Şimdi Ara

Komünist-Ülkücü-Devrimci-Sosyalist-Sağcı-Solcu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
3
Favori
50.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kavramlara özet yanıt vermek yanlış olur ama aradıklarını özetleyen tdk sözlüğü mevcut.
  • quote:

Özal ve Menderes Hükümetleri Türkiye'yi bugünkü konumuna düşürmüştür.

düşülen durmdan kastın nedir? inanan insanların yönetimde olmak istemeleri mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: wineleven

quote:

Birleşik Devletler ve emperyalizm kölesi, bir paçavra gibi kullanılıp atılan, onuru yerlerde sürünen bir devletiz bugün. Açıkça söyleyince daha iyi anladınız umarım.
  • bu 1940lardan beri var.
  • quote:

bu 1940lardan beri var.

Tabi. 1930'lar yazmaya utandığınız için 40 dediniz sanırsam. Ancak tamamen dayanaksız bir yorum.

İsterseniz biraz daha iyi tanıyalım Menderes ve Özal'ı :

Turgut Özal: Barzani'ye rahat seyehat etmek için Türk pasaportu veren o değil midir ? "Ben zenginleri severim." diyip de maddi gücü yeterli olmayanlara sırt çeviren de odur, değil mi ? Türk orudusunu, Birleşik Amerika yalakalığı uğruna Körfez Savaşı'na sokan Cumhurbaşkanı da kendisidir.

Adnan Menderes: İsmet İnönü'nün sosyalizm ve yoksul kesime yapacağı develtleştirme yardımına karşı çıkan kişdir kendileri. Ülkeyi komünizm ile mücadele amacı taşıyan NATO'ya sokmuş, Türk Tugayı'nı Kore Savaşı'na göndermiş, yeni yollar açmak için binlerce kişiyi evsiz bırakmış, ülkeyi toplu iğne üretemeyecek kadar dışa bağımlı hale getirmiş, İslami kurallara fırsat sağlamış, Atatürk'ün yüzüne bakamayacak kadar hain, 555K protestosunda öğrencileri tutuklatabiekcek kadar umarsız birisidir ne yazık ki.

Daha yazılabilecek çok şey var, ancak kısaca :

Komünist-Ülkücü-Devrimci-Sosyalist-Sağcı-Solcu

Yeterli diye düşünüyorum.

• Forumda yada forumlarda hakaret etmek niçin serbest olmazki...Hakaret insani sabır sınırlarının zorlandığı,iplerin koptuğu nokta değil midir?Yani insanın ipleri de koparma özgürlüğü çok mu sayılır?İp kıtlığı mı vardır?Rezilliği gözümüze gözümüze sokanlar,zulmü ile övünen bir avuç asılsız neden hep cesurken,neden hep güçlüyken ne zaman şeref sahipleri öne çıkacak bu ülkede?..Ne zaman..??Ben kendi adıma bu ülkenin geleceğini parlak görmüyorum hem de hiç..
  • quote:

quote:

Sen bence hiç tanıyamamışsın Özal'ı ve Menderes'i.
    İnanan insanların yönetimde olmak istemeleri mi falan demişsin de, inanan insanlar dinin sömürüsünde yapmaz din üstünden parada kazanaya çalışmaz. Nedense bu zamanda dindar olarak geçinen ve dinine bağlı kişilerin saygı gösterdiği kişilerin hepsi zengin kişilerdir. Bu adamlar neden bu kadar para kazandı? Nası olduda böyle bi anda zengin olabildiler? Dini sömürüp ülkenin zaten din hakkında olan az bi bilgisini kullanarak saçma fikirlerini insanlara benimsetmeye çalışarak. Böylece bu kişilerin yazdığı her kitap açtığı her okul bazı kesimler tarafından o kadar ilgi gördü ki bu adamlar zengin oldu anında. Bu adamlar bunun olacağını önceden görmüşlerdi yani ben bu yolu izlersem köşeyi dönerim diyolardı. Böylece bu yolu izlediler ve hepsi şu anda zengin. Ben bu inanan olarak bahsettiğin kişilerin fikirlerine bağlanan insanlar tanıyorum. O kadar kör olmuş ki, kendi beynini kullanmıyor. Sadece bazı kişilerin kendi beynine soktuğu fikirleri tekrarlıyor. Öyle ki onlar ne derse yapacak durumda. Eğer bir kişi başkasına bu kadar körü körüne bağlanıp kendini ve kendi düşüncelerini bu şekilde kısıtlayabiliyorsa, bu kesim toplumun büyük bir kısmını kaplıyorsa. Bence bir toplum için en tehlikeli kişilerdir bunlar. Eğer kendi sağlığıyla değilde başkalarının düşünceleriyle düşünen bir insan varsa bir toplumda o kişi gerçekten de o toplum için tehlikeli bir kişidir. Çünkü böyle kişiler anında kandırılıp istenilen her şeyi yapmaya müsaittir. Vatanına ihanet etmeyede...

• quote:

Orjinalden alıntı: akın48

kardeş IRKÇILIK yazmamışsın ben ırkçılığı sonuna kadar savunanlardanım.

YOK OLMAMAK İÇİN IRKÇILIK!!!!

Hangi ırkı savunduğunu merak ettim.

Neden merak ettim ?

Geçenlerde bir makale okumuştum, nette yansısını bulursam koyarım. Bahsettiği meselede oldukça ilgi çekiciydi gerçekten.

Makale de yapılan araştırma şuydu:

Dünya'da saf ırk kaldı mı? Araştırmanın sonucu ise şunu gösteriyordu: '' Bir elin parmağını geçmeyecek kadar kuşaktan gelen aileler.''

Hadi bakalım neyin ırkçılığını savunacaksın şimdi? Dedenin dedesinin dedesinin dedesi olduda bir çerkez ile evlendiyse sen şimdi neyin ırkçılığını yapacaksın?

Neyse daha fazla sinirlendirmeyeyim seni. Artık ben susarım Ata'm konuşur.

''NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!''

• quote:

Orjinalden alıntı: EagleWING

quote:

bu 1940lardan beri var.

Turgut Özal: Barzani'ye rahat seyehat etmek için Türk pasaportu veren o değil midir ? "Ben zenginleri severim." diyip de maddi gücü yeterli olmayanlara sırt çeviren de odur, değil mi ? Türk orudusunu, Birleşik Amerika yalakalığı uğruna Körfez Savaşı'na sokan Cumhurbaşkanı da kendisidir.

Turgut Özal gerek kendilerini Komünist ülkeler arasında gösteren Bulgarların elinden acı çeken Türk kardeşlerimize kapıları açmış,Özal'da Kürtleri Saddam'ın soykırımından korumak için sınırları açmıştır...Kendini sosyalist olarak geçindiren insanların bu uygulamaları eleştirmesi çok ilginç.....

Menderes öncesini en iyi yaşayanlar bilir...O yüzden yorum yapma gereği duymuyorum...Ancak şu var ki Menderes'in Atatürk'ün resmini tekrar paralara koydurması,Ezanı tekrardan Arapçaya çevirmesi ve Atatürk'ü koruma kanununu çıkarması bazı kesimleri rahatsız etmiş olduğu bir gerçektir...

• quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

quote:

quote:

bu 1940lardan beri var.

Turgut Özal gerek kendilerini Komünist ülkeler arasında gösteren Bulgarların elinden acı çeken Türk kardeşlerimize kapıları açmış,Özal'da Kürtleri Saddam'ın soykırımından korumak için sınırları açmıştır...Kendini sosyalist olarak geçindiren insanların bu uygulamaları eleştirmesi çok ilginç.....

Menderes öncesini en iyi yaşayanlar bilir...O yüzden yorum yapma gereği duymuyorum...Ancak şu var ki Menderes'in Atatürk'ün resmini tekrar paralara koydurması,Ezanı tekrardan Arapçaya çevirmesi ve Atatürk'ü koruma kanununu çıkarması bazı kesimleri rahatsız etmiş olduğu bir gerçektir...

Bunun doğru olduğunu hiç düşünmüyorum. Atatürk herkesin anlayabilmesi için Ezanı Türkçe yapmıştır ve şimdi ezan okunurken hiç bir şey anlamıyorum ben. Peki ben ne anladım bu işten. Benim gibi bir çok kişide anlamıyor.
    Bunun dışında Menderes'in yolsuzluk yapma olayı vardır ki yolsuzluk Türkiye'ye nası bi hizmettir anlamadım.Yaptığı iyi şeyler vardır belki ama kötü şeyler daha baskın çıkıyor.
    Turgut Özal ise savunmaya değecek biri değil onu savunuyorsunuz. Bence onu savunmak hiç akıl karı bi iş değildir. Şu anki durumumuzu gerçekten görebilenler için.

O değilde konu baya bi sapmış amacından...

• quote:

quote:

quote:

bu 1940lardan beri var.

Atatürk'ün resmini paraya basıyor, ancak yüzüne baktığında fenalık geçiriyor bu Kemalist bey öyle mi ? (Bknz. Ata'nın naaaşının Anıtkabi'e taşınması.)

Ezan tekrardan Arapça'ya çevrilmemiştir. Atatürk cenazesinden sonra örnek alınarak Türkçe okunan ezan, "istenilen dilde" okunulabilir denmiş, ancak bu tarihten sonra hep Arapçe okunmuştur. Yani Fransızca okunsa tepki ne olurdu tartışılır.

Sağ kol oldukça samimiyetsiz. Hem dini hem de Atamızı hain emellerine alet edip halktan oy çalabilecek kadar çıkarcı insanlar ne yazık ki.

• quote:

Orjinalden alıntı: Arukard

Bunun doğru olduğunu hiç düşünmüyorum. Atatürk herkesin anlayabilmesi için Ezanı Türkçe yapmıştır ve şimdi ezan okunurken hiç bir şey anlamıyorum ben. Peki ben ne anladım bu işten. Benim gibi bir çok kişide anlamıyor.
    Bunun dışında Menderes'in yolsuzluk yapma olayı vardır ki yolsuzluk Türkiye'ye nası bi hizmettir anlamadım.Yaptığı iyi şeyler vardır belki ama kötü şeyler daha baskın çıkıyor.
    Turgut Özal ise savunmaya değecek biri değil onu savunuyorsunuz. Bence onu savunmak hiç akıl karı bi iş değildir. Şu anki durumumuzu gerçekten görebilenler için.

Her edebi eser kendi orjinal dilinde güzeldir...Bir İngilizce Farsça yada X dilinden bir şiiri sırf anlamak için kendi dilinize çevirirseniz onun güzelliğini ses uyumunu insana verdiği duyguyu kaybetmesine sebep olursunuz...Ezan'da aynen böyle...Arapçada o kadr uyumlu ki insana verdiği haz manevi duyguyu Türkçede almanız mümkün değil....Ancak türkçesini merak ediyorsanız internetten öğrenebilirsiniz...Zaten bir kere bile okusanız akılda kalır...

@EagleWING ;

Her insanın ölü bir insan bedenine bakamayağınız bilmeniz gerekir...Her insanın yapısı aynı değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 9 Nisan 2008; 23:43:36 >

• komunizm : gerçek anlamda çobansız koyun sürüsü gibi yaşamaktır.ama bu olay hiç bir zaman gerçekleşemez.

çünkü gerçek , her sürünün başında çoban olduğudur.bundan dolayı iş faşizme yani diktatörlüğe rejimine döner.

komunizim le yönetilmiştir denilen her devlette diktatörlük rejimi vardır...falan filan...
  • quote:

quote:

Her edebi eser kendi orjinal dilinde güzeldir...Bir İngilizce Farsça yada X dilinden bir şiiri sırf anlamak için kendi dilinize çevirirseniz onun güzelliğini ses uyumunu insana verdiği duyguyu kaybetmesine sebep olursunuz...Ezan'da aynen böyle...Arapçada o kadr uyumlu ki insana verdiği haz manevi duyguyu Türkçede almanız mümkün değil....Ancak türkçesini merak ediyorsanız internetten öğrenebilirsiniz...Zaten bir kere bile okusanız akılda kalır...

Bi arkadaşım var oda hep böyle der. Ama katılmıyorum elbet bozulur ama Türkçe'de Arapça sözcüklerin karşılığı yok mu? Onları karşılayan sözcükler Türkçedede var ve ezan Türkçe olsaydı şimdi herkes anlayacaktı ancak, ne ben anlıyorum ne milyonlarca kişi. Ben girsem araştırsam bile buna imkanı olmayan ne yapcak. Dağın başındaki ne yapcak. İnterneti olmayan ne yaoçak. Sadece benle sınırlandırma bunu. Bir insan anlamadığı dine neden inansın ki? Bu yüzden ezanı anlamaları çok önemli ve Türkçe olması herkes için en hayırlısı.

• quote:

quote:

quote:

Bi arkadaşım var oda hep böyle der. Ama katılmıyorum elbet bozulur ama Türkçe'de Arapça sözcüklerin karşılığı yok mu? Onları karşılayan sözcükler Türkçedede var ve ezan Türkçe olsaydı şimdi herkes anlayacaktı ancak, ne ben anlıyorum ne milyonlarca kişi. Ben girsem araştırsam bile buna imkanı olmayan ne yapcak. Dağın başındaki ne yapcak. İnterneti olmayan ne yaoçak. Sadece benle sınırlandırma bunu. Bir insan anlamadığı dine neden inansın ki? Bu yüzden ezanı anlamaları çok önemli ve Türkçe olması herkes için en hayırlısı.

Zaten ben çeviremezsin demedim ki...Elbette çevirirsin...Bütün diller arasında istediğin eserin çevirisini yapabilirsin ancak dediğim gibi ses uyumu kulağa hoş gelen sesin büyük ölçüde kaybolmasına neden olursun...

• Ama bence inançların anlaşılması dinin anlaşılması ses uyumundan daha önemlidir.İnsanlar bazı şeyleri ses uyumsuzda anlayabilirler. Ama benim okunan ezanı anlamam için Arapça örenmem lazım. Benim dışında bütün Türkiye'nin. Buda Türkçemizi hiçe sayıp Araplaşmak demektir.
  • quote:

@EagleWING ;

Her insanın ölü bir insan bedenine bakamayağınız bilmeniz gerekir...Her insanın yapısı aynı değildir

Belki de inançlarına göre bir gün karşısına çıktığında nasıl hesap vereceğini düşünüyordur.
  • quote:

Ama bence inançların anlaşılması dinin anlaşılması ses uyumundan daha önemlidir.İnsanlar bazı şeyleri ses uyumsuzda anlayabilirler. Ama benim okunan ezanı anlamam için Arapça örenmem lazım. Benim dışında bütün Türkiye'nin. Buda Türkçemizi hiçe sayıp Araplaşmak demektir.

Neyse biz ortak bir noktada buluşamayacağız en iyisi konuyu sonlandıralım...Hem konu sahibine saygısızlık gibi oldu konuyu çok dağıttık

@EagleWING;Ölüm korkusu,Mahşer günü,Allah'tan korkmak...Bu duyguları sadece inananlar anlayabilir ki Menderes'in de aklına gelmiş olma olasılığı çok yüksek...Ben her Zincirlikuyu Mezarlığının önünden geçerken yada Cenaze aracı görsem etkilenirim..Bunu anlamak için inançlı olmak lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 10 Nisan 2008; 0:01:12 >

• quote:

quote:

Ama bence inançların anlaşılması dinin anlaşılması ses uyumundan daha önemlidir.İnsanlar bazı şeyleri ses uyumsuzda anlayabilirler. Ama benim okunan ezanı anlamam için Arapça örenmem lazım. Benim dışında bütün Türkiye'nin. Buda Türkçemizi hiçe sayıp Araplaşmak demektir.

Neyse biz ortak bir noktada buluşamayacağız en iyisi konuyu sonlandıralım...Hem konu sahibine saygısızlık gibi oldu konuyu çok dağıttık

Dorğu diyosun çok saçma yerlere geldi konu. Adam bazı kavramların açıklanmasını istedi biz Turgut Özal'dan Menderes'ten Ezandan bahsediyoruz.

• quote:

@EagleWING;Ölüm korkusu,Mahşer günü,Allah'tan korkmak...Bu duyguları sadece inananlar anlayabilir ki Menderes'in de aklına gelmiş olma olasılığı çok yüksek...Ben her Zincirlikuyu Mezarlığının önünden geçerken yada Cenaze aracı görsem etkilenirim..Bunu anlamak için inançlı olmak lazım...

Ateşi gördü demek ki.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.