Şimdi Ara

Komünist-Ülkücü-Devrimci-Sosyalist-Sağcı-Solcu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
171
Cevap
3
Favori
50.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: EagleWING

quote:

Orjinalden alıntı: wineleven

quote:

Sağcılık : Ülkenin gerilemesi ve dağılması için elinden geleni yapan insanların oluşuturduğu bir görüş. Bunun tarafsız açıklaması ise ; dindar ve gelenkçi bir yapı.

ne yaramız olacak. memleketi kuran kişi dindar(atatürk), gelişimini sağlayan kişi dindar(menderes), memleketin yükselmesini sağlayan kişi dindar (özal).

yarası olan biz siz olabilirsiniz. 1 tane çivi çaktığınız yer söyleyin! elinizdeki keseri ancak çivi sökmeye kullanıyorsunuz.

Atatürk dindar demek ? PM aracılığıyla istediğiniz kadar tartışabilirim bu konuyu. Kendi el yazısıyla yazdığı metinler bulunmaktadır.Cenazesinde ezan Türkçe okunmuş ve imam bulunmamıştır. Atatürk'ten Söylev ve Demeçler adlı kitapta sayısız örneğe rastlayabilrsiniz.

Menderes ve Özal, yaaa...Sayelerinde hala ABD'ye köleyiz. Eksik kalsalar şaşardım ya neyse !

koyu hale getirdiğim ifadeyi ispatlarmısın rica etsem???

• quote:

Orjinalden alıntı: Relusion

quote:

Orjinalden alıntı: akın48

kardeş IRKÇILIK yazmamışsın ben ırkçılığı sonuna kadar savunanlardanım.

YOK OLMAMAK İÇİN IRKÇILIK!!!!

Tipik gaza gelmiş vatandaş tepkileri.

Kim seni bu kadar gaza getirdi evladım.

Irkçılığın olduğu hangi toplum bugün ayaktadır.

afedersiniz sizin yaşınız kaç???

bana evladım diyecek kadar büyükmüsün????
  • Irkçılık gibi bir ilkelliği savunmayacak kadar yaşım büyük.

Siz ırkçılığınıza devam edin hem, neden forumlarda yapıyorsunuz ki propogandanızı çıkın sokakta sizin gibi olmayanları vurun. Belki o zaman yok olmazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relusion -- 10 Nisan 2008; 8:32:27 >

• Her şeyin aşırısını sever olduk elbette bizde Türk olmaktan mutlu ve gururluyuz ancak ben Türküm diyen bunu benimseyen herkes Türktür.

Kimse sizinle aynı düşünmek zorunda değil siz siyah pantolon giyerken jean giymeyi tercih eden birine nasıl müdahale edemezseniz siyasetten bundan öte değildir. Baktığımız penceredir, niyetler ülkenin kalkınması olduktan sonra ( Gerçek niyet ) her siyasi görüşe açığım ama amaç bir olsun elbette yollar , yöntemler ayrı olacak ..
  • quote:

Türkiye'nin kurtuluşunun tek yolunun faşizm olduğunu düşünenler Atatürk'ün sözlerine kulak verir belki.

"Dünyanın bugünkü durumu kiçte parlak görünmüyor. Her ülke gençliğini bi başka ideolojiye sahip olarak teiştirme gayreti içinde. İtalya faşizm ideolojisine dört elle sarılmış.Bu ülkenin diktatörü olan Mussolini, ülkesinin, sekiz milyon faşist gencin süngüsü üzerinde yaşadığını haykırıp duruyor.İtalyan gençlerine kara gömlekler giydirerek çoktan tarihe gömülmüş bulunan Roma İmparatorluğu'nu kurmayı, bu şartlandırılmış gençlere aşılamaya çalışıyor. Almanya'da Hitler'in yaratarak geliştirmekte olduğu Nazilik, faşizmin bir başka, bir büyük tehlikeli benzeridir. Hitler bir ırkçıdır.Dikkat buyurunuz, milliyetçi demiyorum, ırkçıdır diyorum. Alman ırkını en üstün ırk olarak gören menundur. Tekmil Alman gençliğini peşine takmış, onlara bu ideali aşılamıştır. Moskova'da oynanan oyun ise bir başka türlüdür. Stalin yalnız kendi gençliğine değil, dünya gençliğine komünistlik ideolojisini aşılamaya çalışıyor. Komünistlik propogandasının, yoksulu ve cahili çok ülkelerde ne kolay taraftar topladığı ortada bir gerçektir. Ancak komünistlik de bir ideolojidir. Diğer taraftan, varlıklarını başka ve özellikle yoksul ve geri kalmış ülkeleri sömürerek sürdüren, yeni kuşaklarını da bu ideolojiyle yetiştirmekte olan siyasi ve ekonomik emperyalistler vardır."

"Ne faşizmin ne de nazizmin sonu yoktur. Ben belki bunu görebilecek kadar yaşayacak değilim. Ama aramızda onların sonunu görebilecekler olacaktır elbette. Bu ülkeler bir defa bu yola girdiler mi, bir daha geri dönemezler. Halkı ve gençliği sürekli heyecan içinde tutmak için durmadan silahlanmak, sağa sola tehditler savurarak ayakta kalmak zorundadırlar. Bu işin sonu ise savaştır. Ve bu savaşın sonunda ne faşizmin ne de nazizmin ayakta kalabilmesine olanak göremiyorum."

Atatürk'ün bu sözleri düşünmeni sağlar belki. Kendini sözde Atatürkçü ve Atatürk'üde sözde ülkücü olarak gören sizler için bu sözler sanırım. İyi oku ve iyi anla.

• arukad yine beraberiz.Öncelikle Topiğin içeri hakkında bilgi sahibi olacağım daha sonra buralardayız
  • quote:

Orjinalden alıntı: clio_TR

arukad yine beraberiz.Öncelikle Topiğin içeri hakkında bilgi sahibi olacağım daha sonra buralardayız

Beklerim ama üstte yazdığım Atatürk'ün sözlerini iyi okumanı rica edicem senden. Belki sende bi fikir sahibi olursun. Çok sevdiğinizi söylediğiniz fakat hakkında bir şey bilmediğiniz Atatürk hakkında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arukard

quote:

arukad yine beraberiz.Öncelikle Topiğin içeri hakkında bilgi sahibi olacağım daha sonra buralardayız

Beklerim ama üstte yazdığım Atatürk'ün sözlerini iyi okumanı rica edicem senden. Belki sende bi fikir sahibi olursun. Çok sevdiğinizi söylediğiniz fakat hakkında bir şey bilmediğiniz Atatürk hakkında.

Kardeş şuanda topiği baştan aşağı okuyordum.Sen geldin biraz müsade et sana gerekli cevapları vereceğim.İşte insanca yaklaşıyoruz karı gibi laf atıyorsun 1-2 dk bekle konuya hakim olup geliyorum ayrıca...Atatürk hakkında siz çok şey bildiğiniz için mi kurduğu rejime karşı çıktınız?

bekle birazdan ayrıntılarıyla konusuruz konuya hakım olmadan baska cevap yazmayacağım.

• quote:

quote:

quote:

Kardeş şuanda topiği baştan aşağı okuyordum.Sen geldin biraz müsade et sana gerekli cevapları vereceğim.İşte insanca yaklaşıyoruz karı gibi laf atıyorsun 1-2 dk bekle konuya hakim olup geliyorum ayrıca...Atatürk hakkında siz çok şey bildiğiniz için mi kurduğu rejime karşı çıktınız?

bekle birazdan ayrıntılarıyla konusuruz konuya hakım olmadan baska cevap yazmayacağım.

Ben bir laf atmadım sadece üstte yazdıklarımı iyi oku dedim. Neyse boş tartışma yapmayalım...Bu arada seviyeli konuşursak iyi olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: holojen patates

quote:

Orjinalden alıntı: EagleWING

Komünizm : Sınfısız, eşit bir toplum ve ortak mülkiyet hakkına dayalı görüş. Tek amaçları yurt ve millet severlik olan ancak katliamlarla suçlanan kişiler topluluğu da denebilir.

Ülkücülük : Kısaca insanlığa hıyanet. Ama tarafsız bir yaklaşım istiyorsanız ; aşırı milliyetçi ve muhafazakar bir görüş. Tarihin başlangıcını Türk-İslam devletleri olarak kabul ediyor denilebilir.

Devrimcilik : Koşul ne olursa olsun sürekli yenilenme ve ilerleme isteğine dayalı görüş.

Sosyalizm : Komünizmin temelleri de denebilir aslında. Fakat bazı farklılıklar var ve de daha hafif bir versiyonu.

Sağcılık : Ülkenin gerilemesi ve dağılması için elinden geleni yapan insanların oluşuturduğu bir görüş. Bunun tarafsız açıklaması ise ; dindar ve gelenkçi bir yapı.

Solculuk : Temel olarak devrimci ve az çok sosyalist diye nitelendirebilir.

Sağ ve Sol zaten tüm görüşleri genel olarak kapsayan kavramlardır. Sol denince Marksizm, Sosyalizm, Leninizm gibi kavramlar akla gelirken sağ dendiğinde Ülkücülük ve Faşizm gibi kavramlar akla gelir ilk olarak.

Allahtan tarafsız açıklamışsın

• quote:

Orjinalden alıntı: enflasyon

Komünizm: İki ineğiniz varsa, devlet ikisini de alır size süt verir.

Faşizm: İki ineğiniz varsa, devlet ikisini de alır size süt satar.

Nazizm: İki ineğiniz varsa, devlet ikisini de alır sizi kurşuna dizer.

Bürokrasi: İki ineğiniz varsa, devlet ikisini de alır, birini öldürür, sütü satar, kovayı da devirir.

Demokrasi: İki ineğiniz varsa, ikisi de greve girer.

Bence şöyle olacaktı:

Komünizm: İki ineğiniz varsa, devlet ikisinin de aylık 10kg sütünü alır gerisini size bırakır. İnekleriniz 10kg süt veremezse , eh o devletin problemi değildir ve sütün hepsini alır.Aç kalmanız ve açlıktan ölmeniz umurunda değildir. Çünkü insan dünyaya kendi için değil devlet denen bir varlık için yaşamaya gelmiştir.

• Merhaba arkadaşlar;

öncelikle temennim ortak değerlerimizden olan İlk Reis-i Cumhurumuz, Mustafa Kemal ATATÜRK hakkında görüşlerimizi tarafsız bir biçimde belirtmeliyiz.Çünkü Atatürk'ün ınkılapları arasında Milliyetçilik de vardır devrimcilikde...O yüzden herkes sözlerine dikkat etsin.

ilk sayfayı okuduğumda kendini bilmez, şahsiyetini oluşturamamış ,medeniyetten mahrum bazı kullanıcıların saçmalıkarını gördüm.

Atatürk'ün ateistmiş gibi gösterilmesine şiddetle karşı çıkıyorum aksini öne sürebilecek varsa buyursun...Şimdi kim yazdı gibi edaları kulağımda işitir gibiyim.Atatürkü tabulaştırarak ilah muamelesi yapan karaktersizlerden bahsediyorum.Atamız Müslüman bir Türk önderidir.Bunu bilmeyipte Atatürkçü geçinenler kitap okusunlar biraz.
    Atatürk'ü kendi ideolojik fikrine yakınmış gibi gösterenlere yukarıda gerekli açıklamayı yaptım.Atatürk eğer komunist olsaydı Cumhuriyeti kurmazdı değil mi?Atatürk eğer ırkçı olsaydı dış güçlerin iç işlerimize karışmaması için mısak-ı milli sınırları içindeki herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır demiştir.

şimdi sorarım devrimci komunist sosyalist Atatürkçü geçinenlere Atatürk'ün kurduğu rejime karşı çıkıp mevcut düzeni bir yandan bozmaya çalışıp bir yandan Atacı geçinmek ne yaman bir çelişkidir bunun açıklanmasını istiyorum

• quote:

Merhaba arkadaşlar;

öncelikle temennim ortak değerlerimizden olan İlk Reis-i Cumhurumuz, Mustafa Kemal ATATÜRK hakkında görüşlerimizi tarafsız bir biçimde belirtmeliyiz.Çünkü Atatürk'ün ınkılapları arasında Milliyetçilik de vardır devrimcilikde...O yüzden herkes sözlerine dikkat etsin.

ilk sayfayı okuduğumda kendini bilmez, şahsiyetini oluşturamamış ,medeniyetten mahrum bazı kullanıcıların saçmalıkarını gördüm.

Atatürk'ün ateistmiş gibi gösterilmesine şiddetle karşı çıkıyorum aksini öne sürebilecek varsa buyursun...Şimdi kim yazdı gibi edaları kulağımda işitir gibiyim.Atatürkü tabulaştırarak ilah muamelesi yapan karaktersizlerden bahsediyorum.Atamız Müslüman bir Türk önderidir.Bunu bilmeyipte Atatürkçü geçinenler kitap okusunlar biraz.
    Atatürk'ü kendi ideolojik fikrine yakınmış gibi gösterenlere yukarıda gerekli açıklamayı yaptım.Atatürk eğer komunist olsaydı Cumhuriyeti kurmazdı değil mi?Atatürk eğer ırkçı olsaydı dış güçlerin iç işlerimize karışmaması için mısak-ı milli sınırları içindeki herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır demiştir.

şimdi sorarım devrimci komunist sosyalist Atatürkçü geçinenlere Atatürk'ün kurduğu rejime karşı çıkıp mevcut düzeni bir yandan bozmaya çalışıp bir yandan Atacı geçinmek ne yaman bir çelişkidir bunun açıklanmasını istiyorum

Atatürk'ü kim komünist göstermiş ki. Onuda geçtim
    quote:

peki yukarda yazdığım gibi Atatürk'ün kesinlikle karşı çıktığı faşizmi ülkenin tek kurtuluş yolu olarak görenler ve daha hala Atatürkçü olarak geçinenlere ne demeli.

• Kim görmüş aslanımkomunist?ben sadece herkes Atatürk'ü kendi ideolojik fikrine çekmesin diye yazdım sen birde konudışında ki topicde kitap okumaktan bahsediyordun??Sende bariz bir şekilde anlama özürünün oldugunu o topicde de belirtmiştim yineliyorum....

Atatürk faşizme karşı..Evet Ama Türk Milliyetçiliğine değil ...

bak evladım sen Faşizmide Milliyetçiliğide tarafsız bir kaynaktan oku ikisi birbirinden farklı şeyler helede Türk Milliyetçiliği aralarda Uçurumlar var...

şimdi başlama kopyala yapıştıra özünden gelenleri dök...
  • Bunu bilmeyipte Atatürkçü geçinenler kitap okusunlar biraz.
    Atatürk'ü kendi ideolojik fikrine yakınmış gibi gösterenlere yukarıda gerekli açıklamayı yaptım.Atatürk eğer komunist olsaydı Cumhuriyeti kurmazdı değil mi?

yazmışsın ya kimse Atatürk'ü komünist yapmadı diyorum. Bu arada hakaretle bir yere varamassın. Milliyetçiliğne bir laf etmedim ama sizin yaptığınız milliyetçilik değil faşistlik.

quote:

sence bu milliyetçilik mi faşistlik mi? Bu arada Copy paste yapmadım babamın yazdığı kitabı okuduğumda farketmiştim o sözleri ilk defa. Sonra hoşuma gitmişti burdada baktım ki bazı faşistler var. Kimseyi dinlemezseniz belki Atatürk'ü dinlersiniz diye yazdım onu. Eğer ben deseydim ki Atatürk böyle böyle demiş desem bana hemen nerde kanıtla falan gibi şeyler yazarlardı. Bende gene bunu yazmak zorunda kalrıdım heralde. Ondan yazdım bunları.

• ha yani senın baban kitap yazınca kanıt oluyor öğlemi?Okurum ben o kitabı

ırk konusuna da gelince arkadaş kendi ırkının üstün oldugunu savunmuş bunda son derecede haklı...herkes kendi ırkını diğer ırklardan üstün görebilir...
    hal ayıramadın be evlat Faşistlikle Milliyetçiliği...
  • quote:

ha yani senın baban kitap yazınca kanıt oluyor öğlemi?Okurum ben o kitabı

ırk konusuna da gelince arkadaş kendi ırkının üstün oldugunu savunmuş bunda son derecede haklı...herkes kendi ırkını diğer ırklardan üstün görebilir...
    hal ayıramadın be evlat Faşistlikle Milliyetçiliği...

Babam kitap yazdığı için kanıt olmuyo ki ben öyle bir şey söylemedim. Sadece kitap okuyodun hani dediğin şeye göderme yaptım. Ama öyle bir sözünün olduğunu biraz araştırırsan bulursun. Bak babamı övmek için söylemiyorum konuya önyargılı olarak bakma ama babamın kitabı yazarken 10-20 farklı kitaptan araştırma yaptığını görüyodum. Bunu başkası yazsa ve ben o kitabı okumuş olsam gene bu yazıları buraya yazardım.
    Irkını üstün görmek faşistliktir. Irkçılık yapıp sadece Türkler yaşamalı Türkler her ırkdan üstündür diğer tüm ırkları Türkiye'den kovmalıyız bilinci faşistliktir. Faşistlikle milliyetçiliği ayrabiliyorum merak etme. Ama faşistlik olduğu belli olan bir şeyi bana savunmanı anlayamadım. O arkadaşın diğer mesajlarınıda okuduğumda anladım zaten faşist olduğunu. O mesajındada açıkça ben faşistim diye bağırıyor bence.

• Arukad
    Herkes kendi sözlerinden sorumlu...Ben hala senin Faşistlikle Milliyetçiliği ayıramadığını düşünüyorum ya kardeşim hala şöyle yapmak faşistlik böyle yapmak faşistlik diye diretiyorsun tamam farzetki Biz Türk Milliyetçileri Faşistiz ne olacak söyle bakalım bize

Bu arada babanında Araştırma meraklısı olması ne kadar güzel keşke biraz sanada bulaşsaymış
  • quote:

Arukad
    Herkes kendi sözlerinden sorumlu...Ben hala senin Faşistlikle Milliyetçiliği ayıramadığını düşünüyorum ya kardeşim hala şöyle yapmak faşistlik böyle yapmak faşistlik diye diretiyorsun tamam farzetki Biz Türk Milliyetçileri Faşistiz ne olacak söyle bakalım bize

Bu arada babanında Araştırma meraklısı olması ne kadar güzel keşke biraz sanada bulaşsaymış

Ya ben faşistlikle milliyetçiliği falan ayrıbailiyorum kuşkun olmasın. ama sadece şunu söylemeye çalışıyorum bana göre üstün ırk diye bir şey yoktur eğer tüm mesajlarımı okuduysan daha öncede yazmıştım. Faşistlik boşa kürek çekmekten başka bir şey değildir ve sadece megalomanlıktan gelen bir şeydir. Milliyetçilik ise kendi vatanını sevmektir. Vatanını milletini ona zarar vercek şeylere karşı korumak için her şeyi yapabilmektir. Faşizmde ise ırkını üstün görmek vardır. Irkçılıkla faşistlik aynı şeydir. Bu durumda o arkadaş Türkiye'nin kurtulması için tek yol IRKÇILIKTIR dediği zaman faşist olmuş oluyo. Faşizmse hiç bir şeyin kurtuluş yolu değildir. Örnekleri tarihte mevcut. Bknz: İtalya, Mussolini. Almanya, Hitler.

Doğru keşke o kadar çok şeyi üşenmeden araştırabilsem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lokomatif Portakal -- 10 Nisan 2008; 16:23:54 >

• quote:

Ya ben faşistlikle milliyetçiliği falan ayrıbailiyorum kuşkun olmasın. ama sadece şunu söylemeye çalışıyorum bana göre üstün ırk diye bir şey yoktur eğer tüm mesajlarımı okuduysan daha öncede yazmıştım. Faşistlik boşa kürek çekmekten başka bir şey değildir ve sadece megalomanlıktan gelen bir şeydir. Milliyetçilik ise kendi vatanını sevmektir. Vatanını milletini ona zarar vercek şeylere karşı korumak için her şeyi yapabilmektir. Faşizmde ise ırkını üstün görmek vardır. Irkçılıkla faşistlik aynı şeydir. Bu durumda o arkadaş Türkiye'nin kurtulması için tek yol IRKÇILIKTIR dediği zaman faşist olmuş oluyo. Faşizmse hiç bir şeyin kurtuluş yolu değildir. Örnekleri tarihte mevcut. Bknz: İtalya, Mussolini. Almanya, Hitler.

Doğru keşke o kadar çok şeyi üşenmeden araştırabilsem.

öncelikle kızıl oldugun her yanından belli
    bende dedim ki o söz söyleyene aittir ben diyorum ki Ülkücüler ; ''Milliyetçilik ise kendi vatanını sevmektir. Vatanını milletini ona zarar vercek şeylere karşı korumak için her şeyi yapabilmektir.''Senin dediğin gibiler...Peki.. Ülkücülerin bunu yaptığına şüphe yok.Komunistler,sosyalistler,devrimciler vs vs.. bunlar Vatan için Türk Milleti için Türkiye için ne yaparlar?

yorma kendini kızıl...

polise sıkarlar...

ambulans yakarlar

kahvehane tararlar...

Türk bayrağı yakarlar....

Türk olmayan İbinlerin peşinden koşarlar

Atacı görünüp arkasından bıçaklarlar...

Vatanperver görünüp provakatör eylemlerde bulunurlar....

Toplumun huzurunu,birliğini bozmak için fitne çıkarırlar...

(...)diye gider...bu evlat

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.