Şimdi Ara

Komünist-Ülkücü-Devrimci-Sosyalist-Sağcı-Solcu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
171
Cevap
3
Favori
50.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi çıkmam lazım sonra görüşürüz bu konuları

selametle genç...
  • quote:

Orjinalden alıntı: clio_TR

quote:

Orjinalden alıntı: Arukard
    Ya ben faşistlikle milliyetçiliği falan ayrıbailiyorum kuşkun olmasın. ama sadece şunu söylemeye çalışıyorum bana göre üstün ırk diye bir şey yoktur eğer tüm mesajlarımı okuduysan daha öncede yazmıştım. Faşistlik boşa kürek çekmekten başka bir şey değildir ve sadece megalomanlıktan gelen bir şeydir. Milliyetçilik ise kendi vatanını sevmektir. Vatanını milletini ona zarar vercek şeylere karşı korumak için her şeyi yapabilmektir. Faşizmde ise ırkını üstün görmek vardır. Irkçılıkla faşistlik aynı şeydir. Bu durumda o arkadaş Türkiye'nin kurtulması için tek yol IRKÇILIKTIR dediği zaman faşist olmuş oluyo. Faşizmse hiç bir şeyin kurtuluş yolu değildir. Örnekleri tarihte mevcut. Bknz: İtalya, Mussolini. Almanya, Hitler.

Doğru keşke o kadar çok şeyi üşenmeden araştırabilsem.

öncelikle kızıl oldugun her yanından belli
    bende dedim ki o söz söyleyene aittir ben diyorum ki Ülkücüler ; ''Milliyetçilik ise kendi vatanını sevmektir. Vatanını milletini ona zarar vercek şeylere karşı korumak için her şeyi yapabilmektir.''Senin dediğin gibiler...Peki.. Ülkücülerin bunu yaptığına şüphe yok.Komunistler,sosyalistler,devrimciler vs vs.. bunlar Vatan için Türk Milleti için Türkiye için ne yaparlar?

yorma kendini kızıl...

polise sıkarlar...

ambulans yakarlar

kahvehane tararlar...

Türk bayrağı yakarlar....

Türk olmayan İbinlerin peşinden koşarlar

Atacı görünüp arkasından bıçaklarlar...

Vatanperver görünüp provakatör eylemlerde bulunurlar....

Toplumun huzurunu,birliğini bozmak için fitne çıkarırlar...

(...)diye gider...bu evlat

Kızıldan kastın komünist olduğum sanırım. Doğrudur komünistim ama asla Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti yıkmak için bi eylem yapmam. Bu milletin yönetim şeklinin cumhuriyet olduğunu biliyorum ve bunu değiştiremeyeceğimide biliyorum. Bu ülkede senin bahsettiğin gibi ve benim bahsettiğim gibi milliyetçi pek yok. Bunlarda ülkücüler değil. Ülkücüler bence milliyetçi ayağına yatan faşistler. 10 yaşındaki çocukların sırf kavgalarda arkam olsun diye gidip ülkücü oldukları bi gerçek. Bu çocuklarında 10 yaşından itibaren beyinleri yıkanıyo belliki.
    Asıl birilerine sıkanların kim olduğu belli her kendi fikrine katılmayana silahla ateş edenler daha yeni görüntülendi üniversitede. Kendi fikrine katılmayanlara vatan haini gözüyle bakanlar nası bi milliyetçi anlamadım. Onların fikrine katılmayan kimse Türk değil. Asıl başka ülkelerin peşinde koşanlar biz değilde Abd emperyalizminin peşinde koşup onlara yığınla para kazandıran sizlersiniz bence. Kızılbayrak adlı arkadaşımda Konu Dışında sana iyi bi cevap vermişti bu konu hakkında buraya yazmıyacağım şimdi bunu konu sapmasın. Saptı sapacağı kadar zaten...

quote:

Vatanperver görünüp provakatör eylemlerde bulunurlar....

Evet üniversitelerde hala bunları yapanlar var deminde yazdığım gibi çekip silahı üniversiteli gençlere ateş edenler...

• arkadaşlar öncelille herkezin yazdığına saygılar. herkes duyduğunca gördüğünce okuduğunca yazmış saolsunlar.

ama arkadaşlar benim görüşlerim farklı biraz işte türkiye bu topiktei gibi sağ sol kavgalarında çok insanlar çok şeyler kaybetti ki bu tür kavgaların çoğunun yurt dışı kaynaklı olduğuna inanıyorum biz bu kavgaları ederken birileri ülkenin altını oyuyo demokrasiyi kullanıp meclise girenler pkk ya terör örgütü demiyo kimse milliyetcilere sataşırken doğudaki ve başka devletlerdeki milliyetciliği görmüyo herkes şahsi menfaatleri peşinde sağcı solcu dnci oluyo hepside nası vergi kaçıracağının devleti nası kazıklayacağının nası ihale alacağının nası bi yerlere geleceğinin peşinde. kusura bakmayın ben köyde yaşayan cahil biriyim şu an benim derdimde nası güpre alacağım nası mazot alacağım da şehirli kardeşlerimizin karnını ucuz sebze ve meyvelerle doyuracağım artarsada çocuklarımla yeyip içeceğim çocuklarıma bu karışık ortamda neler bırakacağım ve nası okutup aydın bi insan yapacağım bu tür şeyler köylerde çok zor çünkü o bahsettiğiniz idealist sağcı solcu kominist faşist öğretmenler taşraya gelmek istemiyo ama biz her şartta üretmeye ve mücadeley herşeye rağmen devam ediyoruz daha doğrusu kendimce sizde oralarda bizim yerimize bu kavgaları yapın neler kazanacaz neler neler kaybedecez.
    beyler tek türkiye var başka türkiye yok herkes aklını başına almalı bırakalım bu sağ sol kavgasını başka hiçbir yerde bizi yaşatmazlar.

• @arukad söylediklerimden yaklaşık 32dk sonra nerelerden derleyip buldugun bilgilerle yine çelişkiye düşmüşsün aslanım...kızın derken komunist oldugunuda kastedmedim dedimya anlama özürü diye...tekrar yineliyorum...10 11 yaşında ki veletlerin arka yapmak için ocağa geldikleri doğrudur...En azından çocuk onlar emin ellerdeler ya halk evine gitseler?artık içi boşaltılmış cesetler havalarda uçuşur...Akdeniz ünv olayına da gelince o sakallının ülkücü olmadığı ortaya çıktı abdüllatif şenerde bu tür provakatiflerin her siyasi partiye girebileceğini soyledi haklıda adam tek siyası partıyle bağdaştırılmaması gerek dedi bu konu hakkında tıkla bakhttp://www.ulkuocaklari.org.tr/ de gerekli acıklama yapılmıs...Abd emperyalizminin peşinde biz mi koşuyoruz?ya bırak ya Rusyanın kuyrununu tutan sizlere ne demeli?biz Kızıl Elma yolunda ilerliyoruz siz ise marksizm leninizm komunizm adı altında uyutuluyorsunuz....

• quote:

@arukad söylediklerimden yaklaşık 32dk sonra nerelerden derleyip buldugun bilgilerle yine çelişkiye düşmüşsün aslanım...kızın derken komunist oldugunuda kastedmedim dedimya anlama özürü diye...tekrar yineliyorum...10 11 yaşında ki veletlerin arka yapmak için ocağa geldikleri doğrudur...En azından çocuk onlar emin ellerdeler ya halk evine gitseler?artık içi boşaltılmış cesetler havalarda uçuşur...Akdeniz ünv olayına da gelince o sakallının ülkücü olmadığı ortaya çıktı abdüllatif şenerde bu tür provakatiflerin her siyasi partiye girebileceğini soyledi haklıda adam tek siyası partıyle bağdaştırılmaması gerek dedi bu konu hakkında tıkla bakhttp://www.ulkuocaklari.org.tr/ de gerekli acıklama yapılmıs...Abd emperyalizminin peşinde biz mi koşuyoruz?ya bırak ya Rusyanın kuyrununu tutan sizlere ne demeli?biz Kızıl Elma yolunda ilerliyoruz siz ise marksizm leninizm komunizm adı altında uyutuluyorsunuz....

http://forum.donanimhaber.com/m_22432049/tm.htm bu iki konu paralelleşti, burada ki mesajımda ki iyi uygulamaların çarptırılmasına çok güzel bir örnek bu akdeniz universitesindeki olay. O adam komunist te olsa TKP o bizden değildir diyecekti zaten. Ülkü ocakalrının yaptığı gayet normal bir açıklama. Ama nedense
    bu mafya tipi oluşumlarla ocaklar arasında bir ilişki mutlaka çıkıyor...

• ha yani tüm mafyalar ülkücüdür diyorsun yani?Ocaktan çıkan herkes mafya oluyor öğlemi??

şimdi yazdırma bana Halkevlerinden çıkanların ne olduklarını....
  • quote:

Orjinalden alıntı: EagleWING

quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

@EagleWING;Ölüm korkusu,Mahşer günü,Allah'tan korkmak...Bu duyguları sadece inananlar anlayabilir ki Menderes'in de aklına gelmiş olma olasılığı çok yüksek...Ben her Zincirlikuyu Mezarlığının önünden geçerken yada Cenaze aracı görsem etkilenirim..Bunu anlamak için inançlı olmak lazım...

Ateşi gördü demek ki.

Dinimizce insana ahiretteki yeri sadece ölüm anında perdelerin kalkmasıyla gösterilir...Zaten ölüm anında tövbenin kabul edilmemesinin nedeni olarak da bu gösteriliyor..Sizin gibi araştırmacı bir kişiye böyle atma tutma yorumları yakıştıramadım

• shady_TR hesaba mı aldın birde onu ilk sayfada güya beyimiz tarafsız tanımlamalar yapacaktı...Adam neredeyse Rejimi devirecekti bu tarafsızlıkla...
  • quote:

shady_TR hesaba mı aldın birde onu ilk sayfada güya beyimiz tarafsız tanımlamalar yapacaktı...Adam neredeyse Rejimi devirecekti bu tarafsızlıkla...

Yorumun taraflı kısımlarını ilk cümlelerde yazmıştım. Olabildiğim kadar tarafsız olarak ise yanına açıklamaya çalıştım. Kaldırmamanız sizin sorununuzdur.

quote:

Dinimizce insana ahiretteki yeri sadece ölüm anında perdelerin kalkmasıyla gösterilir...Zaten ölüm anında tövbenin kabul edilmemesinin nedeni olarak da bu gösteriliyor..Sizin gibi araştırmacı bir kişiye böyle atma tutma yorumları yakıştıramadım

Sizin de bildiğiniz gibi çağrışım yapmaya çalışmıştım.

• quote:

Tabi. 1930'lar yazmaya utandığınız için 40 dediniz sanırsam. Ancak tamamen dayanaksız bir yorum.

İsterseniz biraz daha iyi tanıyalım Menderes ve Özal'ı :

Turgut Özal: Barzani'ye rahat seyehat etmek için Türk pasaportu veren o değil midir ? "Ben zenginleri severim." diyip de maddi gücü yeterli olmayanlara sırt çeviren de odur, değil mi ? Türk orudusunu, Birleşik Amerika yalakalığı uğruna Körfez Savaşı'na sokan Cumhurbaşkanı da kendisidir.

Adnan Menderes: İsmet İnönü'nün sosyalizm ve yoksul kesime yapacağı develtleştirme yardımına karşı çıkan kişdir kendileri. Ülkeyi komünizm ile mücadele amacı taşıyan NATO'ya sokmuş, Türk Tugayı'nı Kore Savaşı'na göndermiş, yeni yollar açmak için binlerce kişiyi evsiz bırakmış, ülkeyi toplu iğne üretemeyecek kadar dışa bağımlı hale getirmiş, İslami kurallara fırsat sağlamış, Atatürk'ün yüzüne bakamayacak kadar hain, 555K protestosunda öğrencileri tutuklatabiekcek kadar umarsız birisidir ne yazık ki.

Allah kimseyi kör etmesin. özellikle bakar kör.

• quote:

Orjinalden alıntı: wineleven

quote:

Tabi. 1930'lar yazmaya utandığınız için 40 dediniz sanırsam. Ancak tamamen dayanaksız bir yorum.

İsterseniz biraz daha iyi tanıyalım Menderes ve Özal'ı :

Turgut Özal: Barzani'ye rahat seyehat etmek için Türk pasaportu veren o değil midir ? "Ben zenginleri severim." diyip de maddi gücü yeterli olmayanlara sırt çeviren de odur, değil mi ? Türk orudusunu, Birleşik Amerika yalakalığı uğruna Körfez Savaşı'na sokan Cumhurbaşkanı da kendisidir.

Adnan Menderes: İsmet İnönü'nün sosyalizm ve yoksul kesime yapacağı develtleştirme yardımına karşı çıkan kişdir kendileri. Ülkeyi komünizm ile mücadele amacı taşıyan NATO'ya sokmuş, Türk Tugayı'nı Kore Savaşı'na göndermiş, yeni yollar açmak için binlerce kişiyi evsiz bırakmış, ülkeyi toplu iğne üretemeyecek kadar dışa bağımlı hale getirmiş, İslami kurallara fırsat sağlamış, Atatürk'ün yüzüne bakamayacak kadar hain, 555K protestosunda öğrencileri tutuklatabiekcek kadar umarsız birisidir ne yazık ki.

Allah kimseyi kör etmesin. özellikle bakar kör.

Verilebilecek cevap bulamadıklarında insanların bu şekilde uzaklaşma çabalrından nefret ederim doğrusu. Diyecek düzgün bir şeyiniz varsa esirgemeyin, yok diyorsanız da kabullenip bu düşünce şeklini bırakın.

• Yorumlardan gerçekten birşey anlamadım çünki biri birini tutmuyor..
    Ama genede saolun..
  • quote:

@arukad söylediklerimden yaklaşık 32dk sonra nerelerden derleyip buldugun bilgilerle yine çelişkiye düşmüşsün aslanım...kızın derken komunist oldugunuda kastedmedim dedimya anlama özürü diye...tekrar yineliyorum...10 11 yaşında ki veletlerin arka yapmak için ocağa geldikleri doğrudur...En azından çocuk onlar emin ellerdeler ya halk evine gitseler?artık içi boşaltılmış cesetler havalarda uçuşur...Akdeniz ünv olayına da gelince o sakallının ülkücü olmadığı ortaya çıktı abdüllatif şenerde bu tür provakatiflerin her siyasi partiye girebileceğini soyledi haklıda adam tek siyası partıyle bağdaştırılmaması gerek dedi bu konu hakkında tıkla bakhttp://www.ulkuocaklari.org.tr/ de gerekli acıklama yapılmıs...Abd emperyalizminin peşinde biz mi koşuyoruz?ya bırak ya Rusyanın kuyrununu tutan sizlere ne demeli?biz Kızıl Elma yolunda ilerliyoruz siz ise marksizm leninizm komunizm adı altında uyutuluyorsunuz....

Benim her saniye her dakika burdamı olmamı bekliyosun. İşim gücüm var benim ağbimimn işi vardı kalktım bilgisayarın başından o işini halledince geldim tekrar senin mesajına baktım.Bi yerlerden derlemedim yani. Ben kızıl mızıl bilmem ne kastettiğini anlamadımda özürlü mözürlü ne ayak hala anlamadım. Her bilmediğim bir şey için bi hakaret ediceksen uraşamam bilgin olsun. Düzgün düzgün tartışacaz diye bekliyorum ben. Bu arada o adamın ülkücü olmadığına dair acıklamayı yapan site baya objektif bir siteye benziyomuş.

Kızıl elma diye uyutulanlar bence sizlersiniz. Biz bir şeylerin farkındayız bence. Cesetlerden fala bahsediyosun ölülerden bahsediyosun da biz neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Asıl katliamı kimin yaptığını...

@starex32
    Köyülünün derdiyle uğraşıcağına millet nelerle uğraşıyor. Ona buna mermi sıkıp köylüsünü işçisini seven adamları öldürüyolar. Belkide bu yüzden bu köylerde sıkıntılar var.Artık millet vurulmaktan korktuğu için köylüsünüde sevemiyo. Bi yerde yaşasın emekçiler işçiler köylüler diye bağırana komün damgası vuruluyo ya.

• quote:

quote:

shady_TR hesaba mı aldın birde onu ilk sayfada güya beyimiz tarafsız tanımlamalar yapacaktı...Adam neredeyse Rejimi devirecekti bu tarafsızlıkla...

Yorumun taraflı kısımlarını ilk cümlelerde yazmıştım. Olabildiğim kadar tarafsız olarak ise yanına açıklamaya çalıştım. Kaldırmamanız sizin sorununuzdur.

quote:

önce taraflı davrandın şimdide kelime oyunlarıyla sıyrılmaya çalışıyorsun ucuz numaralar yapma açıklamaya çalışmışım tarafsız olabildiğim kadar vs vs tarafsızlık göreceli bir kavram değildir...

• hadi biz kızıl elma diye uyuyoruz Hz. Muhammed s.a.v demi uyuyordu?İstanbul'u bir Türk alacaktı dedi eminim Kızıl elmanın ne oldugundan dahi haberin yoktur...ayrıca dakika konusuna gelince ise aynı durumda bir milliyetçi birisi olsaydı kaçtı korktu vay efendim şöyle böyle diyebilecek karakterde birisin sabahtır anlatamadık hala anlamamıssın hala kabul etmıyor diretiyorsun.

şimdide konuyla alakası bile olmayan bir katliamdan bahsediyorsun ne katliamı kardeşim bizi yandaşların ermeniler mi sandın?
  • quote:

hadi biz kızıl elma diye uyuyoruz Hz. Muhammed s.a.v demi uyuyordu?İstanbul'u bir Türk alacaktı dedi eminim Kızıl elmanın ne oldugundan dahi haberin yoktur...ayrıca dakika konusuna gelince ise aynı durumda bir milliyetçi birisi olsaydı kaçtı korktu vay efendim şöyle böyle diyebilecek karakterde birisin sabahtır anlatamadık hala anlamamıssın hala kabul etmıyor diretiyorsun.

şimdide konuyla alakası bile olmayan bir katliamdan bahsediyorsun ne katliamı kardeşim bizi yandaşların ermeniler mi sandın?

Şu topicle bi ilgisi yoktu doğru. Ama senin komünistlerin yaptığını iddia ettiğin katliamlarla ilgisi vardı. Hz. Muhammed ne zaman İstanbul'u bir Türk'ün fethedeceğini söylemiş hiç duymadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arukard

quote:

hadi biz kızıl elma diye uyuyoruz Hz. Muhammed s.a.v demi uyuyordu?İstanbul'u bir Türk alacaktı dedi eminim Kızıl elmanın ne oldugundan dahi haberin yoktur...ayrıca dakika konusuna gelince ise aynı durumda bir milliyetçi birisi olsaydı kaçtı korktu vay efendim şöyle böyle diyebilecek karakterde birisin sabahtır anlatamadık hala anlamamıssın hala kabul etmıyor diretiyorsun.

Şu topicle bi ilgisi yoktu doğru. Ama senin komünistlerin yaptığını iddia ettiğin katliamlarla ilgisi vardı. Hz. Muhammed ne zaman İstanbul'u bir Türk'ün fethedeceğini söylemiş hiç duymadım.

ln Birde kitap okuyorum diye geçiniyorsun Ezanın anlamını bilmiyorsun Hadi arapça bilmiyorsun Meal oku bari Peygamber efendimizin Hadis-i Şerifi bu işte ne kadar okumayı seven bir cunta oldugunuz ortada oğlum sana diyorum inanmıyorsun Anlama özürü var sende bak hakaret olarak algılama lütfen bir doktora görün ne kadar komunistde olsan Bu Vatanın bir ferdisin sağlıklı olman gerek....Allah müstakını versin ya bunuda bilmiyorsan daha ne diyim git başımdan muhatabım bile değlsin....

• Sen açıklarsan öğrenirim. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp diye atasözümüzde var zaten. Bilmeyerek ayıp ettiğimi sanmıyorum. Doğru ezanın Türkçe mealini okumamış olmam büyük bi hatam benim de sen şimdi açıklamıyosunda açıklarsan öğrenirim işte.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

önce taraflı davrandın şimdide kelime oyunlarıyla sıyrılmaya çalışıyorsun ucuz numaralar yapma açıklamaya çalışmışım tarafsız olabildiğim kadar vs vs tarafsızlık göreceli bir kavram değildir...

Tarafsız yazdım diye bir laf söylemedim zaten. İlk cümlede kendi düşüncemi, daha sonra ise o görüşü taşıyan insanların görüşlerini anladığım kadarıyla yazdım.

Hiç kimseye numara yapacak değilim. Arkasında duramyacağım bir şey yazmadım ve yazmam da.

• @arukad sana kızıl diye boşuna demiyorum sen boşunada komunist olmamışsın zaten
    Neyse bunu benden öğren hadi...okumuyorsun kitap açıp bari sana bir kolaylık yapalım kendi açtıgım topicde saçmalama rağmen...Hz.Muhammed S.a.v (vaazlarda duyduguma göre )Hz Muhammed rüyasında İstanbul'u Türklerin Fethedeceğini görüyor sabah sahabelerle paylaşıyor işte Birgün İstanbul'u Müslüman Türkler alacak diye.Öğrenmişsindir umarım anlayamadıysan anlayana kadar oku...

@eaglewing tarafsızca yazıyorum tabirini kullanmadın mı ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.