Yıllardır yaptığım gibi yine üniversite sınavı sonuçları açıklandığı gibi buradaki genç arkadaşlara yardımcı olmaya geldim. Koç Üniversitesi hakkında hakim olduğum soruları yanıtlayabilirim. En hakim olduğum konular: İibf (özellikle işletme) okulda sosyal hayat kulüpler (en büyük kulüplerden birinde başkanlık tecrübem var) beyaz yakalı dünyası :) Bölümüm: İşletme (18k sıralama %25 burs) Herkese iyi bir tercih dönemi diliyorum. |
Koç Üniversitesi Soruları Alabilirim

-
-
Koç'un aşırı overrated olup o paraları hak etmemesi hakkında ne düşünüyorsunuz ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam anadolu bursiyerliği hakkında bilginiz var mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Derebey44
Koç'un aşırı overrated olup o paraları hak etmemesi hakkında ne düşünüyorsunuz ?overrated kısmı ne ile karşılaştırdığına bağlı.
Para meselesine gelirsek okulun ücreti çok uzun yıllardır 12-16k dolar civarında gidiyor ve dünya genelinde baktığında abartı sayılacak bir ücret değil o yüzden burada pahalılığı koç dışında başka yerlerde arasan daha doğru olur. Ayrıca okulun yıllık 20 milyon lirayı geçen öğretim ücretinin giderleri karşılamaya yetmediğini de belirteyim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: EgeS8Hocam anadolu bursiyerliği hakkında bilginiz var mı?
okulda sayıları çok olduğu için anadolu bursiyeri arkadaşım çok var. Soruna göre bilgim olabilir
-
Ulkedeki en iyi iki okuldan biri kesinlikle overrated diil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tıp fakültesi hakkında bilginiz var mı. Ve %100 burslu sayısı bu sene 14ten 8 e düşürüldü tıpta bunun herhangi bir sebebi var mı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir de şehir dışından gelenlere yurt bursu çıkma ihtimali yüksek mi
quote:
Orijinalden alıntı: Don freecss
Tıp fakültesi hakkında bilginiz var mı. Ve %100 burslu sayısı bu sene 14ten 8 e düşürüldü tıpta bunun herhangi bir sebebi var mıTıp fakültesi kalan tüm fakültelerden apayrı bir dünya. Tıpçı arkadaşlarımdan henüz sitem eden ya da mutsuz olan duymadım ancak cidden çok yoğun ve ülkenin en başarılı öğrencileriyle beraber okuyorsun, rekabet büyük. Kontenjan meselesi okulun son 4-5 yıldır izlediği bir politika, sadece tıpa özel değil. Bunun bence iki büyük sebebi var. Birincisi sayıca fazla olan anadolu bursiyerlerinin zaten tam burslu gibi okuması, ikincisi de koçu tercih eden öğrencilerin çoğu tam değil de yarı burslu kazansa bile o parayı bir şekilde ödeyip okuyacak öğrenciler o yüzden bursu en başarılı öğrencilere verip kalan öğrencilerle okula bütçe oluşturmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Amerika modeli bir nevi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Don freecss
Bir de şehir dışından gelenlere yurt bursu çıkma ihtimali yüksek miikametkahı şehir dışında olup da yurt çıkmayan birine denk gelmedim ben. Ancak pandemi döneminde işler nasıl ilerler, yurt kontenjanlarını azaltırlar mı bilmiyorum
-
Kulüplerden bahseder misiniz? Üniversite kulüpleri nedir ne değildir hiçbir fikrim yok. Sadece eğlenerek kendini geliştirdiğin yerler mi, CVye yazılıyor mu?
Teşekkürler hocam
quote:
Orijinalden alıntı: OzanRex
Kulüplerden bahseder misiniz? Üniversite kulüpleri nedir ne değildir hiçbir fikrim yok. Sadece eğlenerek kendini geliştirdiğin yerler mi, CVye yazılıyor mu?Kulüpler CV'ye yazılır, aynı zamanda da mülakatlarda konuşmak için fazlasıyla malzeme çıkarır o yüzden kesinlikle tavsiye ederim.
Koç kulüpçülük konusunda boğaziçiyle beraber bu işi en düzgün yapan üniversite. En azından öyleydi ancak son zamanlarda yökün bazı yönetmelikleriyle koçta kulüpçülüğün biraz boka sardığını dürüstlükle söyleyebilirim ama yine de türkiye ortalamasının çok üstünde.
Okulda her konuya yönelik 70-80 kulüp var, ilgini çekene üye olursun etkinliklerine gidersin yeri gelir çalışırsın. Devam etmek istediğin olursa da yönetim kuruluna seçilmek için başvurursun, seçilirsen de bu sefer etkinlikleri düzenleyen tarafta olursun.
Okulun en büyük kulüpleri İşletme Kulübü, IES, Pazarlama Kulübü ve Sosyal Aktiviteler Kulübü. İlk üçü kariyer kulübüyken sonuncusu adından anlaşılabileceği gibi sosyal bir kulüp, bahar festivalini de onlar düzenler.
Kulüplerin hamallığı çoktur ve somut bir şey genelde katmaz ama insanın kişisel gelişimine katkısı çoktur. Aynı zamanda okulda en kolay ve en geniş şekilde çevre yapma yöntemidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bubbachuck -- 30 Temmuz 2021; 13:41:16 >
-
hocam koc isletme ortami ve is imkanlarindan bahsedebilir misiniz
quote:
Orijinalden alıntı: makyol801
hocam koc isletme ortami ve is imkanlarindan bahsedebilir misinizortam sorunu biraz daha spesifik sorabilirsen öyle cevaplıyım. Ders ortamı mı, eğlence ortamı mı, insanlar mı?
İş imkanı olarak işletmenin yelpazesi çok geniş. İş bulamama gibi bir durumun olmaz ama güncel konjonktürde her mezun istediği işi bulabiliyor desem yalan olur. Devlette çalışan neredeyse kimse yoktur. Ağırlıklı olarak belli başlı kurumsal şirketlerde görebilirsin koç işletme mezunlarını ki o şirketler de koç öğrencisini çekmek için yoğun çaba harcar ama sanma ki her koç mezununa kapıyı açıyolar :)
Koç mezunu olarak %5lik bir dilimdesin ama yarıştığın o %5'lik dilimde de hiç az insan yok ve zorlu rakiplerle yarışıyorsun istediğin iş için.
Özellikle merak ettiğin bir sektör ya da iş kolu varsa daha net konuşabilirim, dediğim gibi yelpaze çok geniş.
-
Hocam benim sorum daha çok mülakat soruları ve koçta 24 saat programına yönelik.Özellikle mülakata dair neredeyse hiçbir şey yok internette.Yani bize genel kültür tarzı sınama amaçlı sorular mı sorulacak yoksa sohbet havasında bizi tanımaya yönelik sorular mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: HarveyinStajyeri
Bu mesaj silindi.:)) kusura bakacak bir durum yok. Özel okul dendiğinde maalesef herkeste öyle bir algı var.
Şimdi öncelikle pis yedili gibi bir ortamdan kastın ne? Okulda fazlasıyla zengin ve bakımlı olup kıyafet, araba ya da tatil muhabbeti yapan bir kısım var evet. Ancak bununla hiç alakası olmayan da çokça tip var. Genel olarak okulun ortamıyla ilgili söyleyebileceğim şey her şeyden bir nebze mevcut. Senin neyden hoşlandığını bilip o ortama yönelmen lazım, böylelikle sevmediğin ortamlarla ya da kişilerle uğraşmazsın çünkü genel olarak kimin ne yaptığı nasıl bir ortamı olduğu ilgilendirmez kimseyi. Herkes kendi kafasında takılır. Sadece şunu söyleyebilirim, çok garipseyeceğin ve hayatında ilk kez göreceğin hayatlara şahit olacaksın ama zamanla alışıyorsun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: EgeS8Hocam benim sorum daha çok mülakat soruları ve koçta 24 saat programına yönelik.Özellikle mülakata dair neredeyse hiçbir şey yok internette.Yani bize genel kültür tarzı sınama amaçlı sorular mı sorulacak yoksa sohbet havasında bizi tanımaya yönelik sorular mı?
Benim bildiğim kadarıyla öyle sınav gibi genel kültür soruları yok. Önemli olan seni tanımaları. Şu an sistem nasıl bilmiyorum ama zamanında neden böyle bir şey istediğini amaçlarını hedeflerini sordukları bir essay yazdırdıklarını hatırlıyorum.
Benim çevremdeki anadolu bursiyelerine bakarak sana tavsiyem şu olur, seçecek insanlara anlatacak bir hikayen olsun. idealist düşün ve kendini diğerlerinden nasıl ayırabilirsin ona odaklan. Zaten mülakat aşamasına gelen herkes belli bir akademik başarıya sahip o yüzden sınavdır odur budur unut bunları. Mülakatta karşında olacak herkes samimi insanlar olacaktır zaten o yüzden kasmadan özgüvenli bir şekilde kendini ve geleceğini anlat derim.
-
Çok teşekkürler hocam
En Beğenilen Yanıtlar

Ulkedeki en iyi iki okuldan biri kesinlikle overrated diil |
Benzer içerikler
- 2022 ayt zor muydu
- paragraf çözerken odaklanamıyorum
- ayt edebiyat notları pdf
- ales türkçe çıkmış sorular pdf
- kayseri dershaneler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X