‘Kutsal Topraklar'ı bekledik, savunduk, savaştık ve şehit verdik. Oysa onlar, Hıristiyan İngilizler ile işbirliği yaptılar. Onların büyük bir bölümü bizi sevmez. İngiliz Kraliyet Ailesi'nin mücevherlerinin çoğu, Arap ülkelerinden hediye olarak gelir. Kralları, ABD Başkanı Reagan'la diz çökmüş bir vaziyette viski kadehi tokuşturur, ama Türkiye gündeme gelince sırt dönülür. Bütün bu şartlar altında Yahudilerle iyi ilişkiler kurmak zorundayız. Yahudiler, Kıbrıs savaşı sırasında, Hayfa kumsallarındaki paraşütlerini Ankara Esenboğa'ya döktüler, bize yardımcı oldular.' Rahmetli Genel Başkanımız, bu değerlendirmeler ışığında İstanbul'daki sinagoga gitmemizi emrettiler. Ben kendilerine, ‘Hayırdır efendim' diyerek yüzüne bakınca, güldü ve şunları söyledi: ‘Bizi tenkit ederler, aleyhimize konuşurlar diye korkma. Osmanlı döneminde bu sinagog açılışlarına vezirler ve paşalar katıldı. Hatta bu törenlerde, Osmanlı ordularının muzaffer olması için dualar edildi. O bakımdan bu davete katılacağız.'

ÜLKÜCÜ MUSEVİLER

Tören bitti. Sinagogdan ayrılırken bir sürprizle karşılaştık. Yaklaşık 50 kadar genç, bozkurt işareti yaparak, ‘Başbuğ Türkeş' diye slogan atıyorlardı. Sinagog, adeta MHP'nin miting alanına dönmüştü. Genel Başkanımız da bu gençlere aynı şekilde bozkurt işareti yaparak cevap veriyordu. Gençlerin kimler olduklarını pek anlayamamıştım. Onları, ülkücü gençler zannediyordum. Genel Başkan'a hemen oracıkta, ‘Efendim, buraya geleceğimizi kimse bilmiyordu. Bu gençler, nereden haber aldı? Sayıları da pek fazla değilmiş. Bunlar, semtin Ülkü Ocakları mensupları mı acaba' dedim. Rahmetli gülerek, şu cevabı verdi: Yok Rıza, bunlar bizim gençlerimiz değil; bunlar Musa'nın bozkurtları.’’

Böyle karşılandılar

Türkeş ve Rıza Müftüoğlu, Balat'taki Ahrida Sinagogu'nda işte böyle karşılanmışlardı. Müftüoğlu anlatıyor: ‘‘Törene katıldık. Yahudi vatandaşlarımız tarafından çok sıcak şekilde karşılandık. Bir ara dualar okunurken, ben, ilk defa böyle bir ibadethaneye geldiğim için sürekli kelime-i şahadet getirmeye başladım. Bir ara rahmetlinin kulağına eğildim, ‘Efendim ben kelime-i şehadet getiriyorum, Fatiha okuyorum; ne olur ne olmaz diye' dedim. Kendileri bana aynen şunu söylediler: ‘Oğlum, ben de bildiğim bütün duaları okuyorum.'

• NE YAPTIĞINI BİLMEYENLER

Artık "anarşist" diye adlandırılan komünistlerin duruşmaları ilgi çekici bir şekilde sürüp gidiyor. Türkiye'yi yıkmak için kurulup adına "Dev-Genç" denilen teşkilatın başkanı, duruşma sırasında, perişan ruh halini anlatan sözler söyleyip davranışlarının manasız olduğunu kabul etti. 21 Mayısçılardan olduğunu öğrendiğimiz Yusuf Küpeli'de aşağı yukarı aynı şekilde konuştu.

Anlaşılan şu: Bu gençler sosyal hastalıklara karşı aşısız oldukları için kendilerine zerkedilen yabancı emel mikroplarına dayanamayıp hastalanmış, ne yaptığını bilmez kişiler olarak yabancı düşüncelerin aleti haline gelmişlerdir...

Bu dayanıksızlık yalnız genç anarşistlerde değildir. Biraz daha geriye bakınca görülen manzara aynıdır. 27 Mayıs hareketi denen ve sözümona devleti kurtarmak için yapılan ayaklanmanın devlet yönetimine getirdiği 38 kişiden 3 tanesi bugün vatan ihanetinden yargılanmaktadır: kültür ve fikir meselelerinde elifi görse mertek sanan Cemal Madanoğlu, Askeri katip İrfan Solmazer ve eski Piyade Yüzbaşısı Numan Esin.

Yine bu 38 lerden Ebedî Senatör Ahmet Yıldız, karakol ve bankaların basıldığı, dükkanların yağmalandığı, bir polisin ölüp birkaç subayın yaralandığı anarşik 16 Haziran hareketi için "ayaklanma değildir" demişti.

Yine, 38 lerden, MHP üyesi ve eski Jandarma Yüzbaşısı Ahmet Er, seçim propagandası yaptığı sırada Türkiye'ye nizâm-ı Muhammedi'yi getireceklerini söylemişti.

Demek ki Türkiye'yi yönetecek olan 38 kişiden 5 inin fikir yapısı bu idi. O halde zavallı Sultan İbrahim'in suçu ne idi ?

Aynı madalyonun öteki yüzündeki manzara da daha az acıklı değildir: 28 Mayıs günü, Ankara'da öldürülen Ali Balseven'in başına gelen iş yine sosyal hastalıklara karşı aşısız bir güruhun marifetidir: 1948 Maraş doğumlu olup sıkıntılı bir hayat mücadelesinden sonra Ankara Ziraat Fakültesine giren ve gözüpek, katıksız Türkçü bir genç olan Ali Balseven Milliyetçi bir partidir diye MHP ye girip bu partiden, Türkçü olmadığı kesinlikle anlaşıldıktan sonra çıktığı için üstüne çektiği düşmanlıklar sebebiyle ve kahbece öldürülmüştür.

Balseven'i öldürenler bir kere nâmerd insanlardır. Merd olsalardı silahsız bir kişinin üzerine silahlı bir kaç kişiyle saldırmaz, görülecek hesapları varsa onu eşit şartlarda erkekçe vuruşmaya çağırırlardı. Sonra bunlar kuşbeyinli yaratıklardır. Bu davranışın kendilerine bir şey kazandırmayıp çok şey kaybettireceğini, Balseven gibi düşünenlere ise çok şey kazandıracağını düşünememişlerdir. Onlara hatırlatalım: Türkçülük kolay iş değildir.

Geceleyin köşe bekleyip bir kişiye birkaç kişiyle saldırmak gibi rezaletlerin Türkçülükte elbette yeri yoktur. Türkçülük sözünün eri olmak, ettiği yemine sadık kalmak ve yalan söylememektir. Türkçü taviz vermez ve politika yapıyorum zannı ile "biz Yahudi aleyhtarı değiliz; çünkü onlarla hiç savaşmadık" gibi gülünç sözler söylemez. Türkçülük makam hırsı ile bağdaşmaz.

Başkanlık vasıflarından mahrum insanların başkalarını kötüleyerek liderlik davası gütmeleri, hilekâr daltabanların oyuncağı olmaları kadar acıklı durum yoktur. Başkan olacak adamın bütün ömrü dimdik geçmiş olmalı, mazisinde kendisini küçük düşürecek bir zaaf bulunmamalıdır. Vaktiyle kendisini sorguya çekenlere "Hatamı anladım. Beni affetmenizi istirham ederim" diye mektup yazanların liderlik davası Don Kişot cakasından başka bir şey değildir. Böyle liderler ilk seçimde silinmeye mahkumdur.

Yüksek tepelere kartal da çıkar, bazen yılan da çıkar ama kartal yükselerek, yılan sürünerek çıkar.

Ötüken Dergisi, 17 Haziran 1975

• Türkeş mason olmak istedi

Kitapta Haldun Simavi, Alparslan Türkeş dostluğu şöyle anlatılıyor: "Haldun Simavi, ortalık sütliman olunca Başbakanlık Müsteşarı Alparslan Türkeş'den randevu istedi. Saatlerce süren baş başa görüşmenin ardından Türkeş, ziyaretçisini kapıya kadar uğurladı. Haldun Simavi görüşmeden memnun ayrılmıştı. Dostluk yolunda temel atılmıştı. Nitekim Haldun Simavi, Alparsan Türkeş'le dostluğunu ilerki yıllarda da muhafaza etti.

EROL SİMAVİ 'MASONUM' DEDİ
    Erol Simavi'ye gelince, 1988 yılında Hürriyet gazetesinin 40'ıncı kuruluş yıldönümünde gazeteci Emin Çölaşan'a konuşan Erol Simavi, kamuoyuna mason olduğunu açıklayacak, hatta kendi masonluğunu itiraf etmekle yetinmeyerek, Alparslan Türkeş'in mason birader olabilmek için yardımını istediğini de iddia edecekti: '27 Mayıs ihtilali olmuştu. 9 Kasım 1960 Çarşamba günüydü. Sıkıyönetimden aradılar. Milli Birlik Komitesi üyesi Albay Alparslan Türkeş görüşmek istiyormuş. Florya'ya gittik. Komite içinde darbe yapacaklarını anlattı. Mason olduğumu öğrenince, kendisini de masonluğa almamız için ısrar etti'.."

http://www.sabah.com.tr/2004/12/10/gnd109.html

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.