Şimdi Ara

Komünist-Ülkücü-Devrimci-Sosyalist-Sağcı-Solcu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
3
Favori
50.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: EagleWING

quote:

Orjinalden alıntı: Kyléoth

Müslüman Sol gibi birşey. Bildiğim/duyduğum ideolojilerde bana en yakın olan bu. Zaten İslam gericiliği değil, ilericiliği, bilimi savunur. İslam'da sosyal adalet vardır. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de desteklenmeyen bir ideoloji.

Edit : Desteklenmeyenden kastım parti olarak. Destekleyen şahıslar var. (Mehmet Bekâroğlu, Ertuğrul Günay)

İslam ve eşitlik ! Kusura bakmayına ancak dini bir görüşle devlet yönetilemeyeceği gibi, dini bir görüş sol görüşe dahil olamaz. Hele İslam'ın kadın-erkek eşitliği, ceza usulleri, cihad anlayışı ile solun yanına dahi yaklaştıramazsınız.

Kadın erkek şuan eşitte ne oluyo onu söyler misin?1 mini etekli kız geçiyo 10 erkek peşine takılıyo...Eşitlik olunca k. bakmayın ama azgınlık gibi sorunlar ortaya çıkabiliyo...
    vatan ki bu insanların evidir,
    sevgilim, onlar vatana düşman…

• @lperen

onun kadın-erkek eşitliğiyle bi alakası yok. Eğer ceza kanunu yeterince düzgün olsaydı ve taciz, tecavüz vs suçların cezası ağır olsaydı, kimse öyle bir şey yapmaya cesaret edemezdi.

Orjinalden alıntı: Arukard

@lperen

onun kadın-erkek eşitliğiyle bi alakası yok. Eğer ceza kanunu yeterince düzgün olsaydı ve taciz, tecavüz vs suçların cezası ağır olsaydı, kimse öyle bir şey yapmaya cesaret edemezdi.

Türkiyede cezalarda azlık var sırf Avrupaya yaranabilmek için.Ama siz komunistler hem idam istemezsiniz hem de ceza kanununu yeterli bulmazsınız.
    vatan ki bu insanların evidir,
    sevgilim, onlar vatana düşman…

• Ne alaka avrupaya yaranmak kapkaçı yap bakalım 25 yıl kimse kapkaç yapabiliyomu şimdi 3-4 yıl cezası var millet tabi yapar ayrıca idam tabiki olmayacak cezaları arttırsan yeterli sende kendine hakim olamıosan boşuna kadınlara laf atma

Orjinalden alıntı: @lperen

quote:

quote:

Müslüman Sol gibi birşey. Bildiğim/duyduğum ideolojilerde bana en yakın olan bu. Zaten İslam gericiliği değil, ilericiliği, bilimi savunur. İslam'da sosyal adalet vardır. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de desteklenmeyen bir ideoloji.

Edit : Desteklenmeyenden kastım parti olarak. Destekleyen şahıslar var. (Mehmet Bekâroğlu, Ertuğrul Günay)

İslam ve eşitlik ! Kusura bakmayına ancak dini bir görüşle devlet yönetilemeyeceği gibi, dini bir görüş sol görüşe dahil olamaz. Hele İslam'ın kadın-erkek eşitliği, ceza usulleri, cihad anlayışı ile solun yanına dahi yaklaştıramazsınız.

Kadın erkek şuan eşitte ne oluyo onu söyler misin?1 mini etekli kız geçiyo 10 erkek peşine takılıyo...Eşitlik olunca k. bakmayın ama azgınlık gibi sorunlar ortaya çıkabiliyo...

Bu geri kalmışlığın sorunudur, Medeni Kanun'un değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: @lperen

quote:

Orjinalden alıntı: Arukard

@lperen

Türkiyede cezalarda azlık var sırf Avrupaya yaranabilmek için.Ama siz komunistler hem idam istemezsiniz hem de ceza kanununu yeterli bulmazsınız.

Komünizmle bi alakası yok olayın, her olayı komünizme çekmeyin. Hangi kötü şey olursa komünist bu diyonuz ya.

quote:

sosyalist bir insan olarak sosyalizmde yok zaten islamdaki cihad anlayışının benzeri..sovyetlerdeki rus olmayan milletler bayılıyolardı anasını satiim sovyetlerde olmaya.çin ve kuzey koredekiler vietnamdakile o kadar mutluki inanamayız.

İslam ı iyi öğrenirsen islamın eşitlik üzerine dayandığını öğrenebilirsiniz.İnsanların kıyafetleri insanların toplum içine karışmasına manii deildir.İslamın belirli bi ceza usülüde yoktur sadece cezalandırılacak hususlar belirtilmiştir ki yanlarında taşlayın-kellesini kesin-kolu kesile gibi ifadeler bulunmamaktadır.Zina,adam öldürme hırsızlık tecavüz gibi kavramlar dindiz toplımlarda bile suçtur.zaten İslam dini sol ve sağ göüşlerin tümünden üstündür.Daha insanlar demokrasi nedir bilmezken İslam dini sosyal sınıfları kaldırıp biat yani itaat yoluyla (kime daha çok biat olduysa) 4 büyük halifeyi seçmiştir.

• quote:

Orjinalden alıntı: ottoman1453

quote:

quote:

sosyalist bir insan olarak sosyalizmde yok zaten islamdaki cihad anlayışının benzeri..sovyetlerdeki rus olmayan milletler bayılıyolardı anasını satiim sovyetlerde olmaya.çin ve kuzey koredekiler vietnamdakile o kadar mutluki inanamayız.

İslam ı iyi öğrenirsen islamın eşitlik üzerine dayandığını öğrenebilirsiniz.İnsanların kıyafetleri insanların toplum içine karışmasına manii deildir.İslamın belirli bi ceza usülüde yoktur sadece cezalandırılacak hususlar belirtilmiştir ki yanlarında taşlayın-kellesini kesin-kolu kesile gibi ifadeler bulunmamaktadır.Zina,adam öldürme hırsızlık tecavüz gibi kavramlar dindiz toplımlarda bile suçtur.zaten İslam dini sol ve sağ göüşlerin tümünden üstündür.Daha insanlar demokrasi nedir bilmezken İslam dini sosyal sınıfları kaldırıp biat yani itaat yoluyla (kime daha çok biat olduysa) 4 büyük halifeyi seçmiştir.

İslam'dan önce Arabistan'da kölelik bile yagın değilken cariyelik gelmiştir. İslam dini insanlar arası eşitliği sağalamaz, sağlayamaz da. 1500 yıl önce yazılmış bir kitabın bugünün görüşlerine de ayak uydurması zaten beklenemez.

Görünüşe göre Kuran'ı sizden daha iyi tanıyorum. Kuran'da verilecek cezalarla ilgili bilgiler mevcuttur. Örneğin :

Maide/5/33.

"Erkek hirsiz ve kadin hirsizin, yaptiklarindan oturu Allah tarafindan ibret verici bir ceza olarak, ellerini kesin. Allah Guclu´dur, Hakim´dir."

Günümüz hukukunda da hırsızlık suçtur, ancak hırsızların ellerinin kesildiğini sanmıyorum.

İslam'da kadının boşanma hakkı yoktur. Miras, mülkiyet gibi konularda ise yine kadın arka plandadır.

Zamanın şartlarına göre değerlendirildiğinde ilerici bir görüş olarak sayılabilir, ancak neden bugün komünizmle yarıştırmaya kalkıyorsunuz anlayamıyorum. Sosyalist düzenlerin yanında hiçbir görüş, din, felsefe ayakta duramaz.

• Bu gibi akımlar sadece gelişme ve huzur amaçlı olarak yada dirlik düzen amaçlı olarak ortaya atılmasına karşın içine girdiği toplumun genetik özelliklerinden kaynaklanıyor olmalı ki kavga sebebi haline gelmiştir.

Hangi din, hangi fikirden olursa olsun " benim dediğim genele uygulanmalı" gibi bir anlayışla sahip insanların zihniyeti karakteri ve yapacağı şeyler aynıdır. Sağcısının da solcununda liberalini,nde milliyetçisininde ırkçısınında şununda bununda marjinali zararlıdır. Bu tip insanlar kavga çıkarmak için bir ideolojiye hipnotize olarak kendi olamamasından dolayı o küçük beyniyle sağa sola sataşır durur.

Artık yeryüzünde insan temelli ve iyi niyetli yaklaşımlar gösteren insanlar öne çıkmalıdır. Bu şekliyle bir yahudi, ermeni yada rus kökennli ama iyi niyetli ve insanlara sevgi dolu yaklaşamn insan bana marjinal kardeşimden yaşama bakış ve ortak yaşam açısından daha yakındır.

O yüzden tüm marjinallere

• Bir arkadas yazmisti ama ben biraz daha detayli anlatayim:

Sosyalizm: Iki ineginiz varsa, birini komsuya verirsiniz.
    Komunizm: Iki ineginiz varsa, devlet ikisini de alir size sut verir.
    Fasizm: Iki ineginiz varsa, devlet ikisini de alir size sut satar
    Nazizm: Iki ineginiz varsa, devlet ikisini de alir sizi kursuna dizer.
    Teokrasi: Iki ineğiniz varsa, devlet ikisini de alir, siz sut duasina
    cikarsiniz.
    Burokrasi: Iki ineginiz varsa, devlet ikisini de alir, birini oldurur,
    sutu
    satar, kovayi da devirir.

Bürokrasi : (İKİ İNEGİNİZ VARSA DEVLET İKİSİNE DE SAHİP ÇIKAR. ANCAK
    İNEĞİN BAKIMINI SİZE YAPTIRIP HER YIL İNEK VE SÜT VERGİSİ ALIR.
    VEREMEZSENİZ İNEKLERİNİZİ VE SÜTÜNÜZÜ ALIP BAŞKASINA SATAYIM DERKEN SÜTLERİ
    DÖKER, İNEKLERDEN BİRİNİ ÖLDÜRÜR, ÖBÜRÜNÜ DE YOK PAHASINA SATAR. YOK
    PAHASINA SATILAN İNEĞİ TEKRAR SİZİN ALDIĞINIZI 10 YIL SONRA FARKEDER VE
    BİRİKMİŞ TÜM TEZEKLERİYLE BİRLİKTE GERİ İSTER. İNEĞİN ÖLDÜĞÜNÜ VE
    TEZEKLERİN KÜL OLDUĞUNU ANLATMAYA ÇALIŞIRKEN ÖMRÜNÜZ BİTER. Kurtulursunuz.)

Demokrasi: Iki ineginiz varsa, ikisi de greve girer.

Alintidir

• Buda benim görüsüm:

Bunlarin hepsi sacmaliktir. Kendilerine sorsaniz hepsi ülkeyi ve milleti daha refah bir seviyeye cikartmak istemektedirler ama bunu yaparken bir cok insanin canini yakarlar. Can yakarak refaha ulasilamayacagini daha ve hala ögrenememislerdir.

Sagcilik-solculuk-ülkücülük-komünistlik hepsi hikayedir. Her ne kadar temelde hepsi cok hos görünsede
    is uygulamaya gelince sahsi cikarlar öne cikmaktadir.

Bunlara uymak yerine herkes Insan olmayi, saygiyi, sevgiyi, adaleti, herkesi oldugu gibi kabul etmeyi,
    baskasinin haklarina uymayi ögrense dünya yasanacak bir cennet olacaktir.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.