Şimdi Ara

Komünist-Ülkücü-Devrimci-Sosyalist-Sağcı-Solcu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
3
Favori
50.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Komünist-Ülkücü-Devrimci-Sosyalist-Sağcı-Solcu

Ömer Ulusoy tipik bir ülkücü... Yani birisi "Ülkücüler kimdir?" diye sorarsa, örnek olarak bu herifi gösterebilirsiniz. Türk değil (arap), cahil, yobaz ve her türlü ahlâksızlık, mikropluk var. Kolayca yönlendirilip kullanılabilecek düşük zekâlı, iradesiz bir tip. Biraz dolduruşa getir, "Hedef Turan, rehber Kuran, hadi aslanım saldır" de; Türk askerine bile saldırır namussuz... Klasik ülkücü tanımına tam uyuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akın48

Komünist-Ülkücü-Devrimci-Sosyalist-Sağcı-Solcu

Ömer Ulusoy tipik bir ülkücü... Yani birisi "Ülkücüler kimdir?" diye sorarsa, örnek olarak bu herifi gösterebilirsiniz. Türk değil (arap), cahil, yobaz ve her türlü ahlâksızlık, mikropluk var. Kolayca yönlendirilip kullanılabilecek düşük zekâlı, iradesiz bir tip. Biraz dolduruşa getir, "Hedef Turan, rehber Kuran, hadi aslanım saldır" de; Türk askerine bile saldırır namussuz... Klasik ülkücü tanımına tam uyuyor.

bir de anlına zülfikar dövmesi yaptırmış bari Alevi kandaşlarımızın değer yargılarını kötüleme.

• akın48 tam olarak neyi savunduğunu anlayamadım ama çoğu mesajın çok doğru şeylerden bahsediyor. Ama ırkçılığı savunan biri olarak bunları yazman şaşırttı beni. Helal olsun diyorum gerçeği görenlerde varmış demekki.
  • quote:

Adamın arap olduğunu nereden çıkardınız ??? Maşallah çok yeteneklisiniz insanların soyunu tahmin etmede

• Irk hayvanlarda olur. Sonuçta Kürt olan da insan Türk olan da Arap olan da. Ne sağ görüş ne sol görüş mantıklı. Bir ortayı bulamadık, bir şeyi anlayamadık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kyléoth

Irk hayvanlarda olur. Sonuçta Kürt olan da insan Türk olan da Arap olan da. Ne sağ görüş ne sol görüş mantıklı. Bir ortayı bulamadık, bir şeyi anlayamadık.

Siyasi görüsler bence son derece mantıkldıır. Ama tabi cumhuriyetimizi zedelemeyecek şekilde olurlarsa. Bunun ortası her iki tarafında cumhuriyet için çalışmasıyla olur tabiki. Ama bu çok zor. Siyasi görüşler ülkenin menfaatleri için dahi olsa değişmeyebiliyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

quote:

Adamın arap olduğunu nereden çıkardınız ??? Maşallah çok yeteneklisiniz insanların soyunu tahmin etmede

ömer ulusoy aslen hataylı sende araştır sende öğren.

• quote:

Irk hayvanlarda olur. Sonuçta Kürt olan da insan Türk olan da Arap olan da. Ne sağ görüş ne sol görüş mantıklı. Bir ortayı bulamadık, bir şeyi anlayamadık.

Tek doğru Atatürkçülük.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OkyaNuS.

quote:

Tek doğru Atatürkçülük.

Türkiye'deki hiçbir siyasi ideoloji bana uymuyor.

• quote:

quote:

quote:

Tek doğru Atatürkçülük.

Türkiye'deki hiçbir siyasi ideoloji bana uymuyor.

Sizin ideolojiniz nedir ?

• Müslüman Sol gibi birşey. Bildiğim/duyduğum ideolojilerde bana en yakın olan bu. Zaten İslam gericiliği değil, ilericiliği, bilimi savunur. İslam'da sosyal adalet vardır. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de desteklenmeyen bir ideoloji.

Edit : Desteklenmeyenden kastım parti olarak. Destekleyen şahıslar var. (Mehmet Bekâroğlu, Ertuğrul Günay)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azazel* -- 12 Nisan 2008; 16:47:03 >
  • quote:

Müslüman Sol gibi birşey. Bildiğim/duyduğum ideolojilerde bana en yakın olan bu. Zaten İslam gericiliği değil, ilericiliği, bilimi savunur. İslam'da sosyal adalet vardır. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de desteklenmeyen bir ideoloji.

Bence de sol İslâm'a daha yakındır.
    Ezilenden yana olmak,hak,adalet...

Ama haklısınız Türkiye'de bu ideoloji de parti yok.Çok fazla savunan da yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Ben türk islam sentezcisi ülkücüler yerine Türkçüleri tercih ederim. Faşistlik dışında ulusalcılardan farkları yoktur. Onlar da Atatürk ilkeleri ve laikliği sahiplenirler.

Katılıyorum :) Nihal Atsız'ı bilir misin ?
  • quote:

Müslüman Sol gibi birşey. Bildiğim/duyduğum ideolojilerde bana en yakın olan bu. Zaten İslam gericiliği değil, ilericiliği, bilimi savunur. İslam'da sosyal adalet vardır. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de desteklenmeyen bir ideoloji.

Edit : Desteklenmeyenden kastım parti olarak. Destekleyen şahıslar var. (Mehmet Bekâroğlu, Ertuğrul Günay)

İslam ve eşitlik ! Kusura bakmayına ancak dini bir görüşle devlet yönetilemeyeceği gibi, dini bir görüş sol görüşe dahil olamaz. Hele İslam'ın kadın-erkek eşitliği, ceza usulleri, cihad anlayışı ile solun yanına dahi yaklaştıramazsınız.
  • quote:

quote:

Sol İslama daha yakın dedinde aklıma geldi. Bi arkadaşım vardı. Baya bi dinci, fetullahçı biriydi. Bende demişrim komünizm islam'a en yakın ideolojidir aslında demiştim. Sonuçta adalet var ve sınıf ayrımı yok demiştim. Oda demiştiki öyle olmaz demişti İslam sınıf ayrımının olmasını ister. Eğer sınıf ayrımı olmazsa kime zekat vercen zekat veremessen farzını gerçekleştiremessin falan demişti.Bende zekatın amacı fakirliği ortadan kaldırmaya çalışmak sanıyodum dedim. Yok öyle bişey islama göre sınıf ayrımı olmalı demişti.

• quote:

Orjinalden alıntı: Arukard

quote:

quote:

Sol İslama daha yakın dedinde aklıma geldi. Bi arkadaşım vardı. Baya bi dinci, fetullahçı biriydi. Bende demişrim komünizm islam'a en yakın ideolojidir aslında demiştim. Sonuçta adalet var ve sınıf ayrımı yok demiştim. Oda demiştiki öyle olmaz demişti İslam sınıf abugün içine düştüğü hurafelerden korumaya, kuryrımının olmasını ister. Eğer sınıf ayrımı olmazsa kime zekat vercen zekat veremessen farzını gerçekleştiremessin falan demişti.Bende zekatın amacı fakirliği ortadan kaldırmaya çalışmak sanıyodum dedim. Yok öyle bişey islama göre sınıf ayrımı olmalı demişti.

O arkadaşın Kur'an'ı sevap olsun diye arapça okumuştur. Ama ben Türkçe mealini okuyorum, arapçasını anlamıyorum çünkü. Okurken düşünüyorum, duyduklarımı değerlendiriyorum. İslam'ı bu arkadaşın gibi özünü almamış yaratıklardan kurtarmak istiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: EagleWING

quote:

İslam ve eşitlik ! Kusura bakmayına ancak dini bir görüşle devlet yönetilemeyeceği gibi, dini bir görüş sol görüşe dahil olamaz. Hele İslam'ın kadın-erkek eşitliği, ceza usulleri, cihad anlayışı ile solun yanına dahi yaklaştıramazsınız.

Sol özgürlükçü, sosyal bir düşünce sistemi değil midir? Ben İslam'ın ceza usüllerini savunmuyorum, cihad anlayışını savunmuyorum. Kesinlikle yanlıştır bunlar, düzeltilmelidir. Özgürlükçülük için "Dinde zorlama yoktur" ayetini, sosyal adalet için Hz. Ömer zamanını yorumlarsan çok daha iyi anlayacaksın dediklerimi.

• quote:

İslam İlericiliği savunur evet ama bugüne kadar Osmanlı dışında hiç bir islam ülkesi ilim bilim güç iktidar bakımından dünyada söz sahibi olamamıştır.Osmanlıda sadece askeri açıdan bir dönem sazı eline almıştır. Buda garip bir tezattır. Osmanın çöküşünün ana sebeplerinden biride demokratik düzeni kabullenememesi ve bilimsel gelişimlere ayak uyduramaması orta çağda yaşamaya ısrar etmesinden kaynaklanmaktadır.hatta ve hatta Osmanınlını bu mevcut rejiminin arkasında Avrupayı hor görme, gelişmeye çalışmama içene kapanma, islami yönetim şekillerine sarılarak sorunları çözebilme güdüsü yer almıştır.Osmanlının gelişip imparatorluk dönemine girdiği dönemleride incelerseniz Avrupa imparatorluklarının kendi aralarında 100yıl savaşları yapıp kafalarını çevirip dünyada ne oluyor diye bakamadığı dönemlere denk gelmiştir. Avrupalıların kafasını kaldırdığı gibide Osmanlının çöküş yıllarının başladığı görürsünüz.

Bugün dünyayı yöneten ülkeler arasında hiç bir islam ülkesinin adı geçmez. Sorun islam değildir elbet. Sorun islamı çarptırıp kendilerine fayda sağlamaya çalışanlardadır.

• quote:

Orjinalden alıntı: Brooklyn

quote:

İslam İlericiliği savunur evet ama bugüne kadar Osmanlı dışında hiç bir islam ülkesi ilim bilim güç iktidar bakımından dünyada söz sahibi olamamıştır.Osmanlıda sadece askeri açıdan bir dönem sazı eline almıştır. Buda garip bir tezattır. Osmanın çöküşünün ana sebeplerinden biride demokratik düzeni kabullenememesi ve bilimsel gelişimlere ayak uyduramaması orta çağda yaşamaya ısrar etmesinden kaynaklanmaktadır.hatta ve hatta Osmanınlını bu mevcut rejiminin arkasında Avrupayı hor görme, gelişmeye çalışmama içene kapanma, islami yönetim şekillerine sarılarak sorunları çözebilme güdüsü yer almıştır.Osmanlının gelişip imparatorluk dönemine girdiği dönemleride incelerseniz Avrupa imparatorluklarının kendi aralarında 100yıl savaşları yapıp kafalarını çevirip dünyada ne oluyor diye bakamadığı dönemlere denk gelmiştir. Avrupalıların kafasını kaldırdığı gibide Osmanlının çöküş yıllarının başladığı görürsünüz.

Bugün dünyayı yöneten ülkeler arasında hiç bir islam ülkesinin adı geçmez. Sorun islam değildir elbet. Sorun islamı çarptırıp kendilerine fayda sağlamaya çalışanlardadır.

Katılıyorum gerçekten. İslam çok çarpıtıldı, kendilerine göre sözde İslam devletlerine kurallar eklediler, İslam'da var dediler. Çok üzücü gerçekten.

• quote:

Orjinalden alıntı: Brooklyn

Sadece Türk olun. İster Müslüman Türk ister Hristiyan ister ateist Türk.

İşte süper güç olmanın formulu budur.

Katılıyorum.

quote:

ülkücülerin Türk Ordusuna hakaretleri

kendilerine ülkücü diyen bu çapulcu güruhunun milliyetçi olmadığını, milliyetçilik kisvesine bürünüp şeriat amacı güttüklerini yazıp, çizdim. Bu yüzden de bana şüphe ile bakanlar oldu; dış güçlerin maşası olduğum söylendi. Buyrun belgesini. Bunlar kendi sitelerinde cahilce gerçek yüzlerini belli etmişler.

Milliyetçilikten iyice koptular, ümmetçilik yapıyorlar. Milliyetçiyim derler ama Türk Ordusuna karşı davranışlarına bakın. Önceleri Din ve Milliyetçiliği denk şekilde götürmeye çalışırlardı şimdi Milliyetçilik de kalmadı. Mecliste Milliyetçi parti olmalı diye düşünüyordum ama son dönemde yaptıklarını görünce yanılmışım. Bunlar için Milliyetçilik önem değil, din kardeşi ol yeterli.
    Resimde görüyorsunuzhttp://img520.imageshack.us/img520/347/nhywa4.jpg Müslüman değil diye ülkücü siteden kovulan biri. İşin ilginç yanı, bu yönetici İlterişKaan rumuzunu almış. Müslüman olmadığını bilse eminim bu rumuzu da almazdı.
    Peki şuna ne demeli:http://img168.imageshack.us/img168/4992/capulcumn2.jpg Yine Milliyetçiyim diyen ama imzasına kocaman ne yazmış bakın. İletisi de uzun ama içinde Türk kelimesi yok Osmanlı düşüncelerinin devamı olmak onlar için daha önemli. Iraktaki Türkmenlere, İrandaki Azerbaycanlılara, Doğu Türkistandaki Uygurların durumuna tepkileri az olur. Ama Çeçen ve Filistinliler için daha çok üzülürler. Çünkü Din kardeşleri. Millliyetçilik bu mu yani? Ben almayım. Bunlarınki Milliyetçilik değil, Osmanlı zamanlarındaki gibi düşünce tam bunlara göre. Tek temennim Milliyetçiliğin bunların tekelinden kurtulmasını sağlayacak gerçek bir Milliyetçi oluşumun çıkması. (Irkçılığa ve Dine dayalı olmayan) Ülkücüler sentezci, Türkçüler de ırkçı ya da faşist oluyor genellikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 13 Nisan 2008; 0:30:37 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.